Mamici de mai-iunie 2008 (40)
Raspunsuri - Pagina 5
MissParker spune:
Fetele, tare vrednicute mai sunteti, am avut azi nevoie de aproape toata ziua ca sa citesc si sa va conspectez...
fecian, ok, atunci ramanem la vineri, eventual facem schimb de numere de mobil cu cateva zile inainte, ca sa ne putem tine la curent in caz ca sunt ambuteiaje pe autostrada...
Chiar, bobocei de mai-iunie suna tare bine. Ce ziceti, celelalte fete?? Sau scutecei de mai-iunie sau gargarite, desi gargarite e feminin, iar bobocei si scutecei e mai generic...
Reallaura, la noi concediul postnatal de 8 saptamani este platit integral, dupa aceea incepe "concediul de educatie", care este de 3 ani (in care firma e obligata sa-ti pastreze postul!!). In primul an de ramas acasa, primesti de la stat 67% din salariu (suma asta ti-o poti repartiza si pe doi ani, eu asta voi face), plus inca 154 de euro alocatia de copil. Deci este f. bine. Abia din al treilea an ramane doar alocatia de copil, ei vor sa te motiveze sa reiei munca... Eu am de gand sa raman acasa doi ani, iar apoi sa-l dam pe bebe la cresa si eu sa reiau munca la jumatate de norma (5 ore pe zi), in functie de cum va fi programul la cresa.
chinabulina, sanatate maxima!!! Mai lasa si tu treaba aia la munca, s-o mai faca si altii, ca nu primim statuie fiindca ne tot sacrificam... Menajeaza-te cat poti, nu mai e mult si o sa putem respira din nou bine!!!
doloress, si eu zic la fel ca tine, mai bine renunt la bani decat la timpul cu bebele. Plus ca noi aici nu avem familie, nu are cine sa ma ajute si nu vreau sa risc nimic in perioada asta de inceput care e asa importanta pt. dezvoltarea lui bebica. Cand veniti prin Germania in 2009, pliiiiz sa treceti si pe la noi. Pe unde stau parintii sotului tau?
Saru'mana de indicatii cu pozele, acum le-am vazut pe toate, ba mi-am si imprimat doua, ca sa stiu si eu cu cine stau de vorba. Toate burticile sunteti niste frumusele si dulcici, mi-a placut de voi!!
cleo, pe mine ma doare mai ales in vezica, daca stau in picioare sau merg mult pe jos deja am senzatia ca imi aluneca tot bebele peste vezica si ca imi trage si niste suturi de toata frumusetea!!
simonix, 21 martie o sa fie Vinerea Pastelui, e zi de sarbatoare peste tot, deci nu va fi o problema, cred ca aveti si voi liber, nu? Eu ezitam din cauza ambuteiajelor de pe autostrazi (stiu cum e cu nemtii, cum au 3-4 zile libere se si reped spre sud in mini-vacante), dar sa speram ca nu se vor inghesui prea multi in directia aia.
SilviaPop, nu te mai scarpina cand te mananca, mai rau iti face!! Da-te cu crema, cu balsam, cu ulei, numai astea iti vor lua mancarimile!
V-am pupat Acum plec de la servici, ca mergem la o alta seara informativa, la al doilea spital din Hanau. Sunt curioasa cum va fi acolo.
Felicia 23+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
dordia2000 spune:
MissParkermm mi se pare ok "Bobocei".. e chiar semnificativ. Eu ma gandeam la ceva gen..."vestitorii verii de mai-iunie 2008" dar bobocei e ok!
Diana 30+ mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
aldaesme spune:
Salutare,
incep cu retete...a nu se citii in caz de pofte marete... subliniez insa ca tortul cu portocale e oarecum complicat...de explicat, de facut se face usor.
3 portocale se taie felii subtiri, cat se poate de egale si se cristalizeaza. Adica se fierb intr-un sirop facut din 400 ml apa si 200 g zahar pana scade cam un sfert din lichid. Se scot portocalele si se scurg, se pun deoparte.
siropul se imparte in trei.
Intr-o parte se dizolva 3 linguri gem de portocale si 3 linguri lichior de portocale si se va folosii ca sos la felia de tort.
Intr-o alta parte se dizolva 4 linguri gem si o foaie de gelatina in prealabil inmuiata in apa si se va folosii ca jeleu deasupra tartei. Asta e de facut inainte de a-l pune pe tarta.
Intr-o alta parte se pune coaja rasa de la alte doua portocale si 6 linguri lichior de portocale, se fierb 10 minute, se strecoara cojile si se pun deoparte, se foloseste siropul la insiropat blaturile.
Se face un blat de tort din 4 oua, faina, zahar intr-o froma de 24 cm. Fiecare cu blatul care i se pare mai interesant, MissParker presupun ca tie ti-ar place unul de ciocolata .
Se face o crema din 4 galbenusuri, 150g zahar, o pataie de vanilie desfacuta, 500 ml lapte si 60g faina care se fierbe. Cand e gata se ia de pe foc si se adauga in ea 3 linguri lichior de portocale, cojile de portocale puse deoparte si doua foi de gelatina in prealabil inmuiate in apa. Se amesteca pana se dizolva gelatina si crema e finuta si se raceste cat se poate de rapid (in apa rece sau in vas cu gheata si sare). Dupa ce crema s-a racit se adauga in ea cu mare grija (incorporare nu amestecare) 300 ml de frisca batuta dar nu foarte tare.
Se taie blatul in trei pe orizontala.
Se construieste tortul in forma in care a fost copt blatul cu conditia ca aceasta sa aiba fund detasabil.
pe marginea formei se pun jumatati din feliile de portocale cristalizate, apoi se aseaza prima foaie de blat (cea care trebuie sa stea la baza) se insiropeaza, se aduaga o jumatate din crema. A doua foiae, se insiropeaza se aduaga cealalta jumatate din crema, ultima foaie cu taietura in sus se insiropeaza. Se da la frigider pentru vreo doua ceasuri. In timpul asta se face operatiunea jeleu de decorare cu o treime din sirop, o foaie de gelatina si gem de portocale. Se intinde frumos si rapid deasupra tortului racit si se mai raceste o ora doua abia dupa aceea se scoate frumos din forma. Deasupra se poate decora cu frunzulite proaspete de menta si carlionti de coaja de portocala cristalizata.
Eu am inceput operatiunea vineri fiindca sambata nu am prea avut timp. Am contorizat si timpul in care am facut efectiv ceva a fost cam o ora insa necesita mult timp de coacere (30 minute), cristalizare (aproape o ora, noroc ca am fost inspirata si am inceput cu cristalizarea) si racire cateva ore.
Muffin cu portocale cristalizate.
Ei bine la reteta de mai sus e nevoie doar de doua portocale cristalizate, eu am facut trei ca sa am si pentru muffins.
225 g faina, 6 linguri zahar brun, un praf de zahar vanilat, 6 linguri d efulgi de ovaz si o lingura praf de copt. Astea sunt ingredientele uscate care se amesteca intr-un vas. Se adauga la urma portocala cristalizate taiate in bucatele mici si o lingurita de scortisoara (Miss pariez ca nu dai gres daca adaugi si niste fulgi de ciocolata sau ciocolata rasa)
Intr-un alta vas se amesteca 120ml lapte, un ou batut si 3 linguri de unt topit.
Ingredientele umede se adauga la cele uscate se amesteca nu prea mult si nu prea tare, rezulta o compozitie lipicioasa care se pune cu lingura in forme unse cu unt si pudrate cu faina sau forme in care s-au pus hartii speciale pentru muffins. S4e dau la cuptor in prealabil incalzit la 200C pentru 20 de minute sau pana sunt gata. sunt gata cand le-a crapat partea de deasupra si sunt ferme daca incerci sa le apesi.
Mie mi-a ajuns compozitia pentru 12 muffins de marime medie (nu monstrii ).
Evident reteta e bazata pe reteta de baza de muffins si portocalele se pot inlocui cu orice alte fructe uscate sau nu (mie imi plac afinele, dar deh nu e vremea lor) cu nuci si alte seminte. Nu mai mult de 150 g fructe sau/si seminte la cantitatile de ingrediente din reteta.
Pofta buna.
Apropo de eventuala intlnire europeana, vinerea dinainte de Pasti nu e libera nicaieri in Belgia, iar eu personal nu cred ca pot sa particip in acel uikend avand in vedere ca sunt catolica si deci voi fi extrem de ocupata cu pregatitul umpluturii, mielului, pastii si a cozonacilor. Noi fiind singuri catolici din grupul de prieteni romani e traditional ca la noi se fac pastile Catolice iar pentru cel Ortodox se face cu randul intre ceilalti. Lunea de pasti e insa extrem de libera pentru toti, asa ca as putea atunci, adica 24 martie. Fiindca am ratat se pare niste pagini as vrea sa stiu daca s-a hotarat unde va fi.
O seara frumoasa si pupici tuturor,
Esme
SilviaPop spune:
Apropo de pofte( eu n-am citit retzetele :) ): ce baza stiintifica are vorba populara ca o gravida tb sa-si satisfaca imediat pofta , altfel ii dauneaza sarcinii? E adevarat?
http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by SilviaPop
Apropo de pofte( eu n-am citit retzetele :) ): ce baza stiintifica are vorba populara ca o gravida tb sa-si satisfaca imediat pofta , altfel ii dauneaza sarcinii? E adevarat?
probabil e doar o inventie pt alintare si scuza comportamentului aberant. Dar sa nu spuneti la ceilalti!!!!
Acum, parc a imi aduc aminte de o tipa care cica cand ii iera pofta, daca nu manca...i se facea rau, lesin etc.
30+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
Diana79 spune:
Fetelor as vrea sa-mi spunetzi si mie daca sunt bune produsele MUSTELA?? Am gasit un site si as vrea sa comand si eu.
Multumesc mult
30+ Alysia Maria si deNicole Evelyn(13 Iunie 2006)
gabitzam spune:
Diana, cele pentru copii sunt foarte bune, am folosit multa vreme la Andrei mai multe produse din gama asta, ca el a avut dermatita atopica si are pielea sensibila.
Din gama de gravide folosesc cea de vergeturi, pina acum n-am nici una.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Diana79 spune:
Gabitzam merci mult. O sa iau si eu. Au un pachet complet pt nou nascutzi plus crema pt cojite din cap, pt ca Nicole inca mai are.
Merci mult inca odata.
30+ Alysia Maria si deNicole Evelyn(13 Iunie 2006)
Magnetism79 spune:
Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ce repede scrieti fetelor!!!!!Va multumesc din suflet celor care mi-au dat parola de la contul comun pupici pt Gabitam si Inais si pt Lorich bineanteles.Sunteti ffff frumoase burticoaselor si niste mamic sexiiiiiiiii rau!!!!
Azi am fost ff. harnicuta drept pt care m-am ales cu o durere de burtica , am facut 3 feluri de mancare , curatenie si spalat
Acum ma relaxez si citesc ce s-a mai scris pe aici, imi place ca scrieti mult.
Din pacate Eco p care o aveam programata la Dr POP se mana de pe 7 Martie tocmai dupa 15 cand se intoarce doct de la Congres asa ca bebluul va mai astepta putin
Pupici
+23 sapt cu Gabriel Bogdan
SilviaPop spune:
La ce congres pleaca dom'le, ca m-au innebunit! Juma' de bucuresti pleaca la congresul asta. Cel putin, la giulesti raman doar 2 medici