FIV 167
Raspunsuri - Pagina 19
Moniland spune:
A, si e vorba doar de Clinicile de Stat ca la cele private nu prea au cum sa se bage.
LAVINUTZA spune:
Buna! si eu sunt pentru - trebuie cumva sa ne facem vocile auzite daca nu ascultate:) mai ales ca la noi societatea civila nu are foarte multe initiative - da, este adevarat ca sunt din pacate !!!! multe cazuri de abandon dar sunt si sectii de sterilitate pline, unde fetele stau cate doua in pat si se chinuie ani de zile pt un bb! Si la noi a trata aceasta problema este considerat "un lux" - eu lucrez la o mare companie si am abonament la o clinica privata - iar pentru investigatii de sterilitate am doar 20% discount - nu intra in abonament !deci nu sunt considerate afectiuni ....ceea ce nu mi se pare normal!!!
Mai mult, au trebuit din pacate sa existe precendente pentru a se sesiza "institutiile abilitate" ref la niste practici si proceduri medicale care nu se mai folosesc de ani si ani ...si exemple sunt ....asa ca la lupta!!!
Ms,
Lavinia
mihaele spune:
LucaLuca a perfecta drptate si eu ma inscru cu cea mai mare placere trebuie sa se intample ceva sa se faca ceva si pentru noi trebuie sa fim unite din cate am vazut eu sunt foarte multe cupluri care sunt in situatia noastra si vorba ta alti nici nu indraznesc sa se gndeasca la fiv pentru ca costa enorm eu una am fcaut credit si sunt norocoasa ca am putut face alti nici credit nu poate face cu un salariu de nimic.Va stau la dispozitie cu orice asi putea sa ajut trebuie sa fim unite.
Va doresc din tot sufletul sa fiti taote mamaici si vb ta Luca sa ajutam si pe cei care nu au posibilitatea noastra de a fi parinti .
Va pup pe toate
LucaLuca spune:
Uite, Lavinutza- fata hotarata. Asa imi place, sa iesim din fatalismu' mioritic. :)
quote:
LucaLuca, daca nici macar medicamentele nu vor sa le compenseze 50% ce sa mai vrem de la ei. Raspunsul la unele Case de Asigurari de Sanatate e ca nu se compenseaza pentru FIV, chiar daca ele apar pe lista de medicamente compensate 50%, dar cu precizarea doar prin aprobare de la Ministrul sanatatii. Si sa avem pretentii pentru manopera ....
Si sa mai avem pretentii dupa ce toat estirile arata cati copii sunt parasiti dupa nastere sau aruncati cine stie pe unde si chiar omorati...
Moniland, pai hai sa sesizam problema asta Ministerului Sanatatii. Acum imi dau seama ca nu e bine prin petite comuna. Facem petitii individuale - chiar daca au acelasi text -, e mai puternic efectul. Trebuie sa caut in lege sa vad daca se pot trimite prin mail (pentru solicitare de informatii publice sigur se poate face prin curier electronic, nu stiu daca si pentru petitii). Dar sigur se poate face prin posta, ne costa pretul unui plic timbrat. Repet, sunt obligati sa iti raspunda in 30 de zile, iar daca vor primi cateva sute de petitii pe acelasi subiect, sigur va incepe macar sa se ridice o spranceana institutionala catre tema asta.
miki01 spune:
Mihaele, e semn bun cu balonarea, dar grija cu constipatia si cu efortul, in rest, Domane ajuta sa ne vedem la d-na doctor cu burtica!
Felicia, bafta multa in continuare!
Rubia, nici o veste? Ce faci?
Va pup pe toate,
Miki
Blanche25 spune:
Zhouzo bine ai revenit iar aceasta incercare sa fie ultima!
Felicia BRAVO!!!! In curand sa ne dai o veste dubla (sau chiar tripla)
Rubia cam devreme testul, au fost fete carora in Z10 le.a iesit foarte usoar pozitiv, iar alte fete cu test negativ si foarte gravidute. Pupici la fata si te asteptam cu vesti bune. Incepem galeria
ada_b spune:
Buna fetelor!
Ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns?
Am de facut o dozare hormonala si doctorita mi-a spus sa ma prezint la test in ziua 21. Eu am CM la 30 de zile cu ovulatie la 16 zile.
Ce sa fac?
Ma prezint in ziua 21 sau in ziua 23?
Multumesc!
Blanche25 spune:
Luca Luca ma alatur si eu voua! Ne dam mari si tari ca suntem in UE, dar unde e Romania si unde sunt tarile din Vest? Peste tot in tarile dezvoltate se face FIV gratis persoanelor care platesc asigurarea de sanatate obligatorie, iar persoanele care au asigurare privata de sanatate au discount de 10-15% la clinicile private.
In Spania 2 din 10 cupluri au probleme pentru a obtine o sarcina natural, ceea ce inseama 20%. Este un procent foarte mare. Aici se face FIV gratuit cu medicamete in totalitate gratuite, insa listele de asteptare ajung si la 3 ani. Oricum, important este ca se ofera o sansa tuturor.
Va pup si sper sa putem face ceva.
LucaLuca spune:
Girls, deja am deschis document word pentru draftul solicitarii de informatii publice (vestea buna e ca asta se poate solicita prin mail, efortul e minim).
Vreau asa:
-cat costa, global, o fertilizare in vitro intr-un spital de stat in Romania - pretul total, eventual cu limite: intre .... si .... RON;
- ce medicamente se compenseaza (numele exact) si in ce proportie; cat costa ansamblul acetor medicamente pentru o procedura standard;
- ce medicamente nu se vand compensate in farmacii, desi exista pe lista MC;
- ce e cu aprobarea aia de la Ministerul Sanatatii necesara pentru anumite med. comp. (eu-s complet pe dinafara subiectului, ceea ce e bine, pentru ca foarte probabil si cei care vor citi sesizarea vor fi la fel; deci, explicati ca pentru prosti:);
- mai sugerati chestii pentru care putem lua la intrebari e oficialii din Ministerul Sanatatii.
Precizez ca aceste prime solicitari vor fi doar teasing, pe urma strangem datele pe care ni le furnizeaza si facem o petitie serioasa, ca la carte, in care solicitam pur si simplu sa se initieze o politica publica pentru finantarea (macar partiala, dar noi nu zicem asa:) a FIV.