Clubul moldovencelor de peste Prut (55)
Raspunsuri - Pagina 19
Balbina spune:
Cum adica de ce? Pai nu ma asteptam! Adica ma rog, poate voi aveati in plan sa mai faceti copii, dar eu nu eram la curent cu planurile voastre! ![]()
Inca o data, ma bucur mult mult de tot pentru voi, si da doamne sa aiba surub bebeul!
Sau daca nu, sanatoasa sa fie, asta e cel mai important!
Tu cum te simti, esti in toiul greturilor? Cum te descurci cu Laura, ai dat-o la gradinita?
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze
Davina spune:
Buna fetelor !
Cum ati sarbatorit Pastele ?eu n-am simtit ca a fost sarbatoare,asa-i cind n-ai vreo comunitate de romani prin oras sau vreo biserica
.
Lucia sarcina usoara si bebe baietel asa cum va doriti.Ce mai face Lauras ?
Marianca chiar ca e greu cu economia asta de kk incepe sa se simta tot mai mult.Super ca iti faci gospodarie o sa ai produse organice.Spune-mi te rog ce tip de viza are bona ta si in cit timp a primit-o ?
Mussara poate te ajuta sa stii ca si noi am crescut-o pe Deanna fara rude si ajutor,e mai greu in primele luni dupa o sa fie mai usor ,ai sa vezi.Ti-am vazut puiutul e tare scump .
Nati ce bunatati ai facut, tare as vrea sa gust din pasca aia cremoasa 
o zi/seara buna va doresc.
gazea spune:

Cu multa intarziere va zic si eu Hristos a inviat!!!
Si binenteles pupici sarbatoritilor!!!
Nu am mai intrat demultisor,am fost f. ocupata si super obosita,am facut ceva pregatiri pentru Pasti,dar dupa cum spui si tu Davina sant parca fara "sare" sarbatorile departe de familie.
Am invitat o prietena la noi si cam asta a fost tot.
In duminica floriilor am mers la o biserica romaneasca si l-am impartasit pe Amedeo.A fost de toata minunea..."zicea ca il dor urechile cum canta corul,cand preotul a atamiiat zicea ca "pute",nu a avut stare cat am stat acolo.trebuie sa-l duc mai des sa se obisnuiasca...
Lucia sa fie intr-un ceas bun si sa fiti sanatosi,asta cred ca e cel mai important.
Maria,aveti un baietel f. dragut,mi-a placut mult poza cu cei 2 chelosi, e haioasa![]()
Intradevar e destul de greu sa fii singura,dar si cand vine zilnic soacra
... prefer mai bine singura.
Marianca ce frumos sa poti avea si gainuse pe linga casa,si eu visez...
Karina ti-am admirat casuta cocheta,si frumos aranjata,sa fiti sanatosi si s-o umpleti de bucurii.
Nati ,am salivat si eu in fata pozelor cu bunatati,esti ca de obicei la inaltime cu toate,Bravo! Ce mai face micuta printesa Vanda?
Fetelor cam atat va imbratisez pe toate si va doresc numai sanatate!
La noi au fost 5 zile de vara (+20) si de 2 zile e f.frig
.
Balbina spune:
Alina, prin ce se manifesta in SUA caderea economiei?
Pasca a iesit foarte buna intr-adevar, am terminat-o in 3 zile, asa mare cum era.
Aliona, m-a amuzat Amedeo, se vede ca nu avea rabdare sa asiste la slujba. Imi aduc aminte de mine in copilarie, cind ma lua bunica la biserica, ma plictiseam ingrozitor, mereu o intrebam cit mai dureaza, da de ce preotul face aia si ailalta, de ce nu e voie sa mincam de dimineata inaintea slujbei, de ce plecam mai repede acasa, etc. ![]()
Vanda e bine, face vocalize toate ziua, se joaca cu jucarii, le roade si le scutura cu inversunare. E tare fericita cind il are pe Vlad in preajma. Problemele cu pielea au ramas in trecut, speram ca pentru totdeauna. Dar iaka la capitolul diversificare nu stam prea bine: nu vrea fata mea sa accepte alta mincare decit tzitzi. Cu mare greu maninca niste cashutza de hrisca, facuta cu apa, citeva lingurite doar, maxim 30 g. Legume nu vrea, nici mar, nici cashutza cu lapte. Eu totusi perseverez, poate cu timpul i se va mai deschide gustul pentru alte mincaruri.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze
Lucia_B spune:
Neata 
Fetelor mercic inca o data de urari, speram si noi sa fie totul OK.
Cer scuze ca nu va laud pozele, inca nu le pot admira. Cam in 2 sapt ne punem net klumea si atunci nu scapati de mine.
Nati - pentru noi inca e shoc
, eu nu realizez ce s-a intimplat
, dupa cite stii aveam planuri de bb 2 abea peste vre-o 7-8 ani, si iaka ....
.
De greturi si alte nevoi nu am parte, le-am suportat cu Laura pentru vre-o 2 sarcini inainte
. Pe Laura incercam la vara sa o dam la gradinita. Acum e in faza intrebarilor, ma stoarce cu "de ce-urile" ei
. Deja vorbeste destul de bine, insa nu vrea sa inveta poiezii, le spute in felul ei, parca ea le-ar inventa sau improvizeaza ceva de tip 3 in 1, incepe cu rata vine de la balta, trece la cu cirese in palarie, apoi termina cum s-a intilnit scufita rosie cu lupul in padure
, s.m.a.
Sanatate si numai bine
.
-------------------------------
Bucate 
Lucia mamili lu
Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
Balbina spune:
Lucia, ooo, alta veste buna, aia cu netul, abia astept sa nu pot scapa de tine! ![]()
Cit despre dece-uri, vreau sa-ti zic ca Vlad, la aproape 4 ani, nu ne slabeste deloc din intrebari, asa ca pregateste-te sa fie o perioada luuuunga de "da de ce, da cum, da pentru ce"![]()
Stim si noi poezii de genul "vine mosul de la balta, cu codita ridicata / el se jura ca nu fura, dar l-am prins cu rata in dulap"
e vorba de fantezia copiilor, e normal la virsta asta, nu te ingrijora. Ba chiar poti sa te bucuri ca imaginatia fetei merge bine.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze
Davina spune:
Buna fetelor ! Ce mai faceti ?
Noi sintem binisor ,sanatosi slava Domnului !
Nati problema cea mare care e in SUA la moment e foreclosure (nu stiu termenul in romana).Adica oamenii nu pot plati casa si atunci banca sau creditorul ti-o ia si o vinde.Asta s-a intimplat din cauza ca dadeau bancile credite la toti in trecut si odata cu scumpirea oamenii nu mai pot face fata.Si desigur multe joburi sunt afectate din cauza asta.La noi s-a scumpit mincarea,apa,petrolul.
Ma bucur ca Vanda nu mai are probleme cu pielea ,o sa treaca si perioada asta cu refuzul mancarii o sa vezi.Iti doresc multa rabdare.
Lucia nici Deanna nu vrea sa invete poezii dar cu cintecele e alta mincare de peste
,ii place sa asculte si le invata mai repede.Asteptam sa-ti pui net mai repede ca tare lenese ne-am facut la scris ![]()
Diana unde esti ?sper ca esti ok .
Marianca spune:
Buna fetelor!!!
Noi sintem binisor luptam cu olita,in rest cu bona e ok nici nu aveam mari asteptari dar le-a intrecut pe toate,Alice sa imprietenit foarte repede si deja o striga pe nume.
Davina,bona a venit pe viza B1,adica fara drept de munca dar pentru mine a fost simplu ca ea avea deja viza deschisa pe 10ani,deja aici la Atlanta au terorizato cu intrebari ca nu cumva sa mearga la munca.Vreai si tu una?Nu o dai pe Diana la day care?Pe mine ma costa mult mai putin sa o dau la daycare dar nu face fata si daca am avut o asa ocazia nu m-am lasat de ia.
E tirziu merg si eu la culcare ca miine avem sarbatoare la scoala la copii si tre sa ajung si acolo,pa-pa.
Some people dream for success,while other wake-up and work hard at it.
A hundred years from now,the world may be different because I was important in the life of my child.
Mamica a trei pui. Anca(15.02.1998) Vladut(12.05.1999) Alice(21.11.2006)
poze
lia_c spune:
Hristos a inviat de la cei cu nasu plin ![]()
Lucia, felicitari! Sa fie bb baietel! Dar in primul rind sanatos!
Eu abia stept perioada sa inceapa poeziile Mirelus... Ati inscris-o pe Laura la gradi deja? Eu fac o investigatie sa vad care gradi e mai buna, comoda pentru noi, dar sint tare zapacita... Poate intr-adevar cu venirea ta ne vom anima si noi...
Mariana, si noi luptam cu olita, multa bafta! As vrea si eu o bona buna...
Alina, mda, saracii oameni... Am mai auzit de cineva care invata poieziile sub muzica. POate are talent in muzica!
Nati, Frumoasa pasca si ouale, anu asta si eu am vopsit diverse culori, mamica cu bunica au vopsit doar rosii, eu restul culorilor -Parca e mai vesel pe masa cu diverse... Eu i-am dat bunicai reteta cozonacului moldovenesc de pe culinar - a iesit super bunnnn. O recomand!
Aliona, si eu ma plictiseam la biserica si ma rugam/ intrebam de ce nu se dau scaune!? O data cu virsta va intelege mai multe... De ex. eu rareori cind deslusesc ce spune preotul - uneori am impresia ca uneste toate cuvintele, intonatia nu e corespunzatoare si parca ar fi chineza...
Maria, haiose pozele. Las ca vei vedea ce repede creste, cu toate ca am bunica, parintii si mama soacra alaturi, mare mare ajutor n-am avut. Cum zicea si Lucia si Aliona, e mai bine cind il cresti singura!
Noisimtem ambele racite cobza, cel mai tare ma doare sufletul de Mirelus. Eu eram racita de simbata, ea a racit joi in ospetie... Asa ca va dopresc multa sanatate copilasilor si voua!
lia_c si printesa Mirela Brianna (15.11.2006)
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard
gazea spune:
Salut la toate fetele!
Cornelia, multa sanatate si sa va faceti bine cat mai repede
Referitor la poiezii noi santem mari deja si cad incerc sa-i spun poiezii Amedeo imi spune ca il doare capul cand le aude....insa cantecele din desenele lui preferate le stie pe toate.
Aici la gradinita nu-i invata poiezii,au alte activitati,cantece da,dar nu exagerat de multe.
Referitor la biserica,aici unde mergem noi sant bancute si scaune,ca e o biserica americana,dar pentru noi incepe slujba la 12.30 si au tot decorul pe roate si il instaleaza repede(adica altaru) si se pun si icoanele pe pereti.Asa ca poti sta pe scaun.Preotul e vorbeste f. clar intelegi tot ce spune.Corul canta f. profesionist se inteleg toate cuvintele.E adevarat ca la noi in Moldova preotii au tendinta de a lalai cuvintele si nu se intelege nimic din ce zic...ba ce ma deranja mai mult era ca ti se impunea sa porti batic,eu aici merg imbracata si chiar machiata,asa cum m-asi duce oriunde.Nimeni nu se uita "stramb" la tine,si sant f. multi tineri,copii.
Davina ,a-ti inceput innotul,ce bine de voi imi doresc si eu sa il dau pe Amedeo la un curs de innot.Cum ii place Deannei? Am vazut pozele f. frumoase. Referitor la criza,si pe aici nu mi se pare ca totul merge pe roze,e o criza mondiala,au scumpit mult pretul la orez,piine,benzina.Si la noi preturile au crescut.
Nati, ma bucur ca micuta Vanda a scapat de alergii,referitor la diversificare si la noi mergea greu,dar imbunatateam zilnic tot supica de legume pina a acceptat-o,am observat ca daca-i puneam ceva frunze de patrunjel verde si 2picaturi de lamie deja ii placea gustul.Eu fierbem legumele si le faceam cu blenderul si incercam sa nu fie f. groasa ca o smantana. Fructe la fel puneam 2-3 fructe diferite si mixam ,dar fara biscuti,daca era prea gros puneam suc de portocala stoarsa. Va veni si divesificarea intr-o zi,mai ales ca vine vara cu multe fructe.
Acum va las ca azi am o groaza de lucruri de facut plus 3 cliente si luni un examen greu...coloration
Multa sanatate tuturor si pupici!