Viata in Germania (50!!!)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_io spune:

aaa, alina, spor la mutat si sa mearga totul snur! ei, prindeti voi un paste cu cutii si bagaje, dar urmatorul il veti face in casuta noua, sa vezi ce bine o sa fie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

Nu are rost sa va mai tot discutati, barfa e un cuvant ca oricare altul, si pe deasupra poate fi atat pozitiva, cat si negativa!
"Cate zone, atatea obiceiuri"...aici ora de Kaffee si Kuchen e la 14,00.Eu va servesc si la 22,00 daca asa vrea muschii vostri
Spor la mutat Alina!Sa scapati cat mai repede de trämbäleala, ca oricum pana le asezi pe gustul tau, mai dureaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

Buna Ziua , vin si eu cu o intrebare!
am auzit ca daca iti ajuti familia cu bani , man kann von Steuer absetzten!( scuzati dar nu stiu cum se zice in ro)
A mai auzit cineva asa ceva si daca da unde se gasesc astfel de formulare. Eu am citit ceva ,ca 5% din Jahreseinkommen poti sa dai intrun an la familie ca si ajutor !
Multumesc

http://community.webshots.com/user/cklaudia21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

gabi66, da, eu ma refeream strict la vizitele de mamici-copii.

ioana, topicul asta e destul de mare sa ne-ncapa pe amandoua, haide sa ne ignoram pur si simplu, eu oricum refuz sa-ti mai descifrez mesajele alambicate.

cklaudia, eu pt informatzii de genul asta sun la primarie, si ei ma directzioneaza unde trebuie .

O zi faina!

Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_io spune:

ei,azi nu am mai fost atat de lenesa ca ieri, am mai miscat ceva din hartii si din treburi,

gabi66, asa e, eu cam de obiceiurile astea am dat aici, si nu sunt departe de tine, dar fiecare satuc cu ora lui de kaffee und kuchen, la ora 22 zici? pei asta inseamna sa facem noapte alba, iupiiiiii!

cklaudia 21, asa e, ai auzit bine, numai ca formularul trebuie sa il iei din jerma, de unde? nu am idee, poti intreba steuerberater-ul, el ar putea sa iti spuna cel putin unde sa mergi sa il iei ( formularul ), posibil de la finanzamt, dar nu stiu sigur.
problema nu e aici, unde merge repejor totul, ci in ro, dar poate s-a mai schimbat ceva si pe acolo ( noi am avut nevoie si de un act notarial ca am predat banii cu pricina, ai grija sa nu se impoziteze mai nou toata treaba asta in ro )...iti tin pumnii!

adinaf, cel putin intr-o privinta suntem de acord.

Mergi la inceput

Hmm...am observat eu bine referitor la voi doua!Asta este!

Cklaudia...o cunostinta de-a mea trimitea bani la parintii lui, la inceputul anului, Überweisung din contul lui din DE in Romania, normal, in contul parintilor, si astfel face dovada la Finanzamt cand trimite Steuererklärung.A, am uitat!Dupä ce facea chestia aceasta mergea la notar si faceau o declaratie in acest sens.
Asa am facut si eu, acum 3 sau 4 ani, ne-am dus cu banii, am declarat la notar si ulterior ai mei au facut cerere la Primarie, de unde, pe baza declaratiilor verbale ale parintilor mei si actul notarial, au primit o adeverinta (cu greseli de te apuca durerea de cap).Adeverinta am tradus-o aici, ca din Ro nu era valabila si din cate am inteles se socoteste ca un fel de procent la Finanzamt, adica din ceea ce trebuie noi sa le dam lor.
Dar trebuie sa te interesezi deoarece am auzit ca odata cu intrarea Romaniei in EU, nu se mai face asa ceva.

Ioana_io...asa cam pe sambata e bine?O sa fim in vizita, la prieteni, in Weinstadt...nu stiu cat de aproape esti tu?Asa ca se poate rezolva.
Adinaf...nu te-am contrazis.Si aici am intalnit k&k la ora 16,00-16,30, doar ca vecinele din bloc le servesc la 14,00.Oricum cand avem Hoffest servim si noi "ca tot...neamtu`" la 16,00.
Dar chestia cu bordeie si obiceiuri(acum stau ca Vanghelie si conjug cuvantul nu mai sunt sigura de plural )ramane in vigoare pentru nemti.Cel putin din partea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Fetelor, asa m-am saturat de magen-darm gripele asta, deja a 3-a oara ii loveste pe copilasi, sper sa nu-i apuce iar saptamana viitoare cand mergem spre Ro. Dar culmea e ca-s voiosi si bine dispusi ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, pupe-i mama.

gabi, cred ca e corect pluralul, ca "bordeluri" nu-mi suna tare bine

Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)

Mergi la inceput

"cate bordeie, atatea obiceie (obicee)" asa stiu Spruch-ul de acasa si nu-mi prea suna bine pluralul cuvantului "obicei", dar trebuie sa rimeze, nu?!Ce ti-e si cu rima asta!
Doar nu o sa ai ghinion acum cu pustii!Nu am experienta copiilor, dar din proprie experienta iti spun sa luati cu voi de mancare pentru copii.Mie mi-a fost putin cam greu pana m-am (re)obisnuit cu produsele din Ro, in special cu lactatele, mai ales ca nu sti daca sa crezi ce "apune" eticheta, sau nu!Am venit la sfr. lunii februarie.Sa aveti parte de un concediu placut, desi fiind vorba de Romania....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Fetelor io nu mai suport vremea asta! Ce naiba in nici un an nu avem primavara?Parca iarna tine pana in mai apoi e direct vara...sunt satula de vremea din Germa, sau e asa numai in zona Stuttgart?Nu pot sa cred ca ninge iar..

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Panteronegro,
anul trecut am avut o primavara extraordinara, stiu ca umblam prin Germania in cautare de parcela, dar o vara de tot KK-tul...Am suferit ca naiba vara trecuta si hodoronc tronc in luna octombrie am avut vara ce nu venise...Eu sper ca primavara asta rece sa ne aduca canicula la vara..ca mi-e un dor...de arsita, nu gluma!!!!

Mergi la inceput