Naturiste si homeopate (35)
Raspunsuri - Pagina 10
miki-miki spune:
quote:
Originally posted by misa_21
Fetelor va multumesc mult de tot ca aveti grija de mine!
Am luat de aia ieri si astazi da nu mai iau.Nu cred ca e grav caci abia astazi am luat prima pilula de AC.
Pai sotul meu vroia sa ia,dar mi-a fost frica sa ii dau ca el e si mai tinar are 37 in mai, dar are analizele ok. si la 38 de ani am ramas insarc. cu el.
Ce ziceti,sa ii dau chiar daca nu are probl.Nu ii dauneaza?
raluk,miki
Misa poti sa i-o dai sotului tau ca nu ii face rau deloc. L-arginina e buna pt ficat si pt oxigenarea celulelor.
Tu mai ia si omega 3 (pe asta poate sa o ia si sotul tau).
Miki
Anul asta pui de-un pui
miki-miki spune:
quote:
Originally posted by zapp
Buna fetelor,
dupa multi ani de incercari de a ramane insarcinata, acum vreau sa incerc si produsele naturiste, in care am tot mai multa incrdere;
Eu am ovare polichistice, menstre lungi si neregulate (3-4 pe an)iar sotul meu este ok
Am inceput sa luam produse naturiste, dar fara a primi sfatul medicului, deci "dupa ureche". Tratamentul pe care il luam este identic pt mine si sotul meu:
- maca - 2 capsule/zi
- brinca ursului - 2lingurite de 2 ori/zi
- napraznic - 2 capsule de 2 ori/zi
Este ok combinatia? trebuie eliminat ceva sau adaugat altceva? Pot lua acest tratament pe toata durata CM?
V-as fi f recunoscatoare daca m-ati ajuta cu aceste raspunsuri.
Va doresc la toate numai bine!
BU sa i-o scoti sotului tau. eu am tot scris ca aia da reactii negative la unii barbati si decat sa aveti surprize mai bine nu le-o dati. Nici tu nu ar tb sa o iei pt ca stimuleaza ovulatia ceea ce nu ai voie.
Napraznic OK . Si da, cum a zis Raluk
mai poti lua Omega 3, vitamina C naturala (de la Calivita). Pe ac 2 le poti da si sotului.Maca, nu e bine sa iei, iti stimuleaza ovulatia si la voi fetele cu PCOS foliculii se transforma in chisturi. De aceea se lucreaza mai mult pe produse progesteronice.
Miki
Anul asta pui de-un pui
miki-miki spune:
Raluk e OK asa cum iei. Dar mai poti lua in doza unica dimineata zmeurul 50 pic sau 75.
Miki
Anul asta pui de-un pui
livia spune:
quote:
Originally posted by miki-miki
Livia, f interesant ceea ce ai spus despre sustinerea ovarelor. Vreau sa-ti spun ca Raluk
are PCOS si stiu ca produsele estrogenice ii sunt contraindicate. Si dc ia mararul 21 de zile incepand cu Z 1 ii inhiba ovulatia iar luna respectiva este ratata. Napraznicul e ok dar mararul nu cred ca e binme sa-l ia.
Miki
Anul asta pui de-un pui
Miki,fara rautate scriu... cand am spus sa ia marar am stiut de ce!!!Am si specificat cat timp sa ia(DOAR 21 DE ZILE !!!) si sa inceapa cat mai repede adm. ci nu dintr-o anumita zi!
In marea majorite a cazurilor chisturile din pcos sunt datorate faptului ca ovulele produse nu se desprind si nu coboara,...nu exista acel ciclu menstrual ...
Eu,ca sa ma exprim mai popular,am avut ovarele pline de chisturi de aratau ca niste ciorchini!!!Am luat trat.nat.(minutios cantarit,dozat,respectat)si am scapat de chisturi si am ramas cu burtica dupa prima menstruatie obtinuta cu ajutorul plantelor...
Daca era dupa medici trebuiau indepartate imediat(ovarele) si cum imi mai atingeam/indeplineam visul de a avea un bebe?
Nu am vrut sa risc nimic!nici cu plantele dar nici cu trat.medicale...am luat din ambele ce mi-a trebuit.din medicina:analize,diagnostice iar din naturiste tratamentul si... am reusit!
Cum sa obtii o menstruatie daca nu aduci in organism hormonii care trebuiesc?
Se stie ca plantele isi fac efectul greu...le ia ceva timp ca sa actioneze tocmai pe acest aspect m-am bazat cand am recomandat mararul...dupa cele 21 de zile va incepe sa aiba efectul de care zici.
Important in aceste trat.naturiste este nu doar sa luam ceva ci sa luam corect ca altfel DEGEABA! Trebuie sa stim cat timp,cand,cum preparat si ce cant.iar foarte important cand sa ne oprim sau sa facem pauza altfel facem trat.pt.cu totul alta afectiune!!!
pup
livia spune:
Altceva important!!!
Foarte importanta este menstruatia...ovulatia si apoi fecundarea si mentinerea sarcinii!Ca sa le obtinem trebuiesc respectati niste pasi si sa nu lipseasca din trat.cateva ingrediente FOARTE NECESARE!!!
Indiferent ce luam pe langa TREBUIE SA AVEM ACESTE PLANTE IN SCHEMA:
1.pt.cele fara menstruatie cura de 21 de zile cu marar iar in caz exceptional cand cineva nu suporta mararul poate lua tinctura de coada soricelului+ infuzia concentrata de coada soricelului(o cana doar dimineata)-a doua varianta administrata pana cand se declanseaza menstruatia apoi se intrerupe!
2.extractul glicerinic de zmeur(adm.tot timpul)
3.ceaiul de naprasnic preparat special(adm.tot timpul)
4.acidul folic
aici redau un text interesant din formula as: "Din vremea dacilor, naprasnicul este folosit contra sterilitatii feminine si masculine, contra impotentei, pentru reintinerire. Un terapeut austriac, Rudolf Breuss, povesteste ca a tratat simultan opt cupluri, care nu puteau avea copii si incercasera toate tratamentele hormonale posibile. Dupa o cura cu ceai de naprasnic timp de patru luni, toate cele opt femei ramasesera insarcinate. Recent, am vazut un caz de sterilitate masculina vindecat spectaculos cu ajutorul acestei plante. Pacientul, in varsta de 30 de ani, a tinut mai intai un regim de dezintoxicare (alimentatie fara carne, fara aditivi sintetici, fara zahar, fara alcool si tutun) de 45 de zile, dupa care a trecut la o cura cu ceai de naprasnic de trei saptamani. Analiza facuta ulterior a pus in evidenta faptul ca numarul de spermatozoizi crescuse de la 70 de milioane la 100 de milioane pe centimetru cub, iar motilitatea acestora se imbunatatise extraordinar, medicii constatand uluiti ca pacientul (tratat fara efect vreme de 4 ani cu medicamente clasice) era complet vindecat dupa doar doua luni de tratament cu alimentatie vegetariana si naprasnic
cory_box spune:
miki-miki, multu mult de tot pentru raspuns.eu am avut luna trecuta o sarcina biochimica si am singerat 15 zile (maroniu).maine trebuie sa incep cu duphastonul (ca am deficit progesteronic mare si nu mai pot sa amin) si nu stiam ce sa fac cu zmeurul (pe prospect scrie sa-l iei cu o saptamina inainte de ciclu?!).deci, nu o sa le iau impreuna (cam asa ma gindeam si eu), dar de luna viitoare o sa incep cu zmeurul din prima zi a ciclului.te-as mai ruga daca vrei sa-mi raspunzi : eu am f. mult estradiol, oare nu fac o prostie sa mai iau branca ursului?
ADA72 spune:
Va multumesc fetelor pt incurajari si raspunsuri. A sarit pana la urma temperatura mea la 37 si se mentine asa. Am luat in continuare mugurii de zmeur. Am avut si o scurgere usor maronie, infima, care cica ar fi tot semn de ovulatie daca nu cumva din cauza fibromelui de la ....., intelegeti voi.
Va pup si sa auzim numai vesti bune.
misa_21 spune:
MIKI, multumesc mult pt. sfaturi.
Am cump. astazi si omega3 si am citit ca se iau 2 pe zi,asa ca m-am conformat.
Sunt un pic mai relaxata caci zic eu ca analizele au iesit bine.
Deci:TSH =1.14(0.27-4.2)
FSH =7.95(3.5-12.5)
LH =2.12(2.4-12.6)...aici ar fi o probl.
PROLACTINA=11.76(4.79-23.3)
ESTRADIOL =55.49(12.5-166)
In paranteza sunt val de referinta in unitatile de masura coresp. fiecarei analize.
Ce zici?Nu-i rau nu?
Weekend placut!

misa_21 spune:
MIKI, scuze mai am o intrebare.
Am vazut ca ,,,KORA a luat L-arg. de la natura-shop de 1000mg.Aceasta de la Organika e de 500mg,iau 2 tb/zi?De fapt ca se iau 2tb(1-3ori)/zi scrie si in prospect.
Cum fac?
Multumesc si scuza-ma ca te bat mereu la cap
zapp spune:
Buna fetelor,
multumesc mult pentru raspunsuri...Sinteti foarte dragute!
Scuze ca sint insistenta, dar mai am o nelamurire: in urma monitorizarii ecografice (2 cicluri), s-a descoperit ca odata formati, foliculii mei se desprind si se produce ovulatia. Credeti ca dupa cele 2 cicluri putem trage concluzia ca nu as avea probleme in acest sens? (desi, asa cum v-am mai spus, am ovare polichistice)
Din tot ce am citit pe forum, inteleg ca pentru fiecare etapa a ciclului trebuie luate anumite plante:
- pt perioada de formare a foliculilor (14 zile)se pot lua: maca, napraznic, marar, Brinca ursului, muguri de zmeur, Omega 3 si vitamina C naturala
- pt perioada ovulatiei - tot ca mai sus, mai putin maca si brinca ursului
- pt perioada de dupa ovulatie: la fel
Pentru producerea ovulatiei, dupa ce foliculii sint mari, care ar fi planta ce trebuie luata?
Multumesc mult si va doresc la toate numai bine!