Vine controlul?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acina spune:

An@ te inteleg perfect, m-a durut sufletul sa-l las , dar nu am avut incotro.Nu e normal dar ce sa facem?
Mie nu mi s-a parut normal sa creasca alocatia copilului pana la 2 ani si sa fie scoasa aceea de 24 lei sau cat mai e acum...doar ca sa ia si copii mamelor care nu au lucrat niciodata, dar ce contez eu?
Pana una alta fiecare face alegerea pe care o considera cea mai buna pt el.
Adina stiu despre ce vorbesti dar parerea mea este ca propunerea aia, nu va trece mai departe de stadiul de propunere...

Anca 28 sapt+ mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

In UK sint 52 saptamini concediu de maternitate din care 39 platite. Din astea 6 sapt cu 90% din salar, restul cu o anuminta suma.
N-am auzit pe nimeni, dar in timpul asta cred ca poti lucra pentru altcineva (legal fireste) si iti primesti banii astia in continuare. Insa, spre deosebire de Ro unde concediul platit e de 2 ANI!!!, aici, in 39 de saptamini platite, nu ai timp sa te gindesti cum sa-ti rotunjesti veniturile. Nu stii cum sa aranjezi un childcare pentru copil cit mai convenabil, in caz ca te intorci la munca, ori, pentru ca acesta din urma este nesimtit de scump, multe femei stau acasa pina merge copilul la scoala. Aici or fi veniturile mai mari, dar si cheltuielile pe masura.
An@, chiar crezi ca o sa creada cineva ca femeia aia platea chiria/rata, mincarea, pempersii si cresa pentru 3 copii din 500 de euro? Buna gluma! Or fi umblind ciini cu colaci in coada prin Europa, dar nici in halul asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by addinel
zau? si de unde stii tu ca nu vrem noi sa schimbam nimic? iti spun eu ca multi romani ar vrea sa se schimbe ceva, dar oricat de corecti am fi tot vine statul si ne fenteaza.



Cu tot respectul, insa te contrazic. Am vrea sa se schimbe o gramada de chestii, dar fara sa iesim din tiparul nostru, fara sa facem ceva anume. Adica vrem un buget de asigurari mare, daca se poate ca-n Suedia, dar la bugetul ala sa contribuie eventual suedezii, ca noi avem probleme si suntem saraci (pate ne spune vreo "suedeza" cam cum e treaba cu impozitele acolo). Chestia cu "furam si noi, ca oricum statul ne asupreste, parlamentrii isi fac vile, etc" nu va rezolva niciodata problema, si noi stim asta. Deci nu vrem sa se schimbe ceva...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by An@

Saphir, intamplator am trait o perioada in Germania, deci stiu cum e in Europa, nu "doar am impresia"...
Aveam o colega secretara, cu 3 copii mici, si lucra cu jumatate de norma. Castiga 500 eur si se descurca ff bine cu banii astia. Dar, copii ei erau in siguranta in timpul zilei, pt ca acolo exista after school, pt ca exista conditii ff bune in crese - deci te duci la serv, dar te duci linistita (acolo parca e o lege ca nu poti lasa copiii sub 12 ani singuri acasa, deci si in vacanta, elevi mai mari ii luau la diverse activitati, nu bateau maidanele), pt ca cu 500 eur acolo poti cumpara mai multe chestii decat poti cumpara in Ro, pt ca exista alte conditii de creditate pt casa, masina, pt ca acolo ajutorul social pt somaj iti asigura un trai mai mult decat decent,(in general acolo protectia sociala e f bine pusa la punct),..pt ca acolo este civilizatie. Si nu pt ca nu fura oamenii de rand, ci pt ca exista legi bine facute, care nu lasa portite pt smecheri, iar pedepsele sunt atat de aspre ca descurajeaza fraudele.

mami de Ana (22 mai 2007)



Draga Ana, sunt convinsa ca prietena ta, secretara, in afara de cei 500 Euro, avea si alte venituri. Sa gandim ca probabil avea sot si sigur acesta aducea mai multi bani in casa, iar daca nu avea sot, statul ii asigura anumite facilitati pentru a-si putea creste copiii si aici intra gradinita, scutire de anumite taxe si impozite si eventual si diferenta de bani pana la un salar pe care l-ar fi luat pentru un job cu norma intreaga.
Dar...sa vii sa spui ca femeia sa descurca ff bine cu 500 euro, in conditiile in care avea si 3 copiii, cred ca nu cunosti prea bine persoana despre care vorbesti. Spui doar din auzite si ce crezi tu si induci in eroare persoane care nu au trait fectiv "afara" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:


Mesajul legat de germania l-am scris in graba si acum recitind imi dau seama ca nu se intelege ceea ce am vrut sa transmit. Nu mai reiau ca este oricum off topic si recitind mesajele tale, mai ales

quote:
Originally posted by saphir
[......si voi, locuitorii acelei tari, va complaceti si contribuiti in fiecare zi prin atitudine sa nu se schimbe nimic niciodata.



, imi dau seama ca ne-ai pus deja eticheta si nu mai conteaza ce aberam noi pe aici, astea care traim in Ro si visam la cainii cu covrigi in coada din alte tari.

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Uite eu sunt roman in si din Romania si opinia mea este aceeasi. In mod constant atitudinea, mentalitatea celor din Romania in proportie covarsitoatre es "cum sa fentez" ceva bani. Am mai precizat ca legile sunt pentru a fi respectate dar nu exista o astfel de mentalitate. Se cauta explicatii, scuze comparatii si pacat ca legile nu sunt aspre. Pentru toti asa incat sa nu-ti mai arda macar sa gandesti dar sa si faci ceva ilegal.
Cu parere de rau nu prea vad cum sa-mi schim opinia pentru ca ori este corect ori este incorect un anumit gest. Intre ele nu exista nimic. Este corect ceea ce fac? Da sau NU. Punct. prin corect vreau sa se inteleaga o egalitate de sens cu un alt cuvant LEGAL. Este LEGAL ceea ce fac? DA sau NU. Punct. Restul sunt teorii goale.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Daca o sa vina sa ma controleze pe mine, o sa ia teapa, ca eu chiar nu o sa muncesc, ba mai mult, abia astept sa stau degeaba (adica sa ma ocup de copil in loc sa imi car, ca acum, laptopul, fisierele, stickul, materialele, toate dupa mine, plus duminici neplatite pe la serviciu samd,... ca doar suntem in romania cu r mic)

Daca as munci, insa, si m-ar prinde, nu mi-as face griji, ca i-as da spaga controlorului. Ca doar asa trec neobservate si toate acele firme care nu declara nici veniturile angajatului si nici profitul corect al firmei, ca doar nu sunt fraieri sa plateasca atatea impozite!
Deci, controlorul este coruptibil!

O solutie: contracte de colaborare pe numele sotului, pentru cine vrea sa munceasca. Pentru traduceri nu merge, dar eu mi-as gasi o prietena care sa emita chitante pe numele ei, si sa ii platesc eu impozitul

Ceea ce ma enerveaza pe mine este ca statul roman (functionarii, birocratii, si toti ceilalti pana la parlamentarii nostri dragi) este INCAPABIL sa isi seteze niste prioritati. De fapt, nu se vrea.

Intamplator nu muncesc la negru, nu dau spaga din principiu, sunt cunoscuta de toate institutiile statului pentru reclamatiile pe care le trimit (si primesc si raspuns!!!) - ultima facuta chiar azi la Primaria de sector - cred in moralitate, dar o sa emigrez, ca romania nu este o tara cu principii morale, si m-am saturat sa tot iau atitudine, eu si pe langa mine cate un/o fraier/a ca si mine care isi mai descarca nervii pe cate un forum > fara rezultat, din pacate...



Anca mami de Eliza si 23+ cu Ligia Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Rufus, aici impozitele e mari dom'le ca trebe si refugiatii sa traiasca din ceva si sa invete limba .

Acum la modul serios, aici impozitul e de peste 32%-33%, la salariile mari urca si peste 40%-45%. Impozitarea se face diferit pe categorii de salarii. Insa intr-o directie stiu sigur ca se simte: invatamantul-care chiar e gratuit! Nici macar rechizite nu se cumpara, iar copiii mananca o masa la pranz gratis la scoala. Despre conditii nu are rost sa vorbesc...Caminul pentru prescolari e platit, dar e un procent din venitul familiei. La noi spre ex. cum numai sotul lucreaza si suntem 4 persoane, caminul celei mici e undeva la jumatate din alocatia primita de la stat pentru ea. Iar eu merg la scoala sa invat suedeza...absolut pe gratis, primim inclusiv caiete. Mancare nu .
Legat de concediul de ingrijire al copilului nu prea stiu multe, am venit acum 6 luni aici si fetele sunt mari. Stiu ca e un an de zile dar nu stiu cat si cum se plateste. La negru nu cred sa munceasca cineva, eu n-am auzit aici de munca la negru dar asta nu inseamna ca nu exista. S-au gasit persoane care sa ma contrazica ca daca eu nu am vazut ceva, asta nu inseamna ca acel lucru nu exista(ma rog, era vorba de kk de caine) si nu vreau sa dau iar cu bota in balta!

Si eu am fost de 2 ori cate 2 ani in concediu de ingrijire a copilului si asa cum zice ankalaura, abia am asteptat sa iau pauza aceea si sa stau cu copilul, sunt momente cu care nu ne mai intalnim, iar daca munca ne innobileaza mai mult, atunci de ce sa o facem impotriva legii?


vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Rufus - vorbind de Suedia - apropo de taxe - uite un mic fragment dintr-un articol:
http://www.thelocal.se/10402/20080311/
"Denmark has now taken over as the country with the highest tax burden, according to website E24 and Danish newspaper Dagbladet Börsen.
Based on figures taken from the tax authorities in both countries, Danes now have a tax burden of 48.4 percent, compared to 47.8 percent for Swedes."
iar in legatura cu concediul de ingrijire a copilului:
http://www.thelocal.se/10414/20080311/
"The parents of each child born in Sweden are entitled to 480 days parental leave. While sixty days are reserved for each parent, the rest of the time can in theory be divided as families see fit."
Munca la "negru" exista (ca in toata aceasta omenire) - dar in proportzie extrem de mica si sporadic - deoarece Suedia este un stat "politzienesc" si daca ii prinde ii "jupoaie" (la figurat - evident :-)).
Ca o paranteza - off topic - apropo de "furat" sistemul - datorita ultimelor masuri f drastice de urmarire a concediilor de boala - "bolnavii" inchipuitzi au inceput sa fie paratzi sistematic si numarul zilelor de concediu medical s-a micsorat simtziror... Deci - oamenii incep sa realizeze ca NU se mai poate abuza de sistem... Ceea ce e un lucru f bun!

Lorelai

http://home-and-garden.webshots.com/album/562645890MtEtoL

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Deducem, deci ca, fara sa fie perfecti, locuitorii tarilor cu adevarat civilizate respecta legea inclusiv de frica jupuirii, pana sa prinda drag de ea. E normal. Asta inseamna ca cererea multora, de a se scula Tepes din morti, nu e chiar deplasata.
Dar mai inseamna ceva: ca ne recunoastem greselile, dar profitam ca Tepes nu se scoala. Si daca chiar nu s-or rezolva prooblemele astea decat la invierea lui Tepes, nu avem nici o sansa.
Dupa cum am mai spus, ma deranjeaza faptul ca fetele mele stiu deja ca a fenta legea e "cool".

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput