Mamici de mai-iunie 2008 (40)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Neata fetele!
Lorich - - cum ti-am zis, am recunoscut "peisajul" ca am fost si eu chemata acolo la o audiere pentru un spot...

Vad ca pleaca multi dr. la congresul asta - sau poate sunt mai multe - dr. colegei mele care e si ea gravida e plecata acum la Florenta la un congres, iar prietena mea care e dr., pleaca la sfirsitul saptaminii la un alt congres, la Lisabona - poate la asta pleaca si dr. Pop? Sper ca nu si Iosup, ca eu am programare la el pe 6 martie si mor de nerabdare sa ma duc la eco!!....

Cu numele subiectului dupa nastere, nu prea am imaginatie la ora asta...dar orice hotareste majoritatea e ok si cu mine!

Eu nu am incercat pina acum Mustela (oricum au aparut la noi pe piata la vreun an-doi dupa ce am nascut eu...) - dar daca voi le recomandati cu asa caldura, am sa le incerc si am sa incep cu crema de vergeturi pentru ca tocmai mi se termina cea pe care am folosit-o pina acum...

Gabriela 27+ cu si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

quote:
Originally posted by leeloo2004

Neata fetele!
Lorich - - cum ti-am zis, am recunoscut "peisajul" ca am fost si eu chemata acolo la o audiere pentru un spot...

Hihihi, mica mai e lumea, data viitoare sa treci si pe la mine, ok?

Lori 26+ asteptand un bebe Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

buna dimineata........pe la pranz si de la noi!
azi am facut si noi analizele uzuale de trim III...sper sa iasa bine! si, cum tot eram langa institutul tatalui meu am intrat repede sa-i fac o poza lui bebe si sa-l mai vad la eco pt ca dorul de el era prea mare....e bine....s-a intors cu caputzul in jos si isi sugea degetul mare de la picior. A fost super haios, il iubesc la nebunie!!!!!!!!!
Colul meu a ramas la fel, nici nu s-a mai scurtat, nici lungit si sper sa ramana asa pana la nastere!

In schimb am alunecat pe scari in institut.......m-am speriat mai mult. am cazut in mana, practic fundul abia l-am atins de scari; dupa aia am facut si eco si am vazut ca totul era ok. DAr cascati bine ochiii si voi fetelor, ca uite un moment de neatentie putea duce la cine stie ce. Deci, atentie mare, mai ales ca din cauza burticilor nu mai vedem treptele!

Si eu sunt de acord cu orice titulatura......"buburuze"......"iedutzi"....."capsunele".......toate sunt frumoase!

Alina 29+ Vlad

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

quote:
Originally posted by Simonix

Carnet de gravida am... dar polonez Astia de aici nu mi-au dat nimic, am inteles ca din luna a opta imi va da doctorul o fisha de gravida cu care sa ma prezint la spital la nastere si in care sunt trecute tot felul de detalii. Pana atunci... Chiar, fetelor, avem voie sa nu ne punem centura da siguranta in masina ???

Eu am primit de la prima mea vizita la doctorul de familie cand i-am spus ca sunt gravida, probabil nu ti-au dat fiindca il aveai pe cel polonez. Cu acest carnet am mai primit cateva chestii interesante, un bilet pentru clasa I pe tren daca am bilet clasa a doua, valabil pentru ultimele patru luni de sarcina. Asta il folosesc cand merg cu trenul la servici. Un bon pe care sa il trimit la "Kind en Gezin" s aimi trimita un pachet de nou nascut care contine o geanta pentru scutece, lapte etc, scutece, creme si mai stiu eu ce sa ajunga cam pentru o luna. Adeverinta de tirmis la servici, o carte despre sarcina cu alimentatie, exercitii si inca niste chetsii. In carnetul de sarcina scriu si ginecologul si doctorul de familie, tot de fac la o vizita si toate rezultatele analizelor.

Apropo de centura, cu regret te anunt in Belgia e OBLIGATORIU sa porti centura poti sa nu o porti doar daca ceri un atestat de la doctor care nu zice doar ca esti gravida, zice ca esti gravida si burta ta are o sensibilitate care te face sa nu poti purta centura...S-a schimbat legislatia anul trecut in septembrie, pana atunci era ok doar cu atestul ca esti gravida cel putin in luna a sasea.

quote:
Originally posted by Simonix
Mai voiam sa intreb ceva: v-ati hotarat daca va faceti prelevare de celule stem ??? Aici se face donatie publica (daca vrei, evident) si prelevare pentru bebele tau - costa 1900 euri (nu se plateste nimic in rate). Parca facuse Cleo un conspect, inca nu imi dau seama daca merita.

Acu' sa dau si eu cu parerea mai ales ca in labroatorul meu se lucreaza cu stemcell si ca se incearca cultivare lor artificiala (nu, nu sunt medic, lucrez in biomecanica...stimularea mecanica a celulelor bolnave, vezi oase rupte ajuta la recuperarea lor).

In Belgia sunt doua cai pe care le poti adopta. Cea sa ii zic de stat unde pentru prelevarea de celule stem nu iti ia nimeni nici un ban, nu iti nici da, se face pe baza de voluntariat iar celulele cu pricina trec printr-un screening extrem de serios. Se testeaza sangele matern in toate directiil sa nu contina nici un fel de virusi sau bacterii, se preleveaza sangele din corodnul ombilical se transporta la Leuven (in cazul meu, fiindca nasc in Leuven totul se intampla pe loc) unde se testeaza pentru virusi si bacterii evidente, apoi se congeleaza la -195C. La sase luni de la prelevare se mai face odata intregul set de analize al sangelui mamei, daca toate aceste analize au iesit foarte bune snagele prelevat din cordonul ombilical se introduce in banca de celule stem din Leuven. Cantitatea prelevata trebuie neaparat sa fie peste 80ml, altfel nu are sens si uneori se intampla sa nu se poate scoata atat sange din cordon. Banca e cu acces prioritar Belgian insa si cu acces international si nu e nominala. In cazul in care cineva are nevoie de un transplant de celule stem se face apel la aceasta banca care evident e legata de o baza de date foarte serioasa, daca se gaseste un donor compatibil in aceasta banca se transporta celulele compatibile la spitalul bolnavului (fie ca e Belgia, Germania sau mai stiu eu ce alta tara) si se folosesc pentru ajutorul acestuia.

Mai este varianta privata. In Mechelen (Mallin) este o firma numita Cryo-Save unde platind 1.375 euro (inclusiv in rate!) se pastreaza celulele pe nume astfel incat sa fie folosite doar pentru propriul copil. Screeningul pentru alti virusi si baterii nu este la fel de serios.

Problema sade in felul urmator, in acest moment (si Leuven e unul dintre centrele cele mai evoluate in acest domeniu in Europa...in belgia e cel mai tare) sansa ca ununi copil sa ii fie folositoare celulele lui este ATENTIE 1 la 100.000 (extrem de mica). De ce? Fiindca momentan celulele stem din cordonul ombilical se pot folosii doar in cazul leucemiei ori in acest caz celulele stem al bolnavului au deja "samanta bolii" pentru sistemul imunitar in cauza si sansa e prea mare ca nu vor recunoaste celulele bolnave si le vor inmultii in loc sa lupte impotriva lor, de aceea e mult mai bine sa se foloseasca celule stem ale altui donor (in Belgia NU se folosesc propriile celule stem in cazul leucemie din cauza riscului extrem de ridicat).

Asa ca ramane la latitudinea fiecareia sa decida. O banca comuna nu doar ca e gratuita (evident ca prinde bine) ajuta si pe altii... copilul meu are sanse mari sa fie sanatos, sanse mai mari decat unul din 100000 de copii de raspanditi prin lume. Cei de la Cryo-Save de exemplu abia de catava vreme recunosc ca celulele respective in acest moment nu se pot folosii pentru propriul copil insa spun ei :"Noi mizam pe viitor". Da, as fi deacord cu ei daca nu as lucra in cercetare si nu as stii ca toate eforturile merg spre o solutie generala nu una particulara. E extrem de greu de studiat un singur individ (sa zicem soricel) ca sa vedem efectul celulelor lui asupra lui, asa ca se lucreaza cu banci de celulel pe populatii de soricei.

Cum ziceam fiecare e liber sa faca ce vrea fara sa fie nicidecum judecat. Eu am optat pentru banca de celule stem nationala/internationala si cu asta sunt si linistita ca oricum ar fi, daca trec de screening, celulele vor fi folosite sa ajute pe cineva, oricine ar fi acest cineva.

Noa...ca m-am lungit...ce face concediu' asta de boala

o zi buna,

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Alysh,ai grija....offf...stiu cum e ,am cazut si eu,dar atunci Bb era mic,vb doctorului,ca pestele in acvariu.Acum e mai mare,nu stiu daca in cazul unei cazaturi serioase nu ar fi afectat.
Ref.la centura....am inceput sa nu o mai port nici eu..ma cam enerveaza..depinde de situatie.

BURTICA
POZE IANUARIE 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

quote:
Originally posted by Alysh
In schimb am alunecat pe scari in institut.......m-am speriat mai mult. am cazut in mana, practic fundul abia l-am atins de scari; dupa aia am facut si eco si am vazut ca totul era ok. DAr cascati bine ochiii si voi fetelor, ca uite un moment de neatentie putea duce la cine stie ce. Deci, atentie mare, mai ales ca din cauza burticilor nu mai vedem treptele!

Alina 29+ Vlad

Alina incep sa cred in zodii si din astea...'om fi noi leii predispusi la accidente zilele astea?!
Eu ieri am alunecat in baie...a fost tare, tare dureros! M-am dus pe spate. Practic am cazut pe fund, dar pe partea stanga cumva...
M-am speriat ingrozitor si imediat m-am intins in pat. Doare rau locul...acum abia stau pe scaun la birou!

Si din cauza doctorilor astora care se tot plimba...nu fac eco joi cum trebuia ci abia joia viitoare!
Ma linistesc la gandul ca daca era ceva aveam simptome (sangerare, contractii, etc) si n-am avut nimic.

In rest...cu celulele stem si noi stam in oarecare cumpana...! Multumim Esme pentru detalii

Ina

pana ne vom strange in brate ...adica lui mami si a lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Woow Esme - multam fain de explicatie !!! In mare cam asa ceva mi-a zis si medicul cand i-am cerut parerea, mi-a explicat ca donatia publica ar fi varianta mai buna, ca uneori nu este suficient sange pentru a umple un saculetz, daramite doi, in caz de donatie publica + prelevare in nume propriu. Si mi-a spus ca daca fac donatie publica oricum sangele meu este pastrat si in cel mai rau caz poate fi gasit mai incolo. Eu am intrebat pentru ca am auzit tot felul de discutii controversate, si poate ca as fi facut prelevarea asta, dar cand am vazut ca trebuie sa platesc cam totul o data hmmm ... Nu ne dau banii afara din casa Mama ma bate la cap sa fac, ca e pentru bebe si toate prietenele din RO au facut si ca vedem noi daca vor fi bune celulele astea ... si imi zice ca ma zgarcesc cand nu trebuie In fine, am zis ca mai fac niste sapaturi si mai intreb si eu ... Mai am cam o luna sa ma hotarasc. In orice caz, ca si Esme voi alege varianta bancii nationale/internationale, asta e sigur. Apoi, ramane de vazut daca facem prelevare si pentru bebele nostru (aici mai discut si cu sotzul)

Inca o data, merci frumos pentru atatea detalii care m-au mai scos din ceatza

Ah, si eu centura port mereu, desi mi-e mai incomod, nu am curajul sa o las deoparte, trag un pic de ea si gata :) Mai ales ca aici suntem una doua pe autostrada.

Alysh si Ina - ma speriati !!! Bine ca nu aveti nici un simptom aiurea, am inteles ca bebe e destul de bine protejat in piscina lui Depinde si cum cazi. Mamica are mai mult de suferit... of of ...

Pupici ;)

Simona cu

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Mersi fetelor, Andreaa, Simonix, Ina....trebuie sa avem mare grija toate.

Ina si eu m-am uitat ieri de curiozitate si am vazut ca si tu esti leoaica. Cine stie, o fi vreo astra care ne avertizeaza sa fim atente. Bine ca am scapat cu bine...am inteles ca multe gravide cad din cauza modificarii greutatii si mersului schimbat din cauza burticii si sper ca la noi sa fi fost si prima si ultima!

Alina 29+ Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

quote:
Originally posted by Lorich

Laura... eu am cu una mai mult decat tine, daca nu era ziua cuiva la serviciu, nici atat. Nu stiu de ce nu ma mobilizez sa fac "sedinta" acasa, ca dupa o sa-mi para rau, o sa vreau sa-mi aduc aminte cum eram. Bine, acum mai am si cu voi, de duminica.
Apropo, cautand pe net despre puericultura am gasit o poza cu un grup de burtici care au pozat (cum am pozat noi in fatza restaurantului) dar cu burticile goale; chiar pictate! Ce nebunie!

Wow!, super, Lorich!
Facem si noi data viitoare cand ne vedem, in parc???
Vopsim burticile de acasa si rugam pe cineva sa ne faca pozica..

Laurita 29+, , Mircea
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

quote:
Originally posted by Reallaura

[quote]Originally posted by Lorich

Facem si noi data viitoare cand ne vedem, in parc???
Vopsim burticile de acasa si rugam pe cineva sa ne faca pozica..

Laurita 29+, , Mircea
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

Facem, facem, dar sa gasim un loc ferit, ca ne duc astia la nebuni! Ai vazut ce se holbau aia ... si nu faceam decat sa papam. Chiar nu mai mult de cate o portie de fiecare!

Mergi la inceput