Viata in Germania (50!!!)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Dana ,cu mutatul sfaturi mai tirziu,dupa ce trece .Suntem in plin proces de impachetare,la noi in apartament e ca la Gara de Nord...voi cind va mutati?

Adina ,bine ai venit!Ce dragut ca ai gemeni .
Noi am pus laminat doar in hobbyraum,in rest parket.In sufragerie unul foarte scump(rote eiche)si in rest,unul mediu,de fag(wild buche).Ne-am hotarit la parket(fertigparket)pt ca e categoric mai calduros,in apartament am avut laminat si am putut face comparatie.
Mie imi plac mai mult parketurile inkise(merbau,palisandru)dar sotului si copilului nu ,asa ca am ajuns pe calea de mijloc,am ales unul mai deschis la fel ca treptele.Un parket mai deschis da mai multa lumina camerelor asa ca ei au cistigat .

Fetele,aveti idee cu ce iese creta colorata de pe covor?
Am incercat cu Vanisch pt covoare,cu Tuba pt pete si s-au estompat dar tot is acolo,bine-mersi.

Tumpi ,mi s-a parut ca te-am vazut vineri,in statia de metrou Goetheplatz...tu erai?

Fain ca vorbiti de internet,poate imi fac si eu o idee pe care sa-i alegem,ne-am cam saturat de D-telekom.

Noapte buna!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_io spune:

eee...ce de activitate!

daconst, cu mutatul, ceva sfaturi pt. pregatire: cumpara cutii speciale pt. umzug de la praktiker sau hornbach, si cu vreo saptamana inainte, incarca-le cu tot ce nu ai neaparata nevoie in saptamana respectiva ( haine, vesela, incaltari, asternuturi etc. ) nu uita sa scrii pe fiecare cutie ce ai pus inauntru, te va ajuta enorm! mai ales cand te vei trezi in casa noua plina de cutii, nestiind de unde sa iei pasta de dinti, cesti sau farfurii.
cele de care ai inca nevoie in saptamana respectiva le vei incarca in seara de dinainte de mutat, iar cele de care ai mai avut inca nevoie seara/dimineata, le vei arunca in cutii dimineata....de mobila se vor ocupa baietii, nu-i asa?
noi am avut noroc cu prietenii, astfel ca nu am angajat nici o firma de mutat, am gasit si masini, si oameni superfaini si nemaipomenit de saritori si bine-dispusi, asa ca in incheiere, am tras si un mic chefulet cu pizza si cu cafelute, sucuri etc.
nu stiu cum e cu einstandkuchen, pt. ca unde am lucrat eu, nu s-a obisnuit....fa cum crezi tu de cuviinta, nu e nimic daca o faci altfel, lasa ca nemtii nu sunt asa pretentiosi, vor aprecia gestul.

adinaf, felicitari pt.gemeni, stiu ca ti-ai dorit de mult copii, asa ca atunci cand au venit, au venit in dublu exemplar.

alina, d-telekom e dupa parerea mea cea mai scumpa firma de telefonie/internet, nu stiu acum si cat de buna, daca tot vrei sa schimbi, informeaza-te bine asupra firmei la care te hotarasti, pt. ca la toate e mindestlaufzeit 2 ani, cu exceptia lui alice, numai eu stiu prin ce cosmar am trecut cu 1&1 si ce burduf de legi m-am facut, dar vad ca sunt si clienti multumiti de ei.

va tzuk frumos si plec la nani, ca maine am o zi grea.
o saptamana super va urez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

quote:
Originally posted by ioana_io
bombi, da' ce faceti voi in casa aia? mutati peretii sau ii daramati de tot? adevarat santier, si io care ma plangeam...
de-abia ii construim. apartamentul e nou si e la latitudinea noastra cum arata bucataria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

[quote]Originally posted by ioana_io

adinaf, felicitari pt.gemeni, stiu ca ti-ai dorit de mult copii, asa ca atunci cand au venit, au venit in dublu exemplar.

ioana, ma bucur ca dau si aici peste persoane atat de informate despre viatza mea personala (habar n-am de unde, desi parca o mica banuiala am).
copiii mi i-am dorit mult, intr-adevar, dar nu de mult, au aparut exact la 1 an dupa ce am inceput sa ne imprietenim cu ideea de a avea copii.

spor la mutat fetelor!
si acum vreo 2 ani cand mi-am aruncat un ochi pe-aici tot in febra mutatului eratzi , eeeiii, nu va gasitzi nicicum locul

O zi faina va doresc, desi e o vreme....sa nu scotzi cainele din casa.

Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Salutare,

Multzumim domnitzelor de aprecieri.

Fulguletz, intalnirea de la gradi a fost doar intre noi parintzii si edu lui. Noi am cerut-o, mi se pare normal ca la 6 luni sa fiu informata ce se intampla cu copilul meu.
A fost in regula. Pt mine era prima oara, la cresa a fost doar sotzul.

Dana, torturile, cel putin de la 2 ani au fost in fiasco. Asta pt ca ziua lui a picat marti, in We am fost in sud si i-am facut dimineatza la gradi si seara acasa. Mare greseala.
Sunt inspirate din Deserturile Nataliei, delicioase, io l-am facut cam pe toate, tortul de trufe, cred ca de vreo 10 ori, m-am cam plictisit de el, dar invitatii mei se pare ca nu :)
E un subiect acu la bacatarie despre deserturi pt pitici, o sursa perfecta de inspiratie.

O zi buna va doresc!

Edit: Dana intre timp ti-am vazut torturile si am recitti mesajul..:) citisem altceva ;)

superbe pozele aniversare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ioana, serios ca noua ne place 1&1 si nu l-am schimba pt nimic in lume :) , avem aproape 2 ani cu ei.Numai la inceput am avut niste probleme cu montatul Fritzbox-ului dar norocul nostru e ca soata e un computer geek si a rezolvat problema, plus ca cei ce fac fritzbox-ul ne-au oferit toate informatiile posibile in engleza.
Acum probabil e cum ti-e norocul :)
Ah, si mai mai o chestie, cand am primit cartela pt mobil nu mergea si ai au stiut asta si ne-au trimis una noua fara sa spunem nimic...asta da customer service :)

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Alina,inca nu stiu exact cind ne mutam,dar parca vad ca se va petrece totul repede si as vrea sa incep din timp cu pregatirea.Mai ales ca s-au adunat atatea in casa,de nici nu stiu cit timp am nevoie sa le car pe toate.
Noroc ca locuinta de acum nu e asa departe de casa.

Ioana,mersi de sfaturi.Asa vazusem si eu la tv cu cutii si scris pe ele.
Ma gandeam ca as putea sa pun in saci din aia mari boarfele si hainele sa mai economisesc la cutii.Ce zici,n-o fi bine?

Didi,mersi de pont,o sa ma uit la subiectul cu pricina.
Ca eu acum intru mai rar pe aici si doar la subiectul asta.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

daconst, noi am pus toate hainele, perne, paturi, tot ce e moale in saci. Mi s-au parut mai usor de transportat (sunt mai maleabile, poti baga prin colturile masinii) si am mai economisit la cutii ca altfel iti tb 100 Aveti grija sa nu puneti prea greu intr-o cutie, echilibrati carti cu altceva, ca apoi va rupe de spate. Despre mutat nu pot decat sa spun: bine c-am scapat!!! Asa am zis si eu, ca ma mai mut cand am bani de firma, da' acum mi-a mai trecut, peste cativa ani cred ca as fi in stare sa mai trec printr-unul. Sper sa nu fie nevoie, ca tare ne e bine acisisha. :)

-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Fetelor, cele care sarbatoritzi de 2 ori Pastele anul asta, ce meniuri pregatitzi? O data binecunoscutele sarmale, si o data...ce? o fripturica, o alea-alea?

Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_io spune:

ziulica buna!
la mine a fost cam leneveala, desi ma laudasem aseara ca va fi o zi d-alea cu sapa pe umar, ete ca pana la urma am amanat cele treburi pe maine, pe poimaine....si poate se vor rezolva singure, cum zice nenea murphy....io inca sper

aaaaaa, bombi , am inteles eu oarecum aiurea, spor la construit si sa iasa cum vreti voi

adinaf, "banuiala" e un cuvant foarte urat....ce ai face persoanei care mi-a vorbit despre tine? sa stiu daca sa scot vreo vorba ori sa tac malc ( da' poate ii port sambetele...sau duminicile...)

blackpanterro nu contest ca exista si multi clienti multumiti de 1&1 ( mai am o prietena ultrafericita de servicii, dar ea are telefonie de la d-telekom, si numai net de la astialalti ), io am avut ghinion! probleme tehnice pot sa apara la orice firma, conteaza cum si cat de repede se rezolva, vaga mea impresie este insa ca s-au cam lasat pe tanjeala, in special in legatura cu noii clienti, este insa posibil sa nu am dreptate si sa judec subiectiv

daconst, bineinteles ca este bine pt. haine si in saci, numai sa nu ii umpli complet, nu pt. ca nu ar putea cara baietii cu muschii ca otelul, ci pt. ca se pot gauri cand ii apuca si se pot murdari hainele din interior, si noi am avut cativa saci, dar i-am umplut doar pe jumatate si tot s-a agatat unul din ei chiar la prima strigare, asa ca tot interiorul a trecut direct in cosul de spalat, dar na, la mutat se mai intampla si accidente de genul asta bine ca nu s-a spart/stricat nimic ( aaaa, si pe saci am scris cu carioca ce e in interior, dar pt. asta tot m-am bagat in toti cu capul si cu juma' de bust, sa imi gasesc eu "acel ceva" fara de care nu puteam nene respira, si fara de care nu ar fi putut colegu' sa ofteze "ah...femeile!" )
noi am avut vreo 32 de cutii....si tot nu ne-au ajuns, asa ca precis iti vor fi si niste saci de folos.
noi ne-am mutat la jumatatea lui decembrie ( 17 parca ), asa ca iti dai seama ca am petrecut craciunul printre vreo cateva cutii si dulapioare, dar am facut haz si ne-a picat bine, pt. ca reusisem sa imi gasesc la timp bradutul cu fibra optica de vreun cot inaltime si paharele de vin si tot continutul barului care nush cum face, ca se tot inmulteste, desi noi nu cumparam mai nimic alcoolic....dar primim multi musafiri ( si toti vin si cu cate o sticla subsuoara, din care bieninteles ca nu vor sa bea....ca sunt cu masina! si nu bem nici noi fara ei....si....hm....sa imi deschid un magazin de beuturici, online? )

Mergi la inceput