Mamici de Martie-Aprilie 2008!! (117)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Fetelor, ce zi linistita!...
Am avut ceva de lucru pt doctorat, si mai am, in sfarsit am gasit puterea sa ma adun, caci pana acum nu reusisem.
Ariel, dar eu am tot raspuns la intrebarea cu pasii legislativi urmati dupa nastere! Deci intai declari copilul la spital, de unde primesti un certificat constatator al nasterii. Cu ala sotul merge la primaria sectorului IN CARE S-A NASCUT copilul (deci unde e spitalul), de unde se elibereaza (cu o cafea sau ceva de genu', in aceeasi zi) certificatul de nastere. Fara asta nu poti iesi din maternitate. ATENTIE! In cazul parintilor necasatoriti, AMBII trebuie sa mearga la primarie,mama fiind inca, reamintesc, internata in maternitate! (f nasol) Apoi, in TOT intervalul in care copilul este denumit nou-nascut, adica 12 luni, se depun actele pentru: alocatia de stat (200 ron pana la 2 ani), trusoul nou-nascutului si alocatia de nou-nascut de 204 ron (pt cea din urma, daca stai in alt sector decat cel in care s-a nascut, din sectorul spitalului trebuie sa obtii negatie-ca, adica, n-ai solicitat alocatia de acolo). Cat despre indemnizatie, dosarul se face la expirarea concediului de maternitate pt ca se duce o adeverinta de la angajator in care se specifica perioada concediului de maternitate si cand au expirat cele 42 de zile obligatoriu de luat DUPA nastere; ei, cel putin la mine mi s-a zis ca mi se va elibera adeverinta abia la terminarea concediului de maternitate (care la mine a fost doar de 15 zile prenatal si restul pana la 126, postnatal)-si e logic sa fie asa, pana atunci angajatorul te plateste. Toate actele necesare pt chestiile astea, am mai zis, le-am gasit pe site-ul sectorului 6, www.protectiacopilului6.ro , si alea sunt, numai la mine la Vanghelie in sector m-a intors din drum pt ca la tel nu raspunde nimeni (musai trebuie sunat inainte ca sa le stii programul si sa-ti confirme ce acte trebuie). Asta-i tot. A, inca ceva: cel putin la sectoarele 4 si 5 au pretentia musai sa mearga mama-ca de-aia am facut si scandal vineri ca m-a intors din drum, eu de bine de rau nu o am pe Iulia acasa si pot bate drumurile, dar daca era acasa, in conditiile in care eu nu voi avea prea mare ajutor, pe cineva pe care sa las acum acasa cu ea?! La sectorul 6 in schimb, unde am fost sa iau acea negatie, treaba mergea brici si erau numai tatici cu actele. La altele nu stiu.
Va urez tuturor sa avem o saptamana plina ochi de vesti bune!
Noapte buna.

Naty
mamica Iuliei Elena
DOAMNE, ADU-O ACASA SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=520dd09282e8056a58f1b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> O IUBIRE ETERNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

naty, merci mult de informatii...stiu ca tu ai mai dat detalii, dar in capul meu se facuse un viiiidddd, ceva de genul "space, the final frontier"....acum imi este mult mai clar:)
ce nu intelegeam eu, ce-i cu trusoul si cu alocatia de nou nascut...am crezut ca este acelasi lucru...pe vremea alexutzei era doar alocatia de nou nascut, asta cu trusoul e ceva mai recent...din cate tin eu minte, la minunea asta de alocatie trebuia sa merga mama personal si daca nu ma insel si la alocatia aia lunara (care si asta s-a modificat intre timp...). stii cumva daca se mai poate solicita pe card? intr-o perioada am inteles ca se putea, apoi ba, iar apoi...? nu mai stiu ca am intreat in ceata, numai citind...

alexutza aproape 5 ani si 34+ Teodor Mihai AMR 6 SAPTAMANI (42 ZILE)

TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Ariel pai in principiu e asa:
1. inregistrarea nasterii
2. depunerea dosarelor pentru drepturile banesti
3. ridicarea banilor de la caserie

1. Inregistrarea nasterii:
- pe baza declaratiei verbale
- in sectorul unde este maternitatea (indiferent de sectorul de domiciliu) la oficiul starii civile
- acte: certificatul constatator eliberat de spital, actul de identitate al mamei, certificat de casatorie al parintilor, actul de identitate al declarantului (toate original si copie) + cererea tip care se completeaza acolo

2. Dosarele pentru drepturile banesti
- sunt: alocatia pentru nou nascut, trusoul pentru nou nascut si indemnizatia pentru crestere copil

a) Alocatia pentru nou nascuti
- se acorda o singura data
- are valoarea de 213 RON
- dosarul se depune la primaria din sectorul unde domiciliza mama
- acte: cerere, certificat de nastere al copilului, actele parintilor, declaratie despre rangul copilului (primul, al doilea, etc... - asta pentru ca acorda doar pentru primii 4 copii)

b) Trusoul pentru nou nascuti
- se acorda o singura data
- are valoarea de 150 RON
- dosarul se depune la primaria sectorului de domiciliu
- acte: cerere tip, certificat de nastere al copilului, actul de identitate al parintelui, declaratie pe propria raspundere, ca nu s-a mai cerut dreptul asta si in alta localitate

Despre ultimul dosar va scriu maine, pentru ca dupa insomnia de pana la ora asta, se pare ca vine Mos Ene pe la gene, si nu vreau sa-l ratez...

Kya 34+ cu Sanziana
Pana la AMR 6

A inceput o mare dragoste

-------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

quote:
Originally posted by ariel_7000

bai ce am mai ras cu al meu!!! i-am povestit faza cu sutul in gamba pe care l-ai luat, ali...si povestea de o faza cu o tipa maritata cu un tip care lucra in armata si o capiase cu sforaitul noapte de noapte si facea scandal daca-l scula sa-l intoarca intr-o parte....si intr-o noapte, cand nu mai avea solutzii cica i-a strigat tipa cu un glas autoritar si tare, cat a putut ea :" LA DREAPTA!!!" si barbat-su a executat comanda:)))

alexutza aproape 5 ani +si 34+ Teodor Mihai
TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

super tare!!!

HAI ADRIUTZA!!!

sa stii ca eu pe tine te astept, nu ma grabesc inca ...
dar daca greseste barza si ajunge la mine? desi Phoenixul e mare... dar mai stii? totusi sper sa aiba GPS bun barza! cu Dumnezeu inainte ca doar am implinit si eu de acum 37 saptamani!

in alta ordine de idei azi noapte m-am trezit din cauza unei dureri... ma sageta asa de tare in fofo... ca nu mi-a venit sa cred, dar bine nu a durat chiar mult... dar realizez si eu incetul cu incetul ca nu mai e mult...

Ariel ma bucur sa aud ca mai e o randunica cu "pleosc"!

asaa... si am luat patutul in sfarsit!!! yuhhuuu!!! inca nu am apucat sa fac poze, ca sunt acumulatorii descarcati... imi place tare mult si caruselul e cu sunete de ambient, suna chiar bine .. abia astept sa imi vad piticutza in patut!

Cam asta ar fi new in town!
V-am pupat si noapte buna!

Mihaela 37+ cu Andra
Pozici
Bebitza
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5211d37ef93faf418fe040&source=category&category_id=all" target="_blank">Povestioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

Buna ciripelelor,
Am aterizat si eu acasa dupa o zi de umblatura ...eu acu imi iau revansa si urmez sfatul fetelor cu copii care zic sa ies acum cat pot de mult ca dupa ma satur de casa. So...ma execut.

mstela uite ce am googalit eu si am gasit ceva :

http://www.craimont.ro/magazin.php?id_catalog=92&id_product=794&action=view_product&PHPSESSID=9ac20314982f60c8c4d7a6768d3188a4

http://www.bed-and-breakfast.ro/en/ecological_products.php

ursuleata felicitari pentru terminarea sesiunii si pentru implinirea celor 32 de saptamani. Doamne ajuta!

Mihutza felicitari pentru 37 de saptamani si pentru achizitie. Asteptam pozici curand. Cat despre barza... tu mai trebuie sa stai sa clocesti outzul de aur. Intai baietii ca asa-i frumos ginerele sa fie mai mare decat nora, sau uitasi cuscra....???!!!

VA MULTUMIM DIN SUFLET PENTRU GALERIE SI NE PARE RAU SA VA DEZAMAGIM CA NIMIC INTERESANT NU S-A INTAMPLAT AZI.
S-au mai intensificat durerile de spate (semn ca e pe vine), si ceva lovituri cu sete in vezica lui mami.Cateva contractii ...de buhuhuuuu... in rest... nimic. Bebe e mai nerabdator dar e curios ce zice nenea dr-ul maine la programare. Ca ei doi sunt prieteni buni si daca nenea doctorul spune verde, atunci bebe executa procedeul : I'm out of hereeeee!!!!! Sper sa o faca si repede.
Inca o data va MULTUMESC , sunteti taaaaaaaaare dragutze si haioase dar... nu vrea asta mic si pace.
Am pus poze noi de ieri cu prima zi de primavara :
http://family.webshots.com/album/562670198PYyZHA
De asemenea acum am terminat si camera si am pus si noi pozici cu o parte din colectia primavara-vara. Hainutele cu ASU sunt cumparat de tati.

Acum ma duc si eu sa fac o baitza si sa dorm apoi. Am sa va tin la curent cu nazdravaniile noastre.
Pup stolul si-am zburat in cuib.

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev061pf_.png[/image][/link]

Mami si Adrian sunt pregatiti de marea intalnire...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns varuna spune:

Buna dimineata randunici, am revenit din plimbareli si am stat sa va citesc. Chiar ca a fost o zi linistita cum spunea si Naty, eu m-am plimbarit tot we la parinti, soacra (de unde m-am intors cu un tort de mere)asta sambata si duminica am fost la o cunostinta care e venita din Iran si am mancat mancare iraniana fooooooarte buna. Chiar, stie cineva vreo reteta ceva cu mancare de prin zona respectiva?

Pup fetele si revin dupa ce pap.

Ana 36+ cu Mara Sofia
Marutza si restul...copiilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyvy spune:

NEATA, da ce-i frate cu linistea asta pe crengutza????????

Eu nu am avut somn, pe la 7.00 am fost in picioare, cu speranta ca saptamana asta e ultima 2 in 1.

Kya, merci de info, ne-ai prezentat problema foarte simplu, astept si continuarea cu actele!!

Adriutza, ce poze frumoase de primavara si de viitoare mamica implinita!! Si ce primavara pe-acolo, la mine zapada e pana la glezne.
Offfff si eu sunt in asteptare!!!

Livi +39+5 zileIris Miruna

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyvy spune:

HAI MAI, CE FACETI?????

Pai atunci, ma duc si eu sa-mi caut ceva de facut pana se trezesc ciripelele!!!

Livi +39+5 zileIris Miruna

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns varuna spune:

Kya mercic de informatii...asteptam continuarea, ca eu una le las sotului pe desktop.
Lyvy sa incerc o galerie mica???

Hai Lyvy!!!

Ana 36+ cu Mara Sofia
Marutza si restul...copiilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

Buna dimineata stol.

Alina 32+ Vlad Alexandru

http://bd.lilypie.com/mTVqp2.png http://community.webshots.com/user/ursuleata14

AMR 8 SAPTAMANI!!!

Mergi la inceput