Termoizolarea si izolarea fonica a caselor
Raspunsuri - Pagina 2
IMihut spune:
1-Nu este vb despre aparatele de aer conditionat, ci de sisteme mult mai complexe decit un racitor de aer.
2-Sigur ca termoizolatia cu polistiren cuplata cu termopanele devin nocive.
3-Este vb despre izolatia peretilor pentru ca prin ei trebuie sa se produca transferul de masa.
4-La pardoseli si plansee si intre etaje sepot foli cu mult succes izolatiile din placi de sticla exandata, vata bazaltica densa, sape termoizolanate cu perlit sau argila expanadata etc.
5-La tavane sau la plansee de acoperis sunt potrivite aproximativ acelesi materiale ca la celelalte plansee.
6-De obicei aceeasi izolatie este si termica si fonica. Mai eficinte sunt cele din perlit daca este vb de izolatie fonica.
7-Despre vorba care circula intre oameni ca BCA- ul ar fi cancerigen, am auzit de cel putin 20 de ani, dar este o prostie si nu are nici un suport stiintific.Am explicat mai sus din ce materiale este format.
8- Deocamdata polisirenul expandat nu este interzis in constructii , dar sunt deja unele locuri(pozitii) unde nu este permis. Cu siguranta in citiva ani normativele din constructii vor restringe tot mai mult utililizarea sa pina aproape de eliminarea complecta. Din acest motiv unii constructori cauta un alt material pentru inlocuire.
9- N-am vrut sa exagerez cu eperientele, dar n-am ce face.Puteti incerca.Intrun vas de acvariu gol, asezati o placa de polistiren expandat , in plan vertical asa incit spatiul din agvariu sa se imparta in doua incinte separate prin inermediul placii de polistiren.Etansati bine cu un chit placa de peretii vasului de agvariu.In ambele incinte asa formate, introduceti doua higrometre. Intr-una din incinte introduceti o tavita cu apa. Acoperiti etans cu p placa de sticla cele doua incinte astfel formate.Etansati cu chit toate imbinarile cu capacul. Dupa citeva ore verificati umiditatea in cele doua incinte, citind indicatia celor doua higrometre. Veti constata ca-n incinta in care este asezata tavita cu apa umiditatea este mult mai mare. Repetati experimentul cu alte materiale, placi de aceeasi grosime, placi ceramice, BCA, Vata minerala, perlit etc. Veti constata ca in majoritatea situatiilor din urma, nu sunt diferente mari de umiditate,ceea ce va demostra ca materialele respective sunt permisive la vaporii de apa si gaze, permitind vaporilor sa treaca dintr-o incinta in alta, in timp ce polistirenul nu este permisiv.
Spun unii ca s-a gasit solutia si pentru aceasta problema, lasind un spatiu de citiva milimetrii.Este doar o poveste, caci sunt multe dezavantaje si-n cazul acesta.
Cred ca ne-am intins prea mult cu vorba, si nu voi mai raspude indiferent ce veti mai sustine. Sa spunem ca nu am dreptate, dar daca am dreptate, si unii se vor imbolnavii (depinde de predispozitie), n-o sa va para rau.
IMihut spune:
Apropo: Ce este cu 1 ian 2007?
Si inaite si dupa istorica data, sau folosit materiale de costructie importate de peste tot din lume: Ucraina, Rusia,China SUA, nu numai din UE. Este insa necesar si obligatoriu un agrement INCERC, lucru pe care orice comerciant , constructor, proiectant, arhitect il stie. Si cu asta basta.
Rufus spune:
quote:
Originally posted by IMihut
Apropo: Ce este cu 1 ian 2007?
Si inaite si dupa istorica data, sau folosit materiale de costructie importate de peste tot din lume: Ucraina, Rusia,China SUA, nu numai din UE. Este insa necesar si obligatoriu un agrement INCERC, lucru pe care orice comerciant , constructor, proiectant, arhitect il stie. Si cu asta basta.
Stiu ca stii, dar dupa acea data am aderat la UE. Si inainte si dupa se folosesc materiale de oriunde, cu o singura precizare: materialelele se supun agrementarilor UE. Adica ce-i bun in alte tari UE e bun si la noi, ce nu e bun nu e nici la noi. Nu stiu de ce ocolesti acest "amanunt", pentru ca datorita lui nu mai intra in tara orice rahaturi ieftine si proaste si, invers, putem avea o garantie ca ceea ce ne punem pe case si este agrementat in UE, e verificat si de alti destepti, nu numai cercetatorii nosttri. Si da, cu asta basta.
Ai dreptate, nu are sens sa ne mai intindem, ne-am spus punctele de vedere. Pentru ca o sa ma apuc de casa, la acest moment spun ca termosistemul cu polistiren imi va izola locuinta. Atata vreme cat este permis acest material, inseamna ca e safe. Ca exista alte materiale mai performante, nu pot nega. Dar asta nu sustine afirmatia cu pericolul de imbolnavire. Simple vorbe nedemonstrate, de claca. Sau de reclama.
Chestia cu "sistemele mai complexe" de conditionare a aerului este un SF. Racitorul de aer este cel in care pui niste cuburi de gheata si treci un ventilator peste, sau cel in care pui apa care, prin vaporizare, scade temperatura cu cateva grade. Nu am pomenit asa ceva.
Restul sunt toate aparate de conditionare, fie unitate de sine statatoare, fie sisteme centralizate (pentru incinte mari). Mai bune, mai slabe, toate folosesc aceleasi principii. Cunosti altceva in domeniu?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
kokiy spune:
quote:
Originally posted by IMihut
2-Sigur ca termoizolatia cu polistiren cuplata cu termopanele devin nocive.
Sper ca nu cer prea mult,dar vreau sa stiu si eu care sunt efectele nocive.In momentul de fata stau exact intr-o casa cu acest stil de izolatie + termopane.Deasemenea sunt in constructie cu a doua casa,iar sfatul constructorului este placarea cu polistiren.Acum la ce renunt, la polistiren sau la termopane?
Daca aveti bunavointa sa-mi raspundeti,dar mai pe intelesul meu,fara termeni tehnici,va sunt recunoscatoare.
Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)
kokiy spune:
pai aici unde stau acum s-a pus si pe interior. era o casa batraneasca din caramida ,stiu ca s-a racait pana s-a ajuns la caramida si s-a pus si polistiren de grosime mai mica. acum la casa noua chiar nu am ajuns la detalii de interior ,de aceea am intrebat
sorry ptr.scris,am bebe in brate
Guestus spune:
Tu produci vapori de apa in casa...si daca e inchis perfect, cu poliester si ferestre etanse, si fara o ventilatie corespunzatoare o sa faci igrasie in locurile mai reci. Intelegi ce zic yo?
Din cite stiu pe interior se face o izolare cu vata minerala sau alte materiale ....poliester se pune in beci dar pe exterior...
kokiy spune:
Merci de raspuns si lamurire.Acu' la 5 ani de la renovare intradevar a inceput sa apara umezeala pe peretii de la baie si la usa exterioara.Se pare ca tre' sa ma mai documentez pentru casa noua ,mai ales ca nu am prea multi bani alocati,deja am bagat destule milioane in casa veche si deja imi pare rau.
Guestus spune:
Si ca sa sperii mai tare presimt ca dupa ce o sa dai la o parte placile de poliester o sa fie un dezastru...igrasie si mucegai pe perete. Izolarea cu poliester se face pe exterior...si nu pe interior.
Rufus spune:
"Problemele" termopanului sunt doua: nu permite aportul de aer proaspat (pentru ca sunt etanse), asa cum deja ai aflat; condensul e neplacut, dar mai periculoase sunt aparatele care consuma oxigen (sobe, centrale cu tiraj natural), ca uite-asa mori si nu stii de ce. Al doilea pericol vine in urma unei posibile explozii, pentru ca geamul termopan se comporta ca un zid, deci nu exista posibilitatea "rabufnirii" pe geam a suflului exploziei. In acest caz, nu mai scapa nimic inauntru. De altfel, cei care vin in controale la gaze nu permit instalarea acestor aparate in camere care au geam termopan, chiar daca alte criterii sunt indeplinite.
Polistiren pe interior nu se pune, pentru ca muti bariera de rupere termica in interior, adica suprafata de schimb de caldura devine polistirenul si, ca parte rece, face condens in contact cu mediul din casa. S-a pus, insa, de multa lume pe vremea lui Ceasca (si poate si dupa), cand oamenii erau rebegiti de frig si camerele de pe colturi, mai ales, erau frigidere si faceau mucegai.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007