Spaga in spitale
Raspunsuri - Pagina 2

incognito spune:
Chiar ca a innebunit toata lumea!
Cum naiba sa ai pretentii?Eu pentru o nastere naturala nu as da nimic pe cuvintul meu,doar as multumi frumos verbal!Iar pentru o cezariana care se impune din punct de vedere medical,iarasi nu as da nimic.A,daca cezariana mi se face ca asa vreau eu,e alta poveste.
Doamne,ce timpenie!
Si eu lucrez in domeniu,chiar obstetrica-ginecologie,sint asistenta medicala si din ce spuneti voi imi dau seama de ce nu ma suporta colegele.Se pare ca sint o raritate.Eu nu concep sa nu-mi fac datoria asa cum trebuie,independent de atentii.De fapt,nici nu astept asa ceva,ba chiar refuz ori dau banii inapoi din buzunar mai ales cind imi dau seama ca persoana care mi i-a oferit are o conditie materiala mai mult de cit modesta.Nu am nevoie de stimulari.Pentru mine e important ca femeia sa fie bine indiferent de culoarea pielii ori numarul de clase scolare absolvite-ca doar nu simti durerea mai putin daca ai pielea mai creola ori mai putine studii.
Am pretentia sa fiu tratata la fel cum tratez eu atunci cind am nevoie.Mi s-a intimplat si mie sa dau peste...ca,vorba aia-Gradina lui Dzeu e mare...iar de prosti cu atit mai plina!
Aveti grija de voi,sanatate multa,
Incognito

bobo9 spune:
Asa este cum spun fetele. In Bucuresti, dar si in alte orase ti se cere de la obraz.......... e cumplit ca trebuie sa dai ca unii oameni sa-si faca doar meseria, desi sunt platiti pt asta.
Nu sunt de acord cu spaga din spitale indiferent de motivul pt care o dai, ca isi fac doar meseria. Noi platim la stat un impozit care se duce la casa de sanatate din care trebuie suportate cheltuielile cu noi cand suntem bolnavi, asa ca.. de ce trebuie sa mai platesc in plus un serviciu pe care oricum il platesc odata???
Luna trecuta am fost internata la Gerota la spital in Bucuresti.
NU AM DAT NICI UN FEL DE SPAGA SI NICI NU AM FOST NEVOITA SA MA GANDESC LA ASTA. CINSTE LOR CELOR DE ACOLO! NU PRIMESC SI NICI NU SE POARTA CA SI CUM AR TREBUI SA LE DAI
Dar trebuie spus un lucru foarte important salariile lor sunt mai mari decat salariile semenilor lor din alte spitale de stat.

CD27 spune:
O prietena a nascut prin cezariana, de curand la un spital din Bucuresti, caritas parca se cheama, doctorul nu a vrut sa ia bani inca de la inceput (ea venea la el printr-o recomandare), in schimb, a venit la 7 ore dupa ce l-au chemat, anestezistul a capatat 5 mil, o rezerva de 2 paturi a fost 6 mil pentru 5 zile, iar fiecare asistenta primea 100 mii lei, ca sa il aduca pe bebitza sa il vada si mami. A...plus ca dr-ul i-a cusut burtica pe un sac...ce am zis e foarte urat dar asa rata si peratia ei.
Aveti mare grija unde va duceti, e mai bine sa dai bani chiar si la stat, decat sa isi bata joc de tine
Si eu o sa nasc probabil la stat, din pacate, dr mea este la sanador, dar nu cred ca au spital....mai am timp sa ma interesez, pana atunci...strang banutzi
Multa sanatate

Tecky spune:
Cred ca toate cadrele sanitare care lucreza in maternitati au parte de cei mai multi bani pt ca sunt constienti ca orice mamica isi doreste ca bb ei sa fie sanatos si ei profita de acest lucru.La nastere avem,nu avem de unde tb sa dam banul pt ca altfel nu ne baga nimeni in seama.

alison spune:
hi!si eu lucrez in sistem.iar cind am nascut nu mi-a dat nimeni de inteles nimic...am dat insa atentie la toata lumea inainte...si m-am simtit very confortabil!asta este...daca totul ar fi perfect,cine s-ar mai minji cu pacate pt. 10 roni?
alison,mami de simonhttp://b3.lilypie.com/ouVHp2.png
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202007/primadatalamare.jpg
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202007/fulgii.jpg

cleo78 spune:
o alternativa privata e: 4000 roni la Medlife; fatsa de Euroclinic unde nu e primeshte cu travaliu < sapt 37 (pt ca nu au terapie intensiva), acolo mai exista ceva aparatura si pt bb un pic mai mici. Solutii exista.
Pe de alta parte, daca analizele & sist. ambulatoriu de stat e de proasta calitate, va recomand asigurare medicala privata; clinici private sunt suficiente, iar eu sunt linishtita, pt ca am increderea ca daca apare ceva, sunt tratata de boala, dar si am parte de un tratament uman.
De exemplu, in timpul sarcinii, am avut (si inca mai am) dreptul la consultatii gratuite la medic generalist + ginecolog. Functie de trimiterile acestora, am ajuns si la alergolog, si toate investigatiile trimise de ei au fost acoperite de asigurare (ba mint, am platit dublu test). Din pacate nu poti face ce vrei tu, dr generalist decide daca e cazul de vreo analiza mai ciudata; e responsabilitatea lui.
Unele clinici (alea mai scumpe!!) au si spital privat, sau cateva rezerve private in spitale. 34+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 5 sapt

socrate spune:
Postez si eu pe aici informatiile pe care le am, poate ma corectati.
Discutam de maternitati in Bucuresti, in speta despre maternitatea Bucur.
Nasterea naturala 7,5-8 milioane, rezident inca 2 mil. si anestezist 2.5 mil. Evident lei vechi. Am inteles ca cezariana ar fi la 10 mil, cu chirurg 2 inca 2.5 mil si anestezist tot atata.
Ca si total...tot e mai ieftin decat la clinici particulare unde nasterea cu cezariana costa 2000 de euro.
Eu o sa optez pentru rezerva care mai costa 1,5 mil pe zi, dar decat cu inca 5 persoane in salon.
Evident multe bancnote de 50 si 100 de mii.
Admir cadrele sanitare care stiu sa isi faca meseria fara a lasa de inteles ca asteapta o atentie din partea pacientului, stiu insa ca la stat veniturile sunt mici. Mie mi-e jena sa vin cu plicul, mereu mai pun o ciocolata ceva intr-o punga de cadouri. Cred sincer ca asa cum mie imi e jena sa dau nici lor nu le e prea confortabil sa ia. Ma rog, imi permit sa dau. Dar ce nu pot intelege si accepta sunt cazurile care se mediatizeaza in care pacientii nu au posibilitati si sunt tratati urat pentru asta. Pana la urma tb sa existe un echilibru, iei de la cine poate sa dea si te porti la fel si cu cel care nu poate. Parerea mea.
Noemi, mami de Edvin Sebastian 32+

dordia2000 spune:
CD27 Imi pare rau sa te contrazic. La maternitatea Caritas am nascut eu acum aprox 2 ani. Totul a fost ok, Am dat asa: 5 mil dr pt nastere normala chin, travaliu, scremut si finalizat cu cezariana de urgenta; 1.5 mil anestezist, 1 mil neonatolog + 50mii pt toaletari la fiecare toaletare si asist. cate 100 mii pt injectii si altele. Pt aceste sume am primit tratament ok, foarte dragute si amabile, copilul ok, iar eu am fost cazata intr-o rezerva de 2 paturi cu termopan, figider in camera si copilul in patut pampers langa noi in timpul zilei. A fost super asa...ca...multa lume denatureaza. Acuma sunt gravi, si tot acolo voi naste. Datorita faptului ca am avut probleme acum o luna am stat 2 sapt internata. Intr-adevar conditiile de la gravide...si alte sectii...lasa de dorit dar...per ansamblu...personalul si maj dr. sunt de treeaba fie ca le dai fie ca nu. Eu asa am fost tratata si de dr. si de asistente...chiar daca de dat am dat mereu dupa interventii. Deci puteam sa merg pe burta si sa nu dau nik dar....asa am simtit eu ca tb.
Cat am stat acum in spital am vb cu multe gravi care au si nascut acolo. Se pare ca preturile sunt asa:
-Nastere naturala : 4-5 mil
-NAstere cezariana : 5-7 mil
-Anestezist: 2 mil
-Neonatolog: 1.5-2 mil
-Moasa: 500-1 mil
-asistente : 100 mii
-toaleta: 50 mii
Cam atat am avut de relatat!
Diana

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

elyanne spune:
De acord, nastere naturala nu dau nimic, nastere prin cezariana care se impune nu dau nimic... cu completarea daca nasc cu cine-i de garda...
Dar daca io chem dr., care mi-a urmarit sarcina, la 2 noaptea ca io nasc... sau sambata la 7 dim.? Atunci m-am simtit datoare sa-i multumesc nu numai verbal. Si am dat pt. ca am vrut. nu mi-a cerut nimeni nici un ban. Nici doctori, nici asistente, nici infirmiere. Si nici nu au asteptat vreun ban. Si-au facut treaba pt. ca asta e meseria lor.
Si cui am vrut sa multumesc, am multumit...
Puteam f. bine sa le iau un cadou, dar ce cadou? De unde sa stiu ce preferinte au fiecare... ca doar nu's prietenii mei sa-i cunosc atat de bine.
Apoi. Nu se compara "spaga" pe care o dai in spitalele de stat cu cat costa o nastere la un spital particular.
Eu am dat maxim 10 mil. din care cea mai mare parte a fost la dr. ginecolog si la dr. neonatolog (ca deh, am avut 2 buc. odata )
Si in plus, la spitalele particulare inca nu exista aparatura si personal pt. ingrijirea nou-nascutilor prematuri.
Si atunci pt. ce sa dau 60 de mil.? Pt. o nastere naturala, la termen, fara probleme, cu ce medic e de garda la spitalul particular?
Eu am preferat sa dau mult mai putin spaga, si sa "suport" conditiile din spitalele de stat, care sincer nu sunt de nesuportat... ca doar ma duc sa nasc, in primul rand sa ii fie bb-lui bine (aparatura, personalul care-l ingrijeste f. bun)... nu merg sa stau io la hotel de 5 stele si sa platesc mult mai mult...
Acu' fiecare alege dupa posibilitati... Eu nu aveam bani de dat pt. o nastere la un spital aprticular, iar daca i-as fi avut, nici asa nu i-as fi dat... A fost f. bine la spitalul de stat unde am nascut.
Daca va plac pozele noastre, votati-ne! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">cei trei sau www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=22" target="_blank">in2 ... sau amandoua

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

CD27 spune:
dordia2000 ma bucur ca tu ai avut parte de un tratemnt ok la caritas acum 2 ani, dar in ianuarie erau conditiile pe care le-am spus, plus ca la poarta a trebuit sa dam spaga ca sa intram la ora 7 (in opinia paznicului era prea tarziu), desi cu o seara inainte la ora 1 dimineata paznicul dormea dus, asa ca am umblat prin tot spitalul sa cautam mamica care trebuia sa nasca.
Din pacate si eu tot la un spital de stat o sa nasc, dar nu pentru ca asa vreau , pentru ca astea sunt conditiile din pacate.
Multa sanatate mamicilor si bebicilor