Bataia si scoala

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Snee ,ma bucur sa te regasesc asa cum te stiam din postarile anterioare (cea cu badea ion de la dezradacinati ,chiar m-a pus pe ganduri )
Nu cred ca a razbatut de undeva ca as fi in totalitate de acord cu amoga ,am si eu rezervele mele ,sau mai precis particularitatile si circumstantele mele.Dar cand ma confrunt cu ceea ce ma confrunt ,mai cu seama de cand juniorul e la scoala ,trebuie sa admit ca, am credinta ca daca n-ar mai exista monopolul scolii pe plaiuri mioritice si ar exista alternative ,in mod sigur n-ar mai fi atat de rau .Ma revolta sa vad cum cadrele (din randul carora am facut si eu parte ,apropos de cei care au fost si nu mai sunt
in invatamant,macar eu am avut libertatea sa plec cand nu m-am mai regasit acolo,al meu copil nu are sansa asta )vin la scoala cu lehamite sau interesate practic de orice altceva decat de actul educational si-i iau la trei pazeste pe bietii copii de intreaba cate ceva ,simtindu-se inoportunate ,
si am destule "cunostinte"
incat sa fac sa-i fie bine pustiului meu ,doar ca mi-e lehamite de asa ceva ...Ceva trebuie sa se poata face ,ca doar n-om emigra cu totii ,desi cu cei de-au mai
ramas cam slabe sperante (parte din ei indiferenti sau prea prinsi in capitalismul salbaticcu care ne luptam altora li se pare ca sunt prea mici ca sa conteze
si tot asa ).Deschooling nu este o alternativa pt mine ,homeschooling combinat cu
mersul la scoala fac deja fortata de faptul ca invatatoarea face ceva de suprafata si cand intra in gimnaziu e de groza ,dat fiind ca programa de primara s-a degrevat deja in timp ce vis a vis de cea de gimnaziu abia avem ceva promisiuni .Si-ntre astea ...un hau ,pe care nu si-l asuma nimeni ,inv ,ca nu-i in programa ,profii ca nu-i intereseaza ...Bietii copii ...la mijloc ,ca de obicei ...
Modalitatile de a te descurca,devenind minora ,sotia unui babalac cu bani sau manelele ,devin modele pt copii pt ca sunt uzate pana la extrem pe toate canalele media .Intoxicati.Chipurile ,asta vinde ,asta se cere,facem audienta .

Scoala in ro inseamna din pacate inregimentare si spun in ro pt ca aici sunt in cunostinta de cauza ,recunosc ca mai bag cate un ochi in discutiile voastre sa mai
aflu cum mai stau treburile si pe-acolo .Dar lucrurile cu care nu pot fi sub nici o forma de acord sunt extremele , incercarea de a-l
convinge cu orice chip pe celalalt
ca tu ai dreptate si lipsa tolerantei .Fiecare e liber sa faca [] cum ii cade bine ,atata timp cat
nu deranjeaza pe altii.In rest ascult
pe toata lumea si trag propriile mele
concluzii .

O seara buna va doresc si sper sa nu mai puneti atata patima daca se poate .

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

Flower-power multam. (Fiecare om are sufletul lui,nu? E un proverb indian... nu judeca pe nimeni pana n-ai mers o mila in mocasinii lui)
Revenind nu mi s-a parut deloc ca tu sau altii din .ro sunteti pentru deschooling/unschooling ... Ceea ce mi-am permis sa combat din perpectiva spectatorului este modul in care Amoga profita de o extrema scolii, ceea reprezentata de scoala romaneasca pentru a promova o alta extrema cea a HS-ului si anume unschooling/deschooling.
Eu sunt de acord ca homeschoolingul in forma lui generala fara extreme ar trebui sa fie introdus si-n .ro. Exista si variantta in care sa se duca la ce-i place la scoala (dpdv profesori) si la restul sa fie acasa. Sa fie platiti profesorii si functie de cati elevi atrag. Ceva clar trebuie reformat in modul de a plati si prostul si pasionatul la fel.
Sau fie legal si total HS.
In Europa(Franta) se face HS, dar de exemplu testele trecute de copii scolarizati sunt date de toti, in acelasi loc se corecteaza sigilat si trebuie obtinuta o nota de trecere. Nici macar anual, dar macar la doi ani, altfel exista riscul ca unii copii sa fie teoretic in HS si cand colo la cersit/ furat... sau la munca sau nici nu vreau sa ma gandesc unde.

Cu degrevarea necoordonata sa vezi ce este intre liceu si facultate... si tot asa... calvarul nu-i decat la inceput...

Cu capitalismul salbatic, nici US nu-i social democratie, dar nimeni nu-si permite deschis sa nege viabilitatea invatatului ca modul cel mai accesibil de acces la o viata decenta. Iar moralitatea societatii e totusi alta inclusiv la cei foarte bogati ... la urma urmei Paris Hilton pana la urma n-o devenit vedeta ca Monicutza ci si-o pierdut marea mostenire. Dar da .ro e o societate neasezata in care cei care aduc stabilitate gen scoala, educatie in general, administratie... au atins apogeul disfunctionalitatii si coruptiei. Pana cand scolile private vor deveni altceva decat oaze in care copii de starlete fac ce vor si vor reprezenta un bun accesibil clasei medii macar si cele publice s-or mai reforma... HS ar fi o varianta pentru o parte a populatiei... ceilalti.... generatii sacrificate

Realmente n-am solutii ...

Asta nu inseamna ca ador scoala de aici. Aici nu e nici un stress. In extrema cealalta. Orice face copilul este perfect. Feedback-ul nu este corect pentru a nu stresa copilul. Alte distractii....
Sistemul scolar e clar o solutie generala care va avea nevoie de munca acasa oriunde. Dar ideea este ca acea munca acasa cu copilul sa fie rezonabila si sa fie o completare nu o inlocuire.

Legat de patima...patima e ok. Si ironia e ok. Si fiecare cu ale lui. Cand ajungem la nivelul "ce are sula cu prefectura" ca omisiunile nu-nseamna decat refugii, e treaba cui ajunge acolo sa vorbeasca cu peretii. Discutia intre adulti este benevola si nu o obligatie... e functie de chef

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by flower-power
Deschooling nu este o alternativa pt mine ,homeschooling combinat cu
mersul la scoala fac deja [...]

Am impresia ca "deschooling" e folosit gresit aici. (Probabil se intentiona referirea la "unschooling".) Si-atunci:
- schooling (scolire) e ceea ce se-ntimpla in scolile publice (si majoritatea celor private)
- home-schooling (scolire acasa) e ceea ce se-ntimpla acasa (sau oriunde altundeva, dar nu in scoala) cind vine vorba de educatie
- deschooling (descolire) e procesul prin care treci de la "schooling" la "home-schooling". Adica procesul prin care renunti la toate obiceiurile (proaste) deprinse in scoala (cum ar fi studiul din obligatie, pentru nota, etc.).
- unschooling (nescolire) e o forma de scolit acasa care presupune ca se studiaza ceea ce il intereseaza pe student (i.e. copil), si nu ceea ce-l intereseaza pe profesor (i.e. parinte sau alt tutor).

Ma gindeam ca lamuritul terminologiei ar putea ajuta nitel la comunicatul ideilor/opiniilor...

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Amooga tu alegi HS pentru ca esti impotriva sistemului/ai avut experiente neplacute (scoala, guvern, system de sanatate, ordine...etc) sau pentru ca tu crezi in abilitatea copilului de a alege de la virsta timpurie ce e bine pentru el/ea in termeni de educatie, sanatate...etc?,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Oricat de aiurea e sistemul de invatamant din US si RO, sistemul din Germania e cel mai cretin dupa parerea mea...
Aici(am intrebat mai multi parinti ca sa fiu sigura), in clasa a 4-a ti se decide soarta.Asta inseamna ca atunci se dau niste teste care vor decide cine merge la facultate si cine nu.Daca ai trecut meri la faculta daca nu, nu.In al doilea caz poti alege sa iti dai copilul la scoli de meserii si atat, niciodata colegiu.
Eu sincer nu inteleg de ce nu se revolta nimeni pe aici.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Adriana, uite aici: http://www.note1plus.de/Cont.htm - vezi in stanga "Übertrittszeugnis". M-am interesat pentru ca al meu copil nu toamna asta, ci urmatoarea incepe scoala. Si-acum, despre sistemul german. Nu-i chiar asa de speriat, cred eu. Intr-adevar conteaza notele dintr-a 3-a si a 4-a dar numai la 3 materii - mate, germana si cunoasterea mediului. Copilul poate merge la Gymnasium - scoala cea mai buna la sfarsitul careia poate da la facultate- daca la materiile astea 3 are media 2,33, ceea ce poate sa insemne ori 2 la mate, 2 la germana si 3 la cunoasterea mediului sau 1 la germana, 3 la mate (sau invers) si 3 la cunoasterea mediului (media intre mate si germana nu trebuie sa fie mai mica de 2). Cred ca un copil care invata poate obtine notele astea, ba chiar mai mari. Asa ca nu mi se pare absurd, imposibil, cel putin eu o sa-mi stimulez copilul sa invete, sa ia note bune si foarte bune. Copilul este admis la gimnaziu si daca, per total, ii iese media 2,33 dar mate plus germana nu dau media 2. In cazul asta se discuta cu parintii, si tot este primit daca ei vor neaparat. Si mai poate fi acceptat si daca are media 2,66 la toate cele 3 materii( asta insemnand sa aiba la 2 dintre ele nota 3 si la una 2), dar numai dupa un test dat la gimnaziul respectiv (timp de 3 zile sunt supravegheati si evaluati- "Probeunterricht").

Mergi la inceput

Bun dar ce te faci cu copiii pe care nu ii intereseaza scoala la inceput dar care prind gustul ei mai tarziu?Am avut colegi de clasa care in 1-4 erau super lenesi si dezinteresati care mai tarziu s-au transformat in elevi foarte buni.Practic astfel de copii nu au nici o sansa....cat de cretin trebuie sa fi ca sa decizi soarta unui copil in clasa a 4-a?Mai tarziu poate o sa se decida asta din gradi...
Eu una ma bucur din suflet ca nu va trebui sa il dau la scoala in Germa, vom fi long gone pana atunci...din nou, ma mir ca nimeni nu cracneste in fata sistemului pe aici.

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Pretentiile nu sunt extrem de mari - nu le cere nimeni 1 pe linie ca sa intre la Gymnasium. Dar cred ca orice copil bine intentionat, de care parintii se preocupa, poate lua macar aceste note minime, de "trecere": 2, 2, 3. Si-i vorba doar de trei obiecte la urma urmei. Stiind care e miza, sunt si parintii mai atenti ce fac copiii la astea 3 obiecte pentru ca e normal ca un copil de 10 ani sa nu-si dea seama ca-si "compromite" de pe acum viitorul daca ia note mici.
Dar se poate si ca un copil care intra cu brio la Gym sa-si piarda motivatia pe parcurs si sa nu mai invete sau sa dea Bacul fara sa mai mearga apoi la facultat. Invers nu se poate, de la Realschule la Universität, stiu, si tocmai de asta trebuie sa motivam din timp copilul, ca avem si noi un rol, doar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by blackpanterro

Bun dar ce te faci cu copiii pe care nu ii intereseaza scoala la inceput dar care prind gustul ei mai tarziu?Am avut colegi de clasa care in 1-4 erau super lenesi si dezinteresati care mai tarziu s-au transformat in elevi foarte buni.Practic astfel de copii nu au nici o sansa....cat de cretin trebuie sa fi ca sa decizi soarta unui copil in clasa a 4-a?Mai tarziu poate o sa se decida asta din gradi...
Eu una ma bucur din suflet ca nu va trebui sa il dau la scoala in Germa, vom fi long gone pana atunci...din nou, ma mir ca nimeni nu cracneste in fata sistemului pe aici.

Asa-i! E absurd sa decizi soarta in viata a unui copil deja dupa clasa a 4-a! Sistemul german e ideal pentru copiii foarte buni. Celor mai putin buni li se "taie" orice sansa de a mai spera mai incolo la o diploma mai buna!

Si sa stii, sunt multi care critica sistemul, dar totusi nu se schimba nimic! Exista chiar presiuni de la OECD!

Am niste procente, in caz ca va intereseaza:
- cam 38% merg mai departe la Gymnasium;
- 27% la Realschule,
- restul la ...restul.

Procentul de 38% mi se pare relativ mic. Semn ca nu e chiar usor sa iei notele alea de 2.

Alina

Mergi la inceput

Oricum ar fi treaba asta nu e buna.Educatia ar trebui sa fie un drept nu un privilegiu.Daca din vreun motiv sau altul nu poti obtine notele alea, nu poti merge la o universitate si asta poate sa iti schimbe viata intru-un mod neplacut.Mai toate joburile bune necesita studii universitare.
Macar in RO si in US daca nu ai fost silitor in scoala,sau nu ai mers deloc ai sansa sa te refaci si sa urmezi studiile unui liceu si facultati si mai tarziu in viata.De asta spun ca sistemul nemtest e rau de tot, pentru ca nu mai ai nici o sansa daca ai picat examenele alea si nu asa ar trebui sa fie educatia.Parerea mea.

Mergi la inceput