Retete de diversificare pentru bebelusi

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

supa de perisoare
de la mandarinutza


pun la fiert in apa rece legume(cartofi, ceapa, morcov,ardei gras, pastranca,telina, juma de rosie decojita mai spre sfarsit, dovlecel). Intre timp bag in blender 200 g pulpa de manzat, 2 linguri de orez mai micut, un morcov, putina ceapa si miez de paine inmuiat in apa. Din compozitia rezultata fac perisoarele si le trec prin faina, le frec intre maini pana capata forma rotunda. Cand supa da in clocot si legumele sunt fierte destul de bine, adaug si putin ulei de masline si perisoarele. Sunt gata cam in 15 min si la sfarsit mai adaug si putin patrunjel. Ii paez putin lichid si cateva legume pt supa si din cateva periosre si legume din supa + unt si iaurt ii fac piureul de pranz.Maine o sa incerc si cu pui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

Supa de galuste
dupa melaniatud


Pe scurt, am pus intr-un galbenus bine batut gris cam o lingura plina (aici vezi si tu cam cum se incorporeaza) si am pus putin ulei (poti pune si unt) si am pus compozitia putin pe foc intr-o tigaie adaugand putina apa.Nu se lasa mult...cat sa se intareasca putin compozitia (asta cu pusul la tigaie nu imi apartine...soacramea face asa si fiind de fata la procesul creatiei mi-a sugerat sa le fac asa pt ca neavand albus s-ar putea dizolva mai usor in supa).
Asa ...si in timp ce supa era gata cat mai era pe foc (atentie nu in clocot ca se sfarama galustele) am pus cu lingura din compozitie, am acoperit partial oala si le-am lasat cam 10 minute.
Tot s-au mai sfaramat ...probabil pt ca nu aveau albus dar am scos cam 5 galuste mici si frumoase.
Supa am facut-o din cartof, morcov, telina, patrunjel si ardei (uitasem rosia) la care am adaugat pieptul de pui fiert separat.Bine pieptul de pui l-am pus cam cand erau gata legumele de fiert si si-a mai lasat si carnea din grasime.Am pus si putina sare.
Am scos 2 bucatele de morcov, doua de cartof si doua galuste in putina supa, le-am blenduit piept de pui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

Retete gustoase de la strumfii de iulie-august 2007

De la Luna:

Reteta cu peste

Ingrediente: un cartof mediu, mazare inghetata nu la conserva, porumb dulce la fel inghetat, o bucata de cod.

Cureti cartoful si tai in bucati mici, apoi pui intr-o cartita cartoful mazarea si porumbul deasupra pestele acoperi cu lapte formula si fierbi pana se fierb cartofii. Scoti pestele il cureti bine de oase, il pisezi cu furculita, bagi mazarea, porumbul si cartoful la blender apoi amesteci cu pestele si il dai.


Macaroni cheese
225g macaroni (sau orice fel de paste)
300 ml lapte
1 lingura de unt fara sare
175g branza rasa (aici branza se spune la cascaval)
1 lingura de faina

Se face sos de branza prin topirea untului intr-o oala si se adauga faina se fierbe un minut se adauga gradat laptele si se amesteca continuu. Se fierbe la foc mic pt app 2 min. Se adauga apoi cascavalul. Se fierb pastele pana se inmoaie si se amesteca cu compozitia de mai sus. Apoi se pune intr-un vas se rade cascaval pe deasupra si se baga la cuptor pana se topeste cascavalul de deasupra. Se aduce la textura necesara prin blender sau se paseaza cu furculita.


Alta reteta:

piept de pui , cartof dulce, morcov, lapte, unt nesarat

se topeste untul intr-o cratita si se adauga puiul se tine pt 3-4 min pana isi schimba culoarea. Se adauga vegetalele si se acopera cu apa. Se fierb la foc mic 20 min. Se scurg apoi si se fac piure toate amestecate cu lapte la consistenta dorita.


Si o reteta care ii place mult lui Adelise:

50g orez
300 ml lapte 75g ardei rosu
75g dovlecel
50g telina (eu nu am folosit telina pana acum)


Se fierbe laptele se adauga orezul si se mai fierbe pt 5 min se taie ardeiul in bucatele mici, la fel si dovlecelul si telina. Se adauga orezului in lapte si se mai fierbe pana e orezul moale. Apoi se baga in blender si se pune laptele pt a aduce la consistenta dorita.

jumatate cartof dulce, un morcov mediu, cateva linguri de boabe de porumb dulce, piept de pui toate acestea se fierb in laptic cam 25 minute (daca e morcovul organic cum am folosit eu fierbeti pana va vine acru ca tot tare e) si se aduc la consistenta dorita.

Supa/piure de rosii cu carne de vita si ciuperci

2 rosii, un sfert de ceapa (aici am fost sfatuita sa bag ceapa si ustouroiul in alimentatie), 225g cartof, 5o ciuperci, 115 g carne de vita foarte slaba tocata, 1 cana cu apa, 1 lingura sos de rosii, si patrunjel, marar sau alte mirodenii.

Se face cruce cu cutitul in rosii, se acopera cu apa fiarta, se lasa 1 min si apoi se decojesc. Se taie in sferturi si se scot semintele. Ceapa se taie fin, se taie si cartofi in bucatele mici, si ciupercile se feliaza. Intr-o tigaie care nu se lipeste se pune carnea si se frige fara ulei si se amesteca pana e toata maronie si facuta, se adauga apoi rosiile, ciupercile si ceapa si se tin 3 min la foc amestecand. Se adauga apoi apa sosul de rosii si mirodeniile. Se acopera si se fierb la foc mic pt app 4o min pana carnea si legumele sunt fierte si moi. Se aduce apoi la consistenta si temp dorita si se serveste. Se poate congela. Se poate folosi ca si sos la paste.

Paste cu sos de rosii

3 rosii,175g dovlecel, 75g ciuperci, 115g ardei gras rosu, 4 linguri sos de rosii,1 cana apa (250ml), mirodenii, paste.

Se decojesc rosiile ca mai inainte (se acopera cu apa fiarta dupa ce s-a facut cruce cu cutitul in ele), se taie dovlecelul si ciupercile, se taie ardeiul gras si se scot semintele, se taie in bucati mici. Se pun toatel legumele intr-o craticioara impreuna cu apa, sosul de rosii si mirodeniile, se fierb app 10 min pana se inmoaie. Se fierb pastele, se scurg. Se amesteca pasta cu legumele si se aduc la consistenta dorita. Se poate congela.


Inghetata de banane

2 banane mari coapte bine, feliate
1 cutie mica lapte condensat rece
150 ml iaurt natural

Se pun bananele si iaurtul in blender pana devin pasta, se pune la congelator pana incepe sa se aseze. Se bate laptele condensat pana se ingroasa si se amesteca cu o furculita in compozitia precedenta. Se toarna in formele dorite si se pune in congelator.

LINTE.
Am luat linte rosie. Am tocat un pic de ardei gras, un pic de ceapa, usturoisi dovlecel, le-am calit putin in ulei de masline, apoi am adaugat lintea si vegetable stock(e un fel de supa concentrata de legume care se foloseste aici ca sos, daca vreti va dau reteta sau puteti pune apa in loc)si le-am fiert la foc tare 10 min si apoi la foc mic alte 20 min. Miam miam. A mancat un castron intreg. Lintea e o sursa naturala de proteine si de fier plus celelate legume vitaminizate. Se pot pune si morcovi si cartofi dulci.

De la Mi_a

Budinca de orez

1. 1 mar feliute+ o jumatate de gutuie rasa+ unt cat o aluna+ scortisoara
2. intre timp pe aragaz se pun 2 linguri de orez cu apa mai multa si las sa fiarba pana scade si se inmoaie orezul
3. amestec 1+2 si dau la cuptor pana scade apa de tot

Budinca cu fidea , branza si mar

1 cub fidea fara ou
2 mere golden
branza din 400 ml de lapte
putin unt, scortisoara
Merele rase cu untul si scortisoara se dau la cuptor cat timp fierbe fideaua si se face branza. Se amesteca bine fideaua cu merele si branza si se dau la cuptor timp de 10 min.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

tocanita
de la Roxana_G

o ceapa, 2 morcovi, un dovlecel mai mare, 1 ardei gras si 3 cartofi. Carnea era din piept de pui, dar am fiert-o la un loc cu restul. Aaa, si gatite cu sos de rosii ca vad ca amandoi copiii mei se dau in vant dupa sosul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

Retete cu dovlecei

Supa crema dovlecei
din Capraru

1 dovlecel mic
500 ml supa legume
Marar verde
2 linguri iaurt
(pentru copii mai mari: 50 ml lapte si 1 lingurita faina)

Se fierb dovlecei 15-30 minute in supa de zarzavat. Se paseaza. Inainte de a fi servita se adauga iart si marar.
Pentru copii mai mari: se leaga faina cu laptele rece si se inglobeaza in supa. Se mai lasa sa mai dea cateva clocote. Inainte de a fi servita se adauga iaurt si marar.

Dovlecei umpluti

Ingrediente: 2 dovlecei, 100 g piept pui, 1 galbenus ou, 50 g orez, doua rosii, 1 morcov.
Tai dovleceii in bucati de aproximativ 5 cm si cu o lingurita scobesti miezul. Pieptul de pui il tai marunt cu cutitul si il amesteci cu galbenusul, orezul si morcovul ras, dupa care umpli cu aceasta compozitie dovleceii.

Le pui "capac" cu felii de rosie, acoperi cu apa si bagi la cuptor (se poate pregati si pe aragaz). Se serveste cu iaut sau smantana.

dovlecei cu cascaval,oua,usturoi si smantana la cuptor

Dovleceii se taie rondele si se pun la foc in tigaie cu putin ulei si 2-3 linguri de apa (depinde ce cantitate vrei sa faci) cand s-au inmuiat se mai zdrobesc si se amesteca cu cascavalul ras,ou/a, usturoi zdrobit,smantana si se da la cuptor pana se rumeneste (cand credeti ca oul e bine facut)

paste cu dovlecei si rosii

25 gr paste nefierte
75 grame dovlecel taiat in bucati mici
25 grame unt
3 rosii medii (aprox 200 grame)
25 gr branza Cheddar (eu i-am dat azi parmezan dar mai putin cantitativ)

se fierb pastele. Se caleste dovlecelul in unt 5 minute. Se adauga rosiile decojite si se mai lasa la foc inca 5 minute. Se ia de pe foc si se amesteca cu branza pana se topeste. Se face piure in blender si apoi se amesteca cu pastele

Dovlecei cu rosii la cuptor
mancarea preferata a lui Robertino

1-2 dovlecei mai mici
1 morcov
1 ceapa
1 rosie
verdeata: patrunjel, marar
1 catel usturoi

Se taie ceapa si usturoiul bucatele. Se taie rondele dovlecei si morcovii. Se curata de coaja si seminte rosiile si se taie cubulete. Se pun intr-un vas iena dovlecei, morcovii, ceapa, rosiile, usturoiul; se adauga 1 lingura de ulei si apa cam o cescuta. Se baga la cuptor vreo 20-30 min. Dupa ce se scoate se preseara verdeata. Pentru bebei mici se paseaza sau se blenduieste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

musaca:
se fierbe bine carnea de vita, se da la mixer;
se fierb cartofi;
se face separat un sos de rosii decojite si fara samburi, cu verdeata, ceapa verde , ierburi aromatice, putin usturoi taiat bucatele si se fierbe tot sosul acesta ;
cartofii se fac pireu cu laptic, se pun un strat intr-un vas termorezistent, apoi carne, apoi sos si tot asa, deasupra se lasa un strat de sos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

Cea mai simpla si buna reteta
de la adimercedes


Cea mai simpla si buna reteta e urmatoarea: fierbi filet de somon in lapte (intr-o tigaie de teflon sa fie acoperit filetul putin mai sus de jumatate, pui capac). In 15' e gata! Intre timp pui cam 100g (2-3 maini) de paste la fiert: fussili sau cele ca macaroanele mai groase (ca sunt usor de prins cu manutele lor mici). Poti aburi/fierbe si morcovi, conopida, zucchini. Dar nu e musai daca nu le ai in casa. Cand sunt gata, scurgi pastele, pui 3 linguri de parmesan sau lata branza cu gust puternic si desfaci somonul bucatele si scoti oasele. Le amesteci pe toate, mai pui parmesan daca e nevoie si voila! E gata super-repede si e fff gustos. Si ce nu termina la amiaza, poate incerca sa pape seara. Lisa mananca cu placere. Cantitatea de care ti-am zis ajunge cam la 2 mese. Poti pune in loc de somon pui la cuptor, dar somonul sau alt peste se preteaza pt ca se face bucatele mici si se si pregateste f repede.

Sau mai pun la fiert legume (ceapa/praz inabusit cu morcovi, patrunjel radacina, ardei rosu sau verde, rosii sau suc natural de rosii) cu carne de vita/pui sau miel, patrunjel verde si cand e gata (vita si mielul se fierb muuult, cam 1h!) dau prin blender si torn peste paste, ca un sos si Lisa poate manca cu mana! Musai adaug si parmesan ca sa se prinda!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Paste bolognese rapide

500g carne tocata de vita (e ok sa fie mai grasa, ca altfel iese prea uscata)
1 ardei (eu folosesc rosu, ca are mai multa vit C, dar si verde sau galben e ok, depinde de gust si ce gasiti)
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi (sau dupa gust)
2-3 morcovi taiati cubulete (eu ii tai in 4 pe lungime si apoi cam de un deget lungime)
4 fire de oregano
branza rasa (cascaval, parmezan etc)
ulei vegetal sau de masline
sos de rosii (eu folosesc 2 conserve de cate 400g)
sare, piper
paste (ce forma si lungime poftiti - eu folosesc spirale, ca sunt usor de apucat cu mana sau cu furculita si se si prinde sosul de ele)

Se taie marunt ceapa, ardeiul si usturoiul si se pun intr-o oala mai ingusta si inalta in 2-3 linguri de ulei fierbinte.
Se lasa cateva minute sa se inmoaie si se adauga morcovii - se lasa la "aburit" cateva minute.
Apoi se ia de pe foc si se adauga carnea tocata si pune inapoi pe foc mic. Se adauga treptat sosul de rosii si se amesteca bine, sa se omogenizeze compozitia la o pasta, sa nu ramana carnea bucati gen chiftele/perisoare.
Se adauga oregano si 5-6 boabe de piper si se da la foc mic timp de 20'.
Intre timp se pun pastele la foc in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se iau si se spala in apa rece si se lasa la scurs.
Inainte cu 5' de expirarea timpului, se adauga sare de mare, granule.

Cand sosul e gata, se pun paste in bol si se adauga cateva linguri de sos fierbinte si se presara branza.

Noi mancam 2 zile dintr-o portie, plus ca isi ia si sotul la serviciu, ca nu rezista . Pt copiii care nu papa de 2 ori consecutiv aceeasi mancare, puteti schimba tipul de paste, de branza si/sau adauga in bol masline fara samburi, boabe de porumb etc.

Pofta buna. Sa imi ziceti cum v-a placut voua si celor mai mici de la masa

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:



CASA DE TURTA DULCE

Ingrediente:
- 125 g miere
- 200 g zahar
- 1 pachetel zahar vanilat
- 150 g unt
- 4 linguri lapte
- 1 lingurita scortisoara
- 400 g faina
- 2 linguri cacao
- 100 g amidon
- 1 pachetel praf de copt
Pentru “lipici”:
- 3 albusuri
- 600 g zahar praf

Preparare
Laptele, untul, mierea, zaharul, zaharul vanilat se incalzesc usor. Cand sunt moi se pun in castron si se lasa la rece. Cand amestecul e aproape rece, se amersteca treptat scortisoara, faina, cacao, amidonul si praful de copt. Daca aluatul e inca lipicios, se mai poate adauga ceva faina.
Se ruleaza aluatul la ˝ cm si se taie formele dorite.
Se coace la 175-200 °C pentru 10 – 15 min.

Constructia / formele: in principiu e nevoie de: o baza, (24x20 cm), doua placi pt acoreris (14x20 cm), doi pereti laterali (6x11 cm – decupate ferestrele), doi pereti fatza-spate (forma: triunghi peste dreptunghi – iar cu usa/geamuri decupate; lat 13 cm, inaltimea [pana in acoperis] 23 cm)
Vezi: http://www.flickr.com/photos/septoct2007/4252985335

Se produce “lipiciul”: se bat spuma cele 3 albusuri si se amesteca zaharul pudra cu grija (“sub spuma”). Se pune in sacul/seringa pentru ornat. Se incepe asamblarea casei tinand cont de urmatoarele:
- Piesele se lipesc pe baza: intai fatada (lasand si loc de “gradina” in fata), apoi spatele casei (nu uitati ca distanta dintre ele e data de peretii laterali!)
- Mereu se pune partea frumoasa inafara.
- “Lipiciul” se aplica pe partea interioara a casei / pieselor (sa nu se vada).
- Sustineti piesele vertical pana se usuca de-a binelea si stau drept (!)
- Dupa ce stau fatada si spatele casei, se aplica lipiciul pe interiorul peretilor laterali si se monteaza. Apoi se aplica acoperisul, ambele ape ale sale se monteaza deodata (una-n stanga, resp. dreapta) si se apasa usor – sa nu se sfarme casa!
- Pentru decor: fantezia proprie! Totul poate fi la final nins cu zahar pudra …


Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p5.html" target="_blank">
Michael, 2 ani + (8.10.2007) si AMR 1 sapt

Mergi la inceput