Mamici de mai-iunie 2008 (41)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Multumesc mult fetelor pt info cu privire la laptic. O s-o intreb si pe dr daca e necesar sa bem de-acum sau mai asteptam pana in preajma nasterii.

MA gandesc doar ca eu voi face cezariana si aici parerile sunt impartite: fie ca vine laptele mai greu si oricum mai putin........alte persoane spun ca daca e sa ai lapte ai indiferent daca faci cezariana sau nu. Habar n-am cum o fi corect. O colega de-am mea a facut cezariana si a alaptat pana la 1 an jumate. Deci se poate si asa.

Alina 30+ Vlad

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Alysh, si eu am facut cezariana. Singura diferenta de colega de salon care nascuse natural a fost ca mie mi-a venit cam dupa 3 zile laptele mai ca lumea. Una din asistentele din spital mi-a aratat cum sa stimulez sanii si a venit lapticul destul de repede.
Pot sa-ti zic ce alta problema s-a ivit pe la unele colegele de odisee de atunci din 2005, nu prea aveau mameloanele formate si nu putea bebe sa suga cum trebuie. Dar si pentru asta este o solutie, se gasesc un fel de mameloane de silicon, utile pina se formeaza sfarcul ca lumea sa suga bebe.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

si ce ti-a aratat asistenta pentru stimularea laptelui, gabitza?
scuzati, intai salutari tuturor burticilor si felicitari tuturor care si-au vazut puiutii.
intrebare/rugaminte: are cineva vreun model de instiintare/cerere de concediu prenatal? sau nu exista asa ceva? scrii in respectiva hartie ce te duce capul?

29+4, viitoare mami de gogoasa balerina

maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/wHR7p2.png

Mergi la inceput

Am mancat ca o purcica... Unul din directori a dat de baut la toata lumea cu ocazia numirii si a zilei de nastere. Mancare buna-buna-bunaaaa. Bebele meu cred ca face pluta pe spate complet satisfacut

Chinabulina, imi aratase cumva cum sa masez sanul si cum sa apas pe mamelon, dar nu stiu sa-ti explic.

Eu nu-mi aminetsc sa fi facut cerere de prenatal, doar am trimis la personal certificatele medicale.

www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Silvia in legatura cu pampersul, eu am citit intr-o carte de psihologie (si am vazut ca mamicile cu experienta au confirmat) ca exista o anume regiune a creierului responsabila de controlul sfincterelor si acea regiune nu se dezvolta decat pe la 2 ani - 3 ani. Si cica daca obligi colilul sa invete mai repede pur si simplu il stressezi aiurea. S-a observat si in culturile aborigene unde nu exista notiunea de invatat sa te controlezi, si unde copilul e lasat sa faca unde vrea si cand vrea.
Sunt multe chestii aici in vest care sunt considerate de noi mofturi (lasat copilul cat mai liber, libertatea de alegere), insa sunt multe chestii care au un suport stiintific si mi se par de bun simt.
Aici sunt si gradinite care nici nu il primesc fara pampers, ca educatoarele nu vor sa stea dupa ei sa le faca educatie. Deci vrei nu vrei, trebuie sa il trimiti cu pampersul dupa el.

Doloress 24+ Patrick

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Va salut si eu dupa o absenta indelungata...
Nu prea pot motiva absenta mea pe-aici decat dc dau vina pe darius care imi ocupa mai tot timpul. Are deoa 1 an si 2 luni si este in perioada marilor descoperiri...
As fi vrut sa fiu la fel de activa cum sunteti si voi si cum am fost la prima odisee...dar din pacate nu pot. Scriu cate ceva la constantence ,ai scriu si la fulguleti de 2006 cand am timp, dar cand sa ajung si pe aici, meru se iveste cate ceva...
Nici macar n-am apucat sa va cunosc prea bine..pierd capitole intregi, nu stiu ce mai faceti, ce ati mai facut ce s-a mai intamplat...
imi propun mereu sa incep forumul cu voi, dar cand vad cat am de citit din urma...o incep tot cu constantencele mele...

Acum sa va spunem cate ceva depre noi k sa stiti cum mai stam, dupa care incerc sa citesc macar capitolul asta si sa raspund si eu pe cat pot( dc nu se trezeste darius intre timp)
Aseara am fost la dr la control si suntem bine, dar mai slabute.
eu initial aveam DPN-ul 14 mai, dar la echo morfo, cand d-na dr a vazut k bebica e mai mica m-a intrebat dc eu aveam Cm-ul de 28 de zile. nu l-am avut niciodata asa mic, ci de 32-33 de zile si atunci a calculat in functie de asta si a iesit dpn-ul pe 19-20 mai...
In greutate nu am luat mult. am plecat de la 61 am scazut la 58 in primele 2 luni cand cu greata si raul meu, iar acum am 67...Acum nu stiu cat sa spun k am luat..6 sau 9 kg...Oricum putin in comparatie cu sarcina trecuta cand la 7 luni luasem 13...
sunt putin ingrijorata..da nu stiu ce sa fac...nu pot manca mai mult decat mananc. la darius am luat si Materna, acum mi-a zis sa nu iau nimic...aaa, ba da ,mi-a zis sa iau fier...Analizele au iesit in general bune, doar glicemia putin scazuta , da cica asa e la gravide...
nu stiu ce sa zic...voi ce parere aveti? ce greutate aveau bebeii vostri la 29 de sapt???

Madalina29
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Mergi la inceput

Madaluta, bine ai mai trecut pe aici.
Te inteleg prin ce treci acum, cu copilasul mic, dornic de explorare si miscare continua. Cum de faci fata si cu burtica si cu bebe miscaret?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

quote:
Originally posted by Adriana_78

Buna fetelor!
Ce vreme urata si ce vant in Buc! Asta dupa asa o zi frumoasa.

Nici eu nu am facut furia laptelui -- chiar mi-as fi dorit sa am mai mult lapte (cred ca de vina e ca n-am pus-o pe Lara prea des la san).
Simona, 57 cm a avut David al tau?! Wow! ce marisor a fost!
Alysh, si eu stiu ca exista ceaiuri care stimuleaza lactatia, ce au in compozitie ce a zis deja Andreap; chimen, anason, fenicul.

Adriana, 30+, mamica Larei

Da, a fost maricel intr-adevar..In ce priveste pusul la san, eu l-am pus des pe david si degeaba, tot am avut nevoie de completare...dar adevarul e ca necesar e sa bei cit mai mult. EU tin minte ca atunci cind il alaptam trebuia sa stau cu sticla de apa/ceai linga mine, pur si simplu ma uscam instantaneu de sete

David (10 nov 2004) si
Simona AMR 8 S
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Buna fetele!
Eu de doua zile sunt in conferinte si prezentari, totusi nu a fost ceva plictisitor, a fost chiar interesant pina la un punct... Copilul l-am cam neglijat - dar lasa ca recuperez azi cind am de gind sa o sterg devreme catre casa...

Vad ca vorbiti de lactatie - nu stiu cine intreba de cezariana - si eu am nascut la fel si dupa ambele cezariene (eu am doua, am mai avut o nastere soldata cu un rezultat nefericit) laptele mi-a venit in a treia zi...De alaptat, desi Stefan NU a supt la sin nici macar o data, l-am alaptat exclusiv pina la 6 luni - doar mulgindu-ma (si in conditiile in care toti pediatrii imi spuneau ca am sa pierd laptele repede intrucit copilul nu suge la sin si prin urmare secretia lactata nu e stimulata... dar uite ca nu au avut dreptate, si vointa mea a fost mai puternica decit opiniile lor!)
Prin urmare, ma astept ca si de data asta sa fie la fel...

A, pentru stimularea lactatiei si eu am baut ceai de anason si fenicul (litri intregi!) si in plus am luat nutrinatal - a fost mult mai bun decit galactogilul (care a fost si scump si nici efect prea mare nu a avut!)...

Miine dimineata ma duc la eco, la Iosup - abia astept - sa-mi tineti pumnii va rog sa vin cu vesti bune!!!!

Gabriela 28+ cu si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Leeloo, draga de tine,c e vointa puternica ai avut, esti de admirat ...Deci vei face a treia cezariana, imi pare rau sa aud de nefericirea pe care ai trait-o

Succes miine la Iosup, sa ne povestesti ce ai facut

David (10 nov 2004) si
Simona AMR 8 S
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput