Spaga in spitale
Raspunsuri - Pagina 3

ildyqo spune:
Vreu sa reinprospatez subiectul. Vreu sa stiu cat mai costa o nastere. acum cu criza asta si cu devalorizare s-a mai schimbat ceva?
www.flickr.com/photos/9187915@N03/" target="_blank">Ildy si
Blanca Andreea (16.06.06)

mihaela amalia spune:
Da' de unde schimbari...criza merge mai departe, spaga la fel (in sus), sa nu crezi ca cei care primesc le e mila de buzunarele noastre, doar nu scot ei, ei doar baga (banii)...

O POVESTE MINUNATA

raluci_b spune:
eu sunt din gasca fara spaga, asa ca la medic am sa-i iau un cadou, iar cu restul am sa ma iau de par probabil daca nu va rezolva sotul ininte, oricum moasa face totul deci daca e sa-i dai ceva ii dai inainte, la medic cica se da dupa
eu nasc la giulesti si am auzit de "taxe si impozite", pt medic se da intre 150-250 de euro in functie de nastere naturala sau cezariana, la moasa 100 lei, la sistente cred ca in functie de "serviciu" 5-10 lei
la medlife cezariana este 6500 lei iar nasterea naturala 5500 lei, in acesti bani intra interventia in sine plus cazare si consumabilele pt mam si copil si ma rog mancare pt mama.
daca mai stie cineva ceva de giulesti chiar sunt curioasa 30+
Remus Andrei
http://www.popasmusic.com
www.inimacopiilor.ro

clodyac spune:
buna ziua
la acest subiect pot sa spun urmatoarele din proprie experienta :
la doctorita cand am nascut desi nu mi-a facut decat sa imi rupa membranele si sa ma intrebe cum ma simt de doua ori i-am dat 200 ron(nastere naturala) la moasa care m-a ajutat foarte mult si care m-a cusut 1.5 ore i-am dat 150 ron si inca 50 ron la femeile care facaeau curat dupa nastere; sa precizez ca doctorita mea nu a stat pana la final la nastere a plecat acasa ca era obosita si nici nu mi-a facut ecografia sa vada ca bebe are circulara si de aceea eu nu mai nasteam (travaliu inceput de la 00.00 noaptea si nascut bebe la 12.10 ziua) bine ca suntem bine amandoi ca am zis ca morrr ... asa cum spuneam nu a stat pana am nascut dar a doua zi a venit in salon ca cica "sa ma intrebe ce fac"....
logic ca a plecat la 2 secunde dupa ce i-am dat banii
alta prietena de a mea a nascut cu aceeasi doctorita prin cezariana : 800 ron doctoritei si 200 ron anestezistului
data la care am nascut :10.06.2009 iar prietena mea la o luna dupa mine
pupici
mamica fericita si implinita de baietel frumos
Razvan Andrei
www.flickr.com/photos/34943662@N02/3305358621/" target="_blank">poze clodya

Pisik06 spune:
Eu am nascut la Giuleti in februarie. Doctorului i-am dat 1000 ron (nastere naturala), dar pretul era cam 600-800. Eu i-am dat atat pentru ca pana atunci nu ii dadusem nimic si practic am "recompensat"
Moasei 50 ron, neonatologului 100 ron, anesteziseti 100 ron in plus fata de epidurala (care a fost 300), asistentelor de la neonato si celor care ne faceau noua toaleta cam 10 ron/tura. La toaleta dadeam si 5 ron, la bebei insa numai 10, ca deh, copilul sa fie bine ingrijit. Pt pus cercei am dat 50 ron (se cerea si 30 am inteles).
La cezariana am inteles ca se da cam 1000-1200, iar anestezistului cam 300, pt cezariana.
Oricum, la Giulesti am observat ca, sre deosebire de alte spitale, comportamentul nu e conditionat de cat dai si daca dai. Sigur ca atunci cand dai se "inmoaie" imediat, dar se poarta ok si fara sa dai. Cel putin asa a fost la mine.
Sper ca te-am ajutat. Nastere usoara
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente

raluci_b spune:
fetele care vor naste la elias avem o mamica [/b] aris26 [/b](ghiocei de martie aprilie 2009) care a fost dragutza si a zis ca daca doriti sa intrebati ceva legat de spital va asteapta cu un PM la ea
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=142478&whichpage=22 30+
Remus Andrei
http://www.popasmusic.com
www.inimacopiilor.ro

ralia spune:
multumim pisik..
sunt o gravidutza care va naste de Craciun, mai exact cu o saptamana inainte ca voi face cezariana, iar pt ca sunt la prima nastere, imi doresc sa fie totul ok..in plus, spre rusinea mea, nu stiu cum se da spaga la asistente si la restul poprului de acolo, caci eu in romania am fost internata cand eram mica, rezolva mama mea treaba cu spaga, iar in stainatate, cat am stat internata, nu am dat nici macar o cioco, caci aveam asigurari private si era totul ok..
am inteles de la o mamica caci nu trebuie sa ii dai direct, ci ca o atentie, in plic, cu ceva pe langa eventual.. am vorbit cu soacra mea sa imi opreasca toate ciocolatele si cafeaua care le primeste de la colegele la care le lucreza cate ceva
spaga trebuie data inainte sau dupa efectuarea "serviciului"...
oli 25 +
Ana Theodosia

discordia spune:
mai fetelor, voi vorbiti de preturi exorbitante
eu am nascut anul trecut in aprilie la polizu, i-am dat doctoritei 4 mil(nastere naturala) si atat.
Pe parcursul celor 9 luni, i-am dat o singura data 50 ron la insistentele mamei si altadata un buchet de flori. Si plateam eco caci asa este la polizu.Atat. Dar nu m-am simtit tratata altfel decat celelate mamici care cotizau la greu. Toaleta mi-o faceau si dim si seara si nu am dat niciodata nimic la asistente. Fetele dadeau de fiecare data cate 5 lei sau 10 lei si uneori erau si nemultumite. Acum eu nu stiu ce asteptari aveau ele, dar eu m-a simitit tratata bine. Nici neonatologului nu i-am dat nimic, de fapt au venit vreo 3 in decurs de o sapt cat am stat internata, ba chiar imi spuneau ca am copilasul foarte frumos si erau dragute. Nu am dat nici asistentelor care spalau bebelusii si fetita mea a fost tratata foarte bine.
mamica de fetita si 5s+

discordia spune:
a sa completez, am avut nevoie de concediu medical sa pot sta acasa cu fetita, am mers la medicul ei de fam , i-am explicat ca imi tb ca nu am cu cine sa o las, dar copilul este perfect sanatos si sa imi dea cm. Si mi-a dat de fiecare data fara sa ii dau ceva, este tare draguta, mai mult ma intreba daca sigur imi tb atat cat i-am cerut eu sau am nevoie de mai mult, si nu i-am dat niciodata nimic.
Medicul meu de familie, la fel, am o pb ma ajuta, fara spaga.
Eu cred ca pacientii sunt de vina de sumele mari care se platesc dr.
Or fi si din aia care cer, dar nu cred ca toti sunt la fel.
mamica de fetita si 5s+