FIV 167

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria215ro spune:

Anca Wish, in ce zile te-a chemat?merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Maria, in prima zi de stimulare, a 7-a, a 9-a, a 11-a si a 12-a. Nu cred ca e o regula, dar pe mine asa m-a chemat. Multa bafta!

Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

Felicia ma bucur ca greseala mea a fost de bun augur.Succes in continuare
Antosit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria215ro spune:

Anca wish, merci mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Ioanatugs parerea mea e sa tratezi cu seriozitate E.Colli.Dr. Cocei mi-a spus ca in nici un caz nu e voie sa facem ET nici macar cu aceasta infectie,poate dauna embrionilor.Am avut-o si eu si am tratat-o 5 zile cu gentamicina(injectabil) si ciprinol ( antibiotic) si am scapat de ea.Transmite-i Laurei toate gandurile bune din partea mea,as vrea sa stiu si eu despre ea....Va pe amandoua si va tin pumnii stransi!
Ancamultumesc mult de tot,esti o scumpa ca intotdeauna
Zouzou cu asta sunt de acord,ca ne-am dereglat hormonal dupa fiv-uri si asta a afectat endometrul....Eu iau 1 pastila de l-arginina(simpla, am inceput din zi 3 de cm pt ca abia atunci mi-am facut rost) de 1000 mg pe zi pana la ovulatie am sa iau,iar la fiv voi lua pana cu doua zile inainte de punctie.Si mai iau vitamina E forte ( 10 zile din prima zi de cm).
felicia_ super,bafta in continuareeee!!!!Asteptam si azi vesti.Cine e embriologul?

Cristal

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Buna fetele mele eu sunt bine ma simt bine nu am dureri de burtica stau in pat singurul lucru care ma ingrijoreaza putin este ca ma-m imbalonat si mai mult in burta decat pe perioada stimulari oare este normal? in rest stau cumintica in pat ma mai plimb putin prin casa si cam atat.
Va pup pe ficare in parte si va doresc din tot sufletul numai reusite.
Felicia sa dea Bunul Dumnezeu sa fie sanatosi si lipisosi embrionasi tai sa se lipeasca de mamai a lor 9 luni mii de pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

quote:
Originally posted by catalina2307
azi, in a 6a zi de gonal am 14 foliculi. Este bine? Sau macar Citesc cu uimire cati medici s-au profilat in Romania pe vitro. Sper din tot sufletul ca motivatia sa fie alta decat cea financiara.

Catalina, ma induiosezi. :) Bineinteles ca motivatia principala este financiara. Si nici macar nu sunt de condamnat medicii pentru asta, fiecare dinte noi, in domeniu/profesia lui, incearca sa castige cat mai multi bani. Eu tot ce pot sa sper este ca motivatia sa nu fie doar financiara. E o nuanta imporartanta aici.

Girls, azi-noapte am avut o insomnie teribila. Singura parte pozitiva, ca tot vorbim de bani, este ca m-a fulgerat o idee. Stiti voi inteleapta vorba din popor "copilul pana nu plange nu primeste tzātza"? Ei. Ne vaitam ca FIV-ul nu este subventionat in RO. Dar a semnalat cineva situatia, a incercat cineva sa ridice problema in spatiul public - in presa si pe langa autoritatile politice responsabile?

Fondul general e favorabil - scaderea demografica este o problema pusa in discutie la cel mai inalt nivel. Plus: 2008 e an electoral in Romania. Multi oameni politici isi cauta *cauze*. Iar asta e foarte nobila. Nu zic ca s-ar putea rezolva ceva anul asta, dar macar sa se ridice problema, sa se constientizeze ca exista o problema. Facem o petitie catre Ministerul Sanatatii si cerem sa se initieze o politica publica in domeniul finantarii procreatiei asistate medical. Sunt cateva sute bune de useri activi pe forumul asta, care vor semna, ei si familiile lor. Cu siguranta multi dintre noi cunoastem ziaristi care pot pune problema pe tapet, sa inceapa sa se discute despre asta. Hai sa facem un iures, nu atat pentru noi (caci noi vom face copil curand, curand de tot:), macar pentru acele femei care din motive financiare nici macar nu iau in calcul posibilitatea unui FIV.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Luca tu ai dreptate....si cu legea protectiei animalelor pana la urma vad ca a inceput sa se rezolve cate ceva....Cred ca atunci cand unii politicieni sus-pusi vor avea problemele noastre,adica vor putea avea copii numai prin FIV,una-doua se vor da legi ajutatoare...pana atunci...vai de buzunarul nostru.....Dar daca ne-am uni toate famiile cu astfel de probleme si am face valva in massmedia poate ar fi un inceput de bun augur....

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

LucaLuca, daca nici macar medicamentele nu vor sa le compenseze 50% ce sa mai vrem de la ei. Raspunsul la unele Case de Asigurari de Sanatate e ca nu se compenseaza pentru FIV, chiar daca ele apar pe lista de medicamente compensate 50%, dar cu precizarea doar prin aprobare de la Ministrul sanatatii. Si sa avem pretentii pentru manopera ....
Si sa mai avem pretentii dupa ce toat estirile arata cati copii sunt parasiti dupa nastere sau aruncati cine stie pe unde si chiar omorati...
Catalina, stai foarte bine cu 14 foliculi. Iti tin pumnii ca toti sa aiba ovocite mature.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Kora, pentru politicienii din Romania, chiar daca ar avea probleme de infertilitate in cuplu, 5000E nu vor reprezenta niciand o problema. ...Fara numar! :)
Chestia este ca daca asteptam sa se autosesizeze, intram la menopauza lejereanu. Pe cand la o petitie sunt obligati de lege sa raspunda in maximum 30 de zile; nu in sensul ca sa initieze musai respectiva politica publica, ci raspuns general - in sensul ca au luat la cunostinta etc. Tot e ceva. Facem o campanie concertata, revenim, insistam, facem presiuni. Va sigur ca in fiecare minister se face o revista a presei serioasa si se monitorizeaza problemele per domeniu ridicate in presa.

Stie cineva daca in Romania s-a facut o statistica privind numarul de cupluri cu dificultati in a avea un copil? In Franta sunt 15%, in Romania - chiar nu stiu. Uite, asta ar putea fi o prima intrebare adresata Ministerului Sanatatii, in baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public. Sa strangem datele problemei pentru petitie. Eu sunt dispusa sa aloc o parte din timpul si knowhow-ul meu pentru proiectul asta, la modul total dezinteresat. Cine se mai inscrie?:)

Mergi la inceput