Termoizolarea si izolarea fonica a caselor
Raspunsuri - Pagina 3
kokiy spune:
Rufus, sa stii ca tu ma sperii mai rau ca Guestus.Culmea este ca am centrala cu tiraj natural,pusa inaintea termopanului.Pana acum nu au comentat cei de la gaze ptr. ca in bucatarie pe langa geamul normal am si o deschizatura de 30/30cm care este in permanenta deschisa(un fel de stor).E clar ca tre' sa ma documentez eu inainte sa construim , daca-l las' pe sot la cincinal intru in renovare.
Va dati seama ce-o sa fie pe capul lui diseara cand vine de la munca.
Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)
Guestus spune:
Depinde cum te uiti la problema...ce zice rufus de rau e rapid si byebye...yo spun de alte probleme care in timp te vor rablamenta ...acum depinde cum alegi...o viata scurta si frumoasa sau una lunga si vai de ea.
ideea e ca iti trebuie sa ai o aerisire okay la o casa etansa..adica un volum de aer care intra si altul care iese..ca daca nu intri in belea mai devreme sau mai tirziu.
kokiy spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Depinde cum te uiti la problema...ce zice rufus de rau e rapid si byebye...yo spun de alte probleme care in timp te vor rablamenta ...acum depinde cum alegi...o viata scurta si frumoasa sau una lunga si vai de ea.
ideea e ca iti trebuie sa ai o aerisire okay la o casa etansa..adica un volum de aer care intra si altul care iese..ca daca nu intri in belea mai devreme sau mai tirziu.
macar un an sa mai rezist in asta ,ca pe urma ma mut in cealalta.Da ce drak fac cu asta ca tot a mea o sa ramana.De vandut nu pot ca sunt in aceeasi curte. Da las' ca o folosesc la oaspeti
Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)
asi spune:
Domnilor Mihut si Rufus daca am pereti de caramida porotherm de 38 mai pun izolatie termica?Ce parere aveti?
Ce tip de tencuiala sa folosesc?
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Rufus spune:
kokiy, ai noroc si cu cei de la gaze, dar si cu aerisirea de care vorbesti. Pe viitor, daca poti, monteaza centrala in afara spatiului de locuit si, daca se poate, ia una cu tiraj fortat.. Aia nu are nevoie de aerul dun incapere pentru ardere, isi ia singura de afara.
asi, zidaria de poroterm, chiar de 38 cm (apropos, de ce asa mare?) nu exclude, in nici un fel, termoizolatia. Nu numai ca va fi mai bine cu, dar chiar va deveni obligatorie si tot o vei face (vezi actiunile de reabilitare termica- sunt inspectori care vor veni acasa la om si-l va obliga sa-si izoleze casa, blocul...). Desi nu-i obligatorie, pe exterior (sub termosistem) se face o tencuiala subtire, pentru ca polistirenul sa adere fara spatii la perete. Pe interior, poti opta pentru finisaj cu tencuiala normala (sunt preparate direct in saci, orice firma e buna, insa fiecare meserias are preferata lui), sau finisezi cu gips-carton, care are avantajul ca exclude gletul, e drept, permite mascarea de tevi si fire si costa cam la fel cu tencuiala+glet. Nu mai este necesara o noua izolatie interioara (de ex cu vata din fibra de sticla).
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
IMihut spune:
asi --vad ca sunteti din CJ.Puteti pune o tencuiala termoizolanta pe interior si o alta tot termoizolanta pe exterior.Sunt unele foarte performante din toate punctele de vedere, si nici nu sunt mai scumpe pe mp, decit cele obisnuite plus glet, deoarece acestea (performente) nu necesita glet finisindu-se foarte bine . De asemenea exista si placi termoizolante gata tencuite cu texturi si apect foarte interesant care se monteaza foarte usor si repede pe exterior.Dupa montaj nu mai este nacesar decit sa se vopsesca cu o vopsea lavabila. Desigur nu sunt adeptul utilizarii polistirenului. Cu siguranta vor apare reactii care vor demostra pe baza a mai multor studii pozitia mea. Materielele pe care le recomand sunt ecologice si cu impactul cel mai mic asupra mediului.
Bee spune:
IMihut, te rog activeaza PM-ul. Pe mine una ma intereseaza si lucrarile de care ziceai (netraduse/traduse), fiindca trebuie sa ma conving singura de una alta. SI m-ar interesa si tencuielile respective, dar despre asta cred ca trebuie discutat pe privat. EU una nu-s hotarata pentru nici una din variante (pana de curand nu-mi imaginam ca exista si altceva decat polistirenul). Bine macar ca mi-am lamurit barbatul ca nu trebuie pus polistiren pe interior sau pe tavane/ pardoseli.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
clasom spune:
Masura, in care un material termoizolant este periculos pentru mediu si implicit pentru sanatatea omului, in patru etape ale existanatei sale ( la fabricare, la prelucrare, in stare normala si in cazul unui incendiu), poate fi reprezentata, conform unor studii de specialitate, astfel :
(++) fara nici o influenta
(+) cu influenta redusa
0 cu influenta negativa
(-) cu influenta negativa pronuntata
Dau cateva exemple de materiale termoizolante :
La fabricare La prelucrare In caz normal Daca arde
Polistiren (-) 0 0 (-)
Fibre minerale (-) (-) Depinde de constructie (+)
Perlit expandat (+) (+) (+) (++)
Pluta deseu natural (++) (++) (++) 0
Intotdeauna sau de cate ori se poate, materialele sintetice trebuie inlocuite cu cele naturale reprezentate de lemn, piatra, fibre vegetale.
Impotriva oricaror ratiuni ecologice este folosirea polistirenului impreuna cu betonul.
Combinatia de beton si stirol inseamna o serie de proprietati negative : difuzie redusa, electroclimat prost , evaporarea substantelor otravitoare si cancerigene (stirol si vinil), fac imposibila reciclarea.
Polisterenul expandat se obtine din stirolul brut fabricat in mai multe etape din pacura si polimerizat in perle de polistirol, adaugandu-i elemente suplimentare. Polistirenul expandat se fabrica prin spumarea in doua trepte cu pentan si vapori de apa, ceea ce duce la aparitia emisiilor de pentan si stirol. Pentanul contribuie la marirea cantitatii de fum si la efectul de sera. Stirolul este o substanta toxica, ataca sistemul nervos si duce la aparitia cancerului.
Polistirenul extrudat este si mai periculos pentru ca gazele celulare, care, in cel mai bun caz, sunt reprezentate de CO2 ( in procesul de fabricatie creeaza porozitatea inchisa din masa materialului ) scapa ( se elibereaza ) in decurs de 10 pana la 20 de ani. Din acest motiv este contraindicata folosirea ( prezenta) lui in interiorul locuintelor. Necunoscand acest lucru, multi constructori il folosesc drept suport pentru sapa densa de sub pardoseala sau la sistemul de incalzire de sub pardoseala.
Polistirernul extrudat are, de asemenea, o capacitate de difuzie, in cele mai multe cazuri, practic nula, ceea ce il face nerecomandat nici in exterior, pentru izolarea termica a incaperilor locuibile.
Rezistenta pe care o opune un material de constructie transportului de vapori este data in relatia rezistentei in aer (= 1) si este considerata ca fiind un coeficient de rezistenta la difuzie a vaporilor de apa.
Pana la 10 capacitate de difuzie foarte buna
10 – 50 difuzie medie
50 -500 difuzie limitata
Infinit blocat vapori de apa
Aceasta caracteristica, extrem de importanta in selectarea materialelor de constructie termoizolante, nu apare, in general, pe fisele de proprietati ale producatorilor de polistiren
fiind evitata, in mod intentionat, pentru ca un cunoscator ar sesiza imediat dezavantajele utilizarii acestor materiale pentru termoizolarea locuintelor.
Exemplu : polistiren XPS produs de DOW Chemical Company are factorul de difuzie cuprins intre 80 – 200
Polistirenul are temperatura de curgere 90 gr. C ( la aceasta temperatura materialul este deja plastic, deci sufera modificari structurale si curge). Din acest motiv polistirenul nu trebuie folosit acolo unde este in contact cu suprafete de beton, tabla sau membrana bitumata ce pot depasi temperatura de 40 gr. C, prin incalzire de la soare sau din alte surse.
Coeficientul prost de difuzie al polistirenului expandat anuleaza practic avantajul aparent oferit de o conductivitate termica mica ( buna izolare termica) in comparatie cu unele dintre materialele naturale, pentru ca o casa izolata cu polistiren trebuie ventilata cu sisteme adecvate s-au pur si simplu aerisita mult mai des operatiuni care nu fac decat sa conduca la pierderi inevitabile de caldura si/sau consum suplimentar de energie.
Ramona J spune:
Am citit si eu putin, si cam tot atit am si inteles. Dar cred ca m-am lamurit de ce nu au americanii termpoane, asa ca multumesc de explicatii. Dar oare cu ce or fi izolati peretii? Ca sper ca nu-i polistiren, imi vine sa-i testez un pic. In pod am vazut ca e un soi de vata sticlata.
The best thing you can do for your children is to love your wife.