Mamici de Martie-Aprilie 2008!! (118)
Raspunsuri - Pagina 10
ccris_ccris spune:
Inca o data, multam Stelutza, am reusit.
Cristina
32+
http://md.lilypie.com/LYuFp2.png
POZELE MELE
ariel_7000 spune:
elara, nu stiu ce-i cu sfantul stelian, dar cercetam:)):
"8 noiembrie: Ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil
Oana Hanganu
O importanta sarbatoare a ortodocsilor romani: Arh. Gavriil ii ajuta pe cei care vor copii, iar Arh. Mihail consolideaza unitatea familiei crestine
In fiecare an, la 8 noiembrie, Biserica ortodoxa ii praznuieste pe sfintii Arhangheli Mihail si Gravriil, impreuna cu „soborul" de ingeri (cuvantul „arhanghel" inseamna „mai mare peste ingeri"). Sf. Dionisie, care a fost ucenicul A postolului Pavel, spune ca ingerii, care au drept menire slujirea si slavirea lui Dumnezeu, se impart in 3 grupe. Ierarhia cea mai inalta, cea mai apropiata de Dumnezeu, este formata din Serafimi, Heruvimi si Tronuri, urmata de cea de a doua grupa, formata din Domnii, Puteri si Stapanii. Cea de a treia ierarhie este formata din Incepatorii, Ingeri si capeteniile lor, Arhanghelii.
In traditia romaneasca, Arhanghelii sunt protectorii sufletului omenesc, din clipa zamislirii pruncului si pana in Ziua Judecatii.
In unele sate se spune ca Arh. Mihail tine cheile Raiului si stapaneste Soarele si Luna, hotarand „trecerea" anotimpurilor. De ziua lui, Sf. Mihail „slobozeste iarna", care se poate asterne oricand peste Pamant. Tocmai pentru a-l indupleca pe Sf. Arhanghel sa mai amane venirea gerului, taranii dau de pomana, in ajunul sarbatorii miere, vin si paine. Atat in traditia orientala, cat si in cea occidentala (catolicii il sarbatoresc pe Sf. Mihail pe 29 septembrie), Arh. Mihail este considerat protectorul copiilor si al celor care isi cauta adevarata menire in viata.
In plus, in cartea sa „Copiii Indigo. Cum sa-i hranim si sa-i ingrijim", Doreen Virtue spune ca Arh. Mihail „este cel care inlatura efectele fricii din trupurile si casele noastre" si ne intareste credinta. Arh. Mihail ii protejeaza de accidente pe cei care calatoresc si ii ajuta sa mearga pe drumul bun. De asemenea, ii ajuta pe cei invinovatiti pe nedrept pentru ca, asa cum este reprezentat in iconografie, detine „sabia de foc a dreptatii". Pentru ca elimina energiile negative, Arh. Mihail consolideaza relatia dintre parinti si copii, aducand unitate si armonie in familie."
apropos, este super cartea asta!!! tot de aceeasi autoare am mai citit "terapia cu ingeri" si "copiii de cristal", vi le recomand, sunt foarte interesante, calme si neagreasive:)
uite si aici:
http://www.lumeaingerilor.ro/ArhanghelulMihail/tabid/134/Default.aspx
Este considerat îngerul protector al politistilor, soldatilor si al copiilor mici, precum si al pelerinilor si calatorilor. El este razboinicul ceresc, comandantul ostilor îngeresti, care lupta pentru dreptate si ordine, ghidându-i pe toti cei care se afla în dificultate. Mihail este considerat si aducatorul de noroc si rabdare.
alexutza aproape 5 ani si
34+
Teodor Mihai AMR 6 SAPTAMANI (42 ZILE)
TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
ariel_7000 spune:
sovi, fructoza este tot produs rafinat....de fapt reprezinta "zaharul" extras din anumite fructe (prune, pere)...nu se imparte ca si mierea "pe calitati", adica aia de pere e mai sanatoasa decat aia de prune....am inteles, nu am observat insa asta, ca cea din pere ar fi mai parfumata...
eu am inceput sa o folosesc cand m-am pus la slabit:))), dar ocazional...nu gasisem oferta aia buna de la redis:))), ma cost mult pe atunci si nu prea gaseam....
apoi mi-a zis tanti de la malaxa, ca in cazul meu fara zahar si edulcoranti, care in timp fac praf pancreasul (si nu numai...), iar mierea, iesea si ea din calcul, ca si ea imi zguduia glicemia...ea mi-a dat ca alternativa fructoza...
am inceput sa o folosesc, la inceput, asa cate putin, in zi festiva:)), apoi mai des, acum mereu....si de cand cu oferta de la redis mi-am dotat si prietenii si familionul:)))
uite si aici:
"Fructoza sau zaharul din fructe, C6H12O6 , se gaseste impreuna cu glucoza in fructele dulci si in miere. Fructoza este o cetoza, o functie mixta de alcool si cetona.
Fructoza este o substanta solida, cristalizata, de culoare alba, solubila in apa. Este mai dulce decat zaharoza de 1,52 ori si decat glucoza de 2,2 ori.
Fructoza se intrebuinteaza la inlocuirea altor produse care contin zahar si in special in alimentatia suferinzilor de diabet."
"Fructoza este zahărul care se găseste in fructe si miere, este cel mai dulce dintre zaharuri (de 1,9 ori mai dulce ca zaharul). Totusi, fructoza nu are nevoie de insulină pentru a fi metabolizată, avand un index glicemic redus, putand fi consumat si de către diabetici. Se recomandă celor ce nu vor să se ingrase."
cat despre ceapa si usturoi.....ARDEEEEEEE!!!! dar rabd cand este vb de un scop nobil:))) vrei sa poftesc???? bag ceapa, beau apa, bag maaloxul:)
alexutza aproape 5 ani si
34+
Teodor Mihai AMR 6 SAPTAMANI (42 ZILE)
TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
varuna spune:
'neata randunele!
Sa avem o zi frumoasa fara nici un nor
.
Ana
36+ cu
Mara Sofia
Marutza si restul...copiilor
CristinaGoji spune:
Neatza si de la noi!
Zozela - bine ati venit acasuca!
Simonette - si nu e gelos deloc deloc Luca? sa vedem ce-o zice si pruncul asta al meu de sora'sa, deocamdata cum ma vede ca tin vreun bebelus in brate, cum se cere si el la mine in brate. Ma bucur ca bb Iannis e cuminte si te simti rasfatata ![]()
Naty - felicitari pentru prima masa adevarata!!! e remarcabil cat de repede progreseaza! Nu a trecut decat o luna si ea deja s-a ambitionat sa manance singura!
Luny- emisiunea aia de pe Prima "Prima zi" nu-i cumva aia de te-o enervat pe tine? Am citit si eu zilele astea subiectul deschis de tine si m-am distrat putin de cate interpretari se dau pe forum la un mesaj simplu de avertizare ![]()
Ariel - sa speram totusi ca nu-i dopul la tine.
Adriuta -
ai fost haioasa cu raspunsul. Doctorul ce-a zis?
Oricum ii fain ca ai deja 2 cm si nu te doare inca. Cu Vladic la 2 cm deja aveam contractii tot la 2-3 minute.
Sovi - si eu, ca si Bubu inclin spre Graco. Dar sunt subiectiva, pentru ca si eu am graco si-s foarte multumita. aerosport am vrut si eu, dar nu era la magazinul de la care am luat eu carucior si imi trebuia musai atunci carucior, ca mi se stricase caruciorul lui Vladic, asa ca am lust Ultima plus.
Mami
34+ cu
Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza
varuna spune:
Fetelor ce se intampla cu voi??? Pe unde umblati? Adevarul e ca daca as fi deplasabila, as pleca si eu singurica de acasa...asa frumos e afara.
Ana
36+ cu
Mara Sofia
Marutza si restul...copiilor
elara spune:
'Neatza si de la mine. 
Criss,
nu mai fi asa modesta ca iaca ce citii ca facusi mancarica de fasole verde cu pui...Sa stii ca si pe mine ma doare (spatele, ba utin si burtica de la aplecari) si obosesc...Asa ca fac pauze, ma odihnesc putin...incep iar..Nu suport nici sa stau prea mult...Cred ca bebelina imi da energie. ![]()
Mihutza, ma bucur ca ti-au placut cercelusii. La voi se fac gauri si se pun cercelusi in maternitate daca vrei?
Aaaaaaaaaaaaaaaaa si sa stii ca de muuuult voiam sa te laud (si eu) pentru frumosul plugusor. Mi-a placut mult de tot. Ai talent. 
Ariel,
esti bine informata ca de obicei. Mica noastra enciclopedie virtuala.
Multumesc foarte mult de info. Despre Sf. Stelian iti spun sigur, ca am acasa Acatistul. El este si octotitorul si ajutatorul mamelor care raman fara copii, femeilor ce nu raman insarcinate si carora le da copii, a copiilor bolnaviori...
Cristina,
s-ar putea sa ma bag ca musca in lapte, dar parca doar eu am scris despre emisiunea "Prima zi". Probabil ca mie ai vrut sa-mi scrii?
Oricum...incerc sa-ti raspund. Nu stiu despre ec mesaj de avertizare spui tu, dar aceasta emisiune nu e asa ceva. Va fi un reality show cu venirea pe lume a unui copil. Incepe in seara asta.
Uite aici cateva detalii.
http://www.primatv.ro/emisiuni/prima-zi.html
Elara
36+
AMR pana vine
Maria Roxana
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
kitzy spune:
Neata si de la mine.
Ma mai tineti minte?![]()
Am cam lipsit in ultimul timp, tot plecata de acasa am fost mai mult, de ieri am intrat oficial in prenatal
In rest raportez dureri de coloana, mers de ratusca, si 12 kg fix in plus![]()
32+ cu
Diana
AMR 8 saptamani!!!
gecko spune:
salutari doamnelor.
scuzati disparitia...nu am nascut
ci am fost doar puturoasa. la inceputul saptamanii trecute am avut un examen groaznic, inaintea caruia visam doar cum voi dormi ore in sir
...dar imediat dupa examen se pare ca eram inca sub efectul cafelelor motiv pentru care am ramas plina de energie....dar de duminica...am picat lata...m-am trezit cu un singur scop...
acela de a adormi la loc.
azi m-am mobilizat totusi sa ma ridic din pat si am fost
tare harnicuta, spalat
, calcat, dereticat, plus un dus
ca se mutasera sconcsii sub brat si bine-nteles un pui de somn intre timp ca nu am mai dormit de mult
.
pe langa oboseala acumulata a mai fost si inceput de saptamana, cand eu schimb numaratoarea. apropo, am intrat in 35 de saptamani, si nu stiu daca e real sau sunt doar eu psiho-pupu dar asa traiesc eu cu impresia ca luni si marti imi creste burta. adica sunt mai gravida
decat in celelate zile, motiv pentru care ma deplasez mai greu si mai cracanat. de miercuri totul revine la normal. plus zilele astea pe bble meu l-a cam mancat in fund
si s-a tot scarpinat de coastele mele....o experienta de vis.
am o problema, joi trebe sa merg la control si m-as apuca de defrisat. voi cum reusiti? ca mie nu imi ajung mainile pana acolo?
ca de vazut ce sa mai povestesc...doar sotul mai face relatari de la fata locului de vreo luna incoace.
imi place despre voi...stati cumintele, una nu naste. cred ca ati auzit zvonuri ca nu e chiar asa de vis pe cat se spunea si v-a luat cu frica
. aveti totusi grija...ca sunteti mamici de martie-aprilie si nu de februarie-mai asa ca treceti la impins si lasati lenea acasa. si va rog, careva sa resusciteze barza aia ca tare lesinata e. sau io fi dat simo27 de baut
de bucurie ca o trecut pe la ea.
spor la nascut.
elara spune:
Bine ai revenit, Gecko.
Eu doar te-am citit. Nu am avut ocazia sa vb pana acum.
Dar iata ca spargem si gheatza.
Eu azi ma duc la epilat, insa nu stiu cum se va sfarsi...
Daca ma intorc acasa chiar gigea sau doar partial.
De ceva vreme ma fac cu lama acolo jos asa ca....Zic eu ca, prin aceasta simpla afirmatie, am fost suficient de elocventa ca sa stiti cam ce e pe-acolo. Daca nu reusesc sa fac decat picioarele, ma intorc acasa si pun tot lama pe biata fofo
.
Elara
36+
AMR pana vine
Maria Roxana
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca