Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (42)
Raspunsuri - Pagina 18
madina71 spune:
Eu si acum vreau sa nasc tot fara epidurala... ca n-am murit prima data si n-o sa mor nici acum de dureri... Si oricum epidurala se poate face pe la dilatatie 4-5, apoi daca trece momentul asta deja e prea tarziu pt anestezie... Eu am fost pregatita sufleteste sa nasc natural, asa mi-am programat creierul si a fost ok....
La noi nu sunt noutati, am avut niste zile pline... Acum ma duc prin oras dupa ceva cumparaturi, o astept pe tanti sa vina sa stea cu Adrian si apoi plec...
Sunt racita...dar trece!!!!
21+ cu
si Adrian
(20.01.2007)
http://picasaweb.google.com/iulie.august/Madina71
anaxena spune:
chiar mey fetelor care ati mai nascut,ia spuneti-ne ce-i cu epidurala: avantaje si dezavantaje
ca profesoara mea de lamaze incearca sa ma convinga sa nu fac epidurala...voi ce shtiti despre aceasta procedura?
Ana-Maria
25+
am o
MARIA!!!AMR 15sapt-numaratoarea inversa a inceput
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/video/x4a86k_grigoras-ana-maria_fun" target="_blank">filmuletze bebe new!!
AnnaBaby spune:
Neata fetele!
Mada tare bine suna reteta ta. Cu prima ocazie o s-o incerc si eu. Tot timpul vii cu idei bune din domeniul culinar. Esti o inspiratie. Ms mult 
Narcisa mi-a placut tare mult cum ai relatat intalnirea cu dl. Lapte, ai talent la povestit, nu gluma. Oricum astfel de clinici sunt de domeniul sf-ului pt Romania, asa ca nu pot decat sa ma bucur pt tine ca ai ocazia sa nasti intr-un astfel de loc. Imi imaginez ca e si destul de scump!
Sunsmile ms mult pt incurajari.
Tu vorbesti serios despre nastere fara anestezie? Esti super curajoasa. Mie imi e frica si de o seringa.
In legatura cu sentimentele pt BB ma bucur ca nu sunt singura care inca nu e data pe spate de iubire! Ma gandeam ca am eu o problema, dar vad ca ma incadrez totusi in normalitate. Imi povestea o prietena ca ea a simtit sentimentul coplesitor de dragoste fata de fetita ei abia in momentul in care a pus-o la san - in acea clipa a simtit toate dragostea ei revarsandu-se asupra puiului o data cu laptele supt. Banuiesc dca fiecare are un astfel de moment care vine mai devreme sau mai tarziu.
Anna
21+ cu
Maria
AMR 19
vinebarza
bebe
poze
locca spune:
Miky, condoleante! Imi pare foarte rau si sunt alaturi de tine. Iti doresc multa putere pt. a trece peste aceasta grea incercare.
De ieri dimineata ma doare capul incontinuu. Nu mai stiu ce sa fac. Nu ma doare foarte tare, dar e acolo durerea, nu vrea sa plece.
Sursula, e normal sa se opreasca greturile. Fii fericita, eu inca nu am scapat definitiv de ele si incep sa cred ca vor dura pana la sfarsit. Ufff.
Anaxena, avantajul epiduralei este clar, mai scapi tu de dureri, te mai poti odihni. Dezavantaje ar fi ca se poate intampla sa: nu mai poti impinge eficient la expulzie si atunci sa fie nevoie de vacuum, anestezicul ajunge si la copil intr-o cantitate mica, se incetineste travaliul. NU este obligatoriu sa se intample chestiile astea, doar sunt exemple din ce am mai lecturat si eu despre epidurala. Pt. mine a fost mai mult un confort psihic inainte de a intra in travaliu sa stiu ca la o adica, daca vad ca sunt depasita de situatie pot apela si la epidurala.
Referitor la vorbitul cu burtica, nici eu nu am putut practica chestia asta. O mangaiam dar nu puteam vorbi, mi se parea un pic ciudat. I-am pus in schimb muzica la greu si asa intentionez sa fac si acum.
Fetelor, am si eu o propunere. S-ar putea splita primul mesaj din fiecare capitol in 2, astfel incat cand dai reply la subiect sa nu-ti mai apara ditamai mesajul? Ma gandeam sa lasam partea cu capitolele si rugaciunea, iar listuta cu gravidute sa fie un al 2-lea mesaj. Ce ziceti?
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2
MissJJ spune:
Buna fetele!
Am o lene in dim asta si ma simt asa obosita nu stiu de la ce, aseara mi-a fost cam rau m-a luat cu niste ameteli de se invartea camera cu mine asa ca am stat la orizontala mai mult.
Anaxena am mai zis si eu despre epidurala la mine a fost necesara ca deja nu mai rezistam la cat de mult a durat si daca e bine facuta nu tre sa ai pb la impins eu am simtit perfect cand trebuia sa imping, numai ca minus durere.![]()
Ruxandra de ex si noi la piersicutze am facut ceva asemanator, am facut de fapt o pagina de blog cu toate datele si etc si am pus link-ul in denumirea odiseei in primul mesaj si apoi lista cu capitolele si in fiecare luna schimbam lista cu sarbatoritii ca sa fie pe prima pagina. Bine au muncit vreo doua fete destul la ea dar se merita ca e si mai scurt primul mesaj si pagina arata f frumos. Eu m-am gandit si cand ne mutam la pepenasi de iul-aug 2008 sa facem asa la prima pagina si sa fie facuta cu verde si rosu ca tot suntem pepenasi, la noi acuma e cu piersicutze si cu mult portocaliu ca na suntem piersicutze.
Narcisa faina povestirea, am ras de numa. Fain ca ai gasit asa medic. Reteta aia sigur merge facuta si la microunde.
Ma bucur ca v-a placut inventia mea culinara.
eu mereu le amestec sa vad ce iese si de cele mai multe ori iese comestibil.
Biri e tare bine cand sare si pe el si eu pot si eu repsiras oleaca. da si eu am salivat la muncenici mie imi place cand dau fetele retete sau idei de meniu ca eu mereu is in pana de idei si gasesc eu o solutie sa le inlocuiesc cu vreo ceva daca nu am toate ingredientele.
----------------------------------------------------
Mada 
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
Didi81 spune:
Narcisa, m-a distrat si pe mine foarte tare povestea
.
Apropo de vise, eu am visat in noaptea asta ca eram cu sotul intr-o padure, copacei infloriti, totul frumos, si de-odata dam de un castel cu turnulete. Inauntru ne asteptau niste nobili, se pare ca eram invitatii lor; numai ca trebuia sa fim cazati in camera de sus din turn, si ca sa ajung acolo trebuia sa trec printr-un hol foarte ingust si nu aveam loc cu burtica pe acolo
. Si am inceput sa ma plang stapanei castelului ca de ce ne-au pregatit tocmai camera aia daca stiau ca sunt gravida...
In rest, si eu am avut o durere de cap aseara de numa-numa, dar mi-a trecut dupa ce m-am culcat. Mi se pare ca de vre-o 2 zile imi este usor greata daca beau apa in timp ce mananc sau imediat dupa, ma apuca asa o stare pentru cateva momente... parca nu e chiar greata dar e o senzatie neplacuta.
Didi
22+ 
Dianami spune:
Salutari si de la noi!
Revin cu vesti f. bune, ieri am facut morfologia si este totul perfect. S-au remediat toate problemele iar bebe este...baietel
.
O sa intru sa-mi schimb si DPN-ul, acum este 16 iulie. Pe 15 e nascuta fi-mea, sa vedeti distractie pe noi. ![]()
Din lipsa de ocupatie m-am apucat de scoala de soferi, cu acordul dr. Ma simt f. bine acum si profit de perioada asta.![]()
Diana
21+
si Iulia
(15.07.2005)
Tecky spune:
Mada de cand sunt gravida sa stii ca mai am si eu cateodata ameteli.Cred ca e ceva normal ca inima pulseaza sange pt 2persoane nu ca inainte doar pt una singura.
Eu sunt pt epidurala desi am citit ca exista si unele dezavantaje.Chiar fetelor cine s-a hotarat sa recolteze Celulele Stem? Mie mi se pare cea mai buna firma pt recoltare Coord Blood Center.Pt cele interesate pot accesa :w.w.w.CoordBloodCenter.com
anaco spune:
fetelor, bun regasit! Sunt si eu pe aici, dar cam lenesa la scris...
Acum ca noutati, am reusit sa fac o boacana, adica sa fac un puiutz de raceala...mi-a trebuit saptamana trecuta cand a fost mai rece sa ies pe afara la serviciu ca sa nu ma dea oamenii mei din echipa disparuta, si sa vad cum mai merge treaba la ei, fara sefa pe cap
... dar am luat o raceala, taman cand ma bucuram ca toata iarna n-am avut nimic. Acum sunt mai bine, normal ca tot la serviciu, dar amortesc pe scaun la birou de plictideala... am luat oscillococcinum si se pare ca in doar 3 zile m-a pus pe picioare!
Am ramas surprinsa de necazul lui Mikycris...chiar a fost un soc, si sunt si eu alaturi de ea, sper sa fie puternica in continuare si sa poata depasi o astfel de nenorocire!
In rest, la Echo de saptamana trecuta se pare ca totul e bine cu bebica, atat doar ca doctoritei nu prea i-a placut pozitia in care sta...adica transversal, cu fata in sus...cica "nu e pozitie de nastere"
..de parca ar trebui sa nasc maine!!!! ziceti si voi!? la masuratori e in grafic, dar eu mai am acuma niste pitici pe creier...tot parca nu mi-a crescut burtica asa ca pt 18 sapt, nici nu am prea pus kg pe mine (2 in total) si ma intreb ca poate nu are bebica loc acolo sa creasca
, imi fac si eu asa ganduri degeaba poate!
Am scapat pana in aprilie de analize si controale, atunci o sa imi fac iar setul complet de analize de trim II, inclusiv dozarea de anticorpi Rh...pana atunci stau linistita.
Va pupacesc si Va urez o Primavara frumoasa!
Anaco
18+
Mara Alexandrina
Nu exista NU POT!
MissJJ spune:
Tecky si eu sarcina trecuta am ajuns la spital de vreo doua ori din cauza inimii si tensiunii, de asta ma dispera starea asta de ameteala e si de la vreme sigur ca e f trista vremea si oboseala ca mereu alerg dupa fata seara cel putin e cel mai incarcat programul vine Flo trebuie papa curat si bucataria dupa cat el o pune la nani eu strang jucariile si tot asa.
Mie mi se pare ca mai e asa putin pana trebuie sa nasc.
parca am prea putin timp si prea multe de facut. Sper sa reusim sa terminam tot ce ne-am planuit sa fiu si eu impacata ca e totul facut. Mai avem anul asta si anul urm nunta si apoi scapam de evenimente din astea si putem si noi sa ne relaxam oleaca si sa respire si contul din banca ca saracul a cam stat pe spini in ultima vreme.
Diana felicitari pt eco morfo perfecta si pt caruciorul albastru.
Si mi se pare curios ca toata lumea care m-a vazut si sarcina trecuta a zis ca sarcina asta imi prieste ca arat mai bine mai luminoasa, eu nu stiu astia creca is dusi toti cu capul eu numai luminoasa si etc nu ma simt parca ma bate cineva in fiecare zi cu cata alergatura este si cate avem de terminat si numai eu apuc sa ma stresez pt toate ca aia nu e gata si aia trebuie adusa si aia livrata si etc.
Si culmea as vrea sa iau o pauza da nici nu pot sta deoparte ca mi se pare ca altii daca fac nu is asa perfectionisti si nu rezolva cum trebuie problemele.
----------------------------------------------------
Mada 
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2