Vine controlul?
Raspunsuri - Pagina 5
marius spune:
Stiti cum spuneti voi? Vreau si despagubirea ca nu pot sa lucrez dar vreau sa si lucrez. Pai ori poti sa lucrezi si nu ceri despagiubirea pentru incapacitatea de a lucra, ori nu poti sa lucrezi si ceri despagubirea de la asigurari pentru incapacitatea de a lucra.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
addinel spune:
marius, nu e chiar asa. daca ii fac copilului meu o asigurare de studii si el nu face facultate am pierdut banii? pentru ca la 21 de ani, cand am stabilit eu sa primeasca banii, el nu mai e la scoala? eu inteleg ce spui tu si mi se pare corect. legea e lege si cum spuneam intr-un alt mesaj, intamplator, eu am si respectat-o. dar comparatia cu asigurarile e una gresita.
tot nu mi-a raspuns nimeni cum se vor face acele controale. pot sa bag mana in foc ptr faptul ca nici forurile competente nu s-au gandit la asta.
personal cred ca se exagereaza. nu cred ca sunt multe cazuri de mamici care muncesc la negru. in schimb cunosc multe persoane care si-au bagat intentionat cartea de munca si au platit 12 luni * impozite minime si primesc 24 luni* 6 mil. ca deh, dam suma fixa. asta e corect? eu propun daca tot s-au pus guvernantii nostri pe facut ordine sa se verifice si aceste cazuri.
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
saphir spune:
quote:
Originally posted by An@
Cand vom avea si noi conditiile (din toate puncetele de vedere) din Europa, atunci poate o sa ne comportam ca in Europa. Nu ma intelege gresit, nu incurajez hotia, dar asa cum spunea o fata ,daca in alea 2 ore cat doarme copilu' ea poate sa renunte la somn, la gatit, la plimbat si sa faca o traducere ca sa castige un ban, fara sa-si neglijeze copilu', de ce nu i se permite????
mami de Ana (22 mai 2007)
Dar cum iti imaginezi tu ca este in Europa sau in orce alta tara din lume??
Eu nu cred ca in Europa te tine cineva acasa si sa-ti dea pe luna 250USD/luna pentru intretinerea copilului si asta vreme de 2 ani.
In lume "te tine" acasa cateva luni, daca esti norocos, daca nu trebuie sa te intorci la munca pentru ca altfel iti pierzi slujba.
Va imaginati ca Europa ofera "gratuit" orice? Va imaginati ca umbla cainii cu colacii in coda si nimeni nu plateste taxe, impozite etc.??
Doriti sa fie ca in Europa dar nu aveti nimic din comportamentul europenilor si nici macar nu vreti sa incercati sa invatati ceva de la europeni.
Furtul sub orice forma si in orice cantitate este la rang de lege in Romania si voi, locuitorii acelei tari, va complaceti si contribuiti in fiecare zi prin atitudine sa nu se schimbe nimic niciodata.
Edit: Probabil ca exista firme specializate de detectivi,ca cele angajate de firmele de asigurari.
addinel spune:
quote:
Originally posted by saphir
Va imaginati ca Europa ofera "gratuit" orice? Va imaginati ca umbla cainii cu colacii in coda si nimeni nu plateste taxe, impozite etc.??
Doriti sa fie ca in Europa dar nu aveti nimic din comportamentul europenilor si nici macar nu vreti sa incercati sa invatati ceva de la europeni.
Furtul sub orice forma si in orice cantitate este la rang de lege in Romania si voi, locuitorii acelei tari, va complaceti si contribuiti in fiecare zi prin atitudine sa nu se schimbe nimic niciodata.
Edit: Probabil ca exista firme specializate de detectivi,ca cele angajate de firmele de asigurari.
Saphir, Amos , Ailish si
Dean
pozele noastre
zau? si de unde stii tu ca nu vrem noi sa schimbam nimic? iti spun eu ca multi romani ar vrea sa se schimbe ceva, dar oricat de corecti am fi tot vine statul si ne fenteaza. si atunci normal ca incolteste ideea "dar noi de ce sa nu-l fentam?" discutia ar fi mult mai lunga...
sper din suflet ca din banii pe care eu ii platesc statului sa nu fie folosit nici macar un leu ca sa se plateasca detectivi particulari. pentru ca sumele primite de detectivi sunt extrem de mari si nu cred ca ar putea fi acoperite din cei cativa bani care vor fi returnati de mamicile care muncesc la negru.
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
An@ spune:
Saphir, intamplator am trait o perioada in Germania, deci stiu cum e in Europa, nu "doar am impresia"...
Aveam o colega secretara, cu 3 copii mici, si lucra cu jumatate de norma. Castiga 500 eur si se descurca ff bine cu banii astia. Dar, copii ei erau in siguranta in timpul zilei, pt ca acolo exista after school, pt ca exista conditii ff bune in crese - deci te duci la serv, dar te duci linistita (acolo parca e o lege ca nu poti lasa copiii sub 12 ani singuri acasa, deci si in vacanta, elevi mai mari ii luau la diverse activitati, nu bateau maidanele), pt ca cu 500 eur acolo poti cumpara mai multe chestii decat poti cumpara in Ro, pt ca exista alte conditii de creditate pt casa, masina, pt ca acolo ajutorul social pt somaj iti asigura un trai mai mult decat decent,(in general acolo protectia sociala e f bine pusa la punct),..pt ca acolo este civilizatie. Si nu pt ca nu fura oamenii de rand, ci pt ca exista legi bine facute, care nu lasa portite pt smecheri, iar pedepsele sunt atat de aspre ca descurajeaza fraudele.
acina spune:
Mai fetelor dar e f clar totul aici.
Stai acasa cu copilul 2 ani pe 600 lei sau te intorci la serviciu inainte de 2 ani.
Nu-ti convine cati bani te plateste statul , te intorci la serviciu si ai salariul tau intreg si 100 lei de la stat ca stimulent .
Eu personal asa am facut , cand fimiu avea 8 luni m-am intors la serviciu , as fi dorit si eu sa stau cu el mai mult timp dar situatia financiara nu mi-a permis.
Asa mi s-a parut normal.
Anca 28 sapt+ mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
An@ spune:
quote:
Originally posted by acina
Mai fetelor dar e f clar totul aici.
Stai acasa cu copilul 2 ani pe 600 lei sau te intorci la serviciu inainte de 2 ani.
Nu-ti convine cati bani te plateste statul , te intorci la serviciu si ai salariul tau intreg si 100 lei de la stat ca stimulent .
Eu personal asa am facut , cand fimiu avea 8 luni m-am intors la serviciu , as fi dorit si eu sa stau cu el mai mult timp dar situatia financiara nu mi-a permis.
Asa mi s-a parut normal.
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
Atat timp cat mai exista persoane carora li se pare normal sa cotizeze ani buni, de cateva ori mai mult fata de cele care au salariu min pe economie (si cotizeaza corespunzator)sau care cotizeaza perioada minima (doar cat e nevoie ca sa primeasca ajutor), DAR sa primeasca fix aceeasi indemnizatie de kk...n-o sa se schimbe nimic.
Pe asta se si bazeaza statul, ca cele cu salarii mari n-o sa se multumeasca cu 6 mil si se vor intoarce la munca, sa cotizeze in continuare.
NU, NU MI SE PARE NORMAL!
acina spune:
An@ cand am zis ca asa mi se pare normal, m-am referit la faptul ca nu mi-au convenit sa stau acasa pe banii aia...m-am intors la serviciu.Ce sa fac , nu am spus ca e legea buna , am zis doar ca asta a fost obtiunea mea .ce puteam face? Chestii la negru ca sa ocolesc legea? Sincer nu era genul meu.
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
An@ spune:
Asa e Acina. Si eu la fel am facut, dar ma doare sufletul ca nu sunt acasa sa vad toate progresele copilului meu, in timp ce o colega care avea salariu de 8 mil acum sta bine merci acasa.
A_Iulia spune:
Ana, exista o propunere ca suma sa fie % din salariu (cu alte cuvine mamele cu salariu mare sa primeasca mai multi bani)
Asa a fost acum cativa ani buni, ulterior statul a schimbat legea, si a oferit o suma fixa, ca sa motiveze si mamicile cu venituri mici sa faca copii.
Eu nu sunt impotriva legii curente, asa cum nu sunt nici impotriva gratuitatii tratamentelor oncologice etc. - mi se pare normal ca din sumele cotizate de mine, o parte sa se aloce si categoriilor mai putin favorizate sau a celor ce au nevoie de ajutor, indiferent cat au cotizat.
Adina + Olivia Q1.04