Mamici de septembrie-octombrie 2008 (19)
Raspunsuri - Pagina 13
MommyMagda spune:
Am si eu o nelamurire: voua cate eco v-a recomandat dr. si la ce intervale ?
MommyMagda
alinushca spune:
Sanziana, asta sa fi fost! Nu mi-am mai luat cu seriozitate doza de Magne B6.
Nu-i vorba ca plang din orice. Ca nu ma uit la televizor si gata! E vorba ca nu vreau sa il mai impovarez pe sotz cu grijile mele si daca le tin in mine si le macin iese... marmelada... e vorba mai degraba de ce zice Delphinasha. O descumpanire din asta care mai dispare mai apare. Cand om ajunge toate cu bine pe la 13-14 saptamani poate nu vor mai fi dicutii din astea si o sa ne bucuram toate.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
6+
Delphinas spune:
magda parerile sunt impartite...eu am facut 5 pana acum in decurs de 2 sapt si un pic. cumnata mea mi-a yis ca sunt nebuna ca am facut asa multe, ea in italia a facut 3 sau 4 nu mai stiu. vb cu dr si vezi ce zice si el.
poze
6+ o mazarica mititica
primele hainute
MommyMagda spune:
Inca mai astept raspuns de la voi cu cate eco v-a recomandat dr. si in ce perioade.
Sper sa ma vedeti.
MommyMagda
MommyMagda spune:
Delphinas, mie dr. mi-a recomandat 1 intre sapt.14-16 si inca una intre sapt. 20-24, dar am mai citit ca fetele ca mai facut si pe la 12s pt. masurarea translucentei nucale si ca aceasta ar tb facuta intre sapt. 11-13.
de altfel pana acum am si eu 3 eco la activ: prima 5s se vedea numai sacul gestational; a 2a la 7s era si embrionul cu activitate cardiaca si a3a la 9s cu embrion de 25mm si inimioara batind.
Asa ca ma intrebam daca tb sa fac si la 12s una.
Multumesc de raspuns!
10+/11+
MommyMagda
EvaF spune:
quote:
Originally posted by MommyMagda
Am si eu o nelamurire: voua cate eco v-a recomandat dr. si la ce intervale ?
MommyMagda
MommyMagda, cam una pe luna, astfel: prima ecografie pe la 7- 8 saptamani pt a se vedea activitatea cardiaca, unde este pozitionata sarcina si daca este sarcina unica, a doua ecografia de prim trimestru (12 saptamani, cand se masoara pliul nucal), a treia la 17 saptamani (cand se masoara cam toate organele, se vede si sexul sigur si e utila pentru triplul test), apoi in saptamanile 20-22 eco morfofetala, cand se urmaresc toate organele si daca exista malformatii. Ultima la 32 saptamani, pentru a vedea cum e pozitionat bebe. In total cam 5.
Cert este ca ecografiile nu sunt considerate daunatoare pentru bebe si ca atare unor femei li se recomanda mai multe, din vari motive, sau pur si simplu pentru linistea lor sufleteasca.
Sper ca ti-am fost de folos!
13+
MommyMagda spune:
Multumesc mult EvaF !
Cred ca ma voi programa la o eco la 12s. Incerc la dr. Iosup (daca am noroc)
Sera placuta si fara greturi tuturor burticilor!
pe toate!
10+ (m-am hotarat sa calculez de la UM)
MommyMagda
andreeaUK spune:
Buna seara burtici.
In primul rand vreau sa spun BUN VENIT noilor burtici!! Va doresc o sarcina usoara si frumoasa!!
In al doilea rand NUSHULICA este super prima pagina. Multumesc!!
Maine ma duc si eu la scan si sper din tot sufletul sa aflu sexul copiilor.
Mi s-a schimbat si mie DPN-ul deci va dau toate detalile din nou:
DN 14.11.1983
UM 30.11.2007
DPN 05.09.2008
Va pup pe toate, sper k cele care sunteti racite si aveti dureri de cap/burtica sa va simtiti mai bine.
Andreea 13+
felicic76 spune:
burticute, Dumnezeu ma iubeste!
Va spuneam acum 2 saptamani de sarcina mea de 2mm si fibromul de 17mm/19mm .Astazi am fost la eco si l-am vazut pe Vasilica are 6,5mm si o inimioara care pulseaza![m-am indragostit], iar fibromul nu se mai vede! a fost absorbit de mucoasa uterina! nu-mi vine sa cred, si acum am lacrimi in ochi cand scriu! doctorita mi-a spus:il facem, vad ca sunteti optimista(eu pupap punctuletul de pe ecografie, vorbeam cu "manca-l-ar mama" si ma pregateam sa ies pe usa cabinetului imbracata, dar fara ghete in picioaremaine ma duc sa-mi fac analizele si s-ar putea sa "inghit" ceva hormoni, totul pentru bebe!
va imbratisez cu drag si ma duc sa va citesc din urma!
6+3 zile cu Vasilica
denisa.g spune:
Felicic76, felicitari! Vezi, se zice ca sarcina face minuni: in cazul tau s epare ca asa este!!
Eu merg la dr. la 2 saptamani la control si de fiecare data mi-a facut eco.
Eu am intles ca nu este bine sa faci des eco intravaginal.
Despre cele normale eu l-am intrebat pe dr. meu si a zis ca nu este nici o problema pt fat sau mama doar sa nu fie intravaginale la frecventa asta ( adica un eco la 2 sapt) cum fac eu.
Azi am fost si eu la dr.
Bebelusul meu are 12 sapt si 5 zile, 6,3cm si 165 batai pe minut.
Pt prima oara l-am vazut miscandu-se.
A dat din manuta.
Trebuie sa recunosc ca a schimbat f.f.f. mult relatia dintre noi faptul ca l-am vazut ca misca: adica, el chiar e acolo si-mi face cu mana!!
Va pup pe toate
viitoare mamica de septembrie 2008
11 +