Viata in Germania (50!!!)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

daconst, stiu ca o data vazusem pe ebay ca se licitau astfel de cutii pt Umzug(la mana a doua), daca itzi trebuie un nr mare, probabil se renteaza.

Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by ioana_io
adinaf, "banuiala" e un cuvant foarte urat....ce ai face persoanei care mi-a vorbit despre tine? sa stiu daca sa scot vreo vorba ori sa tac malc ( da' poate ii port sambetele...sau duminicile...)

Diana, o, scuze, ioana, banuiala nu e un cuvant urat, ci barfa e un cuvant urat. Eu am momentan o viatza absolut perfecta, daca vreo persoana are ceva de comentat pe seama mea e din pura invidie, si nu pot decat s-o compatimesc.

merg sa ma uit la "Pretty Woman" , pentru a 24-a oara cred

O seara faina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Fetele, vad ca s-au umplut ceva pagini de cand am fost si eu pe aici...multumesc pt exemplele date in legatura cu aniversarile copiilor, am vazut pozici frumoase si copii frumosi!
La noi e putin altfel, noi nu mergem la cresa sau gradi si locuim doar de cateva luni aici si cunoastem doar copiii de pe strada noastra si asta numai pe timp frumos cand ies copiii la joaca si mai ies si parintii la o vorba cu vecinii. Mergem de vreo 2 saptamani la un spielgrupe dar nu stiu cat de intimi vom fi cu copiii de acolo ca sa-i pot invita la noi la petrecere...dileme, dileme pt mine. As vrea tare mult sa-i serbez ziua cu copiii, dar cand il vad ce dezinteresat este de alti copii la spielgrupe ma intreb daca are vreun rost.
Oricum, ma bucur pt copilasii care isi serbeaza zilele de nastere cu copiii! Va veni si la noi vremea aceea!
Mai ce iarna lunga avem anul asta...si la voi e la fel? Saptamana viitoare ne-au promis zapada...sper sa avem o vara calda..cel putin...

Mergi la inceput

Amonar, ce varsta au copiii (copilul) tai?
Eu am ales urmatoarea strategie: nu astepta sa fii invitat, ci fa tu primul pas. Vei fi uimita (pozitiv) de reactziile celorlaltzi.

Succes la noi prieteni!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by AdinaF

Eu am ales urmatoarea strategie: nu astepta sa fii invitat, ci fa tu primul pas. Vei fi uimita (pozitiv) de reactziile celorlaltzi.

Succes la noi prieteni!

Baiatul meu face 2 ani in mai....si, da, ai dreptate, as putea sa incerc sa sparg eu gheata....pana in mai, mai putem sa ne familiarizam cu "colegii" de grup. Trebuie sa ma gandesc serios cum organizez treaba...avand in vedere ca noi locuim acum cu chirie la mansarda si avem o camera de zi foarte mica..credeti ca este un impediment?

Mergi la inceput

potzi sa-i invitzi intai pe rand, oricum nu te vei intzelege cu toate mamicile la fel, alege-le pe cele care-ti sunt mai simpatice. Este o treaba buna si pt tine sa ai contact cu persoane adulte.
Cheama-le la ora 4 la Kaffe si Kuchen , sa vezi ce se ingramadesc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Amonar

quote:

Succes la noi prieteni!

Baiatul meu face 2 ani in mai....si, da, ai dreptate, as putea sa incerc sa sparg eu gheata....pana in mai, mai putem sa ne familiarizam cu "colegii" de grup. Trebuie sa ma gandesc serios cum organizez treaba...avand in vedere ca noi locuim acum cu chirie la mansarda si avem o camera de zi foarte mica..credeti ca este un impediment?

Ramona,
Unde faceti Spielgruppe?Vezi ca de multe ori se poate inkiria sala de spielgruppe pt citeva ore,dupa amiaza,la un pret modic,pina in 20 de euro.Poti duce acolo cafea si prajituri,iar pt copii prajituri,sucuri si organizezi citeva jocuri,eventual duci o muzica draguta si ii mai pui sa danseze putin pt ca la virsta asta ii amuza,cam asa.

Fetele cu mutatul,saptamina asta am gasit la Obi cutii pt umzüg la un pret foarte bun,aveti grija,nu le luati pe cele mai mari pt ca pline,s-ar putea sa nu le puteti urni din loc .

Noi am pus hainele in geamantane si genti de voiaj,ce a mai ramas,le vom plasa in saci de plastic.E incredibil cite s-au adunat dar e un bun prilej sa selectam atent si sa mai ducem la Spermüll.

Adina ,noi sarbatorim pastele de 2 ori,sotul meu este catolic.Din pacate,duminica vom fi in plin proces de mutat-renovat,daca nu demontam inca aragazul,vom mai face ceva,daca da...ne paste restaurantul grecesc de vizavi .Din fericire,o am pe mama aici si ne-a rasfatat cu sarmale,sala beuf,fripturici si toate bunatatile asa ca nu vom suferi prea tare.De Pastele ortodox,sper ca vom fi bine-mersi mutati si aproximativ aranjati asa ca vom face toate preparatele traditionale:de la cozonaci si pasca,la carnite si drob .

Alina

Mergi la inceput

Asta cu ora 4 e..ceva..nemtesc? ca si ceaiul Englezilor de la ora 5 sau masa de seara a Olandezilor la ora 6 cand nu se dau telefoane si nu se deranjeaza?

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by Amonar

Asta cu ora 4 e..ceva..nemtesc? ca si ceaiul Englezilor de la ora 5 sau masa de seara a Olandezilor la ora 6 cand nu se dau telefoane si nu se deranjeaza?

cam da, eu cand sunt invitata intre 3 jumate si 4 stiu ca primesc praji si cafea. Mie-mi si convine, fiindca atunci mi se trezesc kinderii dupa somnul de infrumusetzare.
Eu am vizita si dimineatza la micul dejun, cumpar covrigi, chifle proaspete de la brutar, unt, sucuri , cafea si ce mai servitzi voi de-obicei. E ideal si pt copii pt ca sunt fresh. La amiaza nu e potrivit, seara la fel, nu .Deci raman doar astea doua.

Noapte buna fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_io spune:

quote:

Diana, o, scuze, ioana, banuiala nu e un cuvant urat, ci barfa e un cuvant urat. Eu am momentan o viatza absolut perfecta, daca vreo persoana are ceva de comentat pe seama mea e din pura invidie, si nu pot decat s-o compatimesc.

scuze pt. ce? diana a murit, nu mai exista decat sor-sa ioana_io, si da, ai dreptate, si barfa este urata, tu ai spus-o, insa nu o gandesti la persoana I! iar ca sa nu mai ai "banuieli" si sa crezi lucruri urate despre alte persoane absolut nevinovate, iti spun din start ca singura persoana care mi-a vorbit despre tine ai fost doar tu! ( probabil ca altii nu cred ca e atat de importata viata altcuiva, sa le ocupe conversatiile ) in legatura cu asta ma intreb, desigur, retoric, de ce ar trebui sa te invidieze cineva? refuz sa cred ca exista vreo persoana care si-ar dori sa simta acest sentiment venind din partea lumii inconjuratoare, dar ma rog, poate gandesc eu prost.

daconst, tu cand te muti? inca nu ai o data sigura, parca asa am inteles, dar se apropie? daca stiam, mai pastram din cutiile alea, ca ti-ar fi prins super acum, le-am tot plimbat prin pivnita si prin pod pana ne-am hotarat sa le aruncam, ca mereu ne impiedicam de ele si conteinerul de hartie ne astepta cu gura larg cascata.

amonar, chestia cu ora 4 ( parerea mea ) e ca sa nu te invite undeva in jurul orei pranzului, pt. ca nemtii invita foarte rar la masa, si cand o fac, nu o fac acasa, ci direct la un restaurant ( sau cel putin, asta e experienta mea ), pe cand cafeluta si prajiturica inseamna ca atat gazda, cat si musafirul, stau cuminti la taclale si nu bucatareste nimeni in timpul asta.

fetele, de vreo ora citesc "de la forum adunate si inapoi la forum date" si rad cu lacrimi, e bestial subiectul, nu ma las pana nu mai citesc un capitol, m-am dus pe copca, nu? ( maine ma trezesc la 7... )

Mergi la inceput