Viata in Germania (50!!!)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

va multumesc mult fetelor....imi este tare de folos ajutorul vostru:))
unde este lego land .....ce oras?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

christel, avem fete de aceeasi varsta, a mea facut 6 ani pe 4 martie. Si merge la scoala, fara discutie. Nu aveti sanse sa va mutati in satul unde este scoala, daca tot sunteti pe picior de plecare?
Cat despre pregatiri, ce sa zic, am luat ghiozdanel si cam atat. Avem excursie de 3 zile numai cu prescolarii, aici chiar ca am emotii, dorm copilasii su educatoarele 2 nopti la o ferma:)
M-au capiat astia de la scoala cu formulare si sedinte, zici ca incepe facultatea!! Am avut si Schuleinschreibung cu un testuletz asa de aptitudini generale.
Daca educatoarea zice ca e pregatita de scoala, stie ea ce spune. A mea deja imi face zile negre, cred ca nu mai are preocupari pe masura varstei, desi o plimb de la una la alta destul de mult dar... nu e scoala.Sigur s-ar plictisi ingrozitor inca un an si mi-ar manca si mie ficatzii
Tu nu ai masina sa o duci/aduci de/la scoala? Parca 7 ani si 4 luni e cam mult... zic eu.
Va doresc sa luati decizia potrivita!

-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GiaDavid spune:

Germania, tara visurilor mele inca de cand eram mica! Desi am o casnicie esuata pe teritoriul Germaniei, visul meu e sa ajung tot in Germania, dar de asta data as vrea sa merg undeva in Nord ca in Sud am fost

Va pupic pe toate cele ce sunteti in Germania fericitelor!

Gia (mami de David Lee Turbo din 27.noiembrie.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

quote:
Originally posted by Loreena

va multumesc mult fetelor....imi este tare de folos ajutorul vostru:))
unde este lego land .....ce oras?

In Günzburg. La 130 km de München.

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Cristina, in oraselul cu scoala nu ma mut sub nicio forma, este un orasel tare urat, sa vezi ce drumuri au, mai proaste ca la noi in Rom; cel putin aici unde stam m-am acomodat,este chiar frumos din multe puncte de vedere, chiar daca suntem la tara, cum imi place mie sa spun(suntem in partea de est) care difera din multe puncte de vedere fata de celelalte zone a Germaniei.Dar asta e!

Masina avem, dar eu n-am carnet, mie teama sa conduc, dar pana la urma cred ca-mi iau inima in dinti si vedem poate imi iau carnet, sotul ma tot incurajeaza in privinta asta.

Vedem noi pana la urma ce facem,voi ce fel de ghiozdanel ati luat?
M-am uitat si eu si am vazut(in jur de 130-150 euro), nu sunt cam scumpe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Christel, vezi ca in perioada asta baga in mai multe magazine (la real am vazut eu oferta) ghiozdane de la Scout cu mult sub pretul normal (50 Euro de ex, in loc de 130 cit costa normal). Din pacate, cam astea sunt preturile la ghiozdane, daca nu prinzi "ofertele". Sfatul meu este sa te uiti urmaresti acum si, in cazul in care totusi nu prinzi oferta, la pret normal gasesti ghiozdanul si cu o zi ianinte de inceperea scolii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

christel, cu masina totul e mult mai suor, duci fata la scoala, mergi la cumparaturi, o iei inapoi acasa... Are dreptate sotzul tau sa te incurajeze, ai sa vezi dupa ce te urci la volan ca nu-i chiar asa de negru. Mai ales pe distante scurte, aici sunt semafoare peste tot, nu-ti fug ochii in 5 directii...
Ghiozdanel am luat Scout de la Quelle cu 90 sau 100€ un set cu sac de sport, penar si portofel (la ce i-o fi trebuind si portofel). Ma rog, cica era oferta, l-am luat ca l-a primit de ziua ei si am vrut sa scap de-o grija. Si mie-mi place aici unde stau, e la tara da-i la marginea Münchenului asa ca ne miscam rapid in oras. Imi place mai mult decat in oras, desi eram la cea mai buna gradi din cartier aici nu se compara cu ce era acolo. Desigur ca abia acum mi-am dat seama, atunci eram mandra Fac mai multe activ., e mult mai bine organizat. Si fiind sat totul e la un loc: gradi si scoala sunt in aceeasi curte, nu tb sa alerg sa-i iau pe amandoi. Asa ca te inteleg perfect.
Numai emotiile cu scoala cred ca sunt la fel, la tara si la oras:))

-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Buna ziua de la München!

Gata,am inscris fata la scoala!Ieri a fost testul si inscrierea.Fata mea s-a acomodat nesperat de rpd si de bine la noua gradinita.
Christel ,eu cunosc binisor zona unde stati,am locuit un an si 3 luni in Leipzig,sotul a locuit ceva mai mult.Sincer,cind am plecat de-acolo am fost putin trista,sotul meu a lucrat la univ.,avea multe cunostinte,multi prieteni,nu aveam copii si am avut o viata boema ,cluburi,discoteci,chefuri,etc.Leipzigul in centru era frumos,chriile erau ieftine dar cum te departai putin,ma cam ingrozeam:drumuri rele,case parasite,populatie putina.Practic nu am termen de comparatie cu Münchenul si ma bucur mult ca l-am ascultat pe sot si am lasat estul.Defapt majoritatea prieteniilor din Leipzig au plecat spre vest,mai avem doar o fam de prieteni dar ea e de-acolo,are ajutor mare de la parinti si nu vor sa plece.
Ghiozdan am cumparat de la Scout,Marie si l-a ales de ziua ei,am dat 110 euro,are sac de sport,penar si portofel .Asa e,sunt cam scumpe dar am vazut si mai ieftine prin supermarkete(la Tengelmann,de ex)dar mi s-au parut de calitate slaba.

Eu zic ca nu trebuie sa-ti faci atitea griji,daca educatoarea si logopeda zic ca fata e pregatita,asculta-le.Sincer,nu stiu de ce e tendinta in Ro sa mearga copilul dupa 7 ani la scoala,am primit si eu mirari intense cind am spus ca Marie merge la scoala,etc.Eu nu vad scoala ca un bau-bau ,vom combina invatatura cu joaca,nu tre'sa simta copilul scoala ca luatul la oaste .
Sigur,am si eu emotii,ca orice mama imi doresc sa aiba copilul un start bun in scoala,ne informam si incercam sa o ajutam cum putem mai mult.Sotul meu e optimist desi nu agreeaza 100%sistemul de inv,a lucrat ani buni in inv.univ,a dat ani multi nachhilfe la mate,fizica si germana si...are o gramadaaaaa de critici .

Christel,si noi ne-am mutat putin mai la tara decit eram si e fff fain.

Gata,ma duc la munci,mai revin io.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

aoleuuuu va place voua capitolul asta 50 de scrieti la el asa cu spor
iaca capitolul 51: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=119908

Roxana

Mergi la inceput