Termoizolarea si izolarea fonica a caselor
Raspunsuri - Pagina 6
IMihut spune:
Nu intotdeauna Wicipendia are dreptate. Eu nu am gasit in nici un tratat
de chimie de care dispun asa ceva.Oricum acidul sulfuric care nu este continut in stare pura sa zicem, nu este cancerigen. Iar asta nu contrazice adevarurile legate de termoiziloatia cu polistiren, care nu se refera numai la posibilitatea imbolnavirii de diverse boli ci si la alte implicatii.
Guestus spune:
Pai vezi...ce spun yo si aduc si scrieri nu e bine...dar ce spui tu e foarte okay. Uite cum iti pierzi credibilitatea
In ce carte de chimie te-ai uitat?...ca doar nu te astepti sa scrie nenitescu in tratatul lui ..."ceapa + Y = H2SO4...cartof + Z = Tuica"
catinuta spune:
Am citi ceva-ceva pe aici si de aceea va cer sfatul in legatura cu casa mea: este constuita din lemn de stejar pe placa de ciment iar peretii sunt umpluti cu valatugi, la ferestre am optat pt sticla simpla tocmai din cauzele geamului termopan, am preferat sa investim in lemn de f. buna calitate si lucrat bine, iar pe interior am izolat-o cu vata minerala si pereti de rigips, pentru a nu o incarca cu ciment. Ne dorim sa avem o casa ecologica si sanatoasa pt familia noastra, pe cat este posibil, dar acum am doi pasi de facut si nu stiu in ce directie:
1. tencuiala exterioara, nu stiu ce materiale sa folosesc: mai e nevoie de tencuiala izolanta in cazul meu? as putea face o tencuiala decorativa, ce inseamna asta, ce materiale tre sa folosesc, eu as vrea o culoare de caramida, brun-roscat, daca nu ceva deschis, spre alb, se poate face asta din tencuiala, am inteles ca exista tencuieli colorate.
2. vreau sa mansardez podul ca sa fac 2 camere, situatia e asta: planseu de lemn si acoperis de tabla, ce straturi se fac, din ce materiale pt a izola podul, sa nu fie sufocant vara si, avand in vedere ca nu am turnat placa deasupra va rezista planseul meu de lemn la 2 camere, posibil numai una sa fie locuita permanent (camera copilului) cealalta fiind folosita pt oaspeti, deci ocazional.
Orice sfat sau experienta imi va fi de ajutor. Multumesc.
Rufus spune:
2. Pentru mansardarea podului, folosesti izolatie de vata de sticla, cu folie de aluminiu, cu grosime mai mare, poti ajunge la 15 cm, si finisaj din gips-carton; daca ai de facut pereti, ii faci tot din gips carton, sunt destul de usori. Despre planseul de lemn, nu stiu ce sa zic, pentru ca nu dai detalii. Dar daca ai facut pod, presupun ca te gandeai ca poti merge prin el. Eu as pune un strat de protectie (de ex.pluta), mai mult fonic, si apoi as bate dusumea.
1. Nu stiu ce inseamna "pereti umpluti cu valatugi". Care este structura peretilor? Cumva un senvis din lemn umplut cu ceva? Imediat ce ma lamuresc, iti pot spune parerea mea.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
catinuta spune:
Rufus, podul e utilizabil, adica, calc pe el, bineinteles, eu ma gandeam la rezistenta lui: este facut traditional din barne groase de stejar deci nu e placa de ciment pe care, din motivele de mai sus, am evitat sa o mai folosim. Ok, cat despre pereti au fost facuti din lemn umpluti cu paie si lut in interior, adica valatugi, interiorul este gata iar acum vrem sa facem exterorul, care a fost tencuit cu un strat de ciment peste care sa fac tencuiala de exterior si nu stiu in ce parte s-o iau.
IMihut spune:
Guestus. Eu nu sunt biochimist dar am suficiente notiuni despre rolul diferitelor elemente chimice si substante in organism (ferul in hemoglobina, calciul in oase , fosforul in sistenul nervos, fluorul in smaltul dintilor, acidul clorhidric in sucul gastric , zincul pentru imunitate, carconil hidrogenoul, oxigenul, zaharurile , proteinele , acizii grasi, cioxidul si monoxidul de carbon. Nu are rost sa la mai insiram, n-am termina un an.S-a ni-l ridiculizam ce Nenitescu, care ete un reper in chimia, romaneasca si nu numai. Dar dunt suficiente alte lucrari care descriu importanta si rolul diverselor substante si elemente, lumea vie. Aceasta discutie este o deviere de la subiect care nu infima pericolul substantelor aromatice polociclice pentru sanatate, prin urmare: feritiva oameni buni de polistiren!!!
IMihut spune:
Catinuta.Ai o casa sanatoasa. Cu vata de sticla sau minerala bazaltica este OK, peste care rigips.Atentie sunt unele sortimente de vata care se denumesc a fi minerala, sau de sticla dar sint tot materile sintetice care la temperaturi de 50-60 de grade cat se poate ajunde sub tabla vara, de distrug si dispar ca prin minune. Parerea mea este ca cea mai indicata este vata bazaltica , cu cea mai mare durata de viata.Daca peretii sunt din lemn de peste 200 mm cu valatugi pe interior este OK. Nu este nevoie de o alta termoizolatie,... numai daca doresti in mod special. Se pare ca rezistenta grinzilor podului este in ordine. Daca tavanul actual este prins dedesubt si grinzile nu sunt aparente, atunci este bine ca spatiul dintre grinzi , deasupra tavanului sa fie umplut tot cu vata minerala, sau perlit expandet, sau o sapa foarte usoara din perlit.In acest caz perlitul este foarte bun pentru protectia la foc. Peste grinzi se podeste cu scandura ,iar peste asta, direct parchet sau un strat de max 50 mm din sapa usoara penru o foarte buna izolare fonica peste care se poate pune parchet sau gresie.Pe o astfel de structura a tavanului, neizolata fonic se aud foarte tare pasi celor din mansarda, de aceea insist cu metodele de izolare fonica, inafara de rezistenta la foc. Nu evitati sa folositi substante ignifugante, macar silicat de sodiu , daca nu unele mai sofisticate, dar si mult mai scumpe. Sa o folositi sanatosi si multi ani.
Rufus spune:
Catinuta, am inteles acum ce-i cu valatugii...
Din moment ce peretii sunt tencuiti la exterior, poti alege orice varianta de finisare, fara sa mai fie nevoie de inca o izolatie. Deci nu-i nevoie de tencuiala izolanta. E drept, nu ai spus cam care este grosimea stratului de valatugi...
Pentru ca lemnul lucreaza, eu as aplica la exterior o plasa de fibra (de oricare), care impiedica aparitia fisurilor.
De asemenea nu te sfatuiesc sa torni sapa peste un planseu de lemn, se fisureaza cu siguranta, si deci nici nu monta gresie. In cateva luni chitul sare, iar apoi se desprind si placile.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
catinuta spune:
Multumesc pt lamuriri, imi sunt mult de ajutor, chestia cu izolarea fonica n-o stiam si ma gandeam cum sa fac sa nu se auda asa tare zgomotele din mansarda, cum se intampla in unele case. Grosimea peretilor de valatugi e de 20cm, iar cu rigipsul si vata minerala s-a ajuns la 35cm, ceea ce mie imi place enorm dpdv estetic pt ca am niste fereste f. largi si se poate admira astfel lemnul, care e superb la textura si culoare; cateodata stau minute in sir si-l privesc.