Cadouri de 8 Martie

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Ela , eu vin dintr-o familie de profesori,am trecut impreuna cu parintii mei prin perioadele de dupa Revolutie cand invatamantul romanesc a fost adus la pamant,lipsa de respect fata de educatie si profesori/invatatori/educatori a atins cote incredibile.Stiu care sunt salariile,stiu care sunt conditiile.
Cu toate acestea,mama uraste momentul in care cineva vine cu un cadou scump.Si asta face parte din lipsa de respect fata de cadrele didactice.Pentru ca intotdeauna,dand acel cadou,se asteapta ceva,un altfel de tratament pentru acel copil.Se cumpara bunavointa profesorului.
Ai dreptate,indiferent care sunt in acest moment salariile in invatamant,profesorii nu trebuie tratati de la inaltimea cadourilor scumpe,a banilor pe care unii ii invart.Ei spun ca este recunostinta,dar de fapt este o incercare de a corupe un om prin intermediul unor bani travestiti in cadou.
Trist este ca cei care fac asta sunt oameni tineri,din generatia noastra care ar trebui sa lupte pentru un viitor corect pentru copiii lor.Ii invata ca inschimbul unor cadouri se obtine ceva.Cu asa mentalitate societatea romaneasca nu se va schimba nici in generatia copiilor nostri.Respectul pentru profesori se exprima altfel,nu cumparandu-i indirect cu cateva pahare de cristal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Ela, unde a disparut mesajul tau? L-am citit aseara si mi-a inseninat sufletul. E tare greu sa schimbi mentalitati, dar poate vorbele tale ajung macar la 1% dintre cei care le citesc si la un moment dat vor realiza ca nu fac ceea ce trebuie.
Si eu lucrez in invatamant, e drept, in cel superior, unde initiativele sunt , in general, ale studentilor, nu ale parintilor. Cele mai injositoare momente au fost cele 2, 3 in care niste studenti veniti la restante au vrut sa imi dea cadou (cica) cafea si flori. Pe nici unul dintre ei nu il vazusem NICIODATA la ore, erau restanti de vreo 2 ani la materia mea. Si cel mai trist este ca erau studenti la facultatea de PEDAGOGIE! Am refuzat fireste "cadourile".
Dar de 1 martie am primit cu bucurie si surprindere de la seful de an un martisor si un buchet de zambile din partea tuturor (mai cu seama fiindca am simtit ca era dat din inima).
De la mine, tot respectul si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Nu stiu de ce am sters mesajul, poate nu trebuia....
Azi dimineata am gasit sub masa un cadou, ii fusese lasat colegei pentru mine, deci nu am mai avut cui sa-l inapoiez. Sunt foarte necajita. Dintre toti parintii unul singur n-a reusit sa ma inteleaga. L-am pus in masa mea si astept ca mama respectiva sa dea totusi ochii cu mine, sa-i explic anumite lucruri. Nu stiu daca va intelege, lucreaza in sanatate...
Scrisesem mesajul acela din tot sufletul si mi-a fost teama ca oricum lumea nu ma va intelege. In colectivul in care eu lucrez sunt considerata o ciudata.
Incerc sa-mi amintesc ce-am scris in acel mesaj... da, ca ma simteam foarte bine ca parintii m-au inteles si si-au trimis copiii la mine doar cu cate un fir de floare, asa cum i-am sfatuit sa faca.
Am primit din partea grupei o orhidee in ghiveci, pe care n-am putut sa o refuz, pentru ca e tot un fir de floare... Am mai spus ca o bunica mai saraca, din grupa mea, mi-a oferit o floare urandu-mi sa-mi dea Dumnezeu sanatate si mi-a cazut tare bine.
A, mi-am mai amintit. Am scris despre cum ne educam noi copiii inca de timpuriu, invatandu-i ca atentia si iubirea se cumpara. Despre cum isi povestesc copilasii de 3 ani unii altora ce cadou dau ei "la doamna", se lauda chiar doamnei cu acest lucru: "Doamna, sa stii ca mama ti-a cumparat cadou..." (ce valorosi ne face un cadou, nu?). Anul trecut am vazut cum un baietel s-a scuzat la doamna ca nu i-a adus cadou, fiind foarte necajit. Lucrez de 10 ani, am vazut copil batjocorit de ceilalti din grupul lui pentru ca a fost singurul care nu i-a adus doamnei flori. In primul meu an de lucru o fetita mi-a marturisit ca si-a cheltuit banii ce-i daduse mama sa-si cumpere corn pentru a-mi cumpara mie ghiocei, sa fie si ea in rand cu ceilalti.
Mai scriam despre o fetita din actuala grupa, care imi povestea vineri ca si mama ei a cumparat flori, dar a avut nevoie de ele (adica s-a folosit de ele) ca sa-l inscrie pe fratele ei la scoala. E foarte trist ce se intampla. Oare chiar asa vrem sa ne educam copiii? Sper sa se mai schimbe totusi si la noi cate ceva...
Un cadou, o floare se ofera cu drag, cuiva care iti este apropiat. Nu mi se pare normal sa mi se ofere cadouri la locul meu de munca "din recunostinta", in schimbul muncii mele pentru care primesc deja un salariu. Daca nu-mi convine cat castig imi caut altceva de lucru sau mai lucrez ceva in plus, nu astept sa ma cadoriseasca parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Felicitari Ela
Insa mai e mult pana o sa inteleaga si UNII parinti cum trebuie sa-ti arati recunostinta fata de dascali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Ela,esti un om deosebit,

Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ela (vezi, eu iti dau mai multe flori).

Din pacate putini sunt ca tine. Si eu gandesc la fel, dar am patit-o. Incepe copilul gradinita (de stat) in septembrie, in decembrie este cadorisita directoarea din partea grupei iar in februarie ma trezesc cu telefon (eram la servici) sa vin sa iau copilul ca-l exmatriculeaza. De la grupa mica!! Motivul? N-a vrut sa intre in clasa la ora de engleza si s-a ascuns in dulap.

Eu am facut pe intransigenta si de 1 martie s-a dus sotul cu "martisorul". Peste 2 saptamani aveam cel mai "model" copil. Problema era ca nu cotizasem la timp, la directoare, nu ca ar fi copilul intr-un fel sau altul.

As fi putut sa schimb gradinita, dar in rest- educatoare ok, conditii ok, ar fi fost pacat. Copilul se simtea bine. Reclamatie la minister...n-aveam nimic palpabil, doar vorbe....Oricum, de-atatea vorbe a fost schimbata directoarea, asa ca s-a rezolvat.

Mergi la inceput