Cadouri de 8 Martie

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Fiecare face cadou ce isi permite.
Daca ceea ce ofer eu este mai putin sau mai ieftin, nu inseamna ca nu sunt recunoscatoare.

noni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by Koko76

Eu acum ma pregatesc sa merg la gradi cu cadourile. Doamnelor educatoare le-am luat cate un parfum de 140 Ron de la Sephora foarte frumos ambalat si cate o violeta de Parma la ghiveci, iar dnei director un set de pahare de cristal Bohemia de la Carrrefour de 90 Ron plus un trandafir pitic la ghiveci.

Pacat ca in Romania anului 2008 ,in loc sa luptam sa schimbam aceste mentalitati,noi caram la educatori,mai tarziu la invatatori si la profesori.Recunostinta se poate exprima si printr-o floare si o multumire ,nu trebuie convertita in bani.De fapt,aceasta contributie urmareste un scop :copilul nostru sa beneficieze de atentia educatoarei.
Uitam ca unii oameni,inclusiv educatori/invatatori/profesori,pot fi jenati de valoarea cadoului,pot sa isi faca probleme vis-a-vis de ce urmareste acel parinte de la el,poate se intreaba ce atitudine sa ia in continuare fata de acel copil etc.
In plus,parintele care cara se poate supara la un moment dat si va improsca cu noroi in stanga si in dreapta ,creandu-i acelui om o reputatie proasta.Sau,de ce nu ,poate sa il reclame ca a primit cadouri si sa apara "coruptul zilei" etc.
Prin cadouri scumpe nu se exprima o recunostinta pentru niste oameni care sunt platiti sa ofere o educatie de calitate,ci se corupe un om.
Cum sunt platiti,asta este alta problema.Din pacate,pana de curand s-au discutat noile legi ale educatiei.Acelea,bune sau proaste ,ofera solutii fe finantare si de imbunatatire a calitatii actului de invatamant.
Sper sa ma fereasca Dumnezeu sa am in clasa copilului meu asemenea parinti cu un asemenea mod de exprimare a "recunostintei".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Cadouri de milioane de lei... nu-mi vine sa cred

Ingrid si Cristi 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michela09 spune:

Pentru ca doamnele educatoare ale fetitei mele sunt niste dragute, le-am cumparat de 1 martie un martisor de argint si un buchetel de flori, iar de 8 Martie le-am luat cate o crema de la Loreal.
Am vazut parinti cu pungi mai mari sau mai mici, am auzit vorbindu-se despre cadouri scumpe (probabil dupa situatia financiara a fiecaruia), dar eu consider ca este suficienta atentia mea.
Nu stiu daca alti copii sunt tratati diferit fata de copilul meu (e f.posibil), dar eu sunt multumita ca fetita mea se duce cu placere la gradinita, se simte f. bine acolo, le iubeste pe doamnele educatoare si asta conteaza mult pt. mine.
Ar trebui ca fiecare cadru didactic sa aprecieze orice cadou, indiferent de valoarea lui si cel mai important sa nu-l considere mita, ci o forma de multumire pt. sufletul depus in educarea celor mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

al meu e la particluar. de 1 martie le-am dus cate un buchetel de ghiocei si acum de 8 martie cate o zambila in ghiveci. poate daca era la stat duceam cadouri mai costisitoare, dar aici la privat...ceva simbolic.
eu am lucrat in invatamant si muream cand primeam cadouri...mai ales dintr-alea scumpe: parfum CD, bijuterii din aur. ce mi-a picat cel mai prost a fost cand efectiv am primit bani in plic. cred ca cum i-a primit, asa i-a dat...fiind doctor anestezis.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Lory,

Ar mai fi multe de zis, dar....ce folos. Unii nu vor intelege probabil niciodata ca nu totul se cumpara cu bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Nu va faceti probleme, recunostinta se poate arata si altfel. Credeti ca daca ne-am exprima verbal acea recunostinta , oare nu s-ar simtii mandre educatoarele? Eu am vazut astazi ca un buchet de flori unge sufletul oricui.
Este un lucru frumos sa oferi, iar baietelul meu mergea asa de mandru cu florile in mana.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Si eu mi-am luat fetita sa aleaga ea florile,apoi a vrut sa le tina tot ea si ,cand a ajuns la gradinita,i le-a inmanat doamnei educatoare si i-a spus "Multumesc",apoi i-a povestit ca ea a fost responsabila cu florile.Doamna a zambit larg si i-a dat un pupic.Dupa care au cautat impreuna un loc pentru flori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

loryi1974, sunt total de acord cu tine. Eu ma simt mult mai bine daca o mama imi spune ca e multumita de munca mea, decat daca imi lasa in mana o plasuta. Semne de recunostinta?! Ne facem doar meseria... atat timp cat nu lucrez ore in plus cu copiii lor, de ce sa se streseze oamenii sa-mi dea cadouri? Pentru munca mea ma plateste statul, si daca imi fac treaba foarte bine, exista salarii de merit, gradatii de merit...
Eu zic ca e mult mai placut sa-ti spuna omul un sincer "multumesc" si sa-l poti privi senin in ochi, stiindu-te cu constiinta curata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Lory, Ela din pacate nu toata lumea e ca voi.
sincer nici eu nu sunt de acord cu astea, dar nu as fi vrut sa fiu singura mamica care merge cu mana in buzunar de 8 martie. Un buchet de flori nu-l consider mare lucru.
La cateva mamici care eram acolo chir ne-a zis directoarea gradinitei, ca nu are rost sa aruncam atatia bani pe flori si cadouri. mamicile de la o alta grupa au pus cate 10 lei si au cumparat la comun din partea tuturor. ei...noi suntem abia la inceput si nu am stiut cum merge treaba...stim pe viitor.

mamicilor, doamnelor si domnisoarelor!!!

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput