Viata in Germania (50!!!)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fulguletzul ,eu ti-am raspuns dar nu ai vazut din urma.Si eu am zis de 30 euro /mp pus gresie si faianta.

Fetele,si eu sunt pt aniversari cu petrecere.Fiica-mea are o gramada de amintiri frumoase .Am serbat mereu si acasa si la gradinita sau spielgruppe.Intr-adevar,la petrecerile de-acasa invitatii au primit pungute(se gasesc in magazin,Geschenktüte)in care se pun de toate,in functie de fantezie,de la clame pt fetite pina la bombonele si oua Kinder.
Mie aniversarile la Mc nu mi s-au parut prea faine,cam plictisitoare,meniul rigid si torturile lor congelate .Dar sunt alte locuri de joaca fainute si vara e o reala placere o aniversare la un zoo sau la piscina .

Didi ,sunt foarte frumoase pozele.La Elterngespräch vorbeste mult educatoarea,noua ne-a spus mereu despre copil din notitele lor.Au un caiet unde sunt trecute toate chestiile legate de copil:cum se descurca cu motricitatea,cu vorbitul,cit de independent este,cum maninca,cum interactioneaza cu colegii,care ii sunt prietenii,etc,etc.Sigur,e bine sa pui intrebari daca te intereseaza ceva in mod special si e bine sa le notezi acasa pe o foaie pt ca acolo,cu atitea discutii despre copii,s-ar putea sa le uiti...eu,cel putin,asa am patit .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Fulgulet, la München sunt doua parohii ("Nasterea Domnului", care e in Sendlinger Tor si "Buna Vestire", la Insbrucker Ring ).Ambele isi desfasoara activitatea in biserici catolice inchiriate.Pe langa astea, exista si o episcopie.Toate adresele exacte le gasesti www.mitropolia-ro.de/rofr-liste.htm" target="_blank">aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by Alina

Fulguletzul ,eu ti-am raspuns dar nu ai vazut din urma.Si eu am zis de 30 euro /mp pus gresie si faianta.

Alina
, m-ai prins...nu am vazut...

quote:
Originally posted by Alina
Didi ,sunt foarte frumoase pozele.La Elterngespräch vorbeste mult educatoarea,noua ne-a spus mereu despre copil din notitele lor.Au un caiet unde sunt trecute toate chestiile legate de copil:cum se descurca cu motricitatea,cu vorbitul,cit de independent este,cum maninca,cum interactioneaza cu colegii,care ii sunt prietenii,etc,etc.Sigur,e bine sa pui intrebari daca te intereseaza ceva in mod special si e bine sa le notezi acasa pe o foaie pt ca acolo,cu atitea discutii despre copii,s-ar putea sa le uiti...eu,cel putin,asa am patit .

Alina

la gradi la noi, educatoarea (de fapt incepe leiter-ina un speach cu toti parintii din gradi, apoi suntem separati pe grupe si continua discutia cu educatoarea) nu vorbeste despre un anume copil de fata cu ceilalti parinti. Asta o face intre 4 ochi, doar face to face, cu Termin. La elterngeschpräch vorbeste despre ce isi propune sa faca, realizari si nerealizai. De ex, la ultima sedinta a zis ca nu reuseste sa faca mare basteln cu copii . Asta pt ca sunt prea mici (David e la un fel de grupa mica). Si totii copii sunt mai mult incantati sa testeze materialele(fiecare cum poate si dupa cum il duce imaginatia)

_

multzam Camelia!

mamica de David haiducu(1 dec. 04)
"Ia-ma Doamne si ma pune unde-i palinca de prune..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
quote:

Alina

la gradi la noi, educatoarea (de fapt incepe leiter-ina un speach cu toti parintii din gradi, apoi suntem separati pe grupe si continua discutia cu educatoarea) nu vorbeste despre un anume copil de fata cu ceilalti parinti. Asta o face intre 4 ochi, doar face to face, cu Termin. La elterngeschpräch vorbeste despre ce isi propune sa faca, realizari si nerealizai. De ex, la ultima sedinta a zis ca nu reuseste sa faca mare basteln cu copii . Asta pt ca sunt prea mici (David e la un fel de grupa mica). Si totii copii sunt mai mult incantati sa testeze materialele(fiecare cum poate si dupa cum il duce imaginatia)

_

multzam Camelia!

mamica de David haiducu(1 dec. 04)
"Ia-ma Doamne si ma pune unde-i palinca de prune..."

Da,clar,Elterngeschpräch e ceva privat,doar noi,parintii si educatoarea.

Despre ce spui tu,dsiscutie comuna,idei si comentarii despre proiecte,etc facem noi la Elternabend.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_io spune:

sara buna! ce mai faceti?

bombi, da' ce faceti voi in casa aia? mutati peretii sau ii daramati de tot? adevarat santier, si io care ma plangeam...

aaa, angiuta, pt.mine ca e viteza 2000 sau 16000 e ok, ca eu nu ma ocup cu descarcat de filme, miuzici sau alte alea, asa ca pt. forumurile mele, mail, si ce mai citesc eu pe net e suficient. stiu de flatrate cu romanika, si ma atrage si asta, ca io oricum nu apuc sa imi vorbesc cele 500 de minute.

blackpanter, tu esti unul din putinii clienti fericiti de la 1&1, io am facut comanda la ei in 19 noiembrie si aveam termin pe 18 decembrie, iar de auzit i-am mai auzit abia la o saptamana dupa ce am demis contractul, si anume in 24 ianuarie ( pt.ca scriam de zor e-mailuri - imi raspundea robotul, sunam la numerele lor scumpe - imi raspundea robotul si imi spunea ca la mine in casa EXISTA telefonie si internet, asa ca in cele din urma le-am scris demisia si a fost singura chestiela care s-au trezit si au reactionat ).
iar atunci, in 24 ianuarie, m-a sunat un lucrator de-al lor sa imi spuna ca ei nu imi primesc demisia, iar io le-am spus ca nici eu nu le mai primesc serviciile cu intarziere de o luna jumate, chiar nu mai am nevoie de ele....pana acum trei zile am dus un razboi crunt cu 1&1, ajunsesem sa imi sun avocatul sa ii spun sa se pregateasca de munca, ajunsesem sa citesc BGB ( un fel de constitutie nemtasca ) sa stiu la ce articole sa fac apel in cazul in care va fi musai, le-am si folosit in scrisorile catre 1&1, iar dupa aceea....s-a lasat linistea....acum 3 zile am primit in sfarsit, storno la comanda mea din 19 noiembrie...

va pup, fug sa ma uit la "ghost whisperer", sunt dependenta de filmuletul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

quote:
Originally posted by ioana_io

sara buna! ce mai faceti?

bombi, da' ce faceti voi in casa aia? mutati peretii sau ii daramati de tot? adevarat santier, si io care ma plangeam...

aaa, angiuta, pt.mine ca e viteza 2000 sau 16000 e ok, ca eu nu ma ocup cu descarcat de filme, miuzici sau alte alea, asa ca pt. forumurile mele, mail, si ce mai citesc eu pe net e suficient. stiu de flatrate cu romanika, si ma atrage si asta, ca io oricum nu apuc sa imi vorbesc cele 500 de minute.

blackpanter, tu esti unul din putinii clienti fericiti de la 1&1, io am facut comanda la ei in 19 noiembrie si aveam termin pe 18 decembrie, iar de auzit i-am mai auzit abia la o saptamana dupa ce am demis contractul, si anume in 24 ianuarie ( pt.ca scriam de zor e-mailuri - imi raspundea robotul, sunam la numerele lor scumpe - imi raspundea robotul si imi spunea ca la mine in casa EXISTA telefonie si internet, asa ca in cele din urma le-am scris demisia si a fost singura chestiela care s-au trezit si au reactionat ).
iar atunci, in 24 ianuarie, m-a sunat un lucrator de-al lor sa imi spuna ca ei nu imi primesc demisia, iar io le-am spus ca nici eu nu le mai primesc serviciile cu intarziere de o luna jumate, chiar nu mai am nevoie de ele....pana acum trei zile am dus un razboi crunt cu 1&1, ajunsesem sa imi sun avocatul sa ii spun sa se pregateasca de munca, ajunsesem sa citesc BGB ( un fel de constitutie nemtasca ) sa stiu la ce articole sa fac apel in cazul in care va fi musai, le-am si folosit in scrisorile catre 1&1, iar dupa aceea....s-a lasat linistea....acum 3 zile am primit in sfarsit, storno la comanda mea din 19 noiembrie...

va pup, fug sa ma uit la "ghost whisperer", sunt dependenta de filmuletul asta

nu poci bre sa ma semnez cu shoarecu asta :O

si acum unde esti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

quote:
Originally posted by angiuta

ioana io eu am "alice" si e ok. Numai ca intre internetul de 16000 si cel de 4000 nu prea se vad diferente. Sotul meu tot masura viteza cand il aveam pe cel de 16000 si mai mult de 10000 nu ajungea, acum avem de 4000 si e mereu aceasta viteza cand face testul.
Noi avem si o optiune de telefonat in Ro pentru care platim 15 euro si avem 500 min. lunar ceea ce mi se pare ok. Legatura de obicei se prinde usor si se aude bine.

Angiuta mamica lui Vladut(8 iunie 2007)

Päi ALICE poti sa-ti instalezi numai de la 6000 in sus.Noi avem analog astfel ca ne "permitem" numai pana la 3000, motiv pentru care am ales ARCOR cu 29,95+15 euro non-stop cu Romanica.Cum spunea si ioana_io la cat folosesc eu cu forumurile si pozele, ajunge!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_io spune:

gabi, ai dreptate, nu am dat toate amanuntele.
in timpul razbelului cu 1&1 am facut comanda la kabel bw, internet flat si telefonie flat in de pe festnetz, plus 6 luni bonus la pretul abonamentului la cablu ( adica 6 luni nu il platesc ), astea sunt, bineinteles, la pretul general de 29,99 ( cred ca absolut toate firmele, in afara de deutsche telekom, au pretul asta la serviciile respective ).
viteza e de pana la 10.0000, pt. ca nu au alta mai mica, si nu am habar daca mai mare au, dar oricum nu cred ca sunt amatoare de mai mare
pana sa ne mutam, am avut arcor si nici cu ei nu am avut vreo problema, insa atunci cand am anuntat mutarea la ei, site-ul mi-a spus ca in zona in care ma mut nu imi pot aduce tot contractul asa cum e, si de asta am renuntat la arcor.
asta din cauza ca aveam o anumita optiune la convorbirile cu ro, chestie pe care ei nu mai vor sa o ofere

pana acum imi merg si telefonul si netul snur, nu am de gand sa renunt la kabel bw, ma interesa alice pt. firma si mai ales pt. faptul ca la ei poti face kündigung oricand, termenul minim e de o luna, nu doi ani ca in general, si mai au si flaterate-ul ala cu romania, daca si merg bine, e ok, multam de info, fetili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Porumbita,cu colicii,eu zic ca trebuie incercat la fiecare copil ce are efect la el.Noi de cind am descoperit Sab Simplex am fost cei mai fericiti!
Sa incerce cu cele homeopatice si daca nu se vede diferenta sa treaca la altceva.

Cu aniversarea,noi am implinit abia un anisor si am sarbatorit de 3 ori.
O data la nasi,am taiat motul,apoi acasa party si apoi la Krabbelgruppe cu copii.Am si poze la semnatura!

Didi,frumoase petreceri ati avut si voi!
Tu ai facut torturile?Ca si eu am fost in pana de idei,pina le-am facut pe ale noastre.

Bombi,felicitari pentru apartament,sa-l stapaniti sanatosi!

Fetele ceva sfaturi in legatura cu mutatul?Ma ia groaza cind stiu ce ma asteapta si as vrea sa incep din timp sa ne fie mai usor.

Si inca ceva,v-am spus ca am inceput sa lucrez la o firma noua si as vrea sa dau Einstandskuchen.Ce stiti,cum se procedeaza?

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Buna fetelor!

De catziva anishori imi tot propun sa particip activ la topicul vostru (recomandare de la Lauraa), si uite ca azi imi iau si eu inima-n dintzi-sau mai bine zis mouse-ul in mana.

Ce sa va spun despre mine, ca asa-i frumos sa te prezintzi putzin daca tot te bagi in seama :) : anul asta schimb si eu prefixul, cum se vede din semnatura am 2 baietzei de 1 an si 5 luni (fiecare ), locuiesc in Kreis Ludwigsburg si momentan (dupa cum spune si reclama) - ich führe einen erfolgreichen Famillienunternehmen .

M-a amuzat sa vad ca multe dintre voi se afla in febra mutatului - renovatului, na Viel Spaß! Noi facem putzin cate putzin in fiecare an, pt a nu ne pieri avantul in fatza unui santier general.

Ca sugestii, ce sa spun? In camera copiilor, laminat, fara a sta prea mult pe ganduri, si nu neaparat cel mai scump pt ca probabil va trebui inlocuit peste catziva ani. In dormitorul nostru, unde copiii nu au acces decat diminetza scurt, am pus parchet din lemn de cires (destul de sensibil parerea mea, dar optic, nota 10).De ex, Alex a reusit sa-l zgarie cu cheia de la dulap .

Si eu sunt pt Fußbodenheizung, la noi cel putzin se regleaza in functzie de temperatura de afara, nu trebuie comutat non-stop. Iarna umblu deseori descultza prin casa pt ca atunci "duduie" podeaua pt a pastra o temperatura constanta, si e o adevarata placere pt un iceberg ca mine...

Acum e prea tarziu sa mai cer neuronilor sa stoarca idei de scris, dar promit ca revin.

O seara faina va doresc!

ianfeb08

Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)

Mergi la inceput