Gravidute si mamici de Constanta (19)
Raspunsuri - Pagina 15
Ontica Camelia spune:
Monica, emotionanta povestea nasterii,
mamica curajoasa .
Ina, nu ai de ce sa te temi de nastere normala, fiecare organism reactioneaza in felul lui, iar daca spui ca ai fost activa in timpul sarcinii, nasterea nu ar trebui sa puna probleme mari. Dar trebuie sa stii ca...dureaza travaliul cam 8 -12 ore, fiind prima nastere. Asta spun cartile, dar tu ne vei povesti ce va dori organismul tau.
Mokika, felicitari pentru cei doi dintishori, la mai multi si, sa iasa fara durere. (Noua Teo ne-a facut doua saptamani de nopti albe pana au iesit primii de jos. Acum ii asteptam pe cei de sus.).
poze si www.dropshots.com/day.php?userid=173213&cdate=20070416" target="_blank">filme cu noi
tot noi

Camelia cu Alexandra -Elena
(27 feb 2004) & Tedora Lucia
(5 aug 2007)
www.youtube.com/watch?v=IEL5RoD_xZc&NR=1" target="_blank">Tudor Gheorghe - Dorul calator
Mirela79 spune:
Salut! Sunt mamica Mariei de 1 an si 8 luni si sunt noua pe acest forum. Chiar nu stiam ca exista un forum numai cu mamicile din Constanta. Imi place foarte mult. Aici parca toata lumea se cunoaste cu toata lumea. Din intamplare stie cineva ceva despre doctorul ginecolog Irimia?
florin-a spune:
Vin si eu la raport!
ce rau este fara net(ca eu locuind la parinti temporar nu am net dar posibil ca in 2 sapt sa o rezolvam, asa va mai urmaresc si eu)
Acum sunt la mine acasa pt cateva ore pt ca am avut o programare la dentist unde am fc drenag de mi-a zgaltiit toti creierii,,,si mai avem o repriza marti
Denise-buburuza mea are 10 luni si jumatate si chiar acum sambata adica maine merg sa ii fac o homeoleucograma completa si un exudat faringian.Pt prima se ia din sange dar pt calciu si fier am inteles ca din vena,,,,cu toate ca cei de la Iovemed mi-au spus ca din deget...nu mai inteleg nici eu,,,probabil unora le este teama sa faca analize la bebici asa mai mici!
Mai intereseaza-te si tu..suna la mai multe lab si vezi ce zic.IMPORTANT:sunt gratuite-adica ia trimitere de la medicul ei pediatru.
Mokika-as vrea si eu ceva detalii dc se poate despre dr Soescu...pret, comportament,adresa, eficacitatea tratamentelor pe care le da, cat costa o prima consultatie,etc etc
Jojo-Miha-stiu exact ce simti, si Ana mea este la fel dar am inceput reeducare
.O sa imi iau inima in dinti si o sa o mai las sa si planga ca alta solutie nu vad.Sa vad dc rezist si ce efecte are
Roxana-felicitari pt grasunelul de Victor!
Deiutzparca tu ziceai de colici-si Ana a avut la greu aproape 3 luni pana cand au trecut dintr-o data, nici nu stiu cand.Or sa treaca, mai rau e la dintisori ai sa vezi(sau poate nu )![]()
Ina draga mea stiu ca ti-am promis ca te ajut cu niste informatii dar pur si simplu nu am avut timp-ba bronsiolita Anei, ba rosu in gat, pur si simplu nu mi-a mai stat capul.Sper sa nu te superi pe mine
Despre Ana
-o alintata si jumatate
-10.200kg si 70 de cm(piticania lu mami)
-face pa, trage paturica pe ochi sa facem bau
-danseaza,pupa pe mami(de fapt baleste mai mult)
-ii zic:da nasucul lu mami si dam nas in nas(e o scumpica)
-stie cand plec si incepe sa planga
-ma trage de mana cand ma vede ca mananc ceva ca sa ii dau si ei
-nu mai vrea in 4 labe-numa in picioare toata ziua tinuta de manute, dar a inceput sa mearga si de o manuta
afara cand iesim pe jos ne aude tot cartierul ca tipa de bucurie
-avem 4 dintisori -tare greu au mai iesit etc,etc,etc,etc
Maine ii luam motzul-va veti intreba de ce acum si nu luna viit cand face ea un anisor.Nasii ei vor fi plecati din tara pe o perioada nedertimata.Asa ca am hotarat sa facem acum.A vrut Doamne Doamne sa fie ea motzata mai devreme.
Va fi o mica petrecere in familie.Nasica deja ia luat o gramada de hainute,iar nanul un martisor de aur in forma de buburuza(o iubesc nasii tare mult)
Iar mami si cu tati au dat comanda de tort la Silvian-va fi o splendoare de tort.oricum o sa pun poze![]()
[blue]Despre mine-tre sa mai slabesc ca sa imi vina fustele ---dinainte sa nasc
-vizite la stomatolog
-oboseala, stres uneori chiar nervozitate(tre sa iau niste magne B6 neaparat)
Job-ul inca nu am de gand sa incep ca salariul este echivalent cu indemnizatia dar lucrez part-time, adica 2 zile pe sapt la cabinetul Dr.Tica(sef sectie gineco spital).Asa ca dc va pot ajuta cu ceva cu mare drag.Cam atat!Va pupic si va iubesc prietenele mele "virtuale"-ca sa zic asa

Varsta Ana-Maria
http://b1.lilypie.com/uFCEp3.png
eris spune:
Buna ziua feteleeeeeee ce faceti am ingrosat randurile la bebelusi. Felicitari Roxana sa fie bebe Victor sanatos mancacios si sa-si bucure parintii. si tie sa te recuperezi cat mai rpd sa vii cu poze si cu povestea nasterii:D
noi ce sa spun v-am spus k suntem cam raciti si ne e frik sa nu-i dam lui iuby dar luni nu am rezistat si am fost la dna dr Dumbrava si ne-a spus k nu are rosu in gat inca dar k s-ar putea k virusu sa se fi localizat in nasuc k areprintisorul meu niste muci...aoleu abea respira saracutul. si ne-a dat preventiv tratament dar mi-e cam frik ....noi luni trebuie sa facem vaccinul de 2 luni si nu stiu dak sa-l faca luni sau dupa botez acesta fiind pe 22...nu stiu ce sa fac voi ce spuneti??pls un raspuns chiar am nevoie.
In rest suntem bine crestem bine ne pregatim de botez nu imi vine sa cred k mai e o saptamana...abea asteptam cu totii inclusiv iubitu meu mic caruia ii place la nebunie sa danseze...asa l-a obisnuit tiucis si cred k o sa fie tare fericit la botez![]()
Doc??Angi?? voi ce mai faceti??
Va pup pe toate fetele
mada mami de Iannis Cristian(17.01.2008)
http://community.webshots.com/album/562202159zAAsCa
http://family.webshots.com/album/561183310PuJpdG?vhost=family
florin-a spune:
Iata si niste poze mai recente.
urmeaza sa pun si un filmulet haios dar mai are pana se incarcapozici Ana-Maria
Varsta Ana-Maria
http://b1.lilypie.com/uFCEp3.png
mocutza spune:
buna dragelor,
INA78 si eu am probleme cu carnea nu pot sa mananc insa am descoperit ca ciupercile au cele mai multe proteine.Structura proteinelor din ciuperci este asem#259;n#259;toare cu cea din cazeina laptelui,albumina din ou, gliadina din grâu, fiind alc#259;tuite din aceea#351;i aminoacizi esen#355;iali.Asadar de ieri am lasat balta carnea si am cumparat ciuperci ---leam gatit la cuptor si am mancat muuuuuulte..
madaluta nu aveam nici o preferinta pentru sexul copilului ci doar ni lam dorit foarte mult .
pupici la toate
Mokika spune:
Eris - noi am facut 2 luni pe 28 octombrie iar botezul il fixasem inca de cand bb era in burtik pe 4 noiembrie. Dr. noastra cand a aflat ca urma sa facem botezul pe 4 nov, a amanat vaccinul cu 10 zile, adica l-am facut pe 14 noiembrie. Este bine ca acest vaccin sa-l faci ori inainte de botez cu 10 zile ori dupa botez, tot 10 zile. Ca nu cumva, Doamne fereste, bb sa raceasca la botez si sa influenteze cumva vaccinul. Acum faceti si voi cum credeti dar cred ca ar fi bine sa-l instiintati pe medic de data botezului.
Camelia - sincera sa fiu, noi nu prea am simtit aparitia celor doi dintisori. Primul stiu cand i-a iesit ca l-am urmarit dar cu al doilea ne-am trezit pur si simplu cand deja era iesit binisor din gingie. Ne-au ajutat foarte mult homeopatele si la dintisori.
Florin_a - o consultatie la dna dr. Soescu este acum 140 lei - prima iar urmatoarele 70 lei. S-au marit tarifele de la 01 martie. Adresa si nr. de telefon le gasesti pe prima pagina. Cat despre dansa nu pot sa spun decat ca sunt foarte incantata de comportamentul din timpul consultatiei, m-a invatat foarte multe lucruri, de exemplu, mi-a spus ca o sa-i iasa primul dintisor in noapte cu eclipsa de luna si asa a fost .... si mi-a spus sa urmaresc si noptile cu luna plina caci atunci apar modificari in comportamentul bebelusilor .... si multe alte chestii legate si de alimentatie. Si are atitudine in timpul consultatiei ... pe mine ma fascineaza felul cum explica si plec de acolo cu impresia ca parca stiam de o viata lucrurile pe care mi le-a spus .... nu ca de la alti medici cand am uitat tot ce mi-a spus din momentul cand am iesit pe usa iar acasa ma chinui sa reconstitui indicatiile. Cat despre eficacitatea tratamentului, iti spun din start ca depinde foarte mult si de rabdarea ta. Ele sunt foarte bune dar trebuie sa tii legatura in permanenta cu dr. pentru diferitele stadii ale bolii - si ma refer aici la raceli caci sunt cele mai frecvente. De ex, poti incepe cu un tratament si sa termini cu altul sau poti incepe cu o concentratie mai mica, sa dea rezultate pe moment iar a doua zi sa te trezesti ca au revenit simptomele de dinainte. Aici este foarte important sa nu dai inapoi ci doar sa treci la urmatoarea concentratie si tot asa... Am cunoscut foarte multe mamici care au avut impresia ca nu este bun un astfel de tratament si au trecut repede pe antibiotice si alte siropeluri de tuse .... ma rog, stiti si voi. Eu ce sa zic, ca la o laringo-traheita cum a avut Theo acum, nu am mers decat pe homeopate .... iar in mod normal nu as fi scapat fara antibiotic daca l-ar fi vazut alt medic cand avea crizele .... De multa incredere vei avea nevoie daca te vei hotari sa urmezi aceasta cale si ai sa vezi ca si mama conteaza in tratamentul urmat. Te poti documenta foarte mult si de pe net despre tratamentele homeopatice - asa am facut si eu.
Mokika - mami de Crina (11 ani) si Theodor (6 luni)
www.flickr.com/photos/12207142@N08/page2/" target="_blank">poze
Tinna S. spune:
Salut fetelor!
In primul rand felicitari Roxana si bine ai venit pe lume bebe Victor! Sa fii sanatos si fericit, iar tie mamico refacere rapida! 
Mav, felicitari si tie pentru inimioara care bate repede repede la tine in burtica! Si eu zic la fel ca fetele, fa-ti programare la dr. cam la o luna, nu mai mult. La echo morfologica si eu am fost tot la dr. Ciufu, dar numai la cea de trim. II, ca echo morfologica de trim I am ratat-o (eram la munte in perioada aia)...
Monica acum am vazut si eu ca povestea nasterii lui Serbanica e pe prima pagina la DC! Au stiut ei ce au stiut, intr-adevar povestea voastra e tare impresionanta si f emotionant scrisa!
M-am apucat si eu sa scriu povestea nasterii micutului meu, dar inca nu am terminat-o, pentru ca stau rau cu timpul... Nu ma lasa bb deloc, chiar si azi a avut niste colici de nu mai stiam ce sa-i fac...
Mai are totusi si zile mai bune, dar azi cred ca a fost asa de agitat si pentru ca am avut multe vizite si cred ca l-au solicitat cam tare...
Am uitat sa va zic, azi puiul meu a facut o luna, Doamne ce repede trece timpul!
Am mai pus si poze noi la linkul de la semnatura, daca aveti chef sa ne vedeti...![]()
Multi pupici la toate mamicile si gravidutzele constantence,
Tinna, mami de doua minuni
Alexandru Luca (14 feb. 2008) si
Andrei Florin (1 ian. 2001)
Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/" target="_blank">Poze cu iubirile mele
Cum creste Andreiush
Cum creste bebelinul meu
docdecap spune:
tinna, bine ai mai revenit!
eu cu colicii am reusit pana la urma cu sab simplex, restul siropurilor au fost bune pe post de antreu sau desert la laptic... Mai putin Colic baby care uneori avea efect magic (cred ca si pentru ca era mai mult si mai dulce, il linistea oricum o vreme).
si hai cu povestea nasterii super-rapida!! astept cu nerabdare sa o citesc1
Cami, re-educarea lui Serban e dificila, o zi e balamuc complet, alteori ingeras... da' ma ingrijoreaza ca mananca rar, azi mi-a stat nemancat de la 4 la 10 seara, cand mai mult l-am trezit noi. dormea de pe la vreun 6-7 si lui ii era bine asa. si, ca mama obsedata, n-am rezistat si i-am cumparat alt flacon de sab simplex, ca prea aveam balamuc zilnic. poate placebo functioneaza si la copil! ![]()
Mokika, e bine ca sunteti mai bine. si au crescut tarifele serios la dr. soescu...Intr-adevar, pentru homeopatie trebuie sa ai hotarare si perseverenta. adica eu inca mai cred dupa ele dupa ce am luat o luna si in travaliu granule pentru eficientizarea contractiilor, dilatarea colului si nastere usoara 
eris, ce mi-a placut cu de-tunarea masinii! of, barbatii sunt ca niste copii, numai ca cu varsta creste si pretul jucariilor! Si sa aveti un botez ca-n povesti!! da' mai vorbim noi pana atunci!
revenind la povestea cu eco(cu consultatie) de 150 mai nou
, mie mi se parea ciudat sa dau lunar suma asta... iar o eco de sarcina simpla la dr.ciufu e 60 ron, adica totusi...chiar morfo in fiecare luna, face bine poate doar la psihicul mamei, sau in ultima parte a sarcinii, cand se observa daca e cazul opririle din crestere sau alte indicatii legate de nastere naturala/cezariana.
eu am facut si eco simple in sarcina -aia in care vroiam sa vaz ce sex ne-a crescut si cea de final cu cordonul- si mi-a luat 60, la ultima chiar mai putin. ma rog, eu am dat lunar 40 ron la control la policlinica, ma suia pe masa ca asa era obiceiul, il asculta pe bebe, tensiune, greutate, raspuns la intrebari etc. da' nici eu nu eram cu raul inainte, asa sunt eu de fel.
da' evident ca fiecare isi alege dr. dupa cum ii convine, dar mi se pare straniu sa impui o eco de 150 ron la fiecare consult...banuiesc ca nu prea e de ales.
Nu vreau sa supar pe nimeni, doar explic de ce am ramas cu gura cascata..
maine carfuresc, abia astept!! ma duce tati si ne bananaim pe acolo...
gravidutele, nici eu cu carnea nu ma aveam prea bine in sarcina, da' la 2 saptamani dupa nastere pofteam rau de tot la ceafa de porc pe gratar si radeam cu orice ocazie, faceam si acasa pe grill de-ala de aragaz. e, acuma mi-a mai trecut, astept scrumbiile 
si sa stiti ca proteinele din ciuperci, soia etc sunt mai greu asimilabile decat cele din carne, deci desi sunt mai multe, sunt mai putin eficiente. va spuna una care a fost vegetariana 7 ani cu mama inginer chimie alimentara in casa... incercati mai bine peste/fructe de mare daca va tine pofta!
pupici pe burtici sau obrajori!
Monica
de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete
Yannia spune:
Mokika, multumesc!
Ordinea la nasteri ar fi cea indicata de tine:eu, Ina, Madaluta, la distanta mica una de alta. Nu mai e mult si recunosc, incepe sa-mi fie frica.
Docdecap, multumesc! Am recitit povestea nasterii micului inginer si m-a impresionat f tare. Am plans de emotii si sunt sigura ca si Serban va aprecia curajul mamei lui. Felicitari si tot respectul!

Madaluta, sunt foarte curioasa cum va fi. Uite asa invat si eu, poate le voi organiza la randul meu, prietenelor mele, viitoare gravidute. O sa va povestesc ce si cum.
32+
http://bd.lilypie.com/32Yup3.png
http://community.webshots.com/album/561174599GagMVk?vhost=community