Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (42)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Buna fetelor eu sunt acasa ca nu scap de raceala asta ,nu ma simt foarte rau sunt infundata si ma mai doare capul ,dar am zis sa nu ies din acasa poate ajuta ,maine o sa merg la birou.
Noi ne-am hotarat sa recoltam celule stem ,am vorbit si cu medicul si este de acord sa faca procedura,am ales cord boold center ,am sunat la ei si deja mi-au trimis contractul pe care trebuie sa il completez si sa-l semnam si apoi sa il trimit la ei si ei imi vor trimite chitul de recoltare.
Mi se pare ok ca nu trebuie sa platesti nimic inainte,la ei platesti dupa ce nasti, dupa ce trimit ei la control produsul recoltat si iti trimit buletinul de analize ca este ok, abia atunci platesti.
22+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Dara d stii cumva daca recoltarea se poate face oriunde sau numai in Bucuresti? Nu stiu daca in Bacau se practica asa ceva si nici cu dr mea n-am vorbit inca. O s-o intreb data viitoare. Dar si eu ma gandeam tot la Cord blood Center. Despre preturi stii ceva?

Anna 21+ cu Maria
AMR 19
vinebarza
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Sursula, si eu am scapat brusc de greturi. Singurul lucru de care nu am scapat este ca nu suport in continuare mirosul de detergent. DEocamdata beau lichide multe , mai astept 2 zile sa vedem daca incep sa iau sau nu antibiotice.
Madina, spor la cumparaturi.
Diana Mirela, felicitari pt bebe-baietel!!!! Bafta cu scoala de soferi.Ai curaj!!!
Mada, ametelile sunt date probabil de variatii ale tensiunii arteriale. De ce nu iti iei un tensiometru electronic ca sa iti monitorizezi tensiunea daca stii ca ai probleme?
Anaco, sanatate multa!!! Si eu sunt disperata ca burtica mea nu a crescut prea mult, dar crede-ma ca bebe stie el ce ii mai bine pentru el, asa ca bnu trebuie sa ne facem griji in plus. Eu m-am ingrasat 2,5 kg pana acum. Aaa...si bebe abia prin luna a 6-a isi schimba pozitia in care va sta pana la nastere.
Cu recoltarea de celule stem ne-am gandit si noi, acum sa vedem daca clinica unde voi naste are vreun contract cu vreo firma, daca nu am sa ma interesez si eu la Cord Blood Center.

Cristina 17+ ,cu Mihai Daniel

" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Buna fetili,

Aterizez si eu pe aici un pic, in pauza de masa.

Felicitari fetelor care au mai aflat daca au fata sau baiat!

M-am uitat si eu la poze la Boti, Mada, Anaxena. Frumoase toate! Stiu ca au mai pus si alte fete poze, dar nu am apucat sa le vad inca.

Cu epidurala, eu am nascut fara prima data si ma gandesc sa fac la fel si acum. Nu prea m-am documentat, ma gandesc doar ca daca am putut atunci, de ce nu as putea si acum?

E, legat de dragostea materna, sunt multe de spus. Nu va speriati ca nu simtiti cine stie ce, ca nu-i nimic anapoda in asta. Tin minte ca atunci cand l-am nascut pe Matei ma stresam si eu cu asta (ba chiar ma simteam vinovata), ca eu nu simt nu stiu ce dragoste devastatoare, dar acum stiu sigur ca totul vine de la sine la momentul potrivit si nu-i bai daca nu esti deja pe spate dupa bb de cand e in burtica. O sa va iubiti puiul mai mult decat orice pe lume si veti fi toate niste mamici minunate. Deci, nu va faceti griji!

Vreau sa va spun ca ieri a venit la mine la birou o doctorita de medicina muncii impreuna cu doctorita companiei. A vrut sa vada in ce conditii lucrez, cat, cum, ce fel si mi-a cerut o copie dupa fisa postului. Evident m-a intrebat cate ore stau la birou, si aici a inceput distractia . Urmare a ceea ce i-am spus, si anume ca stau clar mai mult de 8 ore, a zis ca va scrie in raport recomandare ferma sa respect programul de lucru: 8 ore care includ pauza de masa, fara ca nimeni sa poata comenta. A mai zis ca:
- trebuie sa-mi cumpere compania un suport pentru picioare ca sa stau cu ele mai rididcate (la care doctorita companiei a spus ca din pacate pana se face toata procedura de cumparare prin departamentul de procurement dureaza si e mai bine sa-mi aduc eu ceva )
- sa ma ridic de pe scaun la 1-2 ore si sa ma plimb 10 minute prin companie (asa de nebuna )
- sa-mi aduc o perna pentru spate, sa o pun la scaun.
Haios, nu? Asa ca, teoretic, acu daca vin la 9:00 la 17:00 cica pot sa plec .

Si tot ieri am aflat ceva ce nu stiam despre concediul de odihna: ca se da si pentru cele 126 zile de pre si postnatal. Asa ca am mai castigat niste zile, pe care nu le pusesem la socoteala, deci in iunie voi lucra doar 5 zile.

Si eu vreau sa recoltez celule stem si cred ca tot cu Cordblood. Insa inca nu am discutat cu doctorul despre asta si nici nu i-am sunat. M-am gandit ca e prea devreme, desi daca ma gandesc mai bine nu vad de ce nu am face asta de pe acum, mai ales ca nu te costa nimic inainte.

Cu regret trebuie sa spun ca si eu am racit, insa sunt pe baricade la birou ca am un deadline vinerea asta la un proiect. Azi noapte nu prea am dormit din cauza nasului foarte infundat.

Daca tot va place sa gatiti, am primit azi pe mail o carte de bucate de Radu Anton Roman, dar mare (7 mega) si nu o pot pune pe mailul comun (am incercat). Nu ma prea pricep cum as putea sa fac, asa ca daca o vreti, da-ti instructiuni cum sa fac cu ea ca sa mearga pe mail (amanuntite, ca nu le am deloc cu asemenea lucruri ).

pup you all,

Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si in asteptare de Ilinca (22+ sapt)

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Salutare fetele. Mie mi-au reinstalat azi si abia acu am reusit sa intru.
Cu celulele stem cred ca se recolteaza in toate orasele mari, la noi se recolteaza si la clinica privata si la maternitate. Ma bate si pe mine un gand dar nu stiu daca ne permitem. O sa mai vedem.
Cu epidurala... mi-e nu mi-e asa frik sa nasc fara dar nu bag mana in foc ca nu ma dau de ceasu' mortii pe acolo. Asa ca las optiunea deschisa desi am oarecare temeri caci am probleme cu colana si nu vreau mai multe sechele decat imi trebe (s-ar putea nici sa nu poata sa-mi puna anestezia din cauza vertebrelor tasate). Si nici puiu meu nu vreau sa sufere din cauza asta. Mai vedem si aici.
De ingrashat crek am pus vreo 6 kile dar marea ingrashare de abia de acu incepe asa ca vedem noi la final.

bujo 21+ cu
album de nunta
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Azi e prima zi de lucru dupa 3 saptamani de concediu. E suuuper greu, sunt ca un zombi. In plus azi-noapte am dormit destul de putin. Ieri l-au operat pe sotul meu de ligamente croazate la genunchi, asa ca azi-noapte am dormit cu el la spital. El a fost cuminte, ca nu stiu ce i-au facut aia, dar a dormit neintors de la pe 8 seara, dar na, se tot vanturau infirmierele sa vada daca e ok, sa-i schimbe perfuziile.

Mai, pentru celulele stem, eu zic sa va interesati bine inainte de a lua o decizie, sa nu va treziti ca ati facut super sacrificii de pomana pana la urma. Cred ca la odiseea mai-iunie este o tipa cercetator prin belgia parca, care le sfatuia pe fete sa nu faca recoltarea, ca dau banii de pomana. Si sunt mai multe subiecte deschise pe aceasta tema. Acum fiecare face cum crede el mai bine, dar cred ca trebuie cautat dincolo de super fenomenul marketing care a ajuns de ceva timp in romania. In primul rand ceea ce ar trebui sa va puna semne de intrebare este faptul ca in vest NU SE FACE.

AnnaBaby, am vazut perina aia de gravide. La ce foloseste exact? Azi-noapte la spital eu am avut o perina de genul ala si m-a enervat de numa. Eu deocamdata nu am nici un fel de problema cu dormitul.

Si eu simt bebele numai jos, dar nu imi fac probleme. DAca acolo ii place lui sa stea ... Doctorul nu mi-a zis ca ar fi ceva probleme.

Vicky 24+ si Maya

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estrella80 spune:

Buna la toate fetele!
Scuze cu intratul atat de rar, dar timpul nu imi permite... Nu apuc nici macat sa citesc din urma decat maxim 2-3 pagini in urma... asa ca voi raspunde la intrebarile pe care am reusit sa le citesc si la care stiu si eu sa dau un raspuns.
anaco si eu sunt la fel ca tine in 18+, si tot 2 kg am luat pana acum, asa ca nu te nelinisti ca nu esti singura. Iar despre bebe, stai linistita ca sta foarte bine, nu de alta dar chiar ieri am facut o ecografie, iar doctorul mi+a spus ca totul e ok, ba chiar bebelina mea e dezvoltata peste varsta gestationala cu vreo 4-5 zile.Sa dea Dumnezeu sa fie bine totul si de acum inainte!Nu te impacienta....
annababy despre procedura de recoltare a celulelor stem si eu m+am interesat si ti pot spune ca nu depinde de spital ci de medic, daca a facut vreodata.Stiu ca sunt doua firme, una din Cluj iar alta din Bucuresti. Trebuie sa fim noi cele care luam legatura cu ele, cam prin luna a-VI-a, ei ne trimti un contract, pentru ca in cazul in care suntem de acord sa depunem banii in contul specificat de ei, in jur de 1000 euro si sa le precizam o data, de regula cam cu o luna inainte de data preconizata de nastere, data in care ei ne vor trimite kitul de recoltare. Acest kit de recolatre, il tinem asa, sigilat, si il caram dupa noi de fiecare data cand mergem la spiatl si credem ca e posibil sa nastem. Adica la sfarsit....Doctorul recolteaza sangele in acele recipiente date de cei de la firma, iar in 24 ore de la data recoltarii un reprezentant al firmei vine si le ia de oriunde ne+am afla, si le trimite sau le duce la banca. Cam asta ar fi procedura, dupa care se plateste fie o taxa anual de amdinistrare de 15-20 euro(am citit undeva) pe an, fie poti achita tot acum pentru primii 18 ani din viata copilului cam 20 mil(deci echivalentul a 15-20 euro *nr de ani).
Cam atat am stiut si eu sa raspund la intrebarile puse de fete mai sussi pe care am apucat sa le citesc...

Pentru fetele mai mari in sarcina, am si eu o intrebare?
Voi ati facut analize pentru trimestrul II de sarcina?Si daca da, ce analize, si in ce saptamana? Cu exceptia triplului test!
Va pup!

http://bd.lilypie.com/q8lVp2.png

Mergi la inceput

Vicky mie perna de gravide imi este f utila, poate pt ca am dureri de spate si nu pot sta in orice pozitie. Cu greu gasesc o varianta comoda. Dorm numai pe o parte sau pe alta iar perna o tin de-a lungul corpului si o incalec cu un picior. O tot mut dupa mine in timpul noptii de rade sotul de mine si-mi zice ca nu mai are loc in pat din cauza ei.

Anna 21+ cu Maria
AMR 19
vinebarza
bebe
poze

Mergi la inceput

Estrella ms pt raspuns. O sa iau legatura cu cei de la Cord blood center dar nu inainte de a intreba dr.

Anna 21+ cu Maria
AMR 19
vinebarza
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishuc spune:

salutare!

fetelor, foloseste vreuna dintre voi centura elastica pentru gravidutze,de sustinere a abdomenului?

nu cred sa aiba vreo contraindicatie, eu am niste dureri de spate teribile, dar totusi imi voi intreba si medicul despre acest produs.

mishuc 23+

Mergi la inceput