Strumfi de iulie-august 2007 (61)
Raspunsuri - Pagina 17
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by Timi07
Luna cum se simte Adelise?
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Ce sa faca...nici nu mai stiu. Daca as face ce as dori eu m-as aseza pe jos si as plange la greu. Dar...n-am timp. Am crezut ca si-a mai revenit aseara n-a vomitat deloc azi-noapte si de dimineata i-am dat lapte. Si a vomitat de trei ori deja. Nu retine decat electrolitii si pe aia ii retine cu totul, rar mai face cate un pipi. Adica face dar nu asa des. Diaree in schimb a avut aseara de 3 ori in 2 ore.
I-am facut azi si apa de orez si a vomat-o. Febra la greu, i-am luat termometru de ureche si azi-noapte numai 38-39 mi-a facut noroc ca inca mai reactioneaza la Calpol.
Ma bucur sa aud ca sunteti mai bine.
Cosmin e ok acum insa mai face febra cam 37,5. Nu stiu de ce. L-am tinut acasa si azi.
Referitor la virusii luati la cresa eu nu prea am inteles intrebarea. Pai ok eu nu o duc la cresa, insa o voi duce in curand la play group, in parcuri si la toate activitatile pe care le gasesc in zona pt varsta ei. Sapt viitoare vreau sa o inscriu la baby singing classes. Mi se pare vital sa invete sa socializeze sa iasa in lume avand incredere in ea deci izolarea mi se pare barbara sincer. Cred ca intr-o lume care devine din ce in ce mai izolata si apoi depresiva din cauza izolarii trebuie sa facem tot ce putem sa ne invatam copiii sociabili si cu incredere in ei. Cu virusii rezolvam cand e cazul, nu cred ca avem alta optiune. Cel putin eu asa gandesc.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
Ioana75 spune:
Buna dimineata (am inceput mesajul pe la 9)!
ioanaiub, foarte frumosi sinteti in poze.
Diana mami lui Victor, pediatra noastra recomanda intrarea in colectivitati dupa 2 ani; se pot face imunizari 'treptate', prin intilniri cu putini copii si care sint sanatosi la inceput.
Cafera, super printesele. Sa-ti traiasca sarbatorita.
iulia, ma bucur mult sa aud vesti bune de la voi.
Otilia nici noi nu te-am uitat.
Lavinia, ce generoasa esti. Plimbare placuta!
Nonna, la multi ani! V-am admirat in poze.
Timi, multumesc si eu. Sper sa va treaca cit mai repede.
Monica, eu fac suc de mar si de morcov cu storcator de fructe (din ala care centrifugheaza fructele pina se alege apa de solid).
Bona mi-a zis ca a basculat Smaranda o bucatica de avocado, i-am zis sa-i mai dea si azi.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
X-ray spune:
quote:
Originally posted by Anya20
nu am noutati...suntem la fel cum ne stiti. arina nu are cine stie ce performante cu care sa ma laud, pentru ca nu e genul sportiv de fel
comorile mele: anya ioana (19.10.05) si [b]arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!
nici "sora-sa " nu e genu' sportiva,dat vor fi ele mai spirituale...
alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)
povestea noastra...
ioanaiub spune:
quote:
Originally posted by Diana2007quote:
Originally posted by ioanaiub
foarte multi copii bolnavi
unde s-au imbolnavit? la cresa? ... pai atunci e o problema destul de grava, mai aveti curaj sa-i duceti la cresa?
noi suntem aici cu poze noi si poezii
Si pe mine ma sperie dar si ce sa facem ? Ai vreo sugestie ?
Nu cred ca doar cresa este de vina, ci colectivitatea. Uite Adelise nu merge la cresa dar a luat de la Cosmin care merge in colectivitate si uite asa. Nu-i putem tine izolati.
Victor a facut la trei luni bronsiolita si infectie la ureche in acelasi timp, fara sa mearga la cresa, in schimb mergeam la niste cursuri unde erau multi copii, asta ca sa nu mai zic ca primul guturai l-a facutla doua luni, luat de la o petrecere aniversara (tot cu copii, bineinteles).
Nu stiu cum e mai bine, sa-i tinem izolati pana la 2-3 ani sperand ca atunci se vor imbolnavi mai putin sau sa-i expunem inca de mici ca sa se imunizeze (si cu ce pret ?) ? Intrebarea e deschisa tuturor, asta pentru cine are de ales, ca la noi de exemplu verdictul e dat: cresa.
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
e adevarat ca nu poti tine copiii izolati, oricum cand vor intra in colectivitate se vor imbolnavi dar ma intrebam daca nu cumva trebuie cautata cauza la cresa, poate conditiile de acolo nu sunt tocmai bune si atunci parintii ar trebui sa ia atitudine ... parerea mea esta ca nu ar trebui sa primeasca in colectivitate copiii bolnavi, cand David al meu e bolnav eu nu-l duc la gradinita, il tin acasa si cand se face bine il duc iar el se "procopseste" din nou cu boli de la copiii pe care parintii ii duc bolnavi la gradinita, pe considerentul ca "tuseste doar putin" ... am auzit ca la Brasov sunt gradinite unde copiii sunt triati dimineata, cei bolnavi merg acasa
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
X-ray spune:
cafera sa-ti traiasca printesa!
luna imi pare tare rau ca nu a trecut....eu as merge totusi la un pediatru,poate nu e de cauza virala...bine ca-ti bea electrolitii si nu se deshidrateaza...
monicabo eu sucul de morcov il dau dupa ce l-am preparat la un storcator de fructe.
alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)
povestea noastra...
oaana spune:
Oana,mami celor doi nazdravani:Iosua si Aaron.
www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by Luna1quote:
Originally posted by Timi07
Luna cum se simte Adelise?
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Referitor la virusii luati la cresa eu nu prea am inteles intrebarea. Pai ok eu nu o duc la cresa, insa o voi duce in curand la play group, in parcuri si la toate activitatile pe care le gasesc in zona pt varsta ei. Sapt viitoare vreau sa o inscriu la baby singing classes. Mi se pare vital sa invete sa socializeze sa iasa in lume avand incredere in ea deci izolarea mi se pare barbara sincer. Cred ca intr-o lume care devine din ce in ce mai izolata si apoi depresiva din cauza izolarii trebuie sa facem tot ce putem sa ne invatam copiii sociabili si cu incredere in ei. Cu virusii rezolvam cand e cazul, nu cred ca avem alta optiune. Cel putin eu asa gandesc.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
Pai asta ziceam si eu, chiar daca nu-i ducem la cresa, tot trebuie sa socializeze. Perioade cu virusi sunt tot timpul, daca ar fi sa tinem cont de toate nu i-am mai scoate niciodata.
Si eu sunt adepta activitatilor pentru copii (cu Victor am fost de la doua luni la niste cursuri gen mama si copilul), cu toate astea m-am simtit tare vinovata cand a luat ceva virusi de acolo, si asta pentru ca am mers la cursul ala mai mult pentru socializarea mea.
Luna, succes la activitati !
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
Ioana75 spune:
La gradinita Mirunei nu sint primiti copii bolnavi, ceea ce imi convine (pentru ca e Sma acasa); acum un an la prima gradinita ii primea oricit de bolnavi erau - mi-a conventi la vremea respectiva pentru ca nu aveam cu cine sa o tin acasa; dar i-a curs nasul non-stop in toate cele 5 luni de gradi.
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by Ioana75
Diana mami lui Victor, pediatra noastra recomanda intrarea in colectivitati dupa 2 ani; se pot face imunizari 'treptate', prin intilniri cu putini copii si care sint sanatosi la inceput.
Multumesc Ioana, stiam ca sunt si astfel de opinii si e bine ca puteti sa le respectati. Dar chiar nu iesiti cu ei intr-un mall pana la doi ani ? Sau alte locuri inchise populate unde nu se poate verifica starea de sanatate ? Ca virusii nu este obligatoriu sa-i ia de la copii, e suficient sa stranute un adult langa carut si gata raceala !
Poze
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by ioanaiubquote:
Originally posted by Diana2007quote:
Originally posted by ioanaiub
foarte multi copii bolnavi
unde s-au imbolnavit? la cresa? ... pai atunci e o problema destul de grava, mai aveti curaj sa-i duceti la cresa?
Si pe mine ma sperie dar si ce sa facem ? Ai vreo sugestie ?
Nu cred ca doar cresa este de vina, ci colectivitatea. Uite Adelise nu merge la cresa dar a luat de la Cosmin care merge in colectivitate si uite asa. Nu-i putem tine izolati.
Victor a facut la trei luni bronsiolita si infectie la ureche in acelasi timp, fara sa mearga la cresa, in schimb mergeam la niste cursuri unde erau multi copii, asta ca sa nu mai zic ca primul guturai l-a facutla doua luni, luat de la o petrecere aniversara (tot cu copii, bineinteles).
Nu stiu cum e mai bine, sa-i tinem izolati pana la 2-3 ani sperand ca atunci se vor imbolnavi mai putin sau sa-i expunem inca de mici ca sa se imunizeze (si cu ce pret ?) ? Intrebarea e deschisa tuturor, asta pentru cine are de ales, ca la noi de exemplu verdictul e dat: cresa.
Poze
e adevarat ca nu poti tine copiii izolati, oricum cand vor intra in colectivitate se vor imbolnavi dar ma intrebam daca nu cumva trebuie cautata cauza la cresa, poate conditiile de acolo nu sunt tocmai bune si atunci parintii ar trebui sa ia atitudine ... parerea mea esta ca nu ar trebui sa primeasca in colectivitate copiii bolnavi, cand David al meu e bolnav eu nu-l duc la gradinita, il tin acasa si cand se face bine il duc iar el se "procopseste" din nou cu boli de la copiii pe care parintii ii duc bolnavi la gradinita, pe considerentul ca "tuseste doar putin" ... am auzit ca la Brasov sunt gradinite unde copiii sunt triati dimineata, cei bolnavi merg acasa
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
Pai sa-ti spun ce fac unii parinti ? Le dau dimineata un Tylenol pt febra si ii duc repede la gradinita cand sunt ok. Apoi, daca copilul nu are febra si doar muci, ii primesc ca parintii poate stau o zi cu el dar mai mult ... (la mine la servici nu am decat trei zile de medical pe an, daca imi e rau mie sau copilului peste zilele astea nu sunt platita - ma refer la durate sub o saptamana care nu sunt acoperite de asigurare).
Si mie mi se pare injust ca tu sa-ti duci copilul sanatos la gradinita, sa stai acasa cu el cand e bolnav, deci sa-i protejezi pe ceilalti in timp ce ei n-au nici o treaba si nu stiu cum sa-i pacaleasca pe cei de la gradi ca sa le primeasca copilul. Dar din pacate nu exista alternativa, toate cresele sunt la fel, cel putin aici.
Poze