Viata in Germania (50!!!)
Raspunsuri - Pagina 8
blackpanterro spune:
quote:
Originally posted by zuzunaki
Alina,mersic
fetele,
a fost cineva la Sea Life( www.sealifeeurope.com )?Ma bate gandul sa programez o excursie cu picii prin aprilie.E fain?
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
Noi am fost, in Konstanz, am fost destul de dezamagiti.E destul de mic(poate nu toate sunt asa) si nu sunt expusi cine stie ce pesti, e mai fain la zoo.Biletele au fost 11 euro si pt Aidan desi avea 1 an a costat 9 euro.Pt 30 de eur ma asteptam la mai mult...
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
tinatache spune:
Lauraa, pai da un link aci sa contribuim la bunastarea familiei. Chiar de curand am dat si eu drumu la un online-shop, dar mai am de lucru la el pana sa functioneze. E mai mult pt romania, am o prietena acolo ce o sa faca livrarile.
ginuta, vii dintr-un oras drag mie, sora mea sta in Targoviste. Chiar am fost la nunta ei acolo. Tu unde vii? A spus bine Laura, daca te astepti sa gasesti mici si piata cu tarabe, ai sa fii dezamagita. In schimb daca esti deschisa la carnaciori cu covrig si bere, ai sa gasesti mult mai mult de atat. depinde doar de voi. Germana e naspa, dar nu imposibila Spune unde vii, poate gasesti cineva care sa ajute cu informatii pe aici.
La multi ani de 8 Martie!! sa fiti fericite si iubite!
-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
Alina spune:
Fetele,daca tot ati vorbit despre tapete pt camera copiilor,
ati vazut pe undeva perdele cu Barbie?
Eu m-am uitat pe net si sunt numai de un fel care chiar nu-mi plac,in plus sunt prea mari pt cum ne trebuie noua.
Mai demult vazusem in mai multe locuri si fainute...dar atunci nu cautam .
Alina
ginutaC spune:
Buna fetele,
Noi cred ca o sa locuim in Bad Benthaim inca nu e sigur..e undeva prin nord, pe linga Munster(sper ca am scris bine).Firma la care lucreaza sotul meu este in BB,iar din mai l-au chemat sa lucreze acolo,la firma mama,acum sintem la o sucursala din Baku.Mai multe detalii o sa stiu peste o saptamina pentru ca atunci merge sotul meu in germania sa stabileasca cu sefii lui toate cele.
Romania sigur nu o caut...sint constienta ca GErmania e o tara civilizara,iar sperante avem ca tot omul.Sint putin ingrijorata cu scoala pentru copii.Fata cea mare incepe clasa intii,si am inteles ca daca nu se descurca in limba respectiva nu o sa fie primita.Ne-au promis ca ne aranjeaza niste cursuri acolo,acum sa vedem cum se vor aranja treburile.Dar emotii si griji tot am.Sper sa fie bine pina la urma.
zuzi.simona spune:
buna fetele si la multi ani pt. astazi!
gina, linisteste-te! eu am adus fata acum exact un an, deci in mijlocul trimestrului, era cls. 2, nu stia un cuvant in germ, am inscris-o fara probleme la scoala, in mannheim a fost atunci, faceau cateva ore pe sapt. de limba, copii care vorbeau mai greu, din toate clasele, deci nu numai strainii, e drept ca o luna nu a scos nici un sunet, dar apoi si-a dat drumul usor, a ajutat-o mult si faptul ca a stat la internat numai cu nemti, eu o luam doar in weekend, deci trebuia sa se descurce cumva....
in vara ne-am mutat, deci am schimbat scoala, merge bine, chiar mai bine decat unii colegi nemti, aici nu mai aunt alti straini, e un sat micut si e doar o clasa pe an
asa ca nu-ti mai fa griji, copiii se descurca, mai greu ca noi, eu nici acum nu ma descurc cu limba asta iar nemtii alta nu prea stiu!
va pup
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
Daconst spune:
Bun venit fetelor noi si din partea mea!
N-am mai intrat de multisor pe aici si vad ca voi ati avut ceva chef de scris.
Intre timp mi-am gasit si eu jobul mult visat si sunt in culmea fericirii.Maine vine mama sa stea cu fi-miu si sper sa mearga totul bine sa pot sa lucrez in continuare asa cum ne-am propus.
La intrebarile voastre stiam si eu citeva raspunsuri,dar intre timp s-au lamurit treburile.
-Cu recunoasterea de diplome e asa cum spune Lavi.
-Hartia pentru a putea calatori un parinte cu copilul e indicat sa o faceti in Ro la un notar,pentru ca doar cei de la granita romaneasca o cer si e mai simplu sa nu trebuiasca tradusa.
-Despre clauza aceea in care se specifica ca banca nu are dreptul sa-ti vanda contractul altei banci stiam si eu,dar mai stiu ca daca e o banca serioasa nu exista astfel de probleme.Cazurile intalnite au fost la bancile mai noi.
Din ce stiu eu,nu poti sa faci clauza asta,din pacate.
Noi avem creditul pe 15 ani cu dobanda fixa,dar dupa 10 ani putem iesi din contract si sa cautam alta banca,daca dobanzile vor fi mai bune atunci.
Gina,depinde de voi daca vreti sa va integrati sau nu.Ca daca va doriti asta,cred ca n-o sa mai vrei sa pleci vreodata de aici!
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
blackpanterro spune:
quote:
Originally posted by Alina
Fetele,daca tot ati vorbit despre tapete pt camera copiilor,
ati vazut pe undeva perdele cu Barbie?
Eu m-am uitat pe net si sunt numai de un fel care chiar nu-mi plac,in plus sunt prea mari pt cum ne trebuie noua.
Mai demult vazusem in mai multe locuri si fainute...dar atunci nu cautam .
Alina
Eu am vazut la Hornbach, Barbi si printese, foarte frumoase, numai bune daca aveam fata....noi cautam ceva baietesc dar sufletul, se pare ca piata e facuta numai pt cei ce au fete :)
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
ony01 spune:
quote:
Originally posted by Christelquote:
Originally posted by ony01
Salutare tuturor,
Katink si eu am fost in situatia ta in luna noiembrie. Dupa multe telefoane si cautari pe net referitoare la declaratia cu pricina….sotul meu a fost nevoit sa se duca la Ambasada Romaniei din Berlin pt obtinerea declaratiei ( cu toate ca in Hamburg exista un Consulat Onorific care cica nu elibereaza asemenea declaratii sau cel putin asa i s-a spus telefonic de cateva ori ). Eliberarea acestei declaratii s-a facut pe loc contra unei taxe .
Succes in obtinerea declaratiei.
declaratia asta nu poate fi facuta si in Rom la un notariat, ca sa nu mai mergem aici la consulat, amabasada care nu-s chiar asa aproape de noi?
Noi mergem cu totii in Rom iar eu cu fetele vrem sa mai ramanem, sotul insa se intoarce mai repede.
Buna ,
Asta ar fi solutia ideala sa faci declaratia in RO la notariat daca spui ca te duci acolo. Noi nu am avut cum pt ca sotul meu era deja in Germania, iar noi in Romania...
Toate cele bune
Oana.
zuzunaki spune:
Adriana,mersi de info.Noi vrem sa mergem in Speyer,unde au si laguna cu rechini.Mi se pare absurd sa platesti pt Aidan din moment ce pe site scrie clar pana in 3 ani frei Eintritt
Bitte hilfe!Vreau niste sfaturi culinaresti de la voi.Pt ziua lu´fi´miu vreau sa-i fac un tort cu niste figurine din fondant.Am surfat netu si am gasit pana la urma cum se face fondantul.Acum am o problemuta:unde gasesc marshmallow creme?Daca vreuna dintre voi a mai facut fondant,sunt deschisa la orice sugestie.Pot cumpara de undeva direct foondant?Sar´mana!
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
danialinu spune:
va rog ,ajutati-ma.am nevoie de medicamentulKIT KOMBUCCO ORIENTALIS din Germania daca stie cineva ceva,cum il pot procura.adresa mea danialinu@yahoo.gr.va multumesc