Viata in Germania (50!!!)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

tinatache, vai, mi-am adus aminte, tu m-ai intrebat ce invart, da e online-shop, articole sportive, pantofi sport,etc. Si mai am un jobuletz (dar ala e pentru fun) la un club, ma ocup de promovare (e club nou si le mai fac flyere, org. "events" si mai chelnaresc prin weekenduri, face "viel Spaß"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ony01 spune:

Salutare tuturor,

Katink si eu am fost in situatia ta in luna noiembrie. Dupa multe telefoane si cautari pe net referitoare la declaratia cu pricina….sotul meu a fost nevoit sa se duca la Ambasada Romaniei din Berlin pt obtinerea declaratiei ( cu toate ca in Hamburg exista un Consulat Onorific care cica nu elibereaza asemenea declaratii sau cel putin asa i s-a spus telefonic de cateva ori ). Eliberarea acestei declaratii s-a facut pe loc contra unei taxe .
Succes in obtinerea declaratiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

lavi,
multumesc.Pai daca e cum zici tu,atunci nu -mi fac pb ca e Abi.

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

quote:
Originally posted by ony01

Salutare tuturor,

Katink si eu am fost in situatia ta in luna noiembrie. Dupa multe telefoane si cautari pe net referitoare la declaratia cu pricina….sotul meu a fost nevoit sa se duca la Ambasada Romaniei din Berlin pt obtinerea declaratiei ( cu toate ca in Hamburg exista un Consulat Onorific care cica nu elibereaza asemenea declaratii sau cel putin asa i s-a spus telefonic de cateva ori ). Eliberarea acestei declaratii s-a facut pe loc contra unei taxe .
Succes in obtinerea declaratiei.

declaratia asta nu poate fi facuta si in Rom la un notariat, ca sa nu mai mergem aici la consulat, amabasada care nu-s chiar asa aproape de noi?

Noi mergem cu totii in Rom iar eu cu fetele vrem sa mai ramanem, sotul insa se intoarce mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by LaviB

Zuzunaki si Gabriela sper sa nu dau info eronate insa legat de diploma de bac stiu ca daca nu ai facut o faculta dupa liceu, nu se recunoaste decat ca MR. DAca ai si un an de studiu superior se recunoaste liceul ca Abi. (toata chestia e ca la ei un gimnaziu dureaza 13 ani si noi in ro am facut doar 12 deci.....) Eu inca nu am trimis diplomele la recunoastere insa am prietene care cu facultate au liceul ca Abi recunoscut.
Mai multe nu stiu.(sper sa nu va induc in eroare)

Lavinia mami de doua "cocoline": Hanna (16.04.2004) si Thea (22.10.2006)

Da,si eu stiu la fel cel putin mie asa mi-a explicat un domn de la Anerkennungsstelle unde mi-am recunoscut eu diploma de liceu ca Abitur,mi s-a tradus chiar nota de la bacalaureat ca nota de Abi.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by LaviB

Alina am voie sa intreb de unde si cat te-a costat bucataria? Cu cat timp ai comandat-o inainte?

Aaaaaaaaaa ce vroiam sa mai intreb: cele care ati facut imprumuturi la banci pt casa/apartament, ati auzit cumva de vreo clauza care ar fi bine sa o pui in contractul cu banca, referitoare la a nu da drept bancii sa-ti vanda contractul mai departe la o alta banca? Imi spunea cineva ca ar fi posibil sa-ti vanda banca contractul la o alta carre sa vina cu o dobanda mai mare.ati auzit de asa ceva?

Lavinia mami de doua "cocoline": Hanna (16.04.2004) si Thea (22.10.2006)

Lavi,
Ti-am mai raspuns intr-o zi dar nu stiu din ce motive,raspunsul nu a aparut desi la mine aparea ca trimis .Am scris pe la sugestii tehnice,se pare ca se pierd mesaje.

Deci bucataria am comandat-o la Segmüller,a costat aproape 7000(cam 6850 parca),are aparate f bune,clasa A la toate,silentioase,un cuptor mai smeker,spoturi,karusselschrank,etc,etc.
Mie nu mi s-a parut scumpa,in 2001 am mai comandat o bucatarie de la Quelle pe care am platit 6000 si nu a fost nici pe departe asa.Ideea e ca noi am comandat-o inainte de Craciun,erau oferte si reduceri pe la aparate,am primit si un kaffevollautomat Bosch cadou .
Bucataria se comanda cu 6-8 sapt inainte de a putea fi montata.Ce mi-a placut mult e ca cei de la Segmüller au facut planul electric si circuitul apei,ei au venit si au masurat,au vorbit cu constructorii,nu am mai trecut noi prin stressul stabilirii tuturor detaliilor.

De banca nu stiu,o sa-l intreb pe sot,el se pricepe la asta bine de tot,avem si un berater de nadejde,in plus,si socrul meu ne-a ajutat cu tot ce tine de contract cu banca pt ca se pricepe f bine,a lucrat 40 de ani in sistem.Stiu ca dobinda noastra e fixa pe 10 ani,apoi putem lua de la alta banca care ofera dobinda mai mica la vremea aia,vedem noi,sanatosi sa fim pina peste 10 ani.

Sa stii ca si eu puneam din start pluta in camera copilului insa dupa ce am inceput sa caut sa cumpar,m-am dezumflat de tot...din pacate.E calduroasa,aratoasa dar e moale(am incercat sorturi de la 30 euro pina la 100 euro/mp),o zgirii usor cu unghia,va arata grozav de uzata dupa un an.Acum depinde si ce faci in camera dar se zgirie de la plimbat caruciorul de papusi sau rolele scaunului de birou.Noi punem parket peste tot,e mai calduros.In sufragerie avem incalzire in podea si am ales un parket compatibil.Doar in hobbyraum am pus laminat pt ca e mai robust si probabil ca ne vom apuca de ceva hobiuri sportive .

Salutari tuturor fetelor revenite sau noi venite .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Alina,mersic

fetele,
a fost cineva la Sea Life( www.sealifeeurope.com )?Ma bate gandul sa programez o excursie cu picii prin aprilie.E fain?

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutaC spune:

Buna tuturor,
Din mai o sa ma mut si eu cu familia in Germania...si asa am niste emotii...si griji...ceva de speriat.Fata cea mare trebuie sa inceapa clasa intii,acum sintem acomodati cu alta limba straina(sintem intr-o tara unde se vorbeste lb rusa),iar noi nu stim o boaba de germana.Si ca sa fiu sincera nici cu engleza nu ma descurc bine.Cel mai fericit dintre toti e sotul meu-iar eu imi pun sperantele in el.Si mai m-au speriat si diversi cunoscuti care m-au facut sa vad Germania ca pe un mare bau-bau.
Intrebarea mea:e dificil sa te acomodezi in Germania??Limba se invata foarte greu?Sau sint eu prea speriata?
Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

GInuta, un raspuns universal nu o sa gasesti. GErmania ori o sa va placa, ori nu. Depinde de voi, ca oameni, de temperamentul vostru...si de noroc. Si mai depinde si de gandurile si sperantele cu care vii si pe care va trebui pe ici pe colo sa l emodifici.Sunt multe variabile in ecuatie. Ideea e ca veniti intr-o tara civilizata, cu servicii la nivel (destul de inalt), o economie super-tare,etc.Cum ziceam, nu stiu ce va doriti de fapt aici. Daca cautati Romania sunteti in locul gresit. (Ca multi fac asta, emigreaza si dupa aia cauta in tot chichirezul reperele romanesti. GErmania NU e ROmania si nici nu o sa devina asa ca tre sa ne adaptam noi la ea

Mult noroc! In ce land o sa va stabiliti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

quote:
Originally posted by ioana_io

buna fetele!
ma primiti si pe mine in club?
unde sa depun lebenslauf, cui sa ma recomand, e nevoie si de un vorstellungsgespräch?
( aaaa, e careva de prin zona stuttgart? poate ne vedem la o plimbarica, la o cafeluta, la vreun spectacol )

Ioana, bine ai revenit! Vroiam sa-ti servesc o veche (Strasbourg, 2004, alegeri), dar tamam capitolul respectiv lipseste din arhiva .

Mergi la inceput