Viata in Germania (50!!!)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns herra spune:

quote:
Originally posted by Camelia

Herra, asa e cum spune Tumpi.Hauptbahnhof e foarte aproape de centru (Marienplatz), aproximativ 2-3 minute cu S-Bahnul.Poti merge cu S-ul in Marienplatz si de acolo strabati centrul pe jos in directia Stachus.E zona pietonala si e plin de magazine.Jumate de zi e destul de putin pt München, asa ca asta ar fi cea mai buna varianta.

multumesc!

la ce ora se inchid magazinele in Munchen?
eu am mai stat un timp in Regensburg, si acolo se inchideau unele la 18 si unele la 20 (supermarket-ul)...mi s-a parut devreme fata de ora 22 cu care sunt obisnuita in Ro...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmyna spune:

Buna fetelor

Cine stie cat se castiga pe ora ca küchenhilfe...?Stundenlohn...

Am vorstellungsgespräch shi daca ma intreaba cam cat pe ora as dori eu ce spun?
Eu as zice cam intre 8 und 9 euro pro stunde este prea mult?
Este hotel shi restaurant de 3 Stele..

Cine ma poate ajuta shi pe mine??
Scrietimi va rog pana marti..
va multumesc

http://photos.yahoo.com/crista_222000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna ziua fetelor,

Herra, toate magazinele se inchid la 20.00 Si mie mi-a fost greu pana m-am obisnuit cu programul asta, in Ro puteam sa ma duc la orice ora pt. cumparaturi ca era imposibil sa nu gasesc ceva deschis

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Buna seara fetele,

As avea si eu cateva intrebari legate de scoala, cat de grea/usoara este scoala aici in primii ani?
Cand ar fi mai bine sa-mi dau fata la scoala la 6 sau 7 ani? Eu as vrea sa o dam la anul, la 7 ani dar educatoarea si logopeda la care merge acum pentru corectarea vorbirii este de parere ca este bine sa o dam acum, ca la gradinita n-ar mai face mare lucru si ca s-ar descurca fara probleme. Ea a facut 6 ani pe 17 martie si scoala incepe in august.Ea are numai 2 ani de gradinita, pentru ca a primit tarziu loc in gradinita.
Limba o stie cat de cat, a facut progrese spectaculoase de cand merge la logoped, dar mai are de invatat si eu ma gandeam ca ar fi bine sa o mai amanam, iar alt motiv este faptul ca aici unde locuim acum nu este scoala, ar trebui sa meraga in alta localitate cu autobuzul scolii, iar eu tot mai sper ca poate gasim sa ne mutam in alta parte de aici si sa nu mai fie nevoie de naveta.

Voi ce experiente aveti cu scoala aici? Cum s-au descurcat scolarii vostri?
Iar Alina, Cristina, Livia, voi stiu ca va pregatiti de scoala anul asta, aveti emotii,cum va pregatiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Christel, parerea mea este sa o dai acum la scoala. In toate scolile exista in primele 2 clase cel putin cursuri de Deutsch als Zweisprache + Differenzierung (sau alta denumire de genul asta), cursuri speciale pt copii care mai au nevoie de ajutor la germana. Inca un an la gradi nu cred ca o va ajuta f mult.
Daca ea intelege, si daca educatoarea + logopeda spun ca e pregatita, nu are rost sa o amini. In clasa 1, cel putin pina spre vacanta de iarna mai mult deseneaza (si la germana si la mate), sau mai corect spun invata pe baza desenelor.

Depinde f mult de invatatoarea la care apuca si de nivelul clasei. Experienta noastra este una f buna, pe care as dori-o tuturor copiilor de aici. Invatatoarea f buna, nivelul clasei ridicat, concurenta si rezultate super bune (are o singura nota de 2 - prima, ca inca nu stia exact cum e cu notele - si restul numai 1, fiind prima intr-o clasa in care peste jumatate sunt nemti).

Cu "naveta" nu cred ca ar trebui sa-tzi faci pb. Copii socializeaza repede si o sa vezi ce bine se va simti dupa un anumit timp sa mearga cu colegii singura cu Bus-ul. Noi stam la 4,5 km de scoala, facm 45 min si avem nevoie de Strassenbahn, Bus si inca 15 min. pe jos......si suntem in oras [D:]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

quote:
Originally posted by Gabriela19

Fetelor va uitati la Deutschland sucht der Super star??
Va place de Linda Teodosiu???(de origine romanca)?
Mie imi place foarte mult de ea cum canta si cum arata tipa la numai 16 ani.
Salutari:-)

Tatal e roman, mama nemtoaica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by karmyna

Buna fetelor

Cine stie cat se castiga pe ora ca küchenhilfe...?Stundenlohn...

Am vorstellungsgespräch shi daca ma intreaba cam cat pe ora as dori eu ce spun?
Eu as zice cam intre 8 und 9 euro pro stunde este prea mult?
Este hotel shi restaurant de 3 Stele..

Cine ma poate ajuta shi pe mine??
Scrietimi va rog pana marti..
va multumesc

http://photos.yahoo.com/crista_222000

Ca idee uita-te aici:

http://stellenmarkt-content.sueddeutsche.de/jobkarriere/erfolggeld/special/126/44082/1/index.html?action=detail&detail=gehalt&id=144&searchAction=abisz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

Buna tuturor,

Ne petrecem o saptamana de Paste in Pertisau (Austria)Pastele e posibil sa il petrecem in Munchen.....exista o biserica ortodoxa acolo.......eventual una romaneasca?

merci mult:))........si poate imi dati cateva sfaturi despre ce ar fi de vizitat in Munchen, vreun park de distractii, distractie in aer liber......am auzit ceva despre parcul englezesc..niste poze cu surf!?......fetitza noastra are 3 ani, deci la partea cu muzee cred ca zicem "pas" pentru ca nu o sa aiba rabdare si nici nu vrem sa ne enervam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Lorena daca ajungeti in Munchen, mergeti la gradina zoologica, este foarte frumos si are fetita ce sa vada Parc de distractii in aprilie, nu cunosc sa fie deschis. Este Lego-land in afara orasului dar nu stiu daca aveti timp sa ajungeti acolo.
Tumpi

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by Loreena

Buna tuturor,

Ne petrecem o saptamana de Paste in Pertisau (Austria)Pastele e posibil sa il petrecem in Munchen.....exista o biserica ortodoxa acolo.......eventual una romaneasca?

merci mult:))........si poate imi dati cateva sfaturi despre ce ar fi de vizitat in Munchen, vreun park de distractii, distractie in aer liber......am auzit ceva despre parcul englezesc..niste poze cu surf!?......fetitza noastra are 3 ani, deci la partea cu muzee cred ca zicem "pas" pentru ca nu o sa aiba rabdare si nici nu vrem sa ne enervam

Daca vrei sa mergi la slujba de inviere, uite iti redau cateva repere un de se vor tine slujbele in München
Prea Sfintitul
Sofian Brasoveanul, impreuna cu P.C. Pr. Ioan Moga si P.C. Diacon
Adrian Sandu, vor savarsi in anul acesta Slujba Invierii impreuna cu
Utrenia Pastilor si cu Liturghia Invierii in biserica catolica St.
Paulskirche, din apropierea Centrului nostru Bisericesc, sambata
seara, 26 aprilie, intre orele 21:00-00:45. Biserica e situata in
imediata vecinatate a statiei de U-Bahn Theresienwiese, U4 si U5, la
adresa: St.-Pauls-Platz 10, 80336 München. Slujba Invierii va incepe
cu ritualul impartirii luminii urmat de o procesiune in jurul
bisericii. La sfarsitul Sfintei Liturghiei se va imparti painea
binecuvantata numita „Pasti", precum si traditionalul ou rosu si o
felie de cozonac. Cei care nu au posibilitatea participarii la
intreaga slujba, vor putea primi aceste daruri pascale, incepand cu
ora 22:00, la iesirea din biserica. Bucuria Pastilor isi gaseste insa
adevaratul sens si implinirea mai ales in participarea la Sf.
Liturghie.

P.C. Pr. Simion Felecan de la Parohia „Buna-Vestire" , va savarsi
Slujbele Pastilor in biserica catolica St. Pius (Pius-Str. 11,
München). Slujba Invierii va avea loc sambata seara, 26 aprilie, cu
incepere de la orele 23:00, iar Sf. Liturghie Duminica, 27 aprilie,
la orele 11:30, fiind urmata de agapa pascala.

P.C. Pr. Dr. Mircea Basarab de la Parohia „Nasterea Domnului", va savarsi Slujbele de Pasti in binecunoscuta biserica vechi-catolica
St. Willibord (Blumenstr. 36, München). Si aici slujba Invierii va
avea loc sambata seara, 26 aprilie, cu incepere de la orele 22:30.
Sf. Liturghie pascala se va savarsi duminica, 27 aprilie, la orele
11:30.

Maraki
Alina, acum am vazut ce ai scris, nu eram eu cea pe care ai vazut-o.Ai trimis PM, ca nu am primit nimic.
O saptamana minunata va doresc fetele.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput