Mamici de iulie-august 2008 (39)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Dara eu nu stiu prea multe dar am sa-mi iau manuala. N-are sens sa dau atatia bani pe una electrica din mom ce fetele au zis ca una manuala functioneaza perfect. Dar am sa-mi cumpar cu siguranta ca e foarte probabil sa am nevoie de ea, mai ales pana se obisnuieste bb sa suga tot.
Eu insa am alta nelamurire. Daca sa-mi iau cantar de bb sau nu. La curs zicea de o mamica care avea un bb plangacios de nu mai stia ce sa-i faca saraca. Pana s-a prins ca nu sugea decat vreo 20ml lapte desi statea aproape o ora la san. Si i-a zis medicu sa faca proba cu cantaru. Acu ziceti mamici, se merita sa-l iei?
Mona iti tinem pumnii si sa fii tare. Si cand te intorci acasa gata treaba, promiti?
Pupici la toate compagnerele

bujo 20+ cu
album de nunta
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jjovana80 spune:

quote:
Originally posted by narcisa.s


Of ce ritm avem...Sa fie intr-un ceas bun capitolul asta si cu vesti bune...
Am citit de Mona...Pai la spital cu ea daca altfel nu se poate...Cum ziceti si voi, o fii polipul da oricum, daca luati legatura cu ea sa ne tineti la curent
Ankalaura...nu-i bine la job in halul asta. Ingroasa obrazul si vezi de un concediu ca asa astia te aduc cu nervii la pamant.Sefa ta e cu prea multi hormoni, ceo-ul striga la tine, ca la balamuc...
Pai Tecky, am pus in lista de spital acum cateva capitole si ceaiul de zmeur. Eu sunt fan medicina naturista. Tinctura de zmeur se foloseste de exemplu in tratamentul pentru a ramane insarcinata.
Ceaiul de zmeur se foloseste in principal pentru gastrite, enterocolite, afectiuni ale aparatului urinar, din ce-mi amintesc. Pentru sarcina - ajuta si la eliminarea greturilor dar baut in ultimele 6-8 saptamani duce la tonifierea muschilor uterini.Poate stimula si contractiile si este indicat sa se bea dupa luna a 3-a dar nu f concentrat. Intre 3-6 luni se pot bea 1-2 cani pe zi iar in timpul contractiilor cam o cana din ora in ora. Dupa nastere pentru refacerea uterului - 3 cani pe zi...Aaaa, important, nu se recomanda celor care au mai avut avorturi sau nasteri premature...Cam atat stiu eu despre asta, sper sa-ti fie de folos
Eu clar o sa-mi iau sticlutza la maternitate

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22


Narcisa (18+)si Vil asteptand o


Ai dreptate Narcisa, referitor la tinctura de muguri de zmeur. Am luat si eu inainte de aramane insarcina. E buna si pentru chisturi ovariene ( eu am avut ). Am luat 2 luni, iar cand am mers la prima eco la 5 sapt nu mai aveam nici un chist. Deci e testat si de mine.

oana silvia si pruncuta Daria.. 21 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Multumesc pagurschimag de lamurire ,pompa ta cam ce pret are acum ,stii?
Mai astept si alte pareri.


21+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Buna fetele,

Mona, sper ca esti bine acum, nu pot sa cred ca iar sangerezi, abia te-ai externat.
Ma rog sa-ti fie bine si bebe Condrin la fel, poate reusesc sa depisteze de unde vine sangerarea.
Te pup!

Noi am fost azi la spital, sa vedem specialistul, nimic nu s-a schimbat, nici ca a mai crescut nici ca stagneaza chistul, organele se dezvolta normal, probabil nu mai apasa asa de tare pe inima.
Nu mai are asa multa apa in stomacel, poate dispare si ne linistim si noi.
La masurat are 35cm si 1049kg, se dezvolta normal, abia la putut masura, asa agitat era, era multumit specialistul, e vioi bebele.
Mai mergem saptamana viitoare iar sa vedem specialistul,si cel de inima la fel, pe 13 martie are sa-i faca un MRI, avem emotii mari.
Bine ca da din craci, e activ, se dezvolta bine, nu ne ramane decat sa ne rugam si sa fim optimisti ca totul are sa fie bine pana la final.

Spor la treburi, aveti grija de voi si mai vb.



23+


www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

quote:
Originally posted by dara_d
Mai astept si alte pareri.


21+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png


Uite ce i-am raspuns lui Carisma in cap 37:
Carisma legat de pompa de san eu zic ca e chiar utila mie cel putin mi-a fost laptele nu o sa curga garla inca din prima zi dureaza cateva zile pana curge si dureaza pana reusesti sa il faci pe bebe sa suga cum trebuie sa prinda cum trebuie sfarcul si daca de ex nu ai lapte destul cum a fost la mine si a trebuit sa ii dau combinat pompa a fost f utila am avut isis manuala de la avent f folositoare. Acuma de faza ca iti face praf sanii eu nu am patit asa ceva daca e asamblata si folosita corect nu sunt probleme si fara suparare da bebe ti-i face si mai praf daca e asa decat pompa, ca la inceput pana va obisnuiti amandoi cum si ce trebuie facut o sa fie destul de chinuite sfarcurile. Uite aici pompa care am avut-o eu: http://www.avent.philips.com/en_GB/products/SCF290_20.asp . E usor de asamblat are putine piese se curata si spala f usor si se poate sterliza in sterlizatorul de la avent, dupa ce o foloseam ma dadeam pe sfarcuri cu crema speciala de la avent adik asta http://www.avent.philips.com/en_GB/products/Nipple_Cream.asp si nu am avut niciodata probleme. Eu pompa nu am luat-o dinainte am asteptat sa vad cum e cu productia de laptic si dupa cand am vazut ca am nevoie mi-am cumparat una am dat vreo 20 de lire pe ea, nu mai stiu exact acuma cat ii. Ce e bun e ca pompa e utila si daca ai lapte mult ca uneori bebe nu suge destul si poti scoate lapticul cu pompa si il pui la congelator si asa iti faci rezerva de laptic ca sanii daca nu suge bebe cum trebuie si nu se golesc is cam durerosi si uneori se face si mastita si tot felul, deci din punctul meu de vedere pompa este utila si daca alpatezi si daca numai partial.
Si apoi i-am raspuns si lui Vicky legat de cea electrica:
Vicky da e mai usor una electrica astea de la avent isis iq incepi tu sa pompezi in ritmul care iti convine tie si apoi ea preia la ritmul ala si poti extrage laptic de la ambii sani odata. Eu am luat una manuala pt ca era mai ieftina si pt cat am folosit-o si-a facut treaba f bine. Uite aici pompa de care vb: http://www.avent.philips.com/en_GB/products/SCF294_02.asp eu am luat tot avent pt ca am biberoane avent si le conctez direct la pompa deci e totul steril lapticul trece direct in bibe si apoi au niste capacele speciale care se pun in loc de tetina sa le tina etans si cand dai la bebe numai pui tetina in loc de capac si gata. Uite aici despre bibe cu capacel care se pot si congela fara probleme sau tine la frigider: http://www.avent.philips.com/en_GB/products/BMilkContainers.asp . Is micutze ca oricum bebe primele luni nu bea tare mult deodata asa ca nu are rost sa pui in recipiente prea mari ca apoi sa arunci lapticul ca bebe nu il bea tot.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jjovana80 spune:

quote:
Originally posted by irinuca_81

Buna fetele cucuietele
hai ca am intrat si eu in casa si top pe calculator ca sa nu mai raman in urma cu noutatile.
Va pup pe toate, sunteti niste dulci ca v-ati interesat de soarta mea!Sun, Narcisa, Didi, Cristina, Boti
Eu sunt o zi mai bine si una mai putin bine. Ma mai doare inca rinichiul drept si ma inteapa si pe mine ca si pe Annababy in partea dreapta sub coaste (la fel cand respir...). M-ati mai linistit cu durerea daca ati zis ca nu e nimic grav.
Anka pai..cam asta fac...stau si astept... Am ajuns sa imi fie frica sa beau apa Nu mi-a dat nici un tratament decat No-spa unul la 6 ore timp de 5 zile, tratament pe care l-am si terminat si mi-a zis sa beau ceai de codite de cirese. Din cate stiu nu poate sa iti dea tratament in timpul sarcinii, sau poate? Oricum o sa merg zilele viitoare la un urolog bun pe care mi l-a recomandat dr meu ginecolog si vad...poate imi da el ceva ca asteptarea asta ma cam deprima...
Jjovana sa stii ca am vazut poziele cu burtica, esti foarte simpatica, nu ai de ce sa iti faci griji.
Mihamiha bine ai venit printre noi!
Mona sper ca esti bine! Ai grija de tine! Iti tin pumnii!!!

Va pup pe toate si ma bag si eu la somnic!


Irina20+ Amalia
bebitza


Iti multumesc Irinuca, nu mai imi fac griji.....daca zice ti voi ca e ok. Iti doresc sanatate multa si optimism

oana silvia si pruncuta Daria.. 21 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Bujo si eu am ajuns la concluzia voastra ca este utila si o sa imi cumpar pompa manuala ca e prea spumpa cea electrica.
Nasa mea are un baietel de 6 luni si a avut cantar si doctorita i-a spus sa-l cantaresca la o saptamana,nu in fiecare zi,si nicum dupa ce mananca.Mie imi va da ea cantarul cred ,dar daca nu pe asta nu il cumpara ca mi se pare inutil,nici ea nu l-a folosit prea mult.
Deci faci cum crezi dar nu cred ca se merita ce ai spus tu o fi un caz rar,ca asa daca e sa le prevenim pe toate tot nu vom reusi.
Cum te mai simti??
Multumesc de explicatii cu contractiile nu am avut cred ca aveam junghiul ala de la intinderea de ligamente.
Ce tot spuneti voi ca intrati pe picassa si vedeti poze?? Ce este,unde intrati ,ca vreau sie eu??Va rog nu radeti de mine ca nu stiu cum sta treab cu asta::::

21+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Narcisa da m-am dus la nani ca eram rupta si acuma ma simt de parca m-a calcat camionul ca e tare obositor sa alergi prin Londra si ieri am ajuns in final unde trebuia si magazinul nu deschidea decat la 11 si era 10 si ceva si a trebuit sa mai plimb pe acolo si sa distrez si fata pana ne terminam treaba si putem pleca, oricum Laura si Narcisa, da am gasit lumanare. Si pt ca stiu ca se gasesc greu am luat doua una pt botez pt duminica si inca una pt botezul lui bebe 2 al nostru. Ce are rost sa mai alerg atunci cu doi copii dupa mine pana intr-un capat de Londra dupa o lumanare??
Apoi am fost la pensat gata is mumoasa, si apoi am fost pe la niste magazine si apoi cu Flo ca a venit mai repede de la servici sa isi ia pantofi si am ajuns seara la 6 si jumate acasa, eram rupti toti.
Acuma mai ramane vineri sa mai luam unele maruntisuri eu azi tre sa spal din rufele care le luam cu noi si sa pun toate actele la indemana ce avem nevoie si sa speram ca va fi ok cu zborul si nu vom avea pb.
Nati ma bucur ca bebe e ok si da din piciorutze sa creasca mare si frumos.
Narcisa sper ca nu te-ai suparat pe mine ca te-am contrazis cu ceaiul.
Mie aici mi-a zis si moasa de ceaiul asta si mi-a zis daca eu vreau sa beau sa incerc daca nu e hotararea mea, oricum ceaiul e tare bun la gust mie mi-a placut l-am gasit la pliculetze din alea ca de ceai normale si tot bagam cate o cana.
Dara cantarul nu e esential si crede-ma ca iti dai seama daca bebe nu ia in greutate sau nu papa cum trebuie aici avem noroc ca in fiecare luna ne ducem si il cantareste pe bebe la health visitor. In primele zile de viata il cantareste pe bebe moasa acasa la 1 sapt si apoi la 2 sa fie sigura ca nu a scazut de cand am venit din maternitate, dar oricum toti copii pierd putin in greutate la inceput imediat dupa ce se nasc primele zile da apoi recupereaza vertiginos si bebeii au perioade din alea de crestere cand dintr-o data papa sau sug mai mult laptic si apoi iar se linistesc. Noi aici avem un caiet al fetei unde sunt si grafice cu greutatea si inaltimea pana la 20 de ani si acolo putem trece pe grafic greutatea si inaltimea si sa vedem cum evolueaza. Fata a avut facut pe grafic pana la 1 an da tre sa mai notez din cand in cand. Oricum nu trebuie sa faceti nici din greutatea lui bebe o tragedie fiecare bebe creste in ritmul lui de ex fata mea la 1 an avea 12 kg si verisoara ei care e mai mare cu 17 zile avea 9 kg cat avea a mea la 1 an da era sanatoasa, vioaie da e ea mai slabutza a mea e mai indesata oleaca.
Am citit din urma asa aiurea as aca scuzati daca nu raspund la cineva sau nu mentionez pe toata lumea.
Merg sa pun niste cereale sa pap ca mi-e cam fomitza.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Nati ma bucur mult sa aud ca bebele vostru pe langa antrenamentele de golf din burtica evolueaza bine. Eu cred ca DD are grija de el si de voi si ma bucur ca sunteti inconjurati de specialisti care iti urmaresc indeaproape sarcina.

Mada citesc si ma minunez cum reusesti tu sa rezolvi atatea singurica, cu carutul cu bebe dupa tine. Te admir sincer.Eu eram mult mai stresata si nu indrazneam sa fac plecari atat de lungi cu Ana dupa mine, nu stiam cum sa ii dau sa manance, cum sa o culc in deplasare. Ma rog, ea n-a prea fost fan carcior de pe la 10 luni.

Dara sa stii ca sunt multe lucruri care sunt extrem de utile daca ai nevoie de ele sau fara rost daca nu e cazul. Sper sa intelegi logica afirmatiei mele emisa de neuronul ratacit ramas dupa sarcina trecuta si injumatatit in sarcina asta Ma refer aici la pompa de san si la cantar. Eu am avut o pompa de san simpla si ieftina de la cicco pe care am folosit-o doar in primele zile pt a-mi desfunda canalele si pt mine a fost suficient. daca as fi avut mai multa nevoie de asa ceva cred ca as fi luat pompa manuala de la Avent pe care ti-a prezentat-o deja Mada si despre care am auzit multe lucruri bune.
La fel cantarul. Daca ai un bebe mancacios si linistit cantaritul nu e o necesitate. E suficient sa il cantareasca medicul cand mergi la control si vaccin. Altfel, daca iti faci griji cu privire la evolutia in greutate este util sa il ai la indemana. E super varianta spusa de Mada cu moasa care il cantareste saptamanal dar cum la noi nu se practica trebuie sa il cantaresti tu. tot sapatamanal o cantaream si eu pe Ana pana pe la 6 luni. O varianta mai la indemana este ca pe un cantar obisnuit de bucatarie (genul acela dreptunghilar de care avea si mama la bucatarie) sa pui un suport special de cantarit bebe. E un cadru de metal cu o impletitura ca de hamac pe care il pui pe bebe pt a-l cantari si nu costa mare lucru, deci nu e o investitie serioasa. Partea buna e ca dupa aceea ramai cu cantarul pe care il poti folosi linstita la bucatrie.
Gata ca prea m-am intins.

Cami17s+ si ANA (17.08.2005)

poze Ana
varsta Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Mada multumesc mult pentru explicatiile asa amanuntite cu pompele de san o sa ma duc acum sa cat ceva exact ca mi-am notat codurile produselor.
Pupici

21+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png

Mergi la inceput