Bataia si scoala
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_C/Cristina_C.jpg)
Cristina_C spune:
Nu exista, daca invata obtine notele alea. Noi vrem la Gym, nici nu concep altfel, si noi am facut fac. in Ro.
Da, recunosc, si eu am emotii, nu zic ca-i floare la ureche, dar nici ca-i un capat de tara. Eu am incredere in copilul meu sio sa fac tot ce pot ca sa-l sustin. Mai linistita as fi fost daca nu era "trierea" asta, ee adevarat ca e un stres in plus. Asa ca nu-mi permit sa-l scap din ochi in cei 4 ani de scoala primara si mai ales in ultimii 2. Asta e, n-o sa ne mutam din tara asta doar pentru atata lucru. ,
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
blackpanterro spune:
Didi, realschule e scoala de meserii nu?
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by blackpanterro
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Nu! Hauptschule e un fel de scoala de meserii. Realschule e tot o scoala teoretica, intre Gymnasium si Hauptschule.
Cristina, un copil care a mers la gradinita aici (ma refer la migranti), care este motivat si care are parinti care se ocupa de el are toate sansele sa ajunga la Gymnasium. Cred ca e destul de importanta si implicarea parintilor la scoala, adica sa mergi si sa ai mereu contact cu invatatoarea.
Alina
Cristina_C spune:
Despre sistemul scolar german (in engleza): http://www.partners-in-education.com/pages/germany/prolog_germany.html
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by DidiAlexquote:
Originally posted by blackpanterro
Nu! Hauptschule e un fel de scoala de meserii. Realschule e tot o scoala teoretica, intre Gymnasium si Hauptschule.
Cristina, un copil care a mers la gradinita aici (ma refer la migranti), care este motivat si care are parinti care se ocupa de el are toate sansele sa ajunga la Gymnasium. Cred ca e destul de importanta si implicarea parintilor la scoala, adica sa mergi si sa ai mereu contact cu invatatoarea.
Alina
Asta spuneam si eu, Didi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/flower-power/flower-power.jpg)
flower-power spune:
Multumesc Snee si amoga pt lamuriri .Raman la parerea ca asa cum merg lucrurile cu scoala in Ro.nu e de loc in regula ,fie si pt simplul motiv ca in fiecare an intervin reguli noi ,legislatie noua ,lucrurile nu sunt deloc asezate ,si ,mai nou ,o mare parte din sansa acestor copii de a accede la o forma de invatamant superioara este la indemana arbitrariului ,respectiv la bunul plac al profesorilor .Si atunci, sa ne mai miram ca ei se comporta dictatorial de atatea ori ,cand puterea deciziei soartei acestor copii este numai in mainile lor ,iar pe ei nu-i evalueaza in mod real nimeni ,vis a vis de rezultatele obtinute la clasa ,de performantele lor ?
blackpanterro ,sistemul de inv din Ro ,le da sansa unora sa faca facultati pe bani si sa nu vada profesorii la fata .Trebuie avut in vedere si acest aspect .Acesti studenti devin ulterior profesorii copiilor nostri si nu numai ...Asta neinsemnand ca in Germania e in regula ca se pune atata presiune pe umerii unor copii la o varsta atat de frageda .
The most beautiful thing in life is LIFE itself
![](hippi.gif)
![](marinar.gif)
DidiAlex spune:
Da....totusi sistemul german e nedrept si nu ofera sanse egale pentru toti copiii....nu poti decide deja la un copil de clasa a 4-a daca e apt sau nu pentru universitate.
Experienta din Romania mi-a aratat ca sunt copii relativ slabi in scoala primara, dar care "recupereaza" frumos in gimnaziu si/ sau liceu si ajung sa urmeze o Politehnica de exemplu....Pentru astfel de copii, sistemul german e sinucigas....
Cota de transfer in Gymnasium de 38% mi se pare totusi foarte mica.....din 10 copii, doar 3, 4 merg la Gymnasium....
Alina
blackpanterro spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
Da....totusi sistemul german e nedrept si nu ofera sanse egale pentru toti copiii....nu poti decide deja la un copil de clasa a 4-a daca e apt sau nu pentru universitate.
Experienta din Romania mi-a aratat ca sunt copii relativ slabi in scoala primara, dar care "recupereaza" frumos in gimnaziu si/ sau liceu si ajung sa urmeze o Politehnica de exemplu....Pentru astfel de copii, sistemul german e sinucigas....
Cota de transfer in Gymnasium de 38% mi se pare totusi foarte mica.....din 10 copii, doar 3, 4 merg la Gymnasium....
Alina
Exact asa zic si eu.Nu cred ca un copil de 8-9 ani poate sa inteleaga ce repercursiuni poate sa aiba dezinteresul pt scoala astfel incat sa se zbata sa treaca examenele.Cand isi da seama e prea tarziu...
Cristina, eu sincer va urez bafta sa treceti de examenele astea!
Cristina_C spune:
Da, de acord, sunt inca mici si, culmea, poate facultatea la care ar dori sa ajunga nu are nimic de-a face cu mate si cunoasterea mediului, si nici intr-un caz la nivel de clasa a 4-a. Si unii copii pot avea ghinion la limita - sa le iasa, de exemplu, media 3. "3" inseamna, totusi, "multumitor", deci elevi slabi totusi nu au fost. Da, exista riscul asta. Se mai pot insa transfera de la Realschule la Gym in clasa a 5-a in anumite conditii asta fiind chiar ultimul "tren".
Dar pentru unii copii poate fi un succes c-au reusit sa intre la Realschule in loc de Hauptschule, poate unii parinti nici n-au ambitii mai mari pentru copiii lor pe termen lung si considera ca la Realschule este numai bine pentru ei. Nu toti cei de la Realschule au ratat admiterea la Gymnasium, asta era ideea, pentru ca unii poate nici nu si-au propus sa ia note bune si f. bune ca sa mearga la Gym. La Gym locurile nu-s limitate, nu-i concurenta, orice copil cu notele cerute poate intra, totul e sa aiba media care trebuie.
Sincer, voi ati sta linistite vazand ca in clasele primare copiii vostri nu se prea "omoara" cu scoala? Nu cred ca i-ati lasa asa, in speranta ca isi vor reveni mai tarziu. Ma refer la copiii de clasa a 3-a, de exemplu, care isi fac lectiile pe fuga - daca si le fac, si care apoi stau pana seara afara la joaca sau in casa la jocuri pe computer, iar la scoala iau note proaste. O atitudine dezinteresata fata de scoala nu-i deloc de neglijat, pe mine m-ar pune serios pe ganduri. Si responsabilitatea este, in mare parte, a parintilor.
Adriana, thanks, sper sa reusim!
DidiAlex spune:
Bineinteles ca nu as sta linistita, daca a as vedea ca odraslei nu-i este gandul la carte.....dar asta nu inseamna ca sistemul trebuie sa-l "pedepseasca", trimitand-ul la Real- sau la Hauptschule. Psihologii ti-ar spune ca un copil de 10-11 ani, care nu se poate concentra pe scoala in primii ani, nu e "pierdut"....
In plus, nu toti copiii au parinti care se pot ocupa de copii la nu stiu ce standarde....unii sunt mai ocupati cu job-ul, altii nu se pricep, altii nu cunosc limba, etc. Pentru acesti copii, scoala trebuia sa constituie o sansa, nu o piedica!
Ca sa nu mai spun, depinde si de plamadeala copilului, nu numai de parinte!
Alina