Vine controlul?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by nrl

Eu stiu ca pot avea doua locuri de munca, si pot fi in concediu la unul din ele si lucra la celalalt fara a incalca nici o lege.

Din pacate, in cazul mamelor care primesc cei 600 lei, legea nu le permite sa lucreze. Buna sau nu, asta-i legea. Orice alta varianta incalca legea si poate fi pedepsita.
Nu este singurul domeniu cu legi discutabile.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

quote:

Adica ,sa inteleg ca cei care fac un ban la negru,cei care accepta un ban neimpozitat,sunt victime ale sistemului si nu au alta sansa?
Omul ala de castiga ´´pe sub mana´´ nu se foloseste de banii aia?
Saracii de ei,imi vine sa plang de-a dreptul.

PS nu ma refer la acest subiect.

Eu ma refer si la acest subiect. Bineinteles ca pt imbunatatirea traiului facem si astfel de compromisuri. Daca ma incadrez in categoria 'hotilor' in cazul in care accept sa fiu platita la negru doar pt ca in alte conditii nu as primi salariul pe care il merit, este alegerea mea, inlesnita de sistem. Daca legea iti impune sa traiesti si tu si copilul tau din 600lei pe luna si tu reusesti, felicitari! eu nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

nu vreaus a fiu off topic, dar mi se pare corect acest control.Adica nu poti primi de la stat un ajutor de 2 ani, si tu sa lucrezi la negru fara sa plateti impozit, asigurari si alte dari la stat.Vrem sa fim tratati ca europeni, dar sa ne comportam ca niste romani.
Si inca un lucru, statul nu are nici o obligatie sa iti dea bani sa faci copii sa ii si creasca.Aici primesti 4 luni de maternitate si apoi duci copilul la cresa, nu sta nimeni acasa.Iar alocatie nici vorba de asa ceva.Si sunt copii destui si niemni nu e revoltat ca nu sta ni acasa.
Eu am facut un copil cand mi-am permis financiar, nu am asteptat ca statul sa imi plateasca 2 ani cheltuieli cu un copil, si apoi sa fac repede inca unu sa stau 4 ani acasa.
Cred ca daca nu te descurci finaciar, desi cred eu nu sunt bani putini 8 milioane, te duci frumusel la servici si nu ii nici o problema.
Ma scuzati ca am intrat, dar cred ca sunt famili care se descurca cu 8 milioane, si altora nu le ajung nici pentru un sfarsit de saptamana, insa statul nu are obligatie sa iti palteasca scutecele, laptele si restul.Faci copilul pentru tine nu pentru cele 8 milioane.

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Eu am zis mai devreme ca intr-un fel sau altul, facem cu totii mici fraude (unii poate mai mari). Decat sa sarim la gatul celor de langa noi, sa acuzam si sa ne frecam palmele de bucurie ca vor fi prinsi, mai bine am face sa ne corectam propriile noastre imperfectiuni la capitolul asta.
Mi-e greu sa cred ca e cineva atat de corect si de imaculat, incat sa fie gata sa se ocupe de corectia altora.
Sa lasam autoritatile sa-si faca treaba, iar noi sa avem grija fiecare de ce avem in ograda si sa nu ne mai preocupam atat, de cine ce face pe langa noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by Tala

quote:

Adica ,sa inteleg ca cei care fac un ban la negru,cei care accepta un ban neimpozitat,sunt victime ale sistemului si nu au alta sansa?
Omul ala de castiga ´´pe sub mana´´ nu se foloseste de banii aia?
Saracii de ei,imi vine sa plang de-a dreptul.

PS nu ma refer la acest subiect.

Eu ma refer si la acest subiect. Bineinteles ca pt imbunatatirea traiului facem si astfel de compromisuri. Daca ma incadrez in categoria 'hotilor' in cazul in care accept sa fiu platita la negru doar pt ca in alte conditii nu as primi salariul pe care il merit, este alegerea mea, inlesnita de sistem. Daca legea iti impune sa traiesti si tu si copilul tau din 600lei pe luna si tu reusesti, felicitari! eu nu.

Tala,dar legea nu iti impune sa traiesti cu 6 mil pe luna.
Ai dreptul sa alegi.Ori ajutor de la stat si stai acasa cu copilasul,ori muncesti si adio ajutor.
Bineinteles ca este o chestie discutabila,nu trebuie sa fim de acord neaparat cu acesta lege.Dar nici nu o putem considera ca fiind discriminatorie,nu?

In rest,ce doream eu sa spun este ca,nu e doar vina angajatorilor ca platesc la negru.E si vina angajatului ca accepta.Vezi de exemplul cazul mamicilor in cic care lucreaza....
Asa ca mi se pare incorect sa dam vina pe o anumita categorie.

Eu cred ca fiecare incearca sa faca mai mult,sa stranga mai mult pentru familie.Doar ca uneori acest lucru este in afara legii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

eu sunt tare curioasa cum se vor desfasura aceste controale si in functie de ce stabilesc ei daca mama chiar sta cu bebelul sau se duce la serviciu. vin si bat la usa? ok! care sunt variantele?

1. nu gasesc pe nimeni acasa? [unele fete- stiu chiar cazuri concrete de pe forum- stau la parinti cu bebelul ca sa aiba ajutor; sau au adresa din buletin la parinti dar stau in alta parte; etc] nu mai iau in calcul ca mama poate fi plecata cu copilul la dr, in parc, in vizita, etc.

2. gasesc acasa bebelusul cu o bunica, matusa, vecina, bona. asta inseamna neaparat ca mama este la serviciu? sa fim seriosi... poate ca sunt mamici care isi permit sa plateasca bone ptr ca ele vor sa se plimbe pe la coafor sau spa sau eu mai stiu pe unde. sau lucreaza la propria firma, fara contract de munca si ia dividende la sf de an [venituri din dividende poti avea in paralel cu cic-ul] sau au inima mare si fac voluntariat la vreo fundatie. daca primeste ajutorul trebuie neaparat sa stea acasa cu copilul non-stop? sau cat la suta din zi?

3. gasesc acasa mama si bebelusul. ooo, ce fericire! asta inseamna ca mama chiar nu are venituri la negru? sa fim seriosi... poate ca lucreaza de acasa, sau doar 2 zile/ saptamana sau doar cu timp partial, etc.

astept raspunsuri de la cei care sunt de acord cu aceste controale. tare as fi curioasa sa aflu cum au gandit toate astea si autoritatile. dar asta sigur nu voi afla niciodata... si atunci vin si intreb: cum vom preveni eventualele abuzuri si nedreptati care vor aparea?

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by addinel

eu sunt tare curioasa cum se vor desfasura aceste controale si in functie de ce stabilesc ei daca mama chiar sta cu bebelul sau se duce la serviciu.

Nu-ti fa tu griji, au destule metode. Dar de fapt ce, este un joc de-a v-ati ascunsea?
Probabil ca tot asa de intrigati sunt si CFR-istii aia care au incasat jumatate din biletul de odihna si apoi l-au returnat agentiilor, ca lor le trebuiau banii, de fapt...Acuma trebuie sa-i dea inapoi si-i mai paste si puscaria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

quote:
Originally posted by Rufus

quote:

eu sunt tare curioasa cum se vor desfasura aceste controale si in functie de ce stabilesc ei daca mama chiar sta cu bebelul sau se duce la serviciu.

Nu-ti fa tu griji, au destule metode. Dar de fapt ce, este un joc de-a v-ati ascunsea?
Probabil ca tot asa de intrigati sunt si CFR-istii aia care au incasat jumatate din biletul de odihna si apoi l-au returnat agentiilor, ca lor le trebuiau banii, de fapt...Acuma trebuie sa-i dea inapoi si-i mai paste si puscaria.

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

si cam care ar fi metodele alea? ca eu nu le prea vad... taman de-asta mi-e mie teama, sa nu se transforme totul intr-un joc stupid de-a v-ati ascunselea.

ideea e super. mie personal imi convine ca asa cum eu am renuntat la cic atunci cand am inceput serviciul, toate mamicile sa faca acelasi lucru (nu imi ridic o statuie, eu am renuntat ptr ca angajatorul meu nu m-ar fi platit niciodata la negru ptr ca imi pun semnatura pe nsite acte; oare ce as fi facut daca as fi avut psibilitatea sa aleg? ). accept faptul ca nu sunt bani, ca lumea e saraca, etc. dar si statul e sarac si va fi mereu asa daca toata lumea il fenteaza cum vrea ea. de undeva tot trebuie sa incepem si noi sa invatam ca legile trebuie respectate.

dar mi-e teama ca nu e decat o alta incercare disperata de-a guvernantilor de a face rost de bani ptr pensii.

ce au facut cfr-istii? da-mi si mie un link, suna interesant :).

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

quote:
ce au facut cfr-istii? da-mi si mie un link, suna interesant :).

Am cautat stirea, dar parca a intrat in pamant...e recenta.
Prin contractul de munca, CFR-istii de la o regionala din tara aveau dreptul la banii pe jumatate dintr-un bilet de odihna. Asa ca mergeau la o agentie, cumparau un bilet, primeau jumatate de bani pe el si apoi il duceau inapoi la agentie si primeau banii inapoi (mai putin un comision). Nu erau cativa, erau cateva zeci de functionari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Si io, ca si Addinel, sunt curioasa cum se va face controlul.

Nu sunt de acord a ne intoarcem la serviciu' pt ca avem timp. Daca as avea timp (dar si bani suficienti ca sa stau acasa), m-as duce sa ma plimb, as sta cu copilu' sa-l vad cum creste, ...m-as odihni (ca de fapt asta e problema tuturor mamicilor), in nici un caz nu m-as duce la serv ca ma plictisesc de cat timp am.

Olim vad ca tu traiesti in Spania, deci nu cred ca mai stii cum e in Romania. Cand vom avea si noi conditiile (din toate puncetele de vedere) din Europa, atunci poate o sa ne comportam ca in Europa. Nu ma intelege gresit, nu incurajez hotia, dar asa cum spunea o fata ,daca in alea 2 ore cat doarme copilu' ea poate sa renunte la somn, la gatit, la plimbat si sa faca o traducere ca sa castige un ban, fara sa-si neglijeze copilu', de ce nu i se permite????
Da, poti supravietui cu 8 mil, poate si cu mai putin, dar daca vreau sa-i ofer copilului ceea ce e mai bun, imi trebuie mai mult de 8 mil: scutece de calitate, lapte la fel, ..., sa fac si ceva economii pt cand va creste ca sa poata merge la o gradinita buna, la o scoala buna, sa calatoreasca, ... sa aiba mai mult decat am avut eu.
Eu am noroc ca am cu cine lasa copilu' in alea 6 ore cat sunt la birou, dar ma doare sufletul pt cele care si-au lasat copilul cu bona (ca nu stiu daca mai are cineva curaj sa duca copilu la cresa), pt ca imi imaginez cate griji isi fac daca e bine ingrijit, hranit,...

Concluzia: poate schimba legea, decat sa inceapa niste controale, care pun pariu ca sunt doar bani cheltuiti aiurea.

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput