Pacientele optimiste si gravi dr. Tutunaru cap. 52
Raspunsuri - Pagina 5
anaconda2 spune:
mie mi-a zis azi sa vin joi , sa-mi faca histero ! opereaza tutunelu pe banda rulanta....
ticatic spune:
Hera, felicitari pt samburel, sa dea Dumnezeu sa fie totul bine pana la 9 luni si sa nasti un bebe sanatos si frumos!
anaconda2, succes joi la histero!mi_am activat PM, dar eu maine vreau sa ma duc la Tutu (o sa vad cum fac cu revansa).
silvy24, sa vii cu un rezultat bun de la laparo!
rocsy, succes la monitorizari
felix76 spune:
Hera, felicitari pentru samburel, sa creasca mare si sanatos!
Fetele, ce norocoase sunteti, sa va anunte asa repede ca va opereaza! Sa veniti cu rezultate bune si cu bebei in burtici cat mai repede! Cred ca v-a sunat asa repede ca sa nu va stresati prea mult asteptand! Silvy, la munca poti sa nu spui nimic! Doar aduci concediul medical pe care il vei primi la scoaterea firelor, adica peste 7 zile!
Rocsy, cum te simti de la closty? Ai avut ceva reactii adverse? Tie ti-a dat Tutu sa iei doza de 100?
Andreuk bine ai venit printre noi, sper sa ti se implineasca visul cat mai repede!
Va pupacesc,
Felix
lalitica2000 spune:
dragi tutunici, precum am promis revin cu mai multe detalii legate de viitoarea linica de fertilitate a lui Tutunaru.
asaaaa..... pana la urma clinica se va deschide in aprilie. Tutu va fi asociat cu un doctor israelian, prieten de-al lui care are mai multa experienta in fertilizari in vitro. oricum si Tutunaru pana acum a fost la tot felul de specializari, de aceea lipsea el atat din tara. Din echipa de medici va mai face parte si un doctor american, care, Dr. Tutunaru zice, ca este tatic in diagnosticul genetic al preimplantarii, test care de obicei se face atunci cand exista pierderi de sarcina (spontane) sau defecte genetice in familie. Acest test te poate ajuta sa determini starea de sanatate a embrionilor tai inainte de a fi implantati in timpul tratamentului de fertilzitate. Se va face o analiza a cromozomului din ovocite si din sperma. Dr. Tutunaru zice ca acest test este piesa de rezistenta, deoarece in europa, acest test se face doar la 3 clinici de fertilitate. Pe langa cei trei medici (israelian, roman si american) vor mai lucra doi embriologi, Dr. Matei si colega mea, care va fi pe partea de genetica.
FIV-ul va costa 2.000 euro, fara tratament.
Cam astea ar fi noutatile. Trebuie sa avem incredere in echipa asta internationala, echipa care sa speram ca va contribui la aducerea pe lume a cat mai multi bebei.
georgia_c spune:
lalitica2000, manca-oar mama pe ea de fata informata , care ne da si noua vestile ...bune , bune vestoasele .. de cea mai buna calitate .. partea cu israelianul o stiam si io de la dr matei , dar cu americanul .. habar nu aveam ...decin ... vin americaniiiiiii
fetele , vroiam sa va atrag atentia asupra unui subiect mult dicutat si dezbatut pe la noi pe aici prin sufragerie ..analizele inainte de sarcina , si zilele in care se fac .. mai jos un link cu un articol al dr t ... puneti voi www..ca sa nu ma cenzureze .. sper sa nu ma traga moderatorii de urechi
eva.ro/sanatate/sarcina/analize-pentru-sarcina-articol-3869.html
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
magdita spune:
Buna fetele mele,
Silvy, bafta multa azi la laparo ! Sa vii cu un rezultat beton !!
Dianaf si Hera, felicitari din nou, sarcini usoare si bebici sanatosi si la termen ! Sa ne luati si pe noi dupa voi !!!
Andreuk, bine ai venit printre noi! Sedere cat mai scurta si fuguta la odisee ! Stai linistita, ca daca i-ai trimis sms, te va suna.Nu te uita ! Bafta multa !
Rocsy, bravo, te misti repede, Doamne ajuta cu aceasta IA, sa iti ajute Dumnezeu sa reusesti din prima!
Anaconda, bafta si tie joi la histero ! Sa fie totul in regula si sa reusesti cat mai repede sa iti implinesti visul !
Lalitica, multumim pentru noutati. Din ce am citit eu pe la subiectul FIV, acest diagnostic al preimplantarii costa la noi in Romania intre 1500-2000 euro, deci nu e la indemana oricui. Oricum, e un lucru bun ca se face ! Bafta si tie si sa ne dai vestea cea mare in curand !
Pupu toate fetele si sa veniti cu vesti bune !
magdita
http://tt.lilypie.com/lQvGp2.png
aspiranta din aprilie 2004
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze
georgia_c spune:
am si io o nelamurire ... de ce, dr t , cand face laparo , nu face in aceeasi operatie si histero ... io nu ma pot plange , ca nu am nici 1 an de cand ne chinuim pentru bb...dar vreau sa inteleg cum merg lucrurile .... caci vine cu pasi repezi clipa cand ma voi programa la laparo ... am cateva probleme de rezolvat luna asta si gata ....
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
magdita spune:
Georgia, multumim mult pentru link. Ai putea sa il rogi pe dr.T sa iti faca si histero si laparo in aceeasi interventie. Din cate mi-am dat eu seama, histero nu face decat daca ai FIV-uri sau IA nereusite si in acest fel verifica starea uterului in interior. Altfel nu cred ca umbla inauntrul uterului.
magdita
http://tt.lilypie.com/lQvGp2.png
aspiranta din aprilie 2004
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze
lalitica2000 spune:
fetelor eu astept sa-mi vina ciclul si m-am hotarat sa iau problema in maini si sa ma apuc sa-mi fac niste analize, asa pentru linistea mea sufleteasca. eu vreau sa fac urmatoarele analize:
In ziua 3-faza foliculara in care FSH-ul indica rezerva ovariana:
LH
FSH
Estradiol
Prolactina
In ziua 14-faza ovulatorie ca sa vad daca am ovulatie, ovulatie care se va vedea si la monitorizari, de altfel:
Estradiol
FSH
LH
In ziua 21-faza luteala:
Estradiolul
Progesteronul
Prolactina
niste analize pentru tiroida-care se pot face in orice zi a ciclului:
T3
T4
TSH
pe langa astea am sa imi mai fac:
Toxoplasmoza IgG si IgM
citomegalovirus IgG si IgM
rubeola IgG si IgM
listerya
sifilis
Hiv
examen de secretii vaginale
culturi de col
Papanicolau
analizele uzuale de sange
Chlamydia trachomatis
ce ziceti?cred ca sunt destule, probabil ca nu acopera tot, dar sunt destule si si asa o sa cam imi usureze buzunarul, dar o sa ma simt eu mai linistita iar dupa o sa incerc, asa delicat, sa i le arat si lui Tutu sa vedem ce va zice. daca or sa iasa toate in parametrii normal, nici nu o sa aiba sens sa i le arat, ca probabil imi va spune ca sunt OK.