Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (42)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Si pt MIKYCRIS a fost un mister moartea sotului pt ca stia ca nu are probleme de sanatate si mai ales probleme cu inima.Mi-a zis ca ar fi facut un preinfarct si apoi un infarct.Azi se ducea sa ia rezultatele biopsiei si spera sa afle si ea raspunsul legat de decesul sotului.Sa dea D-ZEU sa poata trece cu usurinta peste aceasta grea incercare a vietii.
Multumesc Anaxena pt raspuns.M-am mai linistit ca am vazut ca tu ai 25 de sapt si zici ca Maria abia de o saptamana s-a cocotat mai sus.
Mada foarte interesanta reteta ta,am sa o incerc si eu!
Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Buna fetele,

am intrat de curand, am citit....si nu-mi vine sa cred ce se intampla cu Micky......draga mea sunt alaturi de tine...si daca te pot ajuta cu cevasau te putem ajuta cu ceva toate fetele o vom faceSincere condoleante!!!!

Eu azi nu am reusit sa merg la dr.......aveam concediu medical si saptamana asta....dar m-a pus naiba de am mers si nu am mai putut pleca de acolo pana pe seara...cred ca voi suna maine sa sun si sa-mi fac o reprogramare.
Anna...bravo draguta!!!!...imi place de tine...sincer!!!
Bujo...esti f frumoasa...am o gramada de poze, te voi ruga sa ma ajuti sa invat cum sa pun si eu poze...vreau sa arat si eu fetelor burtica mea....

acum va las..pupici..

Cami 21s+, cu Timeea Cristina

pustai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Ne-am intors

Bujo, baga in mama masina in functiune, nu mai astepta...Plus ca te si relaxeaza treaba.Rad de ma stric cu detaliile din scenariile tale.Pune fata mana pe pix si pe caiet si scrie!!O sa ma steraduiesc sa visez si daca e prea porcos il scriu pe PM...Eu pana acum am visat doar ca mergeam sa o vad pe Mada in Irlanda la botez...Pup sexy mamma!!Suuuper burtica!!

Boti, am inteles...Azi intr-un magazin de copii am vazut babetzica in forma de gargaritza si halat de baie tot cu imprimeu de gargaritza.Erau asa de drrragutzeeee...Stai linistita ca nici eu nu simt nu stiu ce emotii (nici nu sunt eu foarte emotionala) fatza de kupil dar astea apar pe parcurs

Cristina_P, bea linistita cafea, nu-ti mai fa atatea probleme

Atb, pai nu sunteti ardeleni??Ce astepti de la bb acum, lasa ca-l simti tu, cand o sa aibe chef si ceva important de spus, o sa-ti transmita bb-le...

Mada, REFUZ sa citesc ce ai scris ca gatesti...Pai sa iei un ceai si un paracetamol sa nu te apuce raceala

Sun, si daca-ti vine bucataria ce?????!!!!Ca nu inteleg la ce faci aluzii...Pai Galu ce relatie vrei sa aibe cu tine cand toata toata o sa fie ta-su???Hai, poate ca ochii-s ai tai. Povestesc imediat si de Mr.Lapte

Dma - or fii ligamentele...Data viitoare incearca si tu crema pe o portiune redusa de piele

Turturica, multumesc pentru aprecieri, esti o dragutza...Bronzul nu e chiar bronz, de cand sunt aici, din noiembrie am fost de doua-trei ori la plaja, maxim 3 ore de fiecare data...Dar te prinde pe strada, fara sa vrei

Camy, trist ca n-ai ajuns la dr...Da las ca fata-i sanatoasa si e bine, o vezi data viitoare

Truli, tu vrei sa incerci nasterea in apa??Ce dragutz..

Ma pun sa va scriu despre Mr.Lapte

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa (19+)si Vil asteptand o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

E cam lung mesajul da n-am ce face!!Cine are rabdare, sa-l citeasca

Am fost astazi sa-l cunoastem pe Mr.Lapte. De fapt numele lui este Marcos Leite - ceea ce in romana se traduce Marcu Lapte - si e doctor ginecolog.E carioca - adica e din Rio de Janeiro...Si asta inseamna multe dar ca sa explic mai bine, e ca un ardelean autentic. Un carioca nu se enerveaza niciodata, e ZEN din nastere... daca astialalti sunt calmi de felul lor, un carioca are un calm imperturbabil in orice situatie, nu se grabeste, lungeste vocalele cand vorbeste si pentru el toate problemele au solutii.

De dimineata, impreuna cu sotzul din dotare, ne urnim spre clinica Young Soul. Initial intelesesem ceva de genul Yong So, ma gandeam ca cine stie ce clinica yoga pilates o fii si asta...In fine, ma prind despre ce este vorba, intram, ni se spune de la receptie ca suntem asteptati.
Ajungem la cabinetul 2, ne intampina un tip la 1,80, cu parul alb, de maximum 45 de ani, cu zambet larg si aparat dentar fara pietricele colorate (este o raritate in Brazilia, aproape toate aparatele dentare au alocate pietricele colorate - verzi, roz, albastre samd)...Luam loc pe fotolii si ma intreaba cu ce poate sa ma ajute...Pai stiti, zic, prima data imi cer scuze, nu sunt brazilianca iar portugheza mea are de suferit...Daca vi se calcineaza urechile din cauza pronuntiei mele defectuoase, sa ma iertati....In al doilea rand, sunt usor gravida si, la un moment dat, ar cam trebui sa nasc...Ma gandeam ca am nevoie de ajutor si mi-ati fost recomandat.

Ne explica faptul ca el este parte dintr-un grup de medici care a initiat acum mai bine de 7 ani un program national care sa le determine pe femei sa nasca natural. Programul a fost premiat de ONU si implementat in toata America de Sud.Acum el este consultant pentru guvernele Argentinei, Chile, Paraguay,Venezuela si Columbia daca bine imi aduc aminte...Ne mai spune ca Brazilia este a treia tara din lume ca numar de cezariene iar Florianopolis (orasul in care locuim) este primul din Brazilia ca nr de cezariene. Na bunnn, dupa ce am parcurs aceste date statistice care ne-au imbogatit simtzitor cultura medicala generala, trecem la discutii care ne priveau direct...Mai precis ma priveau direct pe mine si pe delfinutza...

Imi explica faptul ca el lucreaza pentru Clinica Jane...Vil stia despre ea, eu nu, dar urmeaza sa merg sa o vad.Mi-a spus ca nu stabilim acum ce tip de nastere voi avea, vedem la fata locului, incercam sa nastem natural iar doar in caz de urgenta se aplica cezariana...O cezariana dureaza 20 min!Mi-a aratat poze cu camera de travaliu care contine mingi medicinale, locatie speciala pentru masaj, piscina computerizata cu jacuzzi in cazul in care in timpul travaliului ai o revelatie si iti doresti brusc sa nasti in apa!!Adica fara nici o problema, daca in momentul travaliului decizi ca vrei nastere in apa, nasti in apa!Cine doreste poate viziona pe internet nasterea in direct, neamurile, trupa, gealatzii si prietenii au camera lor speciala (VIP room) unde pot astepta, bea o berica sau o caipirinha in timp ce eu ma dau in barci sa o nasc pe mostenitoarea clanului, UTI (terapie intensiva) pentru mama si pentru bb in cazul in care este necesar samd...
Ma mai intreaba de antecedente medicale, ii explic de operatiile de amigdalita si polipi facute fara nici un fel de anestezie, despre cusatura la mana facuta pe viu, despre operatia de apendicita si despre unicul neuron ramas...Imi spune ca daca am trecut prin toate astea si sunt inca intreaga si mai am inca neuronu functional, atunci nasc natural fluierand (in situatia in care totul este in regula cu kupilu)...

Se uita peste analize, toate sunt excelente (slavit sa fie Domnul), imi spune ca n-am nevoie de fier, n-am nevoie de vitamine,bine ca am luat acid folic, n-am nevoie de medicamentatie, imi masoara burtica (mostenitoarea e in parametrii, cica nici mare nici mica), imi ia tensiunea (11 cu 6 - buuuuunnn), ii asculta inima fetei, ne-o da si noua sa o ascultam (tati se emotioneaza din nou cand aude ce inimioara puternica are odrasla lui), ma pune pe cantar (nu, nu, va rog, nu vreau sa stiiiiuuuu - prea tarziu, m-am ingrasat 6 kg!, adica am 54), imi spune ca delivery date e in prima saptamana din august, imi da numerele de telefon de acasa, mobil, urgentze si terminam discutia...

Aaaa, un aspect important!Ne mai povesteste de o alta pacienta care a facut surf cu o jumatate de ora inainte de a naste (bay, astea-s duse, dupa ce am vazut la Caranaval numai dansatoare de samba gravide, cu pene in cap si chilotzi paietatzi de 2 mm acum mai o surfista gravida imi lipsea din colectie) , despre alte paciente care au ales sa nasca in apa pe moment si ce efect benefic a avut aceasta alegere asupra travaliului, asupra mamei si asupra kupilului (Vil deja cauta firme de scubadiving, sa invete scufundari pana se naste odrasla), ne pupam, ne gratulam si plecam.
N-a fost rau...Data viitoare cred ca facem consultul la o berarie pe plaja.Relaaaaxxx....

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa (19+)si Vil asteptand o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

fetele intru si eu sa va salut, ca mor de somn!

narcisa misto de tot mr.lapte... auzi nu bagi tu ceva retete cu banane in prajituri sau orice ca am o tona si nu stiu ce sa fac cu ele si la voi inteleg ca se consuma serios... apropo am uitat sa iti spun ce am citit eu la faza cu copii bilingvi: important se pare e sa nu fie derutati daca parintii amesteca limbile intre ele, deci limba care o vorbiti in casa tre sa fie una, daca tu ii vorbesti romana o faci cind sunteti amindoi, separat, nu cuvinte amestecate din amindoua, sa poata sa le fixeze corect pe ambele...

sun multumesc de intrebare, anna e mai bine dar tot pe tratament ... pai cum sa mi-o iau mai de la un porumb, eu ce sa mai zic de mucenicii vostrii ...

cristina felicitari pt primele miscari de trupe!!!

bujo ce imagini sexi visezi tu

tecky multumim de vestile despre miky. nu te mai stresa degeaba cu pozitia bblui, ei acum fac tumbe si e absolut normal sa-l simti jos daca sta cu capul in sus si are piciorusele in bazinul tau, asta nu prevesteste absolut nimic....

boti sa-ti zic si eu cum e cu dragostea (aia de mama, ce credeati ) vine asa de natural si pe nesimtite ca nici nu ai timp sa te dezmeticesti la un moment dat ca esti prinsa. la mine a inceput usor usor cu pregatirea camerei, cind eram prin luna a sasea, cu aranjatul patutului, jucariilor si lucrusoarelor, muream de drag sa le vedem asa mititele, si asa am devenit din ce in ce mai nerabdatoare sa vina odata sa o cunosc...
nu te stresa sa simti ceva cind inca nu e acolo, ca vin toate la timpul si locul lor. eu nu am avut asa o explozie de fericire si extaz cind am avut-o pe fii-mea, cum am vazut ca descriu alte femei, chiar ma intrebam daca e normal, dar eu nici nu sunt o fire asa mai exaltata. primele sentimente au fost usurare ca am nascut, ca a decurs totul bine si ea era sanatoasa, si apoi intra fara de apel instinctul matern in functiune si te apuca grija, oare o sa fii in stare sa faci ce si cum trebuie cu mogildeata aia atit de minuscula??!! pe mine m-a pocnit rau de-abia a doua zi, tin minte precis si acuma momentul, mi-o luasera din camera pt un control si cind au adus-o inapoi a deschis niste ochisori imensi si ca un pui parca cauta pe cineva, asa mica si pierduta, si m-a observat si in clipa aia a scos asa un oftat multumit .... aia am fost

apropo de vorbit cu bb, eu declar aici cu mina pe inima ca nu am putut niciodata sa vorbesc cu propria burta, chit ca stiu ca e bb in ea. si nici nu cred ca m-ar auzi, nu de alta dar si eu cind sunt cu capul in apa la piscina de pilda, nu aud ce se vorbeste pe mal sa nu rideti, dar chiar am vazut un filmulet despre asta pe discovery, facut de francezi care studiau cu mijloace f sofisticate stimulii la care reactioneaza bb, si zgomotele uzuale, voci etc nu provocau nica, abia cele extrem de puternice erau percepute, deci....
interesant de pilda anumite mincaruri, sau sa zic gusturi, provocau reactia copilului, gen dulce/ mentolat/ acru mincat de mama.

ana nu cred ca otetul e cea mai ciudata chestie de care am auzit, eu de ex maninc in prostie gheata

mada o chestie e sigura: eu am convingerea ca atunci cind copilul nu e f atras de tata, sau ma rog sa zic trage mai mult spre mama, nici tatii nu se implica la fel de mult. al meu nici nu poate sa se descalte bine ca pitica deja e calare,asa ca vrea nu vrea, obosit sau nu, tre sa-i dea el sa pape, schimbe, joace etc. si nu e rau deloc, decit sa fac numai eu toate astea si el sa stea la tv...

nati, mona, irda pe unde sunteti?

va pup

24+

Mami de Anna (5.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Neatzaaaaa,

Ce fac fetele? Eu iar m-am trezit "in shuturi". Are grija fii-mea sa ma simt bine de dimineata!

Ana otzet? Giiiz, macar nu-l bea..sau e faptul consumat deja?

Tecky multumim de vesti. Incearca sa obtii nr de tel, spune-i ca vrem sa-i trimitem mesaje ca sa nu mai fie atat de singura! Si nu-ti mai face griji cu miscarile...acum e perfect normal sa le simti acolo! Relaaax

Biri imi pare rau ca ti-am facut pofta cu mucenicii! Daca vii in tara vreodata, imi zici si te chem la mine si-ti fac o oala de 10kg!

Narcis dah, ce sa mai zic...ai gasit "esplicatia" pt relatia cu Galu.:) Da' io chiar vreau sa semene cu el...macar sa fie asa calma si cerebrala si altruista si dedicata si loiala si....etc, ca el! Si daca-mi iau bucatarie, ce??? O sa pot sa-mi fac singura salata orientala, nah! Si cartofi fierti peste care sa pun mustar iute, na!:))
Am citit pe nerasuflate despre vizita la nea Lapte! Ai un stil de a scrie de era sa cad sub masa. Maimutzul meu a citit inceputul, pt ca eu dadusem lapte pe jos si l-am rugat sa-mi citeasca in timp ce sterg. Si mi-a spus ca pt pasajul asta "Daca vi se calcineaza urechile din cauza pronuntiei mele defectuoase, sa ma iertati....In al doilea rand, sunt usor gravida si, la un moment dat, ar cam trebui sa nasc...Ma gandeam ca am nevoie de ajutor si mi-ati fost recomandat." sa-ti spun ca si-a inghitit cafeaua fierbinte. Nu vrei sa stii cum radeam amandoi...esti fenomenala! Foarte fain si relaxat domnul carioca. Sper sa nasti asa cum e cel mai bine pt tine si delfinutza!

Ca tot vorbeam de nastere..aseara cand asezam cartile m-a pocnit o idee atat de staruitoare incat n-am mai putut scapa de ea. Si anume sa nu mai cer anestezie...sa incerc natural! Vorbesc sapt asta si cu dr mea sa vedem ce spune! Cand ti se sectioneaza gingiile dintr-un capat in altul al gurii fara anestezie, cand ti se scot nervi fara ea, cand esti in a 100a operatie si anestezicul cedeaza..cand iti faci tibia praf si rezisti macar la rotirea piciorului, fara anestezic...zic eu ca macar nu-ti mai e frica de durere, nu?:) Va fi o decizie comuna...a mea, a medicului si a anestezistului!

In fine...ma opresc aici. Va doresc o zi faina, plina de vesti bune! Pup

p.s. Natiii?

SUN24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Neata!!! Ce activitate intensa !!!
Narcisa, am citit despre intalnirea cu Mr. Lapte. Pare un doctor de treaba, mai ales ca incurajeaza nasterea vaginala. Si ce clinica misto din descrierea facuta de tine!!!
Sun, sa nasti fara epidurala??!!! NU cred ca as avea curajul...
Dana, cum a fost la doctor????
Biribu, multumesc!!!
Camy, asteptam poze. Las ca poate reusesti azi sa ajungi la nenea docotru'.
Ma duc sa imi vad de ale mele munci.

Cristina 17+ ,cu Mihai Daniel

" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Pt fetele care vor sa vorbeasca cu MIKYCRIS va dau adresa ei de messenger : mikycris_miky77@yahoo.com
Multumesc tuturor fetelor care mi-au raspuns in legatura cu pozitia bebelusului,ca intrasem un pic in panica.
Ma duc sa fac cumparaturi si mai scriu cand ma intorc.
Pupici la toate
Tecky 23 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sursula spune:

BUNA DIMINEATA MAMICI!
Eu am avut niste zile foarte pline si nu am putut scrie.Va pup pe toate!
NATI-ma bucur pt vestile bune !
BUJO-multumim pt listutza cu cele necesare.
ATB-si eu beau foarte multa apa.
CAPRIOARA-Felicitari pentru fetita de 495 g!!
CRISTINA-infectie urinara??Cum ai reusit?Ti-a dat tratament?
LOCA-Felicitari pentru fetita!
VIOLETA -felicitari pt bebe!
BUBU,RONTZY,MADINA-FELICITARI pentru baietei!!!
MONA-bine faci ca ai grija de tine!Da,Iosup e super dragut.Asa cum trebuie sa fie un dr.
ANCA-Bine ai venit!
BIRI-si eu am avut pofta de porumb fiert.Si mi-am cumparat muuuuult de la Carrefour.Si l-am fiert acasa-nu din ala prefiert .
MADA-te rog schimba-mi si mie DPN in 8.08.2008.Multam.

FETELOR burticoase-o intrebare de viitoare mamica care se sperie de orice cand vine vorba de bebita:E normal ca dupa o lunga perioada de greturi ,acestea sa se opreasca brusc?Si pur si simplu sa nu mai existe in ziua urmatoare?Eu m-am cam speriat-induram greturile stiind ca sunt semnul unei sarcini in evolutie.Dar acum????

Sursula 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

narcisa, fain nenea Lapte al tau, deci ramii la el, nu? Si adeca ce vrei sa zici cu ardelenii? Ca si io mi-s ardeleanca get-beget si-s mindra de asta. Dar acuma sufar pina-n maduva oaselor la auzul mucenicilor alora, ca la noi nu se fac si degeaba am intrebat-o pe soacra-mea, ca nu m-a lamurit. Asa ca sunule, ma-nscriu si io la oala aia de 10 litri de mucenici, sa nu care cumva sa-i dai numa’ lui biri.
Si-apropo de anestezie,sun, m-ar bate si pe mine gindul sa-ncerc fara anestezie, adica sa cer epidurala doar in cazul in care simt ca chiar nu mai pot. Am povestit cu o prietena care a nascut de 2 ori natural si m-a incurajat experienta ei. Singura problema e ca ea e tinerica, eu mi-s mai babatiie si poate la mine n-o fi asa simplu.
atb, lasa copilul in pace, ca el cu siguranta da din picioruse, numai ca inca nu percepi tu loviturile. Nici eu nu mai simt mare lucru, dar astept. Sa vad cit ma tine rabdarea.
dara, deci nu-s singura innebunita dupa popcorn, nu stiu ce m-a apucat, zau. C-am ajuns sa-mi fac in fiecare zi popcorn la microunde, unde o sa ajung in ritmul asta? Dar azi merg la sport, macar asa n-am constiinta incarcata.
mada, suna bine reteta aia de pui la cuptor, as incerca si eu asa ceva.
sursula, e normal sa se opreasca greturile, si in cazul meu s-au oprit brusc. Zi mersi c-ai scapat de ele, ca tare aiurea e senzatia aia, mie nu-mi lipsesc deloc. Acum poti sa te bucuri si tu de sarcina

17+

Mergi la inceput