Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (41)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mishuc spune:

quote:
Originally posted by Marina_1609

salut la toate -utele.
am revenit si eu pe forum....nici nu cred ca ma mai tineti minte, am scris cateva mesaje pe la inceput dar ma simteam f rau si am disparut la un moment dat. am trecut prin momente oribile...am stat in spital cu perfuzii o luna, nu credeam ca mai rezist...si totul din cauza greturilor... Cand am revenit acasa v-am urmarit discutiile dar nu aveam putere sa scriu...
Acum mi-am mai revenit, greata aproape ca a disparut si ma simt din ce in ce mai bine. ma mai deranjeaza cate una alta dar nu se compara cu ce a fost. ma bucur ca la voi totul e bine si sper sa vorbim mai des si sa nu dispar din nou de pe forum

17+

salutare!

imi pare rau prin ce ai trecut.

sa speram ca totul va fi bine de acum inainte si sa nu mai dispari de pe forum. sarcina usoara in continuare

Mishuc 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

ella, la multi ani si din partea mea, asa mai cu intirziere. Sper ca te-ai sarbatorit frumos alaturi de sotior
mada, mersi de oferta cu peria, foarte frumos din partea ta. Dar nu vreau sa te pun pe drumuri, o sa studiez oferta de pe aici si o sa-mi iau ceva de pe-aici. Oricum, o sa-mi iau ceva, ca m-a convins anaxena.
Am vazut pozele de la botez, foarte faine, mi-au placut toate costumatiile. Cit despre nasii ceilalti, nu-i baga in seama. De curiozitate, finii si nasii ceilalti sint tot romani?
biribule, vazui pozele de pe picassa. Subscriu si eu ca semeni tare mult cu helen hunter, iar anna e o frumusete, sinteti o familie frumoasa.
anka, m-ai intrebat ce carti mi-am comandat de pe amazon. Uite-aici: www.amazon.de/Caring-Your-Young-Child-Revised/dp/055338290X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books-intl-de&qid=1204827395&sr=8-1" target="_blank">asta,
www.amazon.de/Baby-Book-Everything-Parenting-Library/dp/0316778001/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books-intl-de&qid=1204827757&sr=1-1" target="_blank">asta si www.amazon.de/What-Expect-First-Heidi-Murkoff/dp/0761129588/ref=pd_sim_?ie=UTF8&qid=1204827859&sr=1-8" target="_blank">asta.
Sefa ta e incredibila, se poarta asa doar de cind esti insarcinata? In cazul asta ar trebui sa ii spui ceva legata de atitudinea ei.

marimar, insula din Grecia se numeste Zakynthos si am stat la hotelul www.belvederezante.com/en_index.php" target="_blank">asta. Daca te hotarasti sa mergeti acolo pot sa-ti dau mai multe detalii, stiu niste restaurante cu mincare excelenta, home made, niste locuri care merita vizitate. Nu stiu ce intentii aveti, noi am evitat pachete de genul all-inclusive, ca astea in general te tin legat la hotel si noi n-am vrut asa ceva, am vrut sa avem libertate sa ne plimbam, sa mergem la ce plaja avem chef sau sa haladuim pe insula. Cu siguranta va trebui sa inchiriati si o masina daca mergeti acolo, insa e mult mai bine sa inchiriati la fata locului.
Noi intentionam sa mergem iar la anul acolo, de data asta cu bebe.

mcoca, si eu vreau sa restrictionez accesul la tv al lui bebe, mi se pare extrem de nociv.
Ce-i drept, mi-am format si eu niste idei serioase legate de cresterea bebeului, nu zic c-o sa ma tin de ele, insa consider ca-i important sa fiu informata, sper ca in felul asta sa-mi fie mai usor sa discern si sa iau deciziile potrivite.
Asa ca fetelor, bujo, monica si toate celelalte care aveti experienta sau aflati lucruri noi, va rog sa mai impartasiti din cunostintele voastre. Ca eu sint foarte avida de informatie.

nati, ma bucur ca v-ati intors cu vesti asa de bune de la doctor, e excelent ca puiutul Matei e bine si voios, ca inimioara e in regula si ca chistul ala nu mai creste. Tare ma bucur ca lucrurile merg spre bine.

marina, bine ai revenit si bine ca au trecut greturile. Speram sa scrii mai des de acuma inainte.

atb, timido Baga nasul si scrie mai des si tu incoace, lasa sfiiciunea. Apropo, tu unde stai in Cluj?

Hai ca ma duc sa-mi fac portia de pilates. pupici tuturor

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

tot eu, ca am uitat sa-i spun lui baby ca mie mi-a recomandat doctorul sa iau magneziu pentru crampe musculare. Se pare ca sint extrem de normale in sarcina.
Nici eu nu iau alt fel de vitamine, am luat doar acid folic in primele 3 luni, iar acuma iau doar magneziu, se pare ca e bun pentru crampe musculare si pentru evitarea constiparii.
gata, acuma chiar ma duc la pilates.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Fetelor am revenit de la curs cu informatii proaspete si multe. Azi am facut cursu su sefu sectiei de neonatologie si ne-a zis o groaza de lucruri asa ca va spun si voua ce am scris in notite:

Despre nastere: Un travaliu ar trebui sa dureze intre 8 si 9 ore la o prima sarcina. Bineinteles ca difera de la caz la caz dar asta este media. Medicul a spus un NU categoric nasterilor vaginale provocate sau cezarienelor programate. Un copil trebuie sa vina pe lume atunci cand este pregatit si nu cand vrem noi sa vina (nu uitati ca va spun cum stau lucrurile prin prisma unui pediatru si nu a unui ginecolog). A zis ca a avut o multime de cazuri care s-au complicat ca copilul nu a venit de buna voie pe lume ci fortat. Asadar, pe cat posibil evitati perfuziile cu occitocina pt ca medicu vrea sa nasteti inainte sa iasa el din garda. Nu vorbim de cazurile cand travaliul dureaza deja de prea mult timp. Iar cezarienele nu le faceti decat atunci cand au inceput contractiile. bb elimina din plamani lichidul care provoaca contractiile si arata ca e pregatit sa iasa.

Primele zile: Bebe poate face eritem alergic (pete rosii) sau pot aparea puncte de grasime dar care nu trebuie sa va ingrijoreze. Lasati-le sa treaca de la sine. Poate de asemenea sa faca icter tegumentar la 2-4 zile de la nastere care poate sa dureze pana la 2 sapt. Ce depaseste 3 sapt este supravegheat si tratat atent. Bb n-ar trebui sa faca icter din prima zi. Cazurile principale de icter sunt incompatibilitatile de RH. In cele mai complicate dintre cazuri se face transfuzie. Nici unul din cazurile existente nu s-a sfarsit tragic. Incompatibilitatile de grupa nu sunt atat de grave si NICIODATA nu s-a facut transfuzie in aceste cazuri. Asta pt fetele care isi puneau probleme.

Vaccinuri: In primele 24 ore de la nastere se face vaccinul impotriva hepatitei B iar in 2-3 zile cel impotriva TBC. La 2 luni se face antipolio.

bujo 21+ cu
album de nunta
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Salut fetele

Nici eu nu sunt prietena cu premergatorul. Bebe se va obisnui sa impinga pe varfuri si intr-adevar sunt multi care isi deformeaza mersul. Singurul avantaj e ca bebe se tine singur dupa tine...

Cu olita - pui bebe pe olita imediat ce sta in poponel, daca vrei, dar noaptea nu il pui nene decat dupa un an jumate, si asta daca tii neaparat sa te chinui! Daca e vara, o sa bea lichide multe si face pipi mult. Daca e iarna, nu o sa te induri sa faci experimente cu salteluta si dormit fara pampers... Si, in orice caz, NU te vei trezi decat daca bebe face numai o data pipi noaptea! Altfel e chinul lumii....
Daca bebe e pregatit, merge repede indiferent de varsta. Daca el nu are chef, saluti!
Bebe nu o sa stea cu caca in scutec. Majoritatea incep sa urle dupa juma' de caca, tu il schimbi si el mai face jumate si il schimbi iar De pipi mai sta, na, ca tot face... La fetite pot aparea mai rapid infectii urinare, dar nu sunt chiar asa de dese.... La baietei, ii schimbi oricum ca se uda pana pe piept ca au puta in sus

Eu am o problema cu suzetele. Eliza nu a tinut suzeta, dar nici eu nu i-am dat. Adica daca incepea sa chiraie, nu ii dadeam suzeta, nhu stiu clar de ce, cred ca de lene sau de panica, nu stiu. Nici acum nu vreau sa obisnuiesc bebe cu suzeta. Si asa o sa fie o mare lupta cu renuntarea la bibe. Sa mai fie si suzeta... No way dude!

NATI - cat ma bucur de vestile bune!

LORI - frumoase pozici! Sa fie intr-un ceas bun si sa fiti fericiti! Toti trei!

Ma duc sa spal repede fata si sper sa revin

Anca 22+

Mergi la inceput

Lucruri necesare pt bb:
-cantar-greutatea trebuie monitorizata astfel incat, dupa ce scade in greutate, la 10-12 zile de la nastere bb trebuie sa ajunga din nou la greutatea de la nastere. In caz contrar, ori n-are mama lapte de ajuns, ori are bb ceva si trebe sa-l vada un medic
-cadita de baie-de preferat nu din aceea incorporata in mobilier ca e prea mica si in 2 luni n-o mai poti folosi.
-patut cu grilaj-astfel incat sa-l vedeti pe bb din pat si pt o buna ventilatie. Nu-l blindati cu paturici pe toate partile
-termometru de camera-trebuie pus langa patut si TB optima este de 23*C. Cand i se face baie TB trebuie sa fie de 25-26*C. In caz contrar, din cauza diferentei de temp din apa si din camera in fac sa tremure, se invineteste, fugiti cu el la medic care ma zice ca a facut hipocalcemie, pana ajungeti sa-i faceti analize de sange chiar face hipocalcemie si intrati intr-un cerc vicios.
-termometru copil-TB normala a unui nou nascut este de 36,5-37,5. Nu-l indopati cu antibiotice ca vi se pare ca are febra.

Medicamente care trebuie sa fie in casa:
-supozitoare cu paracetamol de 125mg-in caz ca are TB peste 37,8
-supozitoare glicerina-daca bb nu are scaun 36-48 ore
ser fiziologic-puneti in nasuc cate o picatura. NU categoric aspiratoarelor si pompitelor nazale. Bb are o mucoasa atat de fina ca prin simpla folosire face edem. Este de ajuns serul fiziologic. Pana la 2,5luni sunt contraindicate alte picaturi.
-Gentacol-daca ochisorii se inrosesc si se lipesc dimineata se pune 1-2 picaturi la coada ochiului pt conjunctivita.
-preparat farmaceutic din glicerina+ mistatil(nu stiu sigur daca asa se scrie) -daca observati niste depozite albicioase in gurita poate fi semn de stomatita. Luati cu degetul preparatul si ungeti gurita bblui. ATENTIE: preparatul expira in 2 sapt si trebuie reinnoit.
-produsele cosmetice pt bebelushi-sa fie incolore. Desi scrie pe multe ca sunt antialergice, cele colorate pot provoca alergii
-sapun cu PH neutru 5,5
-alcool, comprese sterile
-fenobarbital 15mg-sa dea DD sa nu ajungeti sa-l folositi. Se da la febra pe langa supozitorul cu paracetamol. Asta daca febra nu scade cu supozitorul pt a evita convulsiile febrile care sunt periculoase. Si oricum daca febra nu scade mergeti neaparat la medic.Nu tineti niciodata un copil cu febra peste 38 nevazut de medic

bujo 21+ cu
album de nunta
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Alimentatia se face la cerere. Nu fortati copilul sa manance mai des sau mai rar decat vrea pt ca in 2-3 luni isi regleaza singur mesele.

Baia generala se face numai la 36-48 ore dupa ce a cazut buricul. Pana atunci doar partial pe la gatut, subtioare, fundulet. Nu se curata urechile copilului cu betigase, nici macar cu acelea care au opritor. Pe langa faptul ca poate fi ranita urechea, se stimuleaza producerea de ceara si pot aparea infectii. Se curata foar cu putin tifon facut sul sau cu prosopelul si atat cat intra, nu fortati. La baie nu-l tineti cu urechile acoperite ca nu este problema sa intre putina apa (daca nu sunt cazuri stiute cu defect de timpan).

[b]Cresterea in greutate[b/]
Pana la 4 luni bb ar trebui sa ia in greutate cam 750gr pe luna. De la 5-7 sau 8 luni cam 500gr iar pana la 12 luni cam 250gr. Nu e batut in cuie insa.
Ca lungime- in prima luna ia 4cm, de la 2-3luni ia 3cm, la 4 luni-2cm, iar de la 5-12 luni ia cate 1cm.

bujo 21+ cu
album de nunta
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Varsaturile nu pun probleme daca sunt ocazionale. Daca insa varsa sub forma de jet la jumatate din mese trebuie vazut copilul de un medic.
Scaune ar trebui sa aiba intre 1si 6-8 pe zi. Culoarea scaunului unui copil alimentat de la san este galben auriu. Daca este alimentat mixt sau doar artificial, scaunul are o culoare cu tenta verzuie. Daca face tratament cu fier scaunul este usor maroniu.
Sunt motiv de ingrijorare scaunele apoase, cu miros stricat (semn de enterocolita), cu mucus sau vinisoare de sange. Daca copilul este constipat si apare sange proaspat la scaun e suspect de fisura anala. In oricare din cazuri trebuie vazut de medic.
Daca se ineaca trebuie intors pe o parte si facut sa planga ca sa-si revina.
Colici: pt asta exista produse diverse ca SAB-SIMPLEX sau praf SMECTA(1/5 dintr-un plic amestecat cu ceai de fenicul). Ajuta o baie calda sau comprese caldute pe burtik. Cum va dati seama ca are colici? Are un plans strident ca atunci cand i se face vaccin-plans de durere- si isi trage genunchii la piept.
Pt a evita colicii mamele ar trebui sa aiba grija la alimentatie:
Alimente contraindicate pt mama-castraveti verzi, rosii, pere, piersici, fructe de padure, cafea, ceai verde si negru, afumaturi, smantana, ciuperci, branzeturi fermentate
Alimente indicate-lapte, supa cu carne, gratare necondimentate, fructe, cartofi, salata verde. Se poate bea cate un pahar de bere (din aceea fermentata 90 zile) sau cate un sprit. Insa nu va asteptati sa stimuleze lactatia berea sau ceapa. Daca femeia este predispusa la lipsa lactatiei n-o ajuta nici un aliment si nici mulsul (asta m-a surprins). Ne-a zis ca medicii isi pot da seama in zilele in care stam in spital daca o sa putem alapta sau nu. In orice caz orice ml de lapte matern conteaza si trebuie dat micutului.
Si bineinteles ca am intrebat de premergatoare Surpriza!!!! Nu-s asa daunatoare precum de controversate. Este adevarat ca copilul va merge la inceput ca pe poante sau se poate duce intr-o parte dar nu-i afecteaza oasele. Insa aveti grija la accidente. Se poate folosi de la 7 luni incolo. Cu suzetele iarasi... nu sunt foarte indicate dar o suzeta o poti arunca daca vrei sa-l dezveti. In schimb daca suge degetul sunt sanse sa le suga si la scoala in clasa a patra Asta era exprimarea lu' nenea doctor care era foarte glumet.
Si gata ca am obosit. Sapt viitoare crek vine o tanti sa ne arate cum se spala copilu, cum trebe imbracat etc. Aaaa si puteti scoate copilu din casa de la 2 sapt. Incepeti cu scosu pe balcon si evoluati. Evitati insa schimbarea vremii, de la soare la innorat de ex, ca diferenta de presiune ii inflameaza mucoasa nazala si nu vrem sa aiba nasucul infundat nu?
V-am pupat si mai scriu maine daca imi mai amintesc ceva desi crek am cam facut rezumatu la tot ce s-a discutat.

bujo 21+ cu
album de nunta
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Ella LA MULTI ANI!!!!

Irda ma bucur ca sunteti in sfirsit acasa si ca s-au oprit contractiile! tinem pumnii in continuare!

Nati ma bucur enorm de vesti bune!

Mona stai cuminte in pat, o sa fie bine!

Lori nu te stresa cu colesterolul, e normal sa fie mai mare in sarcina cu anumite modificari hormonale, de fapt e o greseala sa il si controleze cind esti gravida, asa ca papa tu tot ce-ti vine ca acum in trimestrul 3 aproape nu mai e timp de diete, acum acumuleaza bb grasimea f necesara. VSH-ul iarasi e normal sa fie marit in sarcina. am vazut poze frumoase, felicitari

mishuc stii care e chestia, la prima nastere eu m-am gindit ca daca au nascut miliarde de femei inaintea mea fara probleme probabil ca oi reusi si eu. si chiar asa a fost. nu e cel mai usor lucru pe pamint dar cumva eu am simtit ca stie corpul meu ce tre' sa faca, si asa a fost...

eu nu am facut pina acum campanie pt nasterea naturala dar sunt f de acord cu ce s-a mai scris, as vrea sa incurajez fetele sa nu se gindeasca la cezariana doar din motivul "mi-e frica" de nasterea naturala, credeti-ma ca daca ati sti sau vedea ce catastrofe se intimpla cu ceza ati zice exact invers. sapt trecuta la noi in spital a fost un caz care si acuma imi sta pe retina cu o fata de 23 de ani, cezariana ( cu indicatie corecta dealtfel datorita prezentarii pelviene), totul bine si frumos, bb afara, o coase nenea dr si ea singereraza in continuare, o coase din nou peste cusatura initiala, masaj uterin intern, nimic, cam o ora au incercat tot posibilul sa ii salveze uterul si nu a mers, pur si simplu nu a raspuns la nimic si i l-au scos. nimic dar absolult nimic nu prevestea asa ceva, era prima sarcina, fata sanatoasa tun dealtfel... si nu va mai avea alti copii .. nu scriu asta aici sa va sperii dar vreau sa trag un semnal de alarma, ginditi-va bine cind optati pt ceza doar "de frica"...

in alta ordine de idei epidurala chiar e o mana cereasca si o recomand cu incredere, face toata experienta chiar placuta... cind o sa am timp va pove cum a fost la mine.

24+

Mami de Anna (5.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atb spune:

Bujo, tare de folos ne pot fi pe viitor cele scrise de tine, multumim de rabdarea de care dai dovada cand te apuci sa ne impartasesti si noua din cele invatate de tine la curs.
Turtu, stau in cartierul Manastur, undeva in spatele complexului Big, daca cunosti zona. Ai stat si tu in Cluj sau doar cunosti orasul? Mai este o clujeanca printre noi, Kimmy. Kimmy, tu unde stai in Cluj?
Fetele, imi place ca ati pus deja la titlu in paranteza pepenasi, sa fim sigure ca nu ni-l ia nimeni. Pot sa spun ca burtica mea arata ca un pepene (verde), e rotunjoara si dolofana, sotul meu ii da bobarnace si rade zicand ca-l incearca sa vada daca suna ca pepenii copti. Oare si voi beti apa cata beau eu? Mie mi se face sete din juma in juma de ora, si imi simt mereu gatul uscat, asa ca chiar daca ma simt plina pana la refuz tot mai beau un pahar, ca doar mi-e sete!!! La sfarsitul zilei am un burtoi cat o zi de Pasti!!! Na, ca nici n-am terminat bine de baut un pahar cu lapte, si cum v-am pomenit voua de apa, cum mi-e sete la loc!!! O sa explodez!!!

Adriana 17+

Mergi la inceput