help - anulare contract inchiriere

help - anulare contract inchiriere | Autor: Mariaa

Link direct la acest mesaj

in ce conditii se poate anula un contract de inchiriere in cel mai rapid mod? e necesara prezenta la Finante si a proprietarului si a chiriasului sau numai a proprietarului?
va rog mult, trebuie sa aflu urgent, abia maine pot ajunge la Finante

pentru Emma

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank"> Agonie si Extaz, Lyme

noi, impreuna

"Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! " by Doris

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Care este intrebarea pentru ca sunt doua intrebari.
La intrebarea a doua nu este necesara prezenta chiriasului la Finante. Obligatia cade in sarcina celui care inchiriaza atat ca sa-si inregistreze contractul cat si sa il anuleze din evidentele Finantelor

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

e ceva de genul 2 in 1 :)
intrebarea e daca e suficient sa merg la finante si sa zic, de azi se anuleaza contractul?! sau ce trebuie sa fac exact.
am sunat la finante si am facut turul pe la 3 birouri deja...varza totala.

pentru Emma

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank"> Agonie si Extaz, Lyme

noi, impreuna

"Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! " by Doris

Mergi la inceput

Ce este ai a 2in 1?
"Anularea" contractului se face in functie de ce este prevazut in Contract in acest sens. Acolo scrie in ce conditii isi inceteaza efectele acel document. Oricum cei de la Finante inregistreaza incetarea Contractului daca sunt indeplinite conditiile de incetare.
Vino cu detalii daca vrei.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

ei, daca era formular de contract redactat de partile contractante, ok, erau clauze, dar asa nu.
pe formularul de contract de la finante (doar asta acceptat de ei!) sunt doar datele partilor, suma, obiect contract, perioada, fara clauze! absolut nimic!
ideea ar fi ca se incheie cu acordul partilor. ca hartogaraie nu-mi dau seama daca cer ceva anume, asta zic.
as veni cu detalii, nu stiu ce anume sa zic
2 in 1 - doua intrebari intr-una :)

multumesc, Marius.

pentru Emma

noi, impreuna

Mergi la inceput

Cel/cea care inchiriaza doreste rezilierea? Daca da este suficient sa faca o adresa prin care sa anunte incetarea contractului de inchiriere anexat (se anexeaza copia xerox a contractului vizat de Adm financiara) cu data de... si sa o depuna in doua exemplare unul cu numarul de inregistrare de la Adm financiara ramane la solicitant(a). Sa urmareasca dupa 14-15 zile daca s-a operat radierea contractului din fisa ROL(N sic!) a solicitantului nu de alta dar uneori(deseori!) cei de la Administratie mai uita sa si stearga ce se reziliaza si se vede omul cu bani de platit pe care bineintles nu i-a incasat.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Sper sa fie asa de simplu! Da, cel care inchiriaza doreste rezilierea.
Multumesc!

pentru Emma

noi, impreuna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

cu parere de rau va anunt ca in buc sector 4 cel putin daca contractul e reziliat inainte de perioada declarata la fisc tb sa se prezite ambele parti. Daca inchiriezi unei firme ai nevoie de adresa oficiala cu stampila si nr de inregistrare (mare tampenie) cum ca s-a reziliat contractul.
Adica nu esti crezut pe cuvant ca se reziliaza se prezuma ca vrei sa fraieresti statul nemaiplatind impozit pe chirie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Eu am avut apartamentul inchiriat in 2008, in decembrie insa am dispus anularea contractului de inchiriere.
NU am anuntat insa administratia fiscala (am avut o perioada varza si efectiv am uitat) iar acum ne-a venit de plata pt anul 2009 o suma uriasa ca impozit.
Mi s-a spus de la adminsitratie ca trebuie sa fac o cerere sa fiu "iertata' ca nu am depus in termenul legal decizia de anulare a contractului. Daca nu fac asta - trebuie sa dau banii si pe 2009! Sincer nu stiu ce sa scriu in cerere....
Si sa completez formularul "220 pe zero".
Nu prea am inteles ce si cum am de facut, dar cel mai tare ma arde declaratia aia...? Ce scriu in ea, chiar asa, "va rog sa ma iertati"????

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefiuta spune:

Din pacate daca in contract nu sunt specificate clar clauzele nu prea ai ce sa faci. Eu am fost in aceeasi situatie anul trecut in toamna. M-am suparat f tare pe chiriasii mei si am vrut sa anulez contractul la cf. Tantile de acolo mi-au spus ca nu pot sa fac asta fara acordul chiriasului sau sa merg in instanta. Alta tanti mi-a spus ca daca din contract reiese clar ca au incalcat clauzele contractuale pot sa fac anularea fara nici o problema. Ei, aici era buba. In contractul semnat si inregistrat la adm f nu era nici o clauza, noi mai aveam si alt contract facut intre noi, dar fara nici o valoare juridica.
Eu nu am inteles pana cand e valabil contractul de inchiriere Magghyc? Eu de exemplu am patit o. Pt ca contr. meu expira in 31.12.2008 si chiriasii mei au plecat la sf lunii noiembrie, anuntandu-ma ca ei anuleaza contr cu 01.12.2008. N-am mai mers la adm f sa modific nik, oricum, cred ca s-a anulat automat la expirarea contr.

leuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Constractul de inchiriere era valabil pana in aprilie 2009. Daar..mie mi-a venit hartie acasa pt TOT anul 2009 cu ce am de plata..ca si cum era de la sine inetels ca o sa fie aparatmanetul inchiriat forever.
Eu am intentie de incetare a contractului semnata de firma care mi-a fost "chiriasa" in decembrie 2008. NUmai ca nu am stiut ca am un termen de 15 zile in care trbuia sa sesisez admin finanaciara,plus ca in acelasi timp ne cuatma noi casa sa ne mutam cu chirie si cautam alt chirias in apartamnetul nostru...
Eu sper sa nu ma oblige administratia sa platesc banii astia pe impozit pe 2009, inteleg sa imi dea o penalizare, ceva , pt ca nu am depus incetarea contractului in timp util, dar sa imi ia banii pe 2009 ..e jaf la drumul mare.

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput