Gradinita/cresa Cluj

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

Multumesc mult Lavi.
Eu am un baietel care un august implineste 3 ani si as vrea sa-l dau din septembrie la aceasta gradinita. Nu prea stiu care e situatia cu locurile....poate stii tu mai multe . Adica, am tot auzit de la alte mamici ca trebuie sa mergi inainte de perioada inscrierilor ( si nu cu mana goala) ca altfel nu sunt sanse de prins locuri la gradinite. Oare asa sa fie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Chiara, cam asa e, din pacate.

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

POZE ALEXIA

Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

OK. Si cum sa procedez in cazul acesta? La cine trebuie sa ma adresez si "cu ce" ? Si mai ales CUM? ca eu nu ma pricep la chestii de genul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Chiara, oficial, exista o perioada de inscrieri, o saptamana parca la inceputul lunii iunie. Dar, in realitate, acea perioada de inscriere se incheie intr-o ora pt ca in prima zi se face o coada de 30 de parinti care vin la usa gradinitei iar primii sositi sunt primii serviti, ceilalti ramanand pe dinafara. Asa ca daca esti destul de rapida atunci, exista o probabilitate destul de mare sa prinzi un loc. Daca nu, poti merge acum sa vorbesti cu directoarea gradinitei si ea iti va da de inteles daca e nevoie de un stimulent sau nu. Asa gandesc eu.

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

POZE ALEXIA

Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori_deni spune:

Citat:
citat din mesajul lui belle_vue

Stie cineva mai multe despre Happy Kids -- si despre Scoala Internationala, cu care continua Happy Kids? Am tot cautat pe forum dar am gasit numai despre cea din Satu Mare (dar nici motorul de cautare nu merge struna intotdeauna).

Noi e foarte posibil sa venim in tara, la Cluj, in toamna asta pentru vreo 3-4 ani (acum suntem in UK), piticul meu va avea la toamna 5 ani, deci trebuie sa intre la pregatitoare (aici in UK ar intra la scoala!), iar fiica-mea o sa aiba 2 jumate, deci la cresa. Amandoi sunt "dusi" la gradi, cate 3 respectiv 2 zile pe saptamana (aici toate gradinitele sunt private, nu exista de stat, si ii duci cat ai nevoie, nu toata saptamana - ca poti sa lucrezi numai 3 zile etc.) Sunt foarte sociabili si prietenosi, dar sunt mai obisnuiti cu engleza in colectivitate decat cu romana (eu vorbesc romaneste acasa cu ei, dar sunt singura ca tati e englez... ) si vrem sa revenim in Anglia peste cativa ani, deci e obligatoriu sa aiba mediu de limba engleza.

Inca o intrebare mai generala: inteleg ca la grupa pregatitoare se intra in principiu la 5 ani -- dar asta inseamna in anul in care implinesc 5 sau in anul in care implinesc 6? Ca aici de pilda scoala incepe in anul in care copiii implinesc 5 ani, cu linia de despartire pe 30 august, adica sunt copii care intra la scoala la 4 ani si o zi (pe 1 septembrie cand e inceputul anului scolar).

Vreau sa stiu daca pe fiica-mea o s-o inscrie la pregatitoare la 4,5 ani -- ca sa pastrez regula de varsta dupa care probabil ca o sa functioneze mai tarziu in Anglia si sa n-o dau inapoi (mai ales ca venind din alta tara oricum e posibil s-o amane ei un an cand o sa ne intoarcem...)

Multam fain si multa sanatate!

Mami de Theodor Codrut (27.10.2004) si Audrey Maria (19.02.2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others
Acestea sunt informatiile care le am despre Scoala Internationala, poate te ajuta intr-un fel.

Scoala Internationala Cluj / International School of Cluj / ISC
cu clasele I - VIII
Str. Dostoievski, nr. 34-36; 0264-418990

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaStan spune:

Eu vin cu un vot de incredere pt cresa si gradinita Heidi. Scriu intr-o dubla calitate - parinte si angajat - lucrez acolo ca psiholog. De ce sunt foarte multumita si cred ca e o optiune foarte buna:
Numar mic de copii in grupe - maxim 12 - la cresa educati in permanenta de cate 2 educatoare, la gradi de una. La cresa avem o curricula dupa care lucram (Curricula creativa, pentru copiii de 0-3 ani).
Se pune un mare accent pe dezvoltarea socio-emotionala a copiilor. Avem o curte mare si verde unde ne jucam zilnic.
Punem mare pret pe parteneriatul cu familiile copiilor (de exemplu recomandam parintilor sa stea alaturi de pitici primele zile la inceperea cresei, avem intalniri o data la doua luni cu parintii, un sistem de observare si inregistrare a progreselor copiilor pe care le impartasim si parintilor, periodic).

Asa ca, daca sunteti in cautarea unei crese sau gradinite pentru piticul dvs., va asteptam in vizita!

PS cineva scria ca se face incalzirea cu sobe - nu e asa, exista centrala, (sobele de teracota am reusit in cele din urma asta-toamna sa il convingem pe proprietarul cladirii sa le scoata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Salutare!
Am o fetita de 1 an si 6 luni.De la 2 la 3 ani,vreau sa-mi iau o bona.Dar de la 3 ani,vreau sa o dau la gradinita.Inca nu stiu la care,dar iau in considerare si cea de stat si cea particulara.Pentru ca am auzit ca si cele de stat pot fi foarte bune.
Acum as dori sa stiu daca imi recomandati ceva.De preferinta in Manastur.
Ma interesez deja,pentru ca am auzit ca se fac inscrieri si cu 1 an inainte.Asa este???Sau doar la cele de stat???

Monica tu la ce gradi ii duci pe baieti???Cati sunt intr-o grupa??

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdamsa spune:

buna
noi suntem la gradinita tandarica cu dsoara cea mica.si cea mare a fost tot la ei si acum e la scoala la ei in continuare.am fost si suntem foarte multumiti .sunt max 15 in grupa,educatoarele sunt f dragute si f bune profesional iar despre ingrijitoare nici nu se poate povesti.merita vazut.acum au deschis si sediul nou din manastur ,au una in centru pe republicii ,una in gheorgheni pe brancusi si cea din manastur ,parca campului se numeste strada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdamsa spune:

buna,
noi suntem cu dsoara cea mica la gradinita tandarica.tot acolo a fost si cea mare care acum continua tot la ei la scoala.am fost foarte multumiti .grupe sunt destul de mici ,max 15 copii,limba engleza materna sua germana materna.educatoarele sunt f dragute si f bune din punct de vedere profesional,iar d eingrijitoare nici nu se poate discuta cat sunt de dragute.au 3 gradinite :in gheorgheni,in manastur si in centru.eu zic ca merita vazut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Acum as dori sa stiu daca imi recomandati ceva.De preferinta in Manastur.

Ma interesez deja,pentru ca am auzit ca se fac inscrieri si cu 1 an inainte.Asa este???Sau doar la cele de stat???

Monica tu la ce gradi ii duci pe baieti???Cati sunt intr-o grupa??

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

In cazul in care te orientezi spre o gradinita particulara, iti recomand din suflet Tandarica. Are sediu nou in Manastur, pe Campului. Fiul meu merge la aceasta gradinita inca de la 1,8 ani. Ce sa-ti spun...sunt 10-12 in grupa, au o educatoare minunata(ATENTIE mare la educatoare, indif. de gradi pe care o alegi. la inceput, primele 2 sapt. a fost la o educatoareeeee...vai, vai...tipa, brusca copiii, toti astia mici erau, citez, "niste prosti care nu inteleg nimik" , ma rog alte de-astea, chiar daca e o gradinita bine cotata...iar educatoare respectiva inca mai e in Tandarica), au activitati multe si variate, Denis a evoluat mult la ei fiind...a, si inca un aspect care mie mi se pare important: programul alimentar pe care-l implementeaza "Healthy food for healthy kids" (nu trebuie sa mai detaliez, nu )...nici nu stiu ce sa-ti mai spun. Daca doresti sa stii ceva in mod special, intreaba-ma si raspund cu drag.

In cazul in care te orientezi spre o gradinita de stat...habar n-am ce sa-ti zic ...pe mine ma enerveaza foarte tare faptul ca directoarele/asistentele/administratoarele acestor gradinite se comporta cu parintii cu un aer asa, de aroganta, de parca ei iti fac o maaare favoare ca-ti primesc pustiul la gradinita si tu tre' sa te ploconesti cu o "atentie" , cand de fapt ar trebui parintii sa ridice pretentii, sa ceara detalii despre sistemul educational, despre educatoare, bla, bla...Da', no, ma duc si eu sapt. viitoare sa vizitez o gradi de stat, buna din auzite, sa vedem care pe care

La gradinitele particulare nu e nevoie sa inscri copilul cu un an inainte. De ex, daca mergi maine la Tandarica, de poimaine ti-l ia....la cele de stat e problema...

O saptamana minunata va doresc!

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput