Viata in Germania (50!!!)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_io spune:

katink, nu stiu despre ce declaratie vorbesti?
pana acum nu am mai auzit de asa ceva, dar e drept, nici nu am copii, sa ma fi lovit de cererea de asemenea hartii ciudate, totusi mi se pare improbabil ca tie, ca parinte, sa ti se ceara nush ce hartie de la celalalt parinte, doar in cazul in care ati divortat si vrei sa te stabilesti cu fetele in alta tara?
tu poti calatori linistita cu buletinul de identitate, ceea ce inseamna ca nici macar nu mai ai nevoie de pasaportul in care sa inserezi poza minorului cu care calatoresti.
eventual niste acte de identitate? si de asta ma cam indoiesc, pt. ca minorii n-au ( in afara de certificatul de nastere, bineinteles ).
dar ca sa fii sigura mergi sau suna la ausländeramt si intreaba acolo ( ausländeramt-ul trebuie a fie in primaria orasului/cartierului in care locuiesti ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

Salve Ioana

Nu stiu cat sunt eu de indreptatita sa -ti spun " bine ai venit", ca si eu apar cand si cand prin zona, da`oricum te salut
Ce te pot asigura insa e ca fetele sunt super , saritoare si bune ascultatoare.Sfaturi si idei poti oricand cere si da.E o grupa pe cinste
Numai bine si.....la cat mai multe discutii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Multumesc Ioana

Fetele mele desi au 2 ani si 7 luni cea mare, respectiv 11 luni cea mica detin pasapoarte individuale. Ca urmare nu depind de nimeni, pot calatori cu oricine, oriunde...... daaaaaaar legea nu e chiar asa de simpla. Ca sa pleci undeva cu un copil minor la vama iti trebuie o dovada ca nu l-ai furat de la parinti sau mai stiu eu ce, care mi se pare de bun simt.

Numai ca statul roman s-a gandit ca daca unul dintre parinti vrea sa plece in strainatate cu copilul, nu o poate face decat cu declaratie de la celalalt parinte ca este de acord. De aici era intrebarea mea

Legea e pentru toti cei cu cetatenie romana, chiar daca noi locuim de 6 ani in Germania, copiii sunt nascuti aici, chiar daca noi plecam din Germania si normal ne intoarcem in Germania ca aici locuim, la vama in Romania cand vrei sa iesi cu copilul, nenea vamesu te intreaba de declaratie, asa ca trebuie facuta.

Unde se face si cum am aflat acuma de la o forumista generoasa pe PM.

Sa auzim de bine,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_io spune:

aha, nu sunt singura bufnita, v-am prins!

lavib, merci, nu conteaza cat de des intri, doar intentia , asa ca bine ai venit si tu, daca esti asa pasare rara, am avut noroc sa te prind!

katik, numai autoritatile romane puteau sa ceara un act atat de inutil, trebuia sa imi dau seama, sa mai ceara aprobare de la parintele care nu calatoreste in momentul in care EU e deja o singura tara in care circuli cu bolentinul, dar ma rog, de asta sunt facute autoritatile, si in special cele romane, sa puna bete in roate, ca de ce sa se invarta roata frumos pe drum
imi pare rau ca totusi, trebuie sa te mai chinui putin si cu hartiuta cu pricina, bine macar ca ai facut rost de info
aaaa, si in afara de asta, legea spune ca "domiciliul copilului e la parintii lui", dar de ce sa se chinuie vamesul roman sa bage tri dejte in computer sa afle domiciliul parintilor, ca aparatul ala e pus acolo numai pt. jucat solitaire
drum bun sa aveti si sanatate!

va pupez pe toate si o tai la somnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ioana, bine ai venit! Acest document are rolul lui, in caz de divort, de ex., parintii nu au voie sa iasa din tara cu copiii fara acordul celuilalt. Si chiar si fara divort, sunt atatea cazuri in care un parinte pleaca cu tot cu copii si nu se mai intoarce... Chestia e ca pe teritoriul altui stat funct. alte legi si... poate deveni complicat.

katinka, bine ai revenit si sa-ti traiasca micutele! acusi taiati al doilea motz:)) Eu am facut o declaratie la un notar de aici, practic e doar autentificarea semnaturii ca era in romaneste, si din cate am inteles nici nu avea mare valoare. din fericire nu a intrebat nimeni. Daca vrei sa fii sigura mergi la consulat si-ti faci acolo 100% valabila. Procedura nu o cunosc. Mergeti cu avionul? ca in aeroport e mai probabil sa te intrebe de docum. asta. Pe sosea e ca la ruleta: poate da, poate nu...

LaviB, imi pare rau ca nu am raspuns mai devreme, pur si simplu am uitat:(( Asta e, sper sa nu stea mult, dar daca stau poate mai iei leg. cu ei sa se mute undeva mai ieftin. Sau sa ma sune pe mine, ca-s aici... Imi dai de stire tu de stire daca e nevoie.

Numai bine!

-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Fetele,imi spune va rog si mie cineva unde si cum se recunosc aici diplomele(bacalaureat,facultate,etc)?Bac-ul din Ro aici e recunoscut ca Abi?
Multam fain

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela19 spune:

Buna intrebare Zuzunaki!!:-)

La acesta intrebare caut si am asteptat si eu un raspuns dar nu am gasit, mai astept!!!
Mie de exemplu mi sa recunoscut Liceul din Romania ca si Mittlere reife(deci nu ca si Abitur)dar tocmai de aceea eram curioasa fiindca am auzit unele persoane ca li s-ar fii recunoscut Liceul ca si Abitur(probabil depinde de profilul Liceului??)).
Salutari:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Gabriela:)am vazut cand ai postat dar nu am stiut sa-ti rasp dupa cum vezi,caut si eu raspunsuri:)
Tu ce profil ai terminat si in ce an?Eu de ex,am facut limbi straine.Mi-a soptit o vrabiuta ca bac-ul ca si Abi e recunsocut daca ai terminat dupa 1997 liceul.Sper sa fi retinut corect anul.Unde ti-ai recunoscut dimploma de bac?

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

Zuzunaki si Gabriela sper sa nu dau info eronate insa legat de diploma de bac stiu ca daca nu ai facut o faculta dupa liceu, nu se recunoaste decat ca MR. DAca ai si un an de studiu superior se recunoaste liceul ca Abi. (toata chestia e ca la ei un gimnaziu dureaza 13 ani si noi in ro am facut doar 12 deci.....) Eu inca nu am trimis diplomele la recunoastere insa am prietene care cu facultate au liceul ca Abi recunoscut.
Mai multe nu stiu.(sper sa nu va induc in eroare)

Cristina nu e vina ta, oricum esti o super draguta.O sa tin cont daca e sa ma mai apeleze familia cu pricina si...poate te contactez.Din cate stiu au ajuns deja in München, luni au programare cu fetita si de o fi sa trebuiasca sa stea mai mult....o sa incerc intai cu McDonald Haus...om vedeam.Multam oricum, esti dragutza

ciao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Ioana, io te jtiu, ai stat in LB (si eo). De stiu de la Babee, din povestia adica, si de pe forum,scriai mai demult. Io-s dispusa sa ne intalnim oricand si oricate dar sapt. viitoare plec la ROmanica pentru o luna! Dar cand vin, punem de o intalnire,ok? Chipintaci!

Mergi la inceput