Cadouri de 8 Martie
Raspunsuri - Pagina 5
nona_denis spune:

Daca de 1 Martie si 8 Martie le faceti cadou de 100 ron la fiecare, la inscriere presupun ca s-au dat cel putin 500 ron .
Cei care nu-si permit deoarece "cotizeaza" si la medicina + tratamente care nu sunt pe lista gratuit/compensat vor fii mai prost vazuti datorita obiceiului de a da mita.
Nu ar trebui s-o facem, dar o facem. Si eu asi da ca sa nu imi mai ramana copilul pe dinafara cum s-a intamplat anul trecut.Dar atat? Nu este cam mult? Mai sunt si alte sarbatori: Pastele, Craciunul, inceputul anului scolar, sfarsitul anului scolar, zile de nastere, onomastice, etc.. Celor care isi permit sa dea atat le dau un sfat: mergeti la particulara. V-ar costa la fel si ar fi legal.
noni
happiness spune:
Cadoul de 8 martie este in primul rand o traditie de care vreau sa prinda drag si fetita mea,asa cum am facut-o si de Paste sau Craciun.Daca de sarbatorile religioase oferim daruri celor nevoiasi,in martie ne gandim si la doamnele de la gradi,pe care ea le iubeste foarte tare.Asta nu o invata sa mituiasca,pentru ca ceea ce oferim noi nu este costisitor si nu asteptam nimic in schimb,ci sa accepte si bucuria de a darui,nu doar pe aceea de a primi.Si sa invete ca trebuie sa fim recunoscatori celor care ne fac un bine.Dar nu inteleg de ce se revolta atat unele mamici.Oare va obliga cineva sa faceti cadou educatoarei?Daca nu oferiti din suflet ceva,mai bine deloc.Ca profesor,ii tratez absolut egal pe toti copiii,chiar daca nu imi aduc nici macar un martisor ,iar ca mama ma simt obligata sa daruiesc ceva doamnelor fetitei mele pentru ca sunt extrem de multumita de evolutia ei.Atunci cand copilul tau este fericit la gradinita,ce altceva sa vrei mai mult?
ingridnen spune:
De 1 martie le-am dat cadou un martisor de argint.
Pentru 8 martie le-am cumparat celor doua educatoare un set de la Rimmel care contine un lac de unghii si un rimel, iar pentru asistenta am luat o cutie de bomboane....
Ingrid si Cristi 4 ani si 11 luni
Ramonika spune:
"Dar nu inteleg de ce se revolta atat unele mamici.Oare va obliga cineva sa faceti cadou educatoarei?Daca nu oferiti din suflet ceva,mai bine deloc.Ca profesor,ii tratez absolut egal pe toti copiii,chiar daca nu imi aduc nici macar un martisor ,iar ca mama ma simt obligata sa daruiesc ceva doamnelor fetitei mele pentru ca sunt extrem de multumita de evolutia ei."
nu toti gandesc asa. daca unii dau cadouri scumpe si altii deloc, s-ar putea sa se creeze animozitati... mai ales daca se stie ca parintii celui care nu a dat nimic ar avea posibilitati...
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
carmenp spune:
ma gindeam la ceva decorativ ptr educatoare si invatatoare ceva pictat manual in jur de 2-3 sute de mii iar la infirmiere si asistente ceva bomboane si cafea
martie spune:
Eu nu pot sa ma abtin sa nu fac mereu comparatie intre bone si educatoarele de la cresa. Bonei ii dadeam 8 mil. pe luna, cadouri (1, 8 martie si sarbatorile religioase), concediu la mare, invoiri (platite) etc. etc. Trebuia sa-i zambesc mereu si sa nu indraznesc sa o contrazic cumva (prinsesem frica de ea, ca daca zic ceva ne lasa si ce ma fac ..).
Iar la cresa copilul meu a progresat ff mult, a invatat cantece, poezii, are teatru de papusi, educatoarele se poarta cu mine ca si parinte impecabil, nu au ridicat niciodata tonul, nu mi-au vorbit niciodata copilul de rau, nu ma asteapta incruntate daca intarzii (oricum fata e la saptamanala, dar nu am lasat-o niciodata prea tarziu). Ma costa lunar cca. 70 lei.
Femeile alea au grija de copilul meu, il hranesc, il spala, il invata, eu una le-as ridica si o statuie doar pt. faptul ca las copilul acolo dimineata si plec cu sufletul impacat, am o stare de liniste completa. Fata de bona, cand plecam de acasa abia atunci incepea cosmarul, stateam ca pe ace.
Si nu se poate compara, cum zicea cineva aici, cu costurile unei gradinite particulare, care inteleg ca e pe la 900-1000 lei pe luna.
Eu dau lunar cca. 70 lei pe luna plus cateva atentii de 1, 8 martie si de Pasti si Craciun (atat). In restul anului nu dau nimic.
nona_denis spune:
Pai in cazul tau nu se compara!
Si daca asa sunt tratate bonele, atunci o sa imi schimb meseria.
Parerea mea este ca de 1 si 8 Martie se ofera ceva simbolic. Un martisor, o floare, o cutie de bomboane , o brosa cum ziceai si tu.
noni
loryi1974 spune:
De 1 Martie,martisoare iar de 8 martie flori si o cutie de bomboane mai speciala.
Daca din gradinita incepem sa caram,ce vom face mai departe,in scoala?
Si apoi ne apucam sa-i criticam pe invatatori si profesori ca fac deosebiri intre copii etc....
Maica-mea este profesoara si toata viata a urat momentul in care ii venea cineva cu un cadou scump de 8 Martie.De regula,acela care venea trambita peste tot ce mare cadou a dat el si,in plus,se astepta in schimbul acelui cadou sa beneficieze copilul sau de un regim special.Iar daca,din intamplare,acel copil chiar era bun si obtinea note mari ceilalti parinti puneau nota mare pe seama cadoului.De aceea,a inceput sa refuze .In schimb,flori primeste cu mare bucurie.
Koko76 spune:
Subscriu spuselor lui Martie. Si noi oferim cadouri in semn de recunostinta pt grija purtata fetitei noastre pt ca sunt mai mult decat multumita de evolutia ei. Fatza de ceea ce se spunea mai sus ca decat sa dam bani pe cadouri scumpe mai bine ne ducem copiii la gradinite particulare fiind acelasi lucru nu sunt absolut deloc de acord. Eu practic ofer dnelor educatoare cadouri mai "consistente" (in jur de 1 mil) de Craciun si 8 Martie,iar de 1 Martie si Paste ofer cadouri simbolice. Deci sa spun ca dau pe an pe cadouri in jur de 6 milioane. Iar gradinita (de stat!) ma costa lunar in jur de 2 milioane in conditiile in care fii-mea face engleza, dans si calculator. Pai in Bucuresti ca sa-ti dai copilul la o gradinita particulara te costa minim 7 milioane/ luna la program scurt!!!! q.e.d
P.S Si mai am si bona la strumfa mica, care abia ce a implinit 9 luni careia ii dau deocamdata 7 mil/luna. Deci unde as ajunge daca as da minim 7 milioane pe luna la gradinita particulara, 7 milioane pe luna la bona???
Koko76 spune:
Eu acum ma pregatesc sa merg la gradi cu cadourile. Doamnelor educatoare le-am luat cate un parfum de 140 Ron de la Sephora foarte frumos ambalat si cate o violeta de Parma la ghiveci, iar dnei director un set de pahare de cristal Bohemia de la Carrrefour de 90 Ron plus un trandafir pitic la ghiveci.