Mamici de mai-iunie 2008 (41)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Va pup pe ziua de azi, fete si burtici dragi! La noi a alternat soarele cu ninsoarea, dar asa, in ritm de 30': acu' era soare, acu' fulguia bine... Deocamdata a iesit iar soarele, sa vedem pe ce vreme ajung acasa, ca am umbrela la mine pentru orice eventualitate. Dar s-a facut mai frig, ce-i drept, si nu-mi pare rau, ca inca mai am pulovere si bluze groase de purtat, in timp ce tricouri si chestii subtiri nu am asa multe in marimi de gravidutza...

Acu' cateva zile am descoperit in apropiere de firma noastra un local tare dragut (Little Stars) care mi-a mers la inima: e pentru mamici si copii, are loc de parcare pentru carucioare , are o incapere-cafenea (Happy Lounge) unde se pot intalni mamele cu bebelusi ca sa stea de vorba, au o zona Happy Care unde iti poti lasa copilul 2 ore cat mergi la cumparaturi in oras, si au evident si un restaurant (Happy Taste), cu mancaruri bio pt. adulti (fara glutamati si alte prostii) si cu diverse piureuri de legume/fructe pentru bebei, aranjate pe varste (pt. 6 luni, pt. 8 luni, pt. 10 luni). O idee grozava, realizata grozav. Am fost cu o colega gravidutza acolo si ne-am simtit tare bine, am stabilit ca in viitor ne vom intalni cu bebeii acolo cand mai vin eu in Frankfurt...

anaxena, si eu imi propun sa citesc pe la voi, dar nu apuc niciodata :-((

simonix, eu pe 15 merg cu sotul la Karlsruhe la papadie acasa ca sa iau niste chestii pentru bebe, am aranjat cu fata si nu vreau s-o incurc. Oare in sambata de dupa Paste e prea tarziu? Adica pe 29. Nu mai stiu sigur, dar parca cineva zisese ca nu poate pe 29... Of, ce nasol ca nu suntem si noi in acelasi oras ca bucurestencele noastre...

adriana 78, masura 92 ii vine abia la doi ani? Aoleu, vai de capul meu, ca tare tuta mai sunt ;-)) Ei, asta e, sunt incepatoare...

cleo78, tu vorbesti de gaze... Eu nu pot sa ragai si pace. De aceea iti dau voie sa-ti imaginezi cam ce se intampla cand ajung seara acasa si ma bag in pijamaua cea larga si comoda

Alysh, lasa ca ne ai pe noi si iti mai alini dorul ;-))

esme, dar tu esti o gospodina perfecta, mama draga!! Eu nu am facut in viata mea pasca sau cozonac si nici nu am de gand. De Paste ne lasam invitati la prieteni si mancam acolo vinete, friptura, tort si alte bunatati

simonacip, bravo pt. rezultatele de la eco!! Mai cade o piatra de pe inima!

leeloo , bafta maine la eco!!! Imi pare rau pt. experienta nefericita prin care ai trecut, dar sa ai incredere ca acum D-zeu te rasplateste si va fi totul bine!!

Bogdanelul meu a racit cumplit si a ramas de ieri acasa. Incercam din rasputeri sa nu-mi dea si mie virusii/bacteriile, am schimbat prosoapele, ne spalam pe maini in draci, nu ne atingem... Of, ce nasol e :-(( El n-a mai fost racit de 2 ani, dar acu' l-a lovit rau...

Felicia 24+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Leloo bravo si de la mine ca esti o mamica curajoasa si puternica!

Azi mergem la dr. da habar nu am daca imi face ecograf, daca se face la 32 de saptamini eu abia intru in 30.

bebelusa Naomi e foarte activa noaptea, nu ma lasa sa dorm deloc, sper ca la aer sa doarma mai mult, sa nu imi faca nopti albe ca acum.

cu lactatia nu va faceti griji, foarte putine femei nu au lapte deloc!sa nu fie asta un stres sau un gind continuu pt voi. cresc copii si cu lapte praf, sa fie ei sanatosi s anu aiba nimic, sa fie nasterea usoara si gata!

in afara de lichide pt stimularea lactatiei nu am auzit de alte metode. si mulgerea cu pompa electrica. in Romania sunt in spital din astea, trebuie intrebate asistentele.

eu am pus 14 kg in sarcina asta, maximul parca era 15 pt toata sarcina, sper sa nu mai pun mult! sotul mi-a luat banda ca sa nu ma mai pling ca nu am cu cine sa ma plimb cele 30 minute pe zi cit trebuie sa mearga o gravida . deci 30 de minute continue de mers pe jos pt usurarea nasterii. am mers 15 minute si am ametit.

cam asta e raportul despre mamica si bebelica asteptam sa vedem ce mai ziceti voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Salutare,

nu prea am multe de spus, dar ziceam asa un ziua buna merge .

Nu stiu cat are neaparat de a face ceaiul de anason/fenicul cu lactatia insa sigur faptul ca trece in lapte are efect calmant asupra copilului avand in vedere ca sunt ceaiuri de ameliorare a colicilor . In acelasi sens imi amintesc ca pe vremea tineretilor mele se spunea prin tara ca berea stimuleaza lactatia, iarasi, nu stiu cat e de adevarat, cert este insa ca aici la spital se da din prima zi mamelor o bere foarte slab aloclizata. O colega de-a mea a remarcat pe propriul ei copil ca doarme mai linistit daca suge dupa ce ea a baut bere. Cum insa eu nu am nici un soi de exeprienta in acest domeniu imi ramane doar sa "diger" informatiile primite de la altii si apoi eventual sa experimentez pe mine (asta sigur o voi face).

In legatura cu psihologia si sfincterele e cu doua taisuri iar ce zice vestul (chit ca vorba aia traiesc in vest) despre anumite lucruri mi se pare destul de deplasat.
Tot vestul...ala mai indepartat...a declarat ca majoritatea copiilor super activi (a se citii nu doar activi ci si obraznici, duri cu ceilalti...etc) au adhd, si deci i-au trecut pe medicamentatie, ca sa se constate defapt (cu studii stiintifice si tot tacamul) ca o mare parte dintre copii mai sus amintiti au ajuns asa datorita extremei libertati de care au avut parte pana la varsta cand "s-a declansat boala".

Un mic exercitiu...cam pe la ce varsta ati fost scoase voi sau partenerii din scutece? De ce? Eu stiu ca de la 1 an si o luna am cerut olitza. Si am fost intarziata fata de fratele meu care o facea de la 11 luni. Si da, ma mai scapam se pare asa din cand in cand, dar nu m-a tinut pana la 2-3 ani. Raspunsul la de ce este ...scutecele atunci erau destul de insuportabile pentru pielea noastra si organismul nostru, respectiv dragul nostru creieras a reactionat prin a "comanda" stimularea sfincterelor mai devreme.
Cate dintre cele care au trecut la olita repede sunteti marcate pshici astazi? Presupun eu ca nici una.
Da creierul nu mai transmite semnale "vreau afara din scutec" la 1 an, fiindca nu mai e asa neplacut sa stai intr-un scutec. Similar cu perioada minunata de menstruatie si vata (cele care au prins), pai atunci schimbam vata aia o data pe ora sau o data la doua ore ceea ce nu fac cu un tampon de calitate.
In plus toate firmele astea care produc scutece de unica folosinta au si ele un "cuvant" (a se citii ban oferit cercetarii) in o multime de studii stiintifice care sa dovedeasca necesitatea folosirii scutecelor pana la x ani.
Asta nu inseamna ca eu am sa o scot pe a mea din scutece la un an, nu, fiindca la fel cu multe dintre voi nici eu nu voi avea timpul si rabdarea necesare pentru aceasta operatiune si mai ales nu am nici un chef sa folosesc scutece refolosibile....nici unul cat de mic ...desi initial ma gandeam ca de alea voi folosii.

o zi buna,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

quote:

esme, dar tu esti o gospodina perfecta, mama draga!! Eu nu am facut in viata mea pasca sau cozonac si nici nu am de gand. De Paste ne lasam invitati la prieteni si mancam acolo vinete, friptura, tort si alte bunatati

Nope eu nu m-as numi asa si asta e fara modestie. Stiu si fac o multime de chestii prin bucatarie, dar nu tine de gospodina perfecta (ca daca ar fi asa ar fi si vesnic ordine pe la mine). Am imensul noroc sa imi placa foarte mult sa gatesc. Pur si simplu daca pe altele le relaxeaza stersul prafului, calcatul, sau mai stiu eu ce treaba din asta (odioasa pentru mine) mie imi place mai mult decat orice altceva ce pot face d euna singura sa gatesc si cu cat mai sofisticat cu atat mai bine . Restul gospodariei e aproape in exclusivitate pe umerii sotului meu

Dana si eu in fiecare an de pasti fac totul in cantitati industriale fiindca absolut in fiecare an Pastele catolic se tine la noi acasa, nici unii dintre ceilalti romani nefiind Catolici. mai putin finul nostru care are un an si 5 luni, mai avem insa de asteptat pana va tine el pastele Anul asta lista invitatilor va fi putin mai redusa fiindca o parte vor fi prin spitale cu copii noi nouti, alta parte acasa cu copii de o saptamana doua ceilalti sigur se vor oferii sa faca si ei una alta. De pastele Ortodox insa totdeauna suntem invitati la unii sau la altii. Daca se nimeresc impreuna mergem in Romania fiindca e singura data cand putem sa impacam varzele si caprele si lupii de pasti...altfel e o poveste de genul "de pastele ma-ti ai fost da' de a lu' tactu nu poti veni" si asta in ambele familii.

O zi buna,

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Esme ai dreptate, am recunoscut din prima ca sunt multe chestii "vestice" la care nu ader deloc, cum e de exemplu faza referitoare la copii super-activi indopati cu pastile, ca cica au nu stiu ce sindrom, sau faza cu libertate cat cuprinde de la 0 luni, adica sa nu ii impui nici o rutina, sa il lasi sa faca ce vrea etc... Si multe altele. Insa sunt unele chestii care mi se par cat de cat de bun simt, adica faza asta cu scutecele, asta probabil insa tine de fiecare copil si de rapiditatea dezvoltarii lui.
Eu nu am experienta, ca nu am copil, insa pot sa zic ca am fost un copil destul de traumatizat de invatatul la olita, imi aduc aminte si acum, ca luam cate o bataita daca faceam in pat, eram si batuta cu nasul acolo, si cum ma trezeam cu o panica imensa in fiecare dimineata, gandidu-ma daca am facut sau nu. Probabil am avut ceva o boala ca am facut pana tarziu noaptea in pat, pana pe la 6 ani. Dar nu le-a trecut in cap sa ma duca la doctor, imi ziceau mereu ca sunt nesimtita si ma faceau sa ma simt tare prost, ziceau ca o sa ma zica la copii la gradinita si tot asa. Mama mai putin, doar bunica, eu am fost crescuta de bunici, si bunica saraca nu intelegea ea ca poate am vreo boala, ea tot o tinea pe-a ei ca trebuie sa ma invete cu batul. Nu ii port pica, asta stia ea, asa considera ca e corect sa ma educe. De aceea poate la faza cu scutecele sunt tare sensibila, nu prea vreau sa treaca si puiul meu prin stressul asta.
Desi normal, in jur de 2-3 ani am sa incerc sa il invat ca sunt numai avantaje cand renunti la pampersi.

In alta ordine de idei fetelor, sunt tare obosita, am fost la spital la testul de glucoza, pe o furtuna de zapada din aia ca la mama ei, cu viscol in doua cu gheata, am crezut ca imi dau duhul prin nameti, am ajuns uda toata la picioare, ce sa zic, ma bucuram ca am si eu o zi liber de la servici dar sunt mai daramata decat dupa o saptamana de munca. Mi-am ales si un spital cam prost pozitionat, acuma insa nu am ce face, acolo trebuie sa merg pana la capat. Nororc ca nasc in iunie. Oare am sa mai vad vreodata coltul ierbii, ca mi se pare ca sunt intr-un cosmar, ca in povestea Craiasa Zapezii, asa intr-o iarna perpetua, care nu mai pleaca !

Doloress 24+ Patrick

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

A si pentru ca asa tare m-am enervat cu zapada asta, am intrat apoi in primul magazin si i-am luat lui bebe cateva hainute, le-am pus pe contul nostru de pe Picasa. Si imediat m-am simtit mai bine.

Fetelor,pe mine tare m-a lovit sindromul cuibului dar degeaba, ca saptamana asta am primit o veste proasta, nici un apartament de 3 camere nu e liber pana la 1 iulie in blocul nostru. Am tot cautat in alta parte si nu am gasit nimic convenabil. NU vrem sa renuntam la acest bloc pentru ca e superb, e pe malul apei, inconjurat numai de parcuri, liniste (numai pensionari in bloc) , pret accesibil. Asa ca din pacate ma voi muta la 1 iulie cu bebita de cateva saptamani sau zile si eu lehuza. Noroc ca vine mama la mine, sotul m-a asigurat ca el va face toata treaba, nu trebuie nici sa ridic un ac. Sa vad daca reusesc sa nu fac nimic, as vrea sa pregatesc totul cu mana mea, dar nu stiu de ce voi fi in stare atunci. Ma mai gandesc sa nu se faca praf prea mult, sa ii dauneze lui bebe.... Bine macar ca nu trebuie sa varuim cu bebe in casa, apartamentul ni-l da gata pregatit si varuit, noi trebuie numai sa ne aranjam lucrurile.
Mai greu cu mobila lui bebe, unde punem toate pana ne mutam, o sa fie ca la nebuni in casa la mine.
Sper sa fie totul bine insa, dar ca mine nu am mai vazut asa, sa se mute cu bebe de cateva zile. Dar alta solutie nu prea avem...

Madalutaeu nu stiu sa iti zic despre greutatea lui bebe ca am abia 26 de saptamani si nu am mai fost la eco de la saptamana 20. Dar am o prietena in 32 de saptamani si bebita al ei are 1 kg 700, a zis ca e sub medie, dar sa nu se stresseze ca mai mult va lua de acuma incolo. Ei zic ca dupa cate vad copilul e sanatos, are de toate, deci nu e problema prea mare. Asa ca eu cred ca se poate si mai mic. Eu am fost tare mica, am avut 2 kilograme 400, dar sunt sanatoasa tun, sora-mea in schimb a avut 4 kilograme, a fost un copil superb, se mira lumea la cat era de frumoasa, si are toate bolile posibile si imposibile, parca anume a strans tot ce e era mai rau din ambele familii, colesterol, boli de inima, de ficat (trebuia sa faca transplant demult, acuma e prea tarziu), infertilitate etc. Si normal, la nastere nu i-au descoperit nimic, a fost un copil sanatos pana pe la 7 ani cand au inceput toate sa se manifeste.

Hehe, ce mult am scris azi, daca nu am mers la servici, noroc cu serviciul caci altfel cred ca va stressam de va innebuneam cu mesaje, ma luati la fuga pana la urma

Doloress 26+ Patrick

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilviaPop spune:

Iar n-am somn..de fapt imi e somn dar nu pot adormi de atata scarpinat. Daca imi gasesc ceva placut de lucru( datul pe net) uit de mancarimi
Fetelor, cu pipi inteleg dar cu kk? Cat ii lasam cu pampers fac de toate in el? Sau pt treaba mare cer la tolaeta/olitza? Ma macina si pe mine o intrebare la 3 noaptea..deh

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Neata fetelor...
Vad ca la unele dintre voi inca ninge si e frig...Frig tare a fost si la noi ieri,asa as fi stat acasa sa dorm...bine ca mai am doar azi si miine serviciu, apoi ma apuc de treburile mele, rezolv si eu sindromul cuibuilui ca nu se mai poate
missparker, misto locsor pentru mamici si copii, depinde si de virsta de la care-i poti lasa acolo totusi...pentru cei mici mici de 5-6 luni cam trebuie adultul si copilul totusi, ca la cei mai marisori care se joaca singurei nu-i asa o problema...In privinta gatitului, nici eu nu ma bag la cozonaci si la prajitureli, nu fac nimic...Iar de Paste anul asta, clar voi primi una si alta pentru ca eu probabil voi fi cu bb in brate...
Si mi-e tare drag Pastele asta, mai drag decit oricare altul in care am toate bunatatile pe masa..
doloress, biata de tine, imi dau seama prin ce treci cu iarna asta continua, iti vine sa innebunesti....Cum a iesit testul de glucoza?
Madaluta, intelegem foarte bine lipsa ta de timp...un copilas asa de mic te stoarce, eu va admir pe cele care aveti copilasi asa mici acasa..si David ma solicita, dar nu asa cum ar face-o un pui de un an si un pic...Cu greutatea nu cred c atb sa-ti faci griji. Nici cu a ta (mi se pare ca ai lua suficient si stim cu toate ca asta nu e un criteriu pentru greutatea si sanatatea lui bb), nici cu a lui, mai ales ca poate ai ovulat mai tz, si bb poate sa fie un picut mai mic ca si virsta... nu te ingrijora.
Silvia
nu toti copilasii reactioneaza la fel, unii cer la olita cind fac kk, altii daca sunt obisnuiti cu pampersul fac de toate acolo, nu-i o problema, eu nu prea m-am stresat mai ales ca era baiat, daca ar fi fost fetitza, m-as fi stresat asa sa nu stea cu kktelul la fundulet, sa-i mai intre si prin alte locuri...Dar in general nu as face o problema din renuntatul la pampers...

David (10 nov 2004) si
Simona AMR 8 S
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

'neata!
Silvia,unii fac pipi la olita,dar KK numai in pampers(am, caz concret,baiatul unei prietene..).Mariuca face pipi la olita,KK la fel..numai ca noaptea nu poate inca sa constientizeze ca trebuie sa se trezeasca cand simte si prin urmare face pe ea..si nici macar faptul ca e uda nu pare a o deranja!
Madaluta,te cred..e tare greu cu un copilas asa mic si o burtica in dotare..eu le admir pe cele care au avut 'curaju' sa faca 2 copii unl dupa altul..eu am spus de la inceput:diferenta de 4 ani intre ei,altfel nu ma vad descucandu-ma.
Alte noutati..nu prea.de luni in proportie de 90%sunt in medical..1 sau 2 saptamani.Deci..nu stiu cum voi mai intra pe net..poate se indura sotul sa aduca laptopul seara acasa...
Mai vb

BURTICA
POZE IANUARIE 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Sivia, baiatul meu face de multa vreme kk si pp la olita. Cand nu stia sa vorbeasca venea si se batea peste pampers si stiam sa-l pun pe oala. Dar asta numai cand e treaz, inca nu se controleaza si peste noapte. De cele mai multe ori pampersul este uscat, dar are si nopti in care atarna un kil. El oricum le-a facut pe toate cand a vrut el, astept sa se hotarasca sa renunte si la pampersul de somn

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput