Termoizolarea si izolarea fonica a caselor
Raspunsuri - Pagina 4
IMihut spune:
Ramona J.Termopanale din lemn sunt sanatoase, daca nu este izolata casa cu materiale nepermisive sau slab permisive la gaze si vapori.Termopanele din plasticul numit policlorura de vinil (PVC) sunt nocive in orice situatie.Nici cele din aluniniu nu sunt prea bune.
Din ceea ce am vazut eu , in USA se folosesc mai multe feluri de materiale de termoizolatie. Majoritatea acestor materiale sunt pe baza de perlit si fibre naturale sau fibre din vata (lina) minerela sau de sticla.Nu-ti fa probleme, ca acolo lucrurile sunt mullt inaintea Europei din acest pdvd, si de asemenea perlitul se utilizeaza de mult timp si in cantitati enorme.
Rufus spune:
quote:
Originally posted by clasom
Masura, in care un material termoizolant este periculos pentru mediu si implicit pentru sanatatea omului, in patru etape ale existanatei sale ( la fabricare, la prelucrare, in stare normala si in cazul unui incendiu), poate fi reprezentata, conform unor studii de specialitate, astfel :
...................................................................
IMihut, ti-ai mai facut un cont, sa fiti doi?
Cata inversunare...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
IMihut spune:
Sutem chiar mai multi din toata tara, si am hotarit sa spunem adevarul oamenilor.Ei trebuie sa stie. Cautati si voi studii de specialitate chiar pe internet si veti gasi.Sigur pe unii ii supara acest adevar.Cine poate spune mai multe despre emisia naturala de radon, sa o faca.Eu nu vreau sa discut despre asta penru a nu fi acuzat ca bat cimpii.Sigur pe producatorii de polistiren ii deranjeaza.
Rufus spune:
quote:
Originally posted by IMihut
Sutem chiar mai multi din toata tara, si am hotarit sa spunem adevarul oamenilor.Ei trebuie sa stie.
Da. Musai.
Poate ca ai avea mai mult succes daca ai renunta la atitudinea de "salvatorul patriei". Nimic din ce ai postat aici nu indica pericolul de moarte la care ne expunem folosind polistirenul. O insiruire de termeni tehnici din care vede fiecare ce vrea. Alegerea unui material se face pe o analiza comparativa temeinica, nu numai pe sloganuri "folositi numai ce-i natural". Pentru ca, daca e s-o luam asa, cele mai calduroase-racoroase case sunt cele din chirpici sau pamant batut, acoperite cu sindrila sau stuf, care se fac in trei zile si dureaza peste 50 de ani. Si sunt naturale, neica...Da' la chirpici nu se inghesuie nimeni sa-l cerceteze si nici reclama nu i se face pe internet.
IMihut spune:
Rufus esti superficial , arogant, si te opui unui adevar clar .Sigur produci polistiren, ori esti "Gigi Contra" si te opui la tot ce este evident, mai studiaza daca te duce mintea.
Rufus spune:
quote:
Rufus esti superficial , arogant, si te opui unui adevar clar .Sigur produci polistiren, ori esti "Gigi Contra" si te opui la tot ce este evident, mai studiaza daca te duce mintea.
Ei, in sfarsit ti-ai dat arama pe fata. Ai, intr-adevar un limbaj luminat. Lumea poate avea incredere in sfaturile tale.
lilanda spune:
IMihut, vad ca esti nou pe forum, de aceea iti propun o tema de cercetare: regulamentul forumului, mai cu seama punctele 4 si 5....desi cred ca si 6 ar putea sa te intereseze
IMihut spune:
Asa cum se repara drumurile, soselele si autostrazile, asa se constuiesc si o buna parte din locuinte.Adica cu materiale proaste , ieftine si lucrari de proasta calitate, mina de lucru necalificata sau slab calificata. Din pacate lucratorii buni au cam plecat din Romania, mai cu seama cei din domeniul constructiilor.
Din aceasta afacere fac averi fabuloase construntorii si investitorii din aceste domenii.Pe acestia nu-i intereseaza cit de proaste sunt materialele, ci cit de ieftie.Imi sunea o patroana dintr-un magazin da materiale de constructii: Merg bine toate materialele(adica se vand), sa fie cit de ieftine(nu conteaza ca sunt proaste).Asta se intimpla cu construcorii din Romania. Asa se fac averile fabuloase si este normal ca cei care produc astfel de materiale ca si cei care le folosesc sa se sifoneze, ba chiar sa reactioneze cit se poate de dur. Unii imi vor spune ca exista Inpectia in Constructii.
Daca constructorul plateste mita, inspectorul inchide ochii, iar daca nu plateste , atunci inspectorul va gasii el motive sa nu accepte lucrarea. Este vorba de bani foarte multi. Din acesta categorie sunt cei care nu acepta adevarurile determinate stiintific. Se tem ca incet, incet lumea va afla, si-si vor pierde o parte din avantajele financiare.
Cind ati vazut ca nu va merge cu atacuri tehice si stiintifice, ati inceput cu atacuri subiective si jigniri (aparatorul patriei).Spuneti ca am folosit un limbaj tehnic pe care nimeni nu-l intelege, dupa ce si voi ati folosit acelasi limbaj tehnic desigur pentru a ataca. Este clar ca-l intelegeti, dar va deranjeaza. Sigur aveti un interes major sa combateti aceste idei si nu sunteti deloc bine intetionati. A-ti spus ca mi-am facut un nou cont. Il rog pe dl "clasom" sa se identifice mai bine, oricum cine stie, poate sa vada IP-ul (eventual moderatorii ) sa vada ca este cu totul altcineva.
Oricum ii multumesc pe aceasta cale.
Rog beneficiarii constructiilor sa verifice singuri pas cu pas ficare etapa a constructiei, si toate materialele folosite, altfel constructorii vor avea tendinta de a ascunde toate neajunsurile, iar daca nu va pricepeti, angajati-va un diriginte de santier, numai sa fie o persoana in care sa aveti incredere.
Rufus spune:
Nu, domnule IMIHUT, nimeni nu se ocupa cu conspiratii pe-aici, sau care are tendinte, ii trec repede. Esti binevenit sa-ti expui parerile, se vede ca ai idei, dar ispraveste cu modul asta de conversatie, nu ai ce cauta cu el aici, mai ales la o rubrica cu profil tehnic. E usor sa ridici vocea intr-un mediu virtual, probabil in realitate te-ai fi gandit de doua ori inainte sa ai indoieli (rostite) la cat ma duce pe mine mintea.
Asa ca iti propun sa revii la probleme tehnice, dupa ce citesti regulamentul forumului, si sa lasi sloganurile cu imbogatitii, mita de la Inspectorat, constructori parsivi, ca nu ne intereseaza. Sau nu la subiectul asta.
Ce zici? Se poate?
Guestus spune:
quote:
Ramona J.Termopanale din lemn sunt sanatoase, daca nu este izolata casa cu materiale nepermisive sau slab permisive la gaze si vapori.Termopanele din plasticul numit policlorura de vinil (PVC) sunt nocive in orice situatie.Nici cele din aluniniu nu sunt prea bune.
sa auzim si noi ce au nene termopanele din PVC si cele din aluminiu? de ce nu sint bune...si de ce sint nocive. aici e matematica..nu merge cu abureli...spune sa auzim si noi la ce pericole ne expunem