Mamici norocoase de sept-oct 2008(20)
Raspunsuri - Pagina 19
anca81 spune:
Stie cineva daca Eucerin cu 10% uree e indicata in sarcina? Ce crema hidratanta folositi? Am pielea foarte uscata si mi-e teama sa nu-mi apara vergeturi.
Anca, 14+
ancadragoman spune:
Andreea intre 12-14 saptamani se face morfologia si se masoara pliul nucal ,mai incolo nu are valoare.Eu zic sa mai faci o eco in alta parte si sa intrebi toate lucrurile care te framanta mai ales ca ai 2 minuni in burtca
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze
povestea nasterii
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared" target="_blank">filmulete
nushulica spune:
'neatza!
azi facem 8 saptamani si noi
suntem mari....si numai bine ma simt ca dracu
de aseara
am o stare de rau general greata cat cuprinde nu mai pot manca nimic si am si vomitat de dimineata
am poftit la prune si acum bag un compot de prune dar vad ca nu prea merge nici asta
anca tin pumnii la bhcg eu zic ca e bine...nu ai cum sa ai uterul marit fara sa fie bebe mic
anis o sa tin cont cand deschid cap nou sa pun primul mesaj ceva scurt
si sa dea Dzeu sa fie gemeni la tine daca asta iti doresti!
bebelushul
Boo spune:
Salutare !!
Va numarati acum cateva zile ecografiile. Cred ca nu ma bate nimeni. Am facut 9 pana acum
Anca ma bucur enorm ca ai venit cu vesti bune. Stai calma si linistita pentru bebe. Asta e cel mai important sa stii. Iar daca tu esti convinsa ca acolo e in burtica bebe si daca gandesti pozitiv, lucrurile sunt pe jumatate rezolvate. Gandirea pozitiva ajuta foarte mult. Poate ar fi bine sa vii la un control si in Bucuresti, sa mergi la o clinica sau spital unde au ecograf performant. Nu conteaza ce fel de eco iti face, vaginala sau pe afara. Ca nu il afecteaza pe bebe. La inceput majoritatea fac vaginala ca se vede mai bine. Cu utogestanul, ma repet, dar spun si eu. Curge siroaie. Si poti sa-l pui seara si a doua zi dimineata sa curga. Eu luam la inceput 6/zi, asa ca ce sa mai zic?? Iar durerile de burta ca la ciclu sunt normale in perioada asta, nu neaparat ca dormi pe burta. Se intind ligamentele pe acolo, creste uterul ... eheheeee. E multa treaba pe acolo.
Legat de testele astea, DT, Dry si TT ... sunt exact acelasi lucru, doar ca se masoara in perioade diferite si luand alti hormoni in calcul (cred, sau nici macar atat). Si oricum informatiile sunt pur statistice ! Numai amniocenteza poate pune un diagnostic clar. Asa ca dupa mine, daca facem unul din ele, clar nu mai trebuie altul. Bine, asta doar daca nu iese ceva dubios, evident. Am auzit multi dr ca le dau pe 2 din ele .. mi se pare un exces de zel aiurea. Parerea mea !
Si cu vitaminele la fel. Le prescriu din prima luna indiferent daca ai facut sau nu analize. Mie si asta mi se pare o prostie. Am vb cu mai multi dr si pediatrii care mi-au spus ca vitaminele nu se iau asa oricum, eventual doar in ultimul trimestru. Daca e nevoie.
Acum evident, fiecare face cum crede dar mi-am spus si eu parerea. Sper sa nu dati cu rosii.
la toate burticile
Buburuza
asa creste Buburuza
anis spune:
andreeaUK, nu iti fie frica de cerclaj, nu doare deloc, si daca nimeresti si un anestezist bun nu ai treaba nici cu mahmureala dupa.
Eu am facut cercla la ambele sarcini si fac si acum, din precautie.
Vezi ca dupa cerclaj , o sa iti dea antibiotic, permis in sarcina si o sa ai cateva scurgeri ...sunt normale...si dupa ce il faci sa te comporti natural ca nu se rupe..
*** AniS **
8+ ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
ancadragoman spune:
Nushaaaa felicitari!!!!!!!
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze
povestea nasterii
ancadragoman spune:
quote:
Originally posted by anca81
Stie cineva daca Eucerin cu 10% uree e indicata in sarcina? Ce crema hidratanta folositi? Am pielea foarte uscata si mi-e teama sa nu-mi apara vergeturi.
Anca, 14+
Eu nu am avut vergeturi pana in sapt 34 si pe urma m-au invadat

anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze
povestea nasterii
AlexaM spune:
Neatza fetele.
Voicu_bebe...si eu tot endovaginala am facut la 6 saptamani. Initial am avut ceva emotii ca nu reusea sa gaseasca...apoi s-a vazut clar sacul gestational si un punctuletz mic de tot...care era bb ![]()
Nu doare deloc...e mai usor decat la control normal ca peste sonda pune un prezervativ si il unge bine de tot cu un gel...si aproape nici nu simti. Trebuie sa ai vezica goala la endovaginala. Pe mine m-a trimis la baie ca era frig...si am zis ca e mai bine. ![]()
Eu am facut beta hcg la 4 sapt si putin (e 29 dec..) ca testele de sarcina aratau tare pal...si eram in incertitudine...la primul control am fost abia pe 8 ian.
In doua zile au iesit rezultatele si a fost fff clara sarcina. Chiar pe 31 dec le-am primit.
Asa ca stai linistita ca e ok...nu te stresa prea tare.
Multa sanatate!
14+
bobo junior
Boo spune:
quote:
Originally posted by anca81
Anca, 14+
Anca, eu stiu ca orice crema hidratanta e buna. Restul, daca faci sau nu vergeturi, si chestii d'astea tine numai de pielea ta. Din pacate .. poate. Am mai auzit si o varianta ceva de genul, daca mama ta nu a facut nici tu nu faci si invers. Asta e varianta dr din America.. Ma rog. Am prietene care s-au dat cu mii de creme si tot degeaba, sau nu s-au dat cu ceva anume si n-au facut nimic. Da Doamne sa fie asa si la mine. Ca eu ma lupt cu celulita. De la toate tratamentele hormonale pe care le-am facut a explodat

Buburuza
asa creste Buburuza

EvaF spune:
Buna dimineata, fetelor norocoaselor!!
Mai dar mult ati mai scris, a trebuit sa ma pun la curent cu tot ce s-a zis p'aici.
Anca, ma bucur ca te-ai mai linistit. BetaHCG o sa spuna mai multe lucruri despre sarcina, o sa vezi ca ai pe foaie interpretarea, valorile pt fiecare saptamana de sarcina, incepand cu saptamana 4, si o sa stii in ce saptamana esti.
Nu mai dormi pe burtica. Nu e bine si mai ales ff incomod, asa mi-este mie de cand sunt gravida, inainte dormeam numai pe burta. Incearca sa te inveti sa dormi pe partea stanga!
Cat despre doctorul tau...un sfat: Schimba-l!!! Nu este normal sa te doara asa si sa curga sange! ![]()
JulyMorning si Anca81, bafta la TT si nu va mai ingrijorati atat, testul cu masurarea pliului nucal este si el estimativ, nu e considerat sigur 100%! Si eu am avut un ghimpe la masuratoare, bebelina are 1,6mm, dar cred ca tot ma trimite la TT, e o procedura standard. E adevarat ca eu nu sunt obligata sa ma duc, intervine liberul arbitru al fiecaruia.
Felicic, eu tot cafea fara cofeina beau, si din pacate fumez inca. Putin, in jur de 5 tigari pe zi, si alea ff slabe (Kent Nanotek cu 0,1mg nicotina) dar si pt alea ma condamn. Inainte de sarcina fumam cam 1 pachet si jumatate /zi, asa ca macar le-am redus asa de mult. Dar trebuie neaparat sa ne lasam Felicic. Hai sa ne sustinem reciproc! Sustineti-ne si voi, fetele. Eu mai stau cu voi la taclale si mai uit de pipe!!

Teomaria: am admirat pozele tale. Ai niste copii ff frumosi, mai ales ca e visul oricui sa aiba fata si baiat.
Tuturor celorlalte fete pe care nu v-am mentionat va urez si voua o dimineata si o zi excelente!!
pe toate si sa auzim numai vesti bune!!
13+ 
NOI
gargaritza noastra