Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (41)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns baby_r7 spune:

Mona te rog stai in pat cat poti de mult.
sunt sigura ca vei fi bine pana la sfarsit si bebe o sa fie bine
ai grija de tine

ROXANA+17 de Bianca Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Baby legat de carcei ce sa iti zic aici nu iti da nimic sa iei sau eu stiu ce special pt asta si eu m-am confruntat cu ei si sarcina trecuta si am pb si sarcina asta de intins evit sa ma intind decat daca e strict necesar si atunci cand ma intind talpa o tin la 90 de grade fatza de picior nu intinsa ca la balet si daca o tin asa la 90 de grade nu se mai pun carceii si ma intind asa incet incetisor sa nu fortez ceva, mai naspa e ca mai apar carcei prin somn si numai ma trezesc ca urlu de durere.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_r7 spune:

mada pt. raspuns!!!!!!!!!!!
deci nu imi ramane decat sa astept sa treaca singuri,nu?
banuiam eu ca nu am voie nimic, dar ma gandeam ca poate o fi vre-o metoda sa scap de ei.............
pe tine te-au tinut toata perioada sarcini?

ROXANA+17 de Bianca Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Baby acuma aici ma refer ca nu iti dau astia nimic in ro parca auzisem de calciu sau magneziu sau ceva de genul, dar aici nu dau decat acid folic primele trei luni si mai incolo dupa analize daca iese ceva in neregula la fier iti mai da sa iei fier. Atata tot nu calciu nu magneziu nu vitamine.
Da m-au tinut toata sarcina deci odata ce am inceput sa am pb nu am mai scapat de ei, mereu am evitat sa fac miscari prea bruste ca riscam sa mor de durere.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mada sunt suuper de acord cu tine ca fiecare copil e unic, si ca noi (eu) o sa ne schimbam parerile pe parcurs. Eu imi pun toate sperantele cu olitza in mama si in cresa (daca prindem loc) sa-l dezvete :).

Vicky 24+ si Maya

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Roxana, imi pare rau de carcei, nu am avut data trecuta, nu stiu ce sa-ti zic.

Ella, la multi ani!

Mona, fii tare si stai cat poti tu de linistita. Eu zic, care stiu doar cum e cu un copil mic in casa.

Maine ma duc la eco. De data asta la spital, ca nu am mai prins programare la clinica.

In rest, azi iar mi-a fost greata, urasc starea asta.

Editez ca sa va spun experienta mea cu pampersul. La 1 an si ceva copilul facea kk la olita. Pipi nu, nu avea control. Dupa un timp nu a mai vrut sub nici o forma sa stea pe olita, a reinceput sa faca kk in pampers. Acum ceva vreme, dupa ce a implinit 2 ani oricum, a decis el ca nu mai vrea sa poarte pampers cand e treaz. Cu o singura exceptie, atunci cand vrea sa faca kk si vine la mine si imi spune sa-i pun "pepel" . De cand s-a hotarat singur ca nu mai vrea scutec nu a mai avut nici un accident (vorbesc de perioada cand e treaz). Si doar de foarte putine ori mai face noaptea pipi in pampers, numar pe degete. Inca ii mai pun scutec noaptea dar voi renunta in curand. Cu kk insa e o tragedie, nu stiu cum sa-l determin sa incerce sa faca la wc sau olita.

Cu teveul iar, in mintea mea ziceam ca o sa-l las la televizor abia dupa ce face 2-3 ani. Am constatat ca este aproape imposibil acest lucru, dar incercam sa limitam timpul petrecut cu televizorul deschis.

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Marina bun venit inapoi!
Vicky, de acord cu tine ca generatia noastra facea la olitza la un an. Dar nu stiu ce metode au folosit parintii nostri si nici cat timp au investit. Probabil ca daca pui in balantza spalat scutece inca un an/doi fatza de trainingul la toaleta al unui copil de un an, ultimul ii mai usor. Mai citisem la un subiect cu attachment parenting despre o metoda sa-l inveti pe bb (chiar si de 3 luni) la olitza. Prima data il tii fara scutec si il observi cand face pipi. Apoi incepi sa spui ceva de genul pishh, pishh cand face pipi si el asociaza sunetul cu actiunea. Apoi, stiind cam la ce interval face pipi, il inviti inainte sa faca singur cu "pishh,pishh" cu recipientul (olitza) pregatita. (Nu-l pui pe olitza, il tii in brate) Ar fi fain daca as mai gasi subiectul respectiv. E vorba despre observatie si despre un "reflex conditionat". Pare interesant dar ... o sa am timp de asa ceva ? ... ca am numai 12 sapt de concediu de maternitate.

Monica 16+ si Eduard (05.04.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Monica, asa e, nu o sa avem timp. Si eu ca si tine o sa merg repede la lucru, iar bona nu o sa aiba nici un interes sa-l invete ca o data ce a invatat o sa pot sa-l duc la gradi :). Mama cred ca a folosit metoda asta de care povestesti tu (dar nu cred ca de la 3 luni totusi), ca asa ceva imi povestea si ea ca a facut.

Locca, de ce spui ca e imposibil sa nu il lasi la tv (nu e o critica e pura curiozitate)? Noi nu deschidem tv-ul decat pe la 9 seara (chiar si acum cand eu sunt acasa nu il deschid ziua), deci in mod normal el va trebui sa doarma atunci.

Vicky 24+ si Maya

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Am gasit un link : http://www.timl.com/tt/ apropo de bebelushi la olitza, a fost postat initial de gazzella. Pt ne-anglofile, in josul paginii gasiti traduceri in mai multe limbi.

Monica 16+ si Eduard (05.04.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atb spune:

Ella, LA MULTI ANI!!! cu putina intarziere, sa fii fericita, iubita si sa ai un bebe sanatos si cuminte!!!
Azi am fost libera asa ca am avut timp de putina curatenie si de lenevit mai mult in fata calculatorului. Citesc tot ce scrieti dar nu pot sa ma implic in discutii despre premergatoare, olita, tv pt. ca fiind la prima sarcina habar n-am ce ma asteapta, intr-adevar n-ai de unde sa stii dinainte cum va fi, fiecare mama si fiecare copil cu stilul lui. Dar citesc cu mare interes tot ce scrieti, si bag la "tartacuta", cred ca-mi vor fi de mare folos discutiile astea ale voastre pt. mai incolo.
Va pup pe toate, si chiar daca nu scriu asa des sa stiti ca citesc capitol cu capitol, sunt dependenta de forum, numai ca sunt eu asa, o fire mai timida... , tac si ascult. Dar va iubesc din suflet!!!

Adriana 17+

Mergi la inceput