Mamici de mai-iunie 2008 (41)
Raspunsuri - Pagina 16
gabitzam spune:
Doloress, e tare dulcel setul acela vernil de hainute
Si la al meu mi-au placut mereu hainutele vernil. Dar cele mai multe cred ca a avut cu portocaliu, a fost mereu culoarea lui preferata. L-am imbracat cu mai toate culorile, si rosu, galben, vernil, mai putin roz, n-am avut preferinta doar pentru bleu. Astora mici le vine bine cu orice fel de culoare.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Alysh spune:
"neata burtici!
Noi va invitam la o cafelutza decofeinizata si suc de portocale. Convenabil? Hai ca pun si niste croissante cu ciocolata langa![]()
Am dormit biine si ne pregatim de un week-end petrecaret ca avem iar aniversati in familie......asa e cand e neamu' mare!!!
Alina
31+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
Lorich spune:
Neata burticele,
Alyshbuna idee! Sa savuram impreuna cafeluta cu croisantul.
Fetelor, v-am citit, foarte interesanta discutia despre pampers, imi pare bine ca avem si mamici cu experienta
Parerea pe care mi-am facut-o e ca trebuie gasit un echilibru, nici cu bataie sau dat cu nasul, nici cu kk si pisu in pampers pana la 6 ani. Apropo, eu am avut boala aia (nu stiu ce prostie nedezvoltata la coloana) si ... guilty de facut susu noaptea in pat, cred ca pana la 5-6 ani. Nu ma dadea nimeni cu nasul, dar imi aduc aminte, exact ca Doloress ma trezeam panicata daca s-a intamplat si-n noaptea aia sau nu. Noroc cu mami a mea care avut multa rabdare, a aflat din timp ca e o problema medicala, se trezea saraca de 3 ori pe noapte sa ma puna sa fac, sa nu mai ud eu patul.
Ooook, pup si o zi super!
Lori
27+
asteptand un bebe Robert
gabitzam spune:
Lorich, aproape nimic nu e fix ca la carte in cresterea copilului, am constatat urmarind copiii de la odiseea trecuta. Copii nascuti in aceeasi zi au avut evolutii remarcabil de diferite, nu te poti mereu incadra in ce zice cartea. Mai trebuie filtrat si cu mintisoara proprie, ca altfel ajungi sa faci depresie ca de ce e copilul tau altfel decat altii si de ce nu e cum scrie la tabel in carte.
Andrei al meu a avut vorbirea mai tarzie, de-abia acum si-a dat drumul si rupe 2-3 vorbe. In schimb dezvoltarea fizica este excelenta, are aproape 18 kg si peste 1m inaltime, la 2 ani si 9 luni, e mai bine dezvoltat decat aproape toti copiii de varsta lui.
Altii au vorbit foarte repede, dar sunt slabuti si fac pipi in pat. Concluzia mea e ca nu se dezvolta toti in aceleasi directii in acelasi timp. Se ajung din urma pe la 4-5 ani si atunci sunt mai "uniformi".
Lilly79 spune:
Neatza fetelor.
Is pe fuga ca am de lucru.
Vroiam doar sa va zic ca am fost la eco si bebita mea arata ca de 30 de saptamani, si greutate aproape 1.5 kg si s-a intors cu caputul in jos
.
O zi faina tuturor si bafta leeloo la eco. Nu stiu daca mai era cineva care trebuia sa mearga astazi la doctor ca am citit pe diagonala (lipsa asta de timp ma impiedica).
Lilly
28+ 
Lorich spune:
quote:
Originally posted by gabitzam
Lorich, aproape nimic nu e fix ca la carte in cresterea copilului, am constatat urmarind copiii de la odiseea trecuta. Copii nascuti in aceeasi zi au avut evolutii remarcabil de diferite, nu te poti mereu incadra in ce zice cartea. Mai trebuie filtrat si cu mintisoara proprie, ca altfel ajungi sa faci depresie ca de ce e copilul tau altfel decat altii si de ce nu e cum scrie la tabel in carte.
Andrei al meu a avut vorbirea mai tarzie, de-abia acum si-a dat drumul si rupe 2-3 vorbe. In schimb dezvoltarea fizica este excelenta, are aproape 18 kg si peste 1m inaltime, la 2 ani si 9 luni, e mai bine dezvoltat decat aproape toti copiii de varsta lui.
Altii au vorbit foarte repede, dar sunt slabuti si fac pipi in pat. Concluzia mea e ca nu se dezvolta toti in aceleasi directii in acelasi timp. Se ajung din urma pe la 4-5 ani si atunci sunt mai "uniformi".
Corect, corect, corect!
Leeloo Bafta multa la eco. Doamne cata putere si determinare ai avut! Ai toata admiratia mea, pentru cum l-ai pus pe copilas pe primul loc.
Lori
27+
asteptand un bebe Robert
DanaH spune:
Buna fetele,
Eu si alex am rams singureia casa. tati a pelcat in romania pana duminica. tare greu o sa mai treaca zilele astea.
Dupa cum va spuenam, ieri alexandru a mers pt prima data la scoala. a stat numai jumatate de zi, ca sa se obisnuiasca. a fost incantat, nu a plans, putin cam timid la inceput, dar am inteles ca pana la urma a inceput sa povesteasca de toate. oricum, primul lucru pe care l-a spus cand am intrat a zis ca el vrea sa joace baschet (stia ca o sa faca sport si la el sport=baschet). a fost tare mandru tati al lui de el. se apre ca si la asta seamana cu el.
cand am pelcat de acolo, sa il duc la gradinita unde a fost pana acum, mi-a zis ca el este foarte obosit, si ca vrea sa mearga putin acasa sa doarma si apoi la gradinita. asta in conditiile inc are el nu doarme la pranz nici daca il pici cu ceara. sarmanul copilas, cred ca l-au naucit lucrurile, oamenii, jocurile noi.
azi e din nou la scoala pt jumatate de zi. acum nu mai am emotii, sunt sigura ca se va descurca baiatul meu.
si daca tot povesesc despre el... operatiunea olita am incercat-o si eu pe la un an si putin, dar fugea de olita ca de alte alea. olita era pe post de jucarie. dac am vazut ca nu vrea, l-am mai lasat. mai incercam din cand in cand, numai ca sa site la ce folsoeste chestia aceea, dar de cele mai multe ori fara succes. pe la 2 ani si cateva luni am mers la mare, unde timp de o saptamna l-am lasat tot timpul peste zi fara pampers. evident ca au fost nenumarate accidente. stateam la o casuta, toata ziua era afara, pantalonasii se uscau repede, asa ca nu era nici o problema daca facea pe el. ii puneam pampers numai seara cand mergeam la restaurant si epste noapte. si uite asa, dupa o saptamna s-a obisnuit baiatul meu. peste cateva saptamani am icnercat si noaptea. mai intai il puneam sa faca seara, inainte de culcaer si apoi observam ca dimeinata pampers-ul era uscat. asa ca mi-am laut inima in dinti si am incercat. cred ca au fsot vreo 3-4 accidente, dar apoi ne striga noaptea cand ii venea sa faca. si uite asa am reusit cu ambele (si pipi si caca) sa facem la olita cam din prima. aaa, si icna ceva, nu prea i-a placut olita. doar cateva luni a vrut la olita, apoi a trecut direct la wc, mai intai cu ceva suport pt copilasi, si apoi cel mare. eu zic ca a mers repede (in circa 3 luni u mai aveam nici accidente) si nici nu l-am fortat sau certat.
si asa este, fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare. important este sa fii pe faza si sa vezi cand este copilul pregatit sa faca ceva. mai am un exemplu cu invatatul literelor si cefrelor. mama nebuna, i-am cumparat baiatului alfabet cu magnet si l-am pus pe frigider inca de cand avea 2 ani. auzisem eeu niste prietene ca copii lor recunaosc literele cam de pe la varsta asta. am incercat si eu, dar nu s-a putut. am reusit numai cu "A de la avion" si atat. m-am oprit din elanul meu si am zis ca pana la urma o sa invete el cand o sa vina timpul. acum, in schimb, ne arata mereu pe strada "A de la avion" si ne pune sa ii spunem ce litere sunt celelalte. ne intreaba el. asa ca am incput din nou sa ii mai aratam cate o litera, doua. zic eu ca faptul ca intreaba el, inseamna ca vrea sa stie, inseamna ca este momentul cand poate sa invete, nu? evident ca nu o sa il invat sa citeasca de la 4 ani.
cam asta este experienta mea cu alexandru. si stiu ca sunte carti, sunt teorii, dar dupa aprerea mea teoria este egala cu zero pana nu te uiti la copilul tau, nu inveti sa il cunosti si sa stii de ce are si cand are nevoie.
dana
31+
DanaH spune:
Fetele, eu iar am tras o mica sperietura azi noapte. cand m-am dus la baie, am alunecat pe ultimele trei trepte si am cazut. nu m-am lovit, dar ma gandesc cu groaza ce s-ar fi intampalt daca alunecam de mai sus. ufff, sper sa deschid ochii mai mari de acum in colo.
aldaesme, si mie imi place tare mult sa bucataresc, mai ales sa prajituresc. dar imi place tare mult si sa fie ordine in casa, evident daca s-ar putea sa faca altcineva. mor cand vad lucrurile, jucarii aruncate prin casa. cand nu il aveam pe alexandru, aveam o placere nebuna sa fac si curatenie, si amncare sabmata; seara picam lata, dar eram asa de incantata de casuta mea... acum, in schimb, in afara de faptul ca nu mai am putere sa fac in toata casa intr-o zi, mai si vad ca in cel mult 2 ore dupa jucariile sunt din nou peste tot. ce sa fac? este copil, trebuie sa se joace. si inca le mai strange si el, este destul de ordonat, dar totusi, copil. acum am ajuta tati destul de mult cu curatenia, aspiratul si spalatul cu mopul sunt treburile lui. dar mie tot mi se pare ca nu face cuma s face eu. asta este, decat deloc.....
MissParker, si eu propusesem data de 29 martie. din pacare l-am intrebat pe sot si mi-a zis ca in ziua aceea el nu poate. cred ca as putea sa il las pe alexandru cu el, dar tot nu m-as incumeta sa vin singura. dar nu este nici o problema da ca 29 convine la mai multa lume, puteti sa va intalniti voi si eu sa ma gandesc la voi si sa va cunsoc din poze. este cam greu sa gasim o zi sa convina tuturor, mai ales ca stam asa departe una de alta.
Dolores, tare dragute hainutele. si eu am luat un costumas de genul acela, si chiar pe vernil. asta sa fiu "acoperita" in cazul in care doctorul s-a inselat cu privinta la fetita noastra si pana la urma o sa iasa baietel. dar oricum, mie imi place tare mult vernilul, mult mai mult decat roz. poate o sa fac si eu poze la colectia de primavara-vara pe bebelusa mea. sper sa ma opresc aici, ca deja am cam exagerat, mai ales ca mai am si de la alexandru destule hainute. dar daca sunt asa de frumoase.... ce sa fac?
Bafta fetelor care merg la eco! va asteptam cu vesti bune.
Alysh, multumim de tratatie. eu cred ca "sar" este cafeluta, am mai baut una, dat suculetuld e portocale si croasantul suna tare bine. mai ales ca este cu ciocolata.... mmmm....
si eu am dormit tare bine azi noapte, m-am cuclat pe la 22:30 si pe la 1 m-am trazit asa de odihnita de cam crezut ca este deja 6 dimineata. evidnet ca m-am bucurat ca era numai 1. este calr ca trebuie sa ma culca mai devreme seara. cand este tati acasa, nu prea reusim sa ne culcal mai devreme de 23:30-24:00, desi el se trezeste in ficare dimeianta cel tarziu la 6. dar el are nevoie de tare putin somn, iar daca nu e si el cu mine in apt, nu pot sa dorm. sau chair daca dorm, ma trezesc sigur cand se baga si el, desi incearca sa umble ca pisica. si dimienata la el, evident ca ma trezesc si eu in acelasi timp cu el, si pana sa adorm la loc, se cam face timpul sa ma dau si eu jos din pat. cu toate astea, tot mai bine e cu tati acasa decat singur....
Dana
31+
leeloo2004 spune:
Buna fetele!
M-am intors de la eco - bebe e foarte bine, chiar grasunel - are cam 1500 g si e dezvoltat de 29s si 5z deci cu aproape 2 saptamini mai mult decit virsta mea de sarcina asa ca acum mi-a decalat termenul pe 17 mai...oricum astept sa vad ce zice si dr. poate acum imi spune mai concret cam cind imi programeaza cezariana. Ca pozitie sta cu capul in jos (mi-a facut o poza cu minutza la nasuc - arata asa de real - are o fatzuca rotunda - stateam si ma minunam ca proasta la ecograful asta 4D...
) si picioarele undeva spre stinga, de asta il tot simt eu cum "salta" prin jurul buricului. Mi-a spus insa ca sunt cam obosita si ca ar trebui sa o las mai moale - adevarul este ca m-am simtit in ultimele zile cam sfirsita cu toate sedintele astea...o sa incerc sa ma odihnesc mai mult...dar sunt atitea de facut!
De povestea cu cezarienele - ce sa va spun, Dumnezeu ne da atit cit putem duce, atunci nu as fi putut spune acelasi lucru, dar uite ca pina la urma l-am avut pe Stefan, care mi-a adus atita bucurie in viata, si in curind o sa mai fie un sufletel in viata noastra! Pot sa va asigur ca o sa gasiti atita tarie in voi cit va fi nevoie si sunt sigura ca oricare dintre voi ar fi facut, ca si mine, tot ce-i sta in putinta ca sa-i fie bine puiului mic! Va
pe toate!
Am uitat sa va spun ca am fost la ikea si am luat pentru bb un schimb de pat - a fost chiar ieftin - 45 lei - e format dintr-un cearceaf de pat, unul plic, doua cearceafuri normale (de invelit) si o fata de perna. O sa mai iau in plus inca un cearceaf de pat ca sa am de schimb si cred ca ajunge. Are un model tare haios - cu hipopotami grasutzi si e de un verde crud, deschis - il pozez si il pun pe contul comun sa-l vedeti...
Gabriela
28+ cu
si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Alysh spune:
Leeloo, felicitari pt bebe grasunel!
Si eu am luat de la Ikea lenjerie de patut, cu 50 de ron dar n-are decat cearsaf de pilota si fatza de perna, dar e superb. O sa fac si eu poze. Si eu ar trebui sa mai ajung la IKea, dar nu stiu cum ca ultima data m-a obosit ingrozitor. Oricum au lucrusoare frumoase si super convenabile ca pret.
Alina
31+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png