Mamici de septembrie-octombrie 2008 (15)
Raspunsuri - Pagina 12
JulyMorning spune:
alinushca treaba vine cam asa, cum am gandit-o eu. Testul ala e un program pe calculator, care ia in calcul mai multe variabile: varsta, pliul nucal masurat la eco, niste markeri biochimici (Free HCG, alfa proteina si inca ceva) si parca mai era ceva... baga in program si iaca procentul de 1.07% ca fasolica sa fie cu sindrom down.
A repeta un test care este si scump si are valoare orientativa, mi se pare chinuiala degeaba. Asa ca sincer, prefer amnio, cu riscul ei de 0.5-1%, dar cu valoare de diagnostic clar!! Eu asa am gandit-o... imi pare rau, dar nu sunt genul care la un asemenea rezultat (risc crescut) sa imi ascund ochii in palme si sa zic cum o vrea DD si gata. Eu trebuie sa stiu. Nu pot trai in incertitudine. Poate nu e prea sanatos in cele mai multe situatii, dar acum cu atat mai mult.
_
Our future determines our past
Fasolica de S13+
piolica spune:
oanasm - tocmai ce am vazut ca esti din Satu Mare, banuiesc ca mai aproape de tine, de granita, ar fi Debrecen si nicidecum Szeged.
spune-mi si mie mai multe despre experientele tale in Ungaria de pina acum.
12+
oanasm spune:
july si eu tot cam asa gandesc! si pana in momentul de fata amnio e cea mai sigura cale d.p.d.v. al dignosticarii! tare de tot!
piolica eu voi naste la un spital de stst, dar e ff curat...poti sa lingi pe jos..e de stat dar a fost modernizat acum cativa ani prin fonduri UE si arata super bine! spitalul e intr-un orasel mai mic...langa mateszalka..asta asa ca reper...eu am facut contract cu spitalul a foat 15.000ft, si cuprinde toate eco si analize ce tin de sarcina si pana la nastere!
Oana
13+
o noua viata
digeka spune:
Oana - merci pentru listuta!!
Cat despre foame am vazut vorbindu-se - si pe mine cand ma apuca foamea - mi se face rau daca nu mananc ceva
7+
JulyMorning spune:
oana multzam
ce sa fac, asta sunt. Nu stiu daca e bine, am tot citit pe forumuri diverse femei in situatia mea, a caror atitudine a fost exact asta: TT iese prost, dar eu ma rog la DD si sigur va fi bine... si nu mai fac nimic. Eu nu pot, desi intr-un fel mi-as dori, ce sa zic...
Oana, bravo tie ca ai posibilitatea astea, sa nasti intr-un spital de stat civilizat. Pacat ca l-ai gasit abia la unguri . Si cat inseamna in lei 15000 de ft, ca n-am nici cea mai vaga idee. Ca eu o sa nasc la privat, sa vad si eu cu cat ma ingrop fata de cat m-ar salva ungurii
_
Our future determines our past
Fasolica de S13+
felicic76 spune:
salutare burticute!
piolica, despre costuri: eu sigur nu o sa ma uit la bani si o sa fac absolut tot ce-mi sta in putinta sa fie bine, "bubele mele" :sot diabetic insulino-dependent si fibrom de 19mm/17mm nu o sa-mi asigure o sarcina ieftina!
pe de alta parte, o prietena care a nascut pe 20.09.2007, fara probleme deosebite, mi-a aratat dosarul sarcinii, m-am ingrozit, avea chitante pe 130 mil.analize si consultatii, basca nastere la spital particular de 1500 Eur! Noi toate suntem un pic paranoice, vb de femei trecute de 30 ani care-si doresc un copil si cred ca, pe undeva, se profita de toata treaba asta!in general femeile informate intreaba medicul, oare sa fac si analiza asta, sa fie bine bb?, iar doctorul zice: ok, daca vreti.....
ma uit la mine: dadusem duminica peste o clinica, hemodinamic, care-mi rezolva fibromul, embolism uterin non-invaziv, pret 4200 ron, am vb cu al meu sot, s-a uitat ciudat 1 sec, apoi a zis ok, daca tu vrei.din pacate nu vor sa-mi faca interventia ptr ca sunt insarcinata. asa ca sunt sigura ca toate vom aloca resurse sanatoase pentru bb sanatos! nu-i nimik, el sa fie sanatos, ca fac bani mami si tati.......nu-i asa?
4+
bitza2008 spune:
Salut fetele!
Am citit putin din urma, am intrat sa va salut si ma duc sa termin de citit!
Piolica, cum dr ti-a recomandat sa faci din prima amniocenteza? De ce? Exista suspiciuni? Eu am facut bitest, zilele aste astept rez si daca e bun nu mai fac amnio.Am emotii. Mi-au zis ca daca rez e bun, mi-l trimit prin posta, daca nu ma suna.
JoySper sa ai parte de vreme buna. AZi e naspa aici ploua marunt, de dim incontinuu.
12+
_giulianna_ spune:
Astazi de la 17:30 ma duc la primul curs FirstBebe abia astept
Tema de azi este "Evolutia sarcinii" ma duc sa ma informez si va povestesc si voua.
13+
Mamica de septembrie 2008
piolica spune:
oana, merci si multa bafta. banuiesc ca vorbesti maghiara sau ei vorbesc romana de ai ales acel spital.
doar 15.000ft ai platit sau ai mai uitat niste zerouri pe la sfirsot?
July, ca sa ai o idee 15.000ft ar fi cam 60 de euro, banuiesc ca oana a vrut sa spuna 150.000ft
felicic, tu ai mare dreptate in ceea ce spui si tocmai asta este buba, ca am senzatia ca e o chestie supre sentimentala si doctorii stiu bine asta. pun tarife de te omoara ca stiu ca noi vome face tot posibilul sa le platim.
dupa cum am spus mai devreme, eu ma 34 de ani si sint la prima sarcina, asa ca nu ma uit la bani, cu toate astea ma cam enerveaza cind platesc atit de mult asigurarile sociale si nu pot beneficia, pt ca daca ma duc intr-un spital de stat, am cam pus-o.
ca sa aveti o idee de cit platesc eu aici:
- numai o simpla vizita cind duceam doar acte sau rezultate la analize, plateam 7000ft cam 28 de euro.
- cind imi facea monitorizarea ecografica plateam 10.000ft de 4 ori pe luna din 2 in 2 zile - 40 de euro
- inseminarea a fost 160 de euro
- acum ca sint gravida, platesc cam 50 de euro din 3 in 3 saptamini cind ma cheama la ecografie.
astea mi se par preturi destul de OK, insa cind aud ca o nastere intr-un supre spital de expatriati americani si germani costa intre 2500 si 3500 de euro, asta mi se pare cam aberant. chiar exagerez?
12+
piolica spune:
bitza_2008
doctorul mi-a zis cam asa - ai 34 de ani, iar risul de malformatii la copii creste cu virsta. vrei sa facem amniocenteza sau analizele de singe?
eu am ramas blocata, mai ales ca-mi spunea asta imediat dupa ce-mi spusese de gardnerella....
mi-a zis sa ma gindesc si sa-i spun in 3 saptamini (adica maine cind ma duc din nou la el). eu m-am gindit deja, am citit o sumedenie de chestii pe internet, insa am vrut sa va cer si voua parerea. banuiesc ca voi discutati cu doctorii mult mai usor, ca primiti sfaturi si ca va e mult mai usor decit imi este mie.
eu vorbesc numai cu sotul meu, deocamdata nimeni in afara de familie (si voi acum), nu stie ca eu sint gravida. am suferit destul de mult in acesti 4 ani de incercari si am zis ca anuntam anturajul cind nu mai pot sa-mi tin burtica in pantaloni.
o zi linistita va doresc. si multi la toate fetele. bun venit burticutelor noi.
12+