Retete de diversificare pentru bebelusi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vdrag spune:

Pupici pentru toate mamicile!! Sunt o graviduta care va naste in septembrie si am indraznit sa intru aici pentru a va intreba daca stiti si imi puteti da cateva titluri de carti pentru retete de preparare hrana solida pentru bebelusi dupa perioada de alaptare!! Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul vostru!!

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Pt copilasii care au voie sa pape peste, iata o reteta simpla si delicioasa.

Se pune un file de peste alb la fiert in supica de verdeturi preferata(3-4 minute). Se lasa la scurs si in respectiva supa se pune la fiert gris(o lingura, doua, depinde de cat e de mare bb si cat papa). Pestele se desface in buchetele, se iau jos oasele si pielea si se amesteca cu grisul fiert in supa. Sare si lamaie optional.

Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Puiului meu ii place la nebunie ficatelul cu ceapa:

Pun la inabusit o ceapa tanara si vreo 2 ficatei de pui taiati cubulete(nu frig ceapa inainte, le pun direct una peste alta), sarez si acopar cu capac 5 minute. Apoi adaug o lingura de cognac, una de apa si putin piper. Mai las 3-4 minute acoperit si gata...Dani papa tot tot.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Raluca

Am o intrebare, ca-s cam bauta in cap: daca gatesc legumele in steamer, ce adaug ca sa fac piure?-lapte, apa? bb are 6 luni

Raluca mami de Ilinca si Mihai

Eu fac supica de pui cu verdeturi si congelez portii mici pt cazuri urgente. Oricum adaug si o lingurita de ulei de masline extra virgin in fiecare pireu...

Adimercedes somonul de la ce varsta este indicat? ca eu am ezitat sa-i dau puiului meu, ca este mai greu decat pestele alb...cel putin eu daca-l papa la cina, ma cam invart noaptea-n pat din cauza indigestiei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

pt bebicii care au voie peste am un pont bun,puteti fierbele pestele in lapte si apoi il preparati cum doriti ,are un gust exceptional
daca ne veti vota o cafea va vom da dupa ce premiul il vom ridica

Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)
http://www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/concurs/participant/Oprescu-florentina-233.html click pt un vot va rugam mult. multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipselion spune:

mai fetelor... fetita mea are acum 5 luni, ii dau mar q banana si biscuite, supa de legume ( legumele nu le ia), compot, piure de fructe dar totusi nu cred ca ii tin de foame. ia-m dat si cereale milupa fara gluten si nu ii plac. chiar nu stiu ce sa mai fac ...ajuntati-ma cu un sfat, o idee...cat lapte ar trebui sa manince?ea are momente cand papa 120ml si zile cand imi ia 160ml. nici nu stiu cat sa-i mai dau, si ce altceva... ajutati-ma cu retete, sfaturi... ipselion@yahoo.com va rog frumos. multumesc :*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlebig spune:

Incearca sa-i dai cerealele cu iaurt. Eu asa i-am dat de la inceput ca nu-i placeau cu lapte sau cu apa.
Iaurtul poate fi facut in casa (o sa dau reteta) sau cumparat recomand Napolact "Numa' bun" pt copiii mai mici (pana la un an) ca are grasime putina si "Iaurt Zdravan" pt cei mai maricei. Doctora mi-a mai recomandat si iaurturile Campina sau Brenac.

Iaurt de casa

1 litru de lapte fiert si lasat sa se raceasca pana ramane doar putin caldut se amesteca impreuna cu o lingura de iaurt cumparat si se lasa 24 ore la prins. Urmatoarea data se va folosi o lingura din acest iaurt pt prepararea unuia nou (daca vreti sa nu mai cumparati).
Se poate folosi si lapte pasteurizat care nu necesita fierbere si doar se incalzeste putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipselion spune:

ms frumos mamico. am sa incerc sa ii dau iaurtel. cereale nu prea imi mananca, oricum am inceput sa-i dau branzica dulce cu fructe sau piure de cartofi, peste i-am dat si ciorbita cu paine si imi mananca f bn. acum ne supara dintisorii,,, trebuie sa iasa. va pupam iar dk vrei sa vb pe mess eu va astept. pupiciiiii pt pitici si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

Paste bologneze
de la adimercedes

1 ceapa medie
1 ardei (rosu, verde sau galben)
2 morcovi
1 patrunjel radacina
o mana de frunze de patrunjel
500g vita taiata cubulete (daca aveti de gand sa folositi pt bebe blender sau mouli) sau tocata
2 linguri de ulei de floarea soarelui (sau de rapita, de seminte de struguri etc)
500g sos de rosii
parmezan ras sau cascaval ras
1 oala cu fundul mai gros (eu folosesc una de supa de 2.5L)

Se taie ceapa si ardeiul marunt si se pun la calit la foc mic. Apoi se adauga carnea si se lasa sa se inabuse cateva minute.
Se adauga apoi morcovii si patrunjelul radacina taiate marunt si sosul de rosii. Se poate completa cu apa incalzita pana se acopera ce e in oala. Se pune capac si se lasa la foc mic 45 de minute daca ati folosit carne tocata sau 55-60 de minute pt carnea cubulete.
Inainte cu 5 minute sa fie gata se adauga frunzele de patrunjel.

Intr-o oala separata fierbeti pastele conform intructiunilor de pe cutie.
Cand sunt gata se impart in farfurii si se toarna din sosul pregatit si se presara parmezan/cascaval dupa gust. Daca nu ati folosit carne tocata, ce e pt bebe puteti da prin blender cateva secunde, ca sa marunteasca bine carnea.
Si se mananca cu pofta maxima!!!

Acum, daca am in casa mai adaug cu frunzele de patrunjel si 1-2 zucchini taiti marunt si las 10 minute.
Eu folosesc paste scurte, gen rigatoni/penne sau fusilli/rotini ca sa le poata Lisa manca cu mana. Pt ea amestec totul in farfurie, ca sa se intinda bine si apoi i le pun in tavita de la scaunul de masa.
Dupa cum stit deja, eu nu folosesc sare sau piper, dar am descoperit ca la amestecul asta nici nu trebuie sare deoarece cascavalul/parmezanul e sarat si ii da un gust f bun. Daca puneti si sare o sa fie prea sarat!!!
In loc de carne de vita puteti folosi pui sau curcan (trebuie lasate la fiert doar 35-40').

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

ciulamaua mandarinutzei
se face in felul urmator:
se pun la fiert pulpe superioare/ce vreti din pui.Dupa primul clocot, se scurge apa si se pune alta calda, se mai adauga o ceapa si 2 morcovi. Si se lasa pe foc pana sunt fierte bine. Apoi se pune intr-un castronel faina(cam 2-4 linguri, depinde de cantitate) si se adauga treptat zeama de la supa, pana iese o zeama fara cocoloase. In alta tigaie se pune pe foc unt si se adauga zeama si se amesteca continuu pana da in clocot.Si la sfarsit se adauga pulpitele fierte. Antoniei i-am amestecat carnita taiata si sosul cu mamliguta.

Mergi la inceput